Zuid-Afrika Beste reistijd

Wat is de beste reistijd in Zuid-Afrika?

Je kunt Zuid-Afrika het hele jaar rond prima bezoeken. Wel is het natuurlijk zo dat de seizoenen zijn omgedraaid, doordat het land op het zuidelijk halfrond ligt. De vraag is daarom of je zin hebt de Nederlandse zomer in te wisselen voor de Zuid-Afrikaanse winter.

Wat de beste reistijd is, hangt vooral af van wat je wilt doen in Zuid-Afrika. Wil je in Kaapstad of Durban op het strand liggen, dan kun je het beste in de Zuid-Afrikaanse zomer, rond de jaarwisseling komen. Maar wil je vooral olifanten en ander wildlife spotten dan is de droge winter in juli en augustus juist de beste tijd om te gaan.

Belangrijker dan het weer zijn de Zuid-Afrikaanse vakantieperiodes. Vooral tussen Kerstmis en Nieuwjaar, maar eigenlijk ook nog heel januari is het overal stervensdruk. Zuid-Afrikanen hebben dan zelf zomervakantie. En veel Europeanen een tripje naar het warme zuiden boeken tijdens hun gure winter.

Ook met Pasen kun je in Zuid-Afrika over de hoofden lopen. Er zijn lekkerder en rustiger periodes om het land te bezoeken.

Wat is de beste reistijd voor Kaapstad?

Hierover kan geen twijfel bestaan: van oktober tot eind april. Kaapstad bloeit op zodra de zon schijnt. De wintermaanden rond juli en augustus zijn relatief koud en vooral ook druilerig. De Tafelberg hangt dan de meeste dagen in de dikke grijze regenwolken.

In de zomer kan het soms met veertig graden wat al te heet zijn in Kaapstad. Maar gelukkig vind je er de mooiste stadstranden ter wereld met een zee die in de zomer nog kouder is dan in de winter - een gevolg van waterstromingen afkomstig van de Zuidpool. Het lekkerst is Kaapstad misschien nog wel in november en maart. Iets koeler en minder druk.

Wat is de beste reistijd voor Johannesburg?

Johannesburg, en ook Pretoria, liggen in het zogenaamde Highveld op bijna 1.700 meter boven zeeniveau. In de wintermaanden rond juli kan het er 's nachts dus letterlijk ijzig koud worden.

Voordeel is wel dat overdag de zon altijd schijnt. In de zomermaanden is het veel warmer in beide steden en omgeving, maar ook natter.

Ga je vanuit Pretoria meer naar het noorden, dan wordt de temperatuur in elk seizoen hoger. Ook daar heb je echter te maken met droge maanden rond de jaarwisseling en natte tijden tegen augustus.

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Afrika.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Specialisten Zuid-Afrika
Reizen Zuid-Afrika
Meer Reizen
Sponsors
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Gambia kenner
Reis van de maand
16 dagen Wildparken van Zuid-Afrika - va € 1469
reis_van_de_maand_zuid-afrika.jpg

Bezoek de Wildparken van Zuid-Afrika op deze 16-daagse groepsreis. Ontdek de bijzondere Panorama Route, en ga meerdere dagen op safari in verschillende parken.

  • Inclusief vlucht en rondreis per comfortabele airco touringcar
  • Overnachtingen in sfeervolle guesthouses en verzorgde lodges
Bekijk reis