Op dit strand ontdek je de Nederlandse roots van Mauritius

Op dit strand ontdek je de Nederlandse roots van Mauritius

door Charlotte de Vries

“Hollandse scheepslui gaven een koninklijke naam aan het onbewoonde Mauritius, en nu snap ik waarom.”

Pas nadat ik mijn vakantie naar Mauritius boekte, kwam ik erachter dat het eiland Nederlandse roots heeft. In 1598 voer viceadmiraal Wybrandt van Warwyck samen met zijn bemanning vanaf Texel richting het oosten. Na een zware storm strandden ze aan op een onbewoond eiland. Het vulkanische eiland, zijn watervallen en bergen, vonden ze ‘droomachtig’ en ze vernoemden hem naar prins Maurits van Oranje. Lange tijd diende Mauritius als tussenstation voor passerende schepen van de V.O.C.

Al zorgde de V.O.C. voor een zwarte bladzijde in onze vaderlandse geschiedenis, ik was benieuwd naar de plek waar Warwyck aankwam. En dus stapte ik in de auto en reed ik naar Vieux Grand Port. Ik kwam aan bij een verlaten baai, begroeid met mangroves. Een monument toonde de aankomstplek van de scheepsvaarders aan. Ik moest vooral m’n fantasie gebruiken om de waarde van deze plek in te zien, maar dat vond ik juist wel wat hebben. Er was geen poespas. Bovendien genoot ik vanaf de steiger van een waanzinnig uitzicht op de baai en omsingelende bergen.

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 117 reizen naar Namibië

Als je meer te weten wil komen over de Nederlandse voetstappen op Mauritius, geef dan een bezoekje aan het nabijgelegen Mahebourg Museum en het Frederick Hendrick Museum. 

Onafhankelijk advies over je reis naar Namibië

De reisspecialisten van de Safari Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Namibië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Safari Desk!

Like deze pagina

Reizen Namibië

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Botswana kenner
Sponsors