Afrika.nl Win vrijkaarten voor museumbezoek
Like ons op Facebook

Win vrijkaarten voor museumbezoek

Nu de herfstperiode is aangebroken en de winter ook weer voor de deur staat, blijf je vaak liever binnen zitten. Van de kou en regen moeten we niets hebben en om dan op stap te gaan? Nee dank je! Toch hebben wij hét perfecte uitstapje voor je gevonden in deze grauwe tijden: een museumbezoek. En je mag zelfs kiezen uit drie musea. 

Afrika Museum

Kan jij niet wachten om naar Afrika te gaan, maar zie je het in de verste verte nog niet op je planning staan? Geen zorgen, want dit magische continent is dichterbij dan je denkt. Sla die eindeloos durende vliegreis over en laat de inentingen bij de Tropenarts liggen. In het Afrika Museum reis je binnen één dag door heel Afrika. 

Zo leer je over de nieuwe en oude Afrikaanse kunst. Bezoek je dorpen uit Ghana, Mali, Kameroen en Lesotho in het buitenmuseum. Of bewonder je de mooiste en indrukwekkendste foto’s van de wereld bij de tentoonstelling van de World Press Photo 2017 die vanaf 17 november te zien is. 

Meer informatie:
Locatie: Postweg 6, Berg en Dal
Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag, 10.00 – 17.00 uur 
Toegangsprijs:  €14,00

Tropenmuseum

Heb je meer zin in een wereldreis? Ga dan naar het Tropenmuseum in Amsterdam en ontdek de verschillende landen van onze prachtige aardbol. 

Verdiep je in liefde, list en moed van over de hele wereld bij de tentoonstelling Verhalenreis of reis terug in de tijd naar Nederlands-Indië met hun vaste expositie over de geschiedenis van het koloniaal verleden. Leer in de tijdelijke tentoonstellingen over de mode in Afrika, verdiep je in de vreselijke periode van de slavernij en laat je inspireren door de tentoonstelling Body Art. Hier maak je kennis met alle soorten lichaamsversiering. Van tatoeages en make-up tot implantaten en chirurgische ingrepen. 

Meer informatie:
Locatie: Linnaeusstraat 2, Amsterdam
Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag, 10.00- 17.00 uur
Toegangsprijs:  €15,00

Museum van Volkenkunde

Last but not least: het Museum van Volkenkunde. Hier ontmoet je mensen van over de hele wereld. Reis van Noordpoolgebieden naar Afrika, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka naar Leiden, en ontdek hoe iedereen toch hetzelfde is. 

In de vaste tentoonstelling maak je een ontdekkingsreis, waarbij je kennis maakt met verschillende werelddelen. Maar je kan ook naar Mekka reizen, een plaats waar je volgens een kwart van de wereldbevolking eens moet zijn geweest. Of ga van Mali naar Memphis. Bij deze muzikale rondreis leer je verschillende muziekstijlen en ontdek je belangrijke muzikanten die de muziek een gezicht hebben gegeven. Wedden dat je niet stil blijft staan? 

Meer informatie: 
Locatie: Steenstraat 1, Leiden
Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag, 10.00 – 17.00 uur
Toegangsprijs:  €14,00

Zó maak je kans om te winnen

Ben jij helemaal enthousiast geworden van bovenstaande musea en kan jij niet wachten om een reis te maken naar één van deze drie? Van het Afrika Museum mogen wij twee keer drie kaartjes weggeven. Kies een museum naar keuze en bezoek de tentoonstellingen tot aan 31 december 2017. Beantwoord onderstaande prijsvraag om kans te maken

Ik wil deze museumkaartjes omdat...

Vul je antwoord hieronder in. Door mee te doen schrijf je je ook in voor de nieuwsbrief. Winnaars ontvangen een persoonlijk bericht.

 
Like deze pagina
Sponsors