Afrika.nl ‘Pangolin Men’ redden ernstig bedreigde schubdieren

‘Pangolin Men’ redden bedreigde schubdieren

15 november 2016 door Charlotte de Vries

Wist je dat het schubdier het meest verhandelde zoogdier is ter wereld? Elke vijf minuten wordt er een schubdier uit zijn leefomgeving gerukt. Dat betekent dat er meer dan een miljoen worden gedood per jaar. Stropers willen hun vlees, schubben en bloed.

Gelukkig is een groep mannen die in Zimbabwe bescherming biedt aan schubdieren een campagne gestart om dit probleem op de kaart te zetten. Afgelopen week stuurden deze ‘Pangolin Men’ een serie foto’s de wereld in waarop hun relatie met de dieren is afgebeeld.

En die relatie is bijzonder. Iedere man zorgt voor één schubdier dat is gered uit de klauwen van handelaars. Met behulp van The Tikki Hywood Trust kan hij zich vierentwintig uur per dag bezighouden met het beestje te rehabiliteren. Hij wandelt ermee rond, voedt en verzorgt het dier tot het klaar is om in het wild te leven.

De mannen hopen met de prachtige portretfoto’s die van hun project zijn gemaakt bewustzijn te creëren voor het schubdier. Het beestje staat op de zwarte lijst van met uitsterven bedreigde diersoorten. Om het schubdier daarvan af te krijgen, moet de hele wereld meewerken.

Bekijk hieronder de beelden die van de ‘Pangolin Men’ zijn gemaakt.

Sponsors