Beste reistijd Zuid-Afrika

Wat is de beste reistijd in Zuid-Afrika?

Je kunt Zuid-Afrika het hele jaar rond prima bezoeken. Wel is het natuurlijk zo dat de seizoenen zijn omgedraaid, doordat het land op het zuidelijk halfrond ligt. De vraag is daarom of je zin hebt de Nederlandse zomer in te wisselen voor de Zuid-Afrikaanse winter.

Wat de beste reistijd is, hangt vooral af van wat je wilt doen in Zuid-Afrika. Wil je in Kaapstad of Durban op het strand liggen, dan kun je het beste in de Zuid-Afrikaanse zomer, rond de jaarwisseling komen. Maar wil je vooral olifanten en ander wildlife spotten dan is de droge winter in juli en augustus juist de beste tijd om te gaan.

Belangrijker dan het weer zijn de Zuid-Afrikaanse vakantieperiodes. Vooral tussen Kerst en Nieuwjaar, maar eigenlijk ook nog heel januari is het overal stervensdruk. Zuid-Afrikanen hebben dan zelf zomervakantie. En veel Europeanen een tripje naar het warme zuiden boeken tijdens hun gure winter.

Ook met Pasen kun je in Zuid-Afrika over de hoofden lopen. Er zijn lekkerder en rustiger periodes om het land te bezoeken.

Wat is de beste reistijd voor Kaapstad?

Hierover kan geen twijfel bestaan: van oktober tot eind april. Kaapstad bloeit op zodra de zon schijnt. De wintermaanden rond juli en augustus zijn relatief koud en vooral ook druilerig. De Tafelberg hangt dan de meeste dagen in de dikke grijze regenwolken.

In de zomer kan het soms met veertig graden wat al te heet zijn in Kaapstad. Maar gelukkig vind je er de mooiste stadstranden ter wereld met een zee die in de zomer nog kouder is dan in de winter – een gevolg van waterstromingen afkomstig van de Zuidpool. Het lekkerst is Kaapstad misschien nog wel in november en maart. Iets koeler en minder druk.

Wat is de beste reistijd voor Johannesburg?

Johannesburg, en ook Pretoria, liggen in het zogenaamde Highveld op bijna 1.700 meter boven zeeniveau. In de wintermaanden rond juli kan het er ’s nachts dus letterlijk ijzig koud worden.

 Voordeel is wel dat overdag de zon altijd schijnt. In de zomermaanden is het veel warmer in beide steden en omgeving, maar ook natter.

Ga je vanuit Pretoria meer naar het noorden, dan wordt de temperatuur in elk seizoen hoger. Ook daar heb je echter te maken met droge maanden rond de jaarwisseling en natte tijden tegen augustus.Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Afrika.nl leuk op Facebook.Ga goed voorbereid op reis naar Zuid-Afrika!

• Bekijk voor vertrek naar Zuid-Afrika de handige gezondheidstips en informatie over gezondheidsrisico’s op gezondopreis.nl

• Laat u thuis vaccineren voor uw reis naar Zuid-Afrika. Maak een afspraak op Thuisvaccinatie.nl.

• Ga je binnenkort op vakantie en heb je een visum nodig? Vraag deze met 15% korting aan via    VisumCentrale!

Win twee tickets naar New York!

Win een reis naar New York. Doe mee met Het Grote Verre Reizen Onderzoek.

Advertentie

Vind jouw favoriete continent leuk en........

  • - Ontvang het leukste, grappigste en interessantste reisnieuws uit jouw continent
  • - Ontvang speciale reisaanbiedingen
  • - Doe mee met acties en win reisgidsen, vliegtickets en leuke andere prijzen

Vind de continenten waar jij graag heen wil reizen Leuk op Facebook of volg via Twitter


Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter
Follow  on Twitter

Partners Afrika.nl:


Alle Zuid-Afrika specialistenLaat je inspireren.Iedere week een van de moosite plekken ter wereld in je mailbox