Eten: Bunny Chow, curry in brood

Eten: Bunny Chow, curry in brood

door Veerle Witte

De Zuid-Afrikaanse keuken is gevarieerder dan alleen maar het braaien van vlees. Dankzij de grote populatie Indiërs in Durban zijn deze invloeden ook te proeven in de gerechten. Een typisch voorbeeld is de beroemde 'bunny chow': een uitgehold wit brood, gevuld met een rijke vlees- of groentencurry.

Het gerecht is makkelijk en ideaal wanneer je voor een grote groep mensen moet koken. Een overheerlijke Durbs Bunny Curry Chow is zo gemaakt met dit recept.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 213 reizen naar Zuid-Afrika

Ingrediënten

- 1 brood, gehalveerd en uitgehold (zorg ervoor dat je aan de randen en onderkant een korst van onderveer 2cm overhoudt). Maak van de kruim uit het brood een mooi 'kapje' om het vocht van de curry op te nemen.
- 250 gram gehakt, bak dit rul totdat het niet meer roze ziet
- 1 kop kidneybonen
- 1 kop prinsessenbonen
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- 1 stukje verse gember (ter grootte van een knoflookteen), fijn gehakt
- 1 el kerrie (mild, medium of heet naar smaak), vermengd met 1 tl kurkuma
- 2 aardappels in blokjes gesneden
- 2 gehakte uien
- 1 wortel, geraspt
- 1 liter runderbouillon van buoillonblokjes
- 1 snufje gedroogde tijm
- 1 of 2 laurierblaadjes
- 1 el olie
- peper en zout naar smaak

Recept

Kook de kidneybonen in de bouillon en voeg na ongeveer een half uur de prinsessenbonen en wortel toe. Laat dit nog ongeveer een uur koken.

Bak de uien zachtjes in ongeveer vier eetlepels olie totdat ze doorzichtig zijn. Voeg knoflook, gember en tijm toe. Bak dit nog ongeveer één minuut mee. Voeg de kerrie toe. Blijf nog drie minuten roeren en zorg ervoor dat het mengsel niet aanbakt.

Voeg gehakt, aardappelen en laurierblad toe en blijf roeren totdat alles met de curry is vermengd. Voeg bonen en bouillon toe en kook dit zachtjes totdat de bouillon is ingekookt en de aardappelen en bonen zacht zijn. Voeg peper en zout toe en bindt eventueel het vocht nog een beetje.

Schep de curry in het brood, bedek dit met het 'kapje', wacht even totdat het kapje het vocht heeft opgenomen en smullen maar. Eet smaaklik!

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors