Win het nieuwste boek van Conny Braam Afrika.nl

Win het nieuwste boek van Conny Braam

Conny Braam was mede-oprichtster en jarenlang voorzitster van de Anti-Apartheids Beweging Nederland. Hierdoor heeft ze grote bekendheid verworven. Deze achtergrond laat gelijk zien waar haar affiniteit met het zuiden van Afrika en het verzet tegen het kolonialisme vandaan komt. In 1992 debuteerde Braam met Operatie Vula. In februari 2006 publiceerde Conny Braam Mandela op de koelkast, waarin zij terugkijkt op haar rol als anti-apartheidsstrijder in Zuid-Afrika, zowel voor als na de vrijlating van Nelson Mandela in 1990. In 2016 verscheen Ik ben Hendrik Witbooi, over de Afrikaanse ervaring met kolonialisme in de twintigste eeuw. Hendrik Witbooi was een vrijheidsstrijder die vocht tegen de Duitse keizer en Duitse kolonisten in wat later Namibië ging heten. Haar nieuwe roman Wij zijn de wrekers over dit alles is verschenen in april.

Wij zijn de wrekers over dit alles van Conny Braam beschrijft hoe 75 jaar geleden tijdens de dodenmars vanuit Auschwitz een lange stoet uitgeputte gevangenen, onder wie sergeant Jakob Witbooi, kleinzoon van de Afrikaanse vrijheidsstrijder Hendrik Witbooi, naar het westen trekt. Samen met duizenden witte, zwarte en bruine Zuid-Afrikanen is hij in 1942 in Noord-Afrika krijgsgevangen gemaakt en naar Europa vervoerd. Ondanks de barre omstandigheden in de krijgsgevangenkampen blijven de raciale verhoudingen van thuis bepalend voor de onderlinge verstandhouding. 

Zo maak je kans om te winnen

Dit nieuwe boek van Conny Braam kan je bij ons winnen. Wij mogen drie exemplaren weggeven. Perfect om de quarantaine-dagen door te komen! Beantwoord de onderstaande prijsvraag om kans te maken. 

Vraag: Wat is je meest emotionele herinnering aan Zuid-Afrika?

 
Sponsors