Madagaskar
8,9
9,3 Algemene ervaring
9,4 Beziens­waardigheden
7,3 Steden of plaatsen
9,2 Locals
8,4 Veilig
9,9 Natuur
9,1 Stranden
8,9 Klimaat

Madagaskar

door Charlotte de Vries

Als we één land uniek mogen noemen, is het Madagaskar. Zonder twijfel. Zo'n 165 miljoen jaar geleden scheidde Madagaskar zich van het Afrikaanse continent, waardoor een geïsoleerde ontwikkeling van de inheemse flora en fauna optrad. De meest gekke plant- en diersoorten zijn hierdoor op Madagaskar, en alléén op Madagaskar, te vinden.

Het interieur van Madagaskar is net zo divers als haar dieren. Tropisch regenwoud loopt over in een eindeloze woestijn, moerassige lagunes in rode hoogvlaktes. En deze schat aan natuur is omschreven door een 5000 kilometer lange kustlijn en 250 eilandjes. Dat de natuur van Madagaskar magische krachten heeft is geen onbegrijpelijke bijgeloof van de inheemse bevolking.

De mooiste bezienswaardigheden van Madagaskar

Een wandeling door een natuurpark in Madagaskar betekent een wandeling door een sprookje. In het noordelijke Andasibe-Mantadia National Park strekt een bergachtig regenwoud voor je uit, gevuld met brullende Indri-lemuren en hagedissen in de vorm van herfstblaadjes. Bij het schiereiland van het Masoala National Park peddel je over een rivier door een dichtbegroeid oerwoud met dolfijnen en schildpadden in je kielzog.

Na een lange dag wacht er bij zonsondergang nog iets schitterends op je langs de Avenue of the Boababs. De silhouetten van bizarre boababbomen steken prachtig af tegen een gekleurde lucht.

Strand en natuur op Madagaskar

Er is nog meer. In het westen stroomt het langste kanaal ter wereld, de Canal des Pangalanes. Maak een cruise door de jungle langs verlaten stranden en traditionele Betsimisaraka dorpjes. Of ga surfen in de witte baai van Fort Dauphin. Nabij ligt ook het Berenty reservaat, waar je de ringstaartmaki kan bewonderen.

Als je graag de rust opzoekt, sla dan achterover met je boek in het krijtwitte zandstrand van Nosy Be, een eiland ten noorden van Madagaskar. Ondanks haar toerisme ga je hier helemaal back to basic.

Steden in Madagaskar

Ook voor cultuurliefhebbers is Madagaskar interessant. In de hoofdstad Antananarivo slenter je over kinderkopjes langs koloniale gebouwen die de Franssen er honderd jaar geleden neerzetten. En in de sfeervolle bergstad Antsirabe geniet je van in de stoombaden van oude kuuroorden.

Like deze pagina

Reizen Madagaskar

Meer Madagaskar

Reviews Madagaskar

Madagascar, het achtste continent! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Hans Peeters op 10 december 2017

Madagascar is een land met een unieke flora en fauna. De meeste planten en diersoorten die je hier vindt komen alleen op Madagascar voor. Dit, in combinatie met een zeer vriendelijke bevolking, maken van Madagascar een unieke reisbestemming die niet aan je bucketlist mag ontbreken.

Pluspunten Madagaskar

 • unieke flora en fauna
 • zeer vriendelijke bevolking

Minpunten Madagaskar

 • Madagascar behoort tot de 10 armste landen ter wereld
 • Hierdoor een gebrekkige infrastructuur
Ultieme tip: geef geen snoep aan kinderen. Je wakkert het bedelen aan, ze krijgen door dat snoepen rotte tanden, en jij bent er niet om een tandarts te betalen, zo die er al is.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooiste avontuur ooit (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Leo van Veen op 09 december 2017

Madagaskar is een van de mooiste eilanden ter wereld. Dit geldt zowel voor de flora en de fauna, maar zeker ook voor de mensen. Er is veel te zien en te beleven. De Bounty Eilanden voor de kust zijn zowel boven- als onderwater prachtig.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Regel je reis zelf, daar wordt het ook ineens heel betaalbaar van.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Madagaskar - west en zuid! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Suzanne Doeland op 08 december 2017

Samen met mijn beste vriendin ben ik een maand op pad gegaan met onze gehuurde lila Renault 4. Wij hadden een route in ons hoofd en de rest van de planning volgde gedurende de reis.
Al op dag één valt op wat een bijzonder land dit is, alles is anders dan thuis! De gaten in de weg, de creativiteit van de mensen wat transport betreft (vol is niet vol hier), politieagenten die ook volstaan als de ANWB en de brede glimlach van de wegwerker bij 40 graden Celsius.
In twee volle dagen rijden zijn wij naar de westelijke stad Morondava gereden. Dit is een stad aan de kust. Heerlijk, even afkoelen want wat is het warm hier! Vlakbij Morondava is de Allée des Baobabs. Vooral erg mooi om bij zonsopkomst of zonsondergang te bezoeken. Na twee dagen terugrijden richting Antsirabe konden wij onze reis richting het zuiden vervolgen. Het landschap wisselt erg. Van groene rijstvelden in de bruine heuvels naar dicht tropisch regenwoud en enkele uren later het gevoel alsof je in Texas, USA rijdt. Logeren in een klein familiehotel, wandelen tussen de maki's, hiken in L'isalo NP en zwemmen in een prachtig meertje. Zo ziet een reis door het zuiden eruit. Aan het einde van de reis is een paar dagen in Anakao een heerlijke afsluiter, met een beetje geluk zie je hier zelfs walvissen! Als het toch niet zo mocht zijn dan heb je in ieder geval een heerlijke dag op het eilandje Nosy Ve, snorkelen, je eigen gevangen visje eten.....

Ultieme tip: Logeren bij Peter Pan in Anakao! :)
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De ruwe diamant van Afrika. (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Kiki Bont op 08 december 2017

Madagascar is het meest bijzondere land waar ik ben geweest. Het is een land dat heel veelzijdig is en veel te bieden heeft. Denk aan stranden, jungle, rijstvelden, bijzondere dieren die nergens anders ter wereld voorkomen (lemuren!), authentieke dorpjes etc. Omdat het geen gangbare bestemming is zul je afgezien van een aantal bekende nationale parken weinig andere toeristen tegen komen. Je moet er wel rekening mee houden dat hierdoor de reisafstanden lang kunnen zijn, faciliteiten onderweg en in sommige hotels basic zijn (geen toiletten onderweg, koude douche) en dat er veel kinderen zijn die nieuwsgierig zijn naar toeristen en dat het voor kan komen dat er 30 kinderen om je heen staan. Als je je hier niet door van je stuk laat brengen zul je een onvergetelijke vakantie hebben!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Madagaskar

 • Betaalbaar
 • Ongerepte natuur
 • veelzijdig land
 • Niet toeristisch

Minpunten Madagaskar

 • Slechte wegen
 • Geen faciliteiten onderweg
Ultieme tip: Spiny Forest bij zonsondergang.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Unique animals (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Leo van Veen op 03 december 2017

Het bezoek aan Madagaskar was er vooral op gericht om zoveel mogelijk unieke dieren te spotten. Dat kost in Madagaskar overigens weinig moeite. Zowel boven als onder water is het aanbod gigantisch en speciaal.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Bezoek het eiland Ile St Marie en ga dan ook nog even naar het zuidelijkste puntje Iles des Nattes.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Madagaskar (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Leo van Veen op 03 december 2017

Op eigen gelegenheid een vakantie boeken naar Madagaskar geeft veel voorpret en is heel goed te doen.
Prachtige ervaring, bijzondere mensen, unieke flora en fauna. Een rondreis met chauffeur en afsluiten op een van de bounty-eilanden.

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Île aux Nattes
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Terug in de tijd (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Annemarie van der Wal op 03 december 2017

Wanneer je naar Madagaskar reist ga je terug in de tijd. Geen auto’s, nauwelijks stroom en ruilhandel op de markten. Een eiland vol unieke flora en fauna waar je kan genieten van verschillende halfapen die in de jungle spelen en waar hele families op het land werken om de rijst te laten groeien.
Wil je reizen door het regenwoud, de steppe en de woestijn? Wil je dieren en planten zien die nergens anders in de wereld voor komen? Wil je terug naar de basis van ons bestaan?
Geniet dan van een reis door een van de grootste eilanden ter wereld, Madagaskar.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Madagaskar

 • betaalbaar
 • vriendelijke mensen
 • unieke flora en fauna
Ultieme tip: 20 lunch zakjes bij een lokaal straat stalletje kopen voor €3 en uitdelen aan de lokale zwervers. Dit lijdt tot blije gezichten en mooie gesprekken met de lokale bevolking.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch land met prachtige mensen (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Charlotte van der Graaf op 29 november 2017

Bijzonder land. Wij hebben een prachtige rondreis gemaakt. Vooral aan te raden als je van avontuur houdt. De natuur, mensen en dieren zijn er zo bijzonder. Madagaskar is met geen ander land te vergelijken. Geweldige belevenis.

Pluspunten Madagaskar

 • prachtige natuur
 • lekker eten
 • aardige locals

Minpunten Madagaskar

 • armoede
Ultieme tip: Wees niet bang om 's avonds op pad te gaan. 's Nachts is madagaskar heel bijzonder!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een rondreis door zuid Madagaskar (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Elisabeth Veenhuis op 22 november 2017

Geweldige reis. Veel gezien. Een zeer vriendelijke bevolking. Er is een groot verschil tussen de stedelingen en de plattelanders. Daar leven de mensen nog in grote armoede. Daar zie je ook dat madagaskar een ontwikkelingsland is.

Pluspunten Madagaskar

 • zeer betaalbaar
 • vriendelijke bevolking
 • zeer hulpvaardig
Ultieme tip: Vooral een boottrip maken op het kanaal. Een reis met de trein. Neem aspirines mee, en/of schriften en potloden voor de lokale bevolking
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Immense natuur en mooie mensen (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Susan Van Asten op 15 november 2017

Alles is mooi aan Madagaskar, maar vooral Isalo National Park. Immense vergezichten, rotsformaties en dan na 2 uur hiken een groene oase in de middle of nowhere.
Qua dieren telt de kwaliteit meer dan de kwantiteit, maar zo bijzonder om oog in oog te staan met de lemuren.

Pluspunten Madagaskar

 • uniek
 • meerdere landen in 1

Minpunten Madagaskar

 • lange reistijden
Ultieme tip: Flexibele instelling
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Drie continenten op één eiland (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Sandra Reeb-Gruber op 13 november 2017

Als je van oost naar west reist in Madagascar, zie je het landschap, de mensen, het eten en de cultuur geleidelijk veranderen van Aziatisch, via Midden-Oosters, naar Afrikaans. Fascinerend om te zien! De bevolking is vriendelijk, en waar wij geweest zijn, nog niet platgeslagen door toeristen. Uiteraard komen die er wel, en dat merk je vooral aan de kinderen die je om snoepjes komen vragen. Dat is wel jammer, maar een simpel 'nee' werk over het algemeen goed (op de meer toeristische plekken aan de westkust, bij de resorts kan het aandringen wel wat vervelend worden). De kinderen vertellen je graag over wat ze op school geleerd hebben, dus maak vooral ook een praatje met ze (in het Frans)!
Daar waar je op het grote Afrikaanse continent op veel plekken 'The Big Five' aan wilde dieren kunt zien, zeggen de Malagasi zelf dat Madagascar 'The Small Five' biedt: honderden soorten Maki aapjes, kikkers, gekko's, cameleons en spinnen. Die laatsten blijven gelukkig grotendeels uit het zicht.
Een prachtig land (zeker over het midden; het zuiden schijnt wat minder prettig te zijn), met mooie mensen, heerlijk eten, en veel variatie waar je met gemak weken kunt vertoeven zonder je te vervelen. Trek wel tijd uit om te reizen binnen het land; de afstanden zijn niet heel groot, maar de wegen zijn vaak dermate slecht dat je uren over een paar honderd kilometer kunt doen. Het landschap dat je onderweg tegenkomt, en de dorpjes langs de weg, zijn de langere reizen echter meer dan waard!

Pluspunten Madagaskar

 • vriendelijk
 • gevarieerd
 • zonnig
 • betaalbaar

Minpunten Madagaskar

 • slechte wegen
 • bedelende kinderen
Ultieme tip: Een boottocht over de rivier parallel aan de oostkust; de volgeladen boten en vissersdorpjes onderweg (bananen, ananas) bieden mooie fotomomentjes.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Madagascar in 4 weken (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Estella Greveling op 12 november 2017

Madagascar is een divers land waarin je verschillen ziet in natuur en cultuur. We hebben gereisd met een auto met chauffeur, waardoor we zelf ultiem hebben kunnen ontspannen en genieten van de omgeving. We zijn van Tana naar Tulear gereden en daarbij alle parken bezocht langs de route. Van regenwoud tot een woestijn in 800 km, een aanrader!

8,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
2 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Madagaskar

 • aardige lokals
 • weer
 • diversiteit in natuur en cultuur
 • mooie eilanden

Minpunten Madagaskar

 • vliegen binnenlands
 • wegen
Ultieme tip: Blijf in de parken overnachten voor avontuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het verloren paradijs (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Mo de Jong op 12 november 2017

Madagaskar is een ontzettend mooi land en zeker de moeite waard. Het kost wat om er te komen maar eenmaal daar is het heel goedkoop. De natuur is overweldigend en de mensen zijn heel vriendelijk. Er valt ontzettend veel te zien en als je door het land reist lijkt het landschap bij elke bocht te veranderen. Het is triest om te zien hoe snel de ontbossing hier gaat en wat voor schade het achterlaat. Littekens in het landschap, onvruchtbare grond voor boeren en vele plant- en diersoorten worden bedreigd, en dat terwijl de natuur hier zo mooi is! Bezoek tijdens je bezoek National Parks en ervaar het zelf! Je kunt niet teleurgesteld worden want het is zo makkelijk om hier wildlife te spotten! Zoek van tevoren wel even uit of er ook kleine initiatieven zijn. Vaak is zo'n tour met een gids goedkoper dan een national park en je steunt daarmee meer de locale bevolking.

9,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Madagaskar

 • Vriendelijke locals
 • Ongerepte natuur
 • Veel biodiversiteit
 • Mooie landschappen
 • Betaalbaar
 • Backpacken

Minpunten Madagaskar

 • Veel armoede
 • Moeilijk bereikbaar
Ultieme tip: Reis niet met een organisatie maar plan het zelf uit. Reis zoals de locals het doen met taxi brousse of huur een 4x4. Alleen dan ervaar je het land echt. Ga dan wel in droogseizoen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Om nooit meer te vergeten! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Eline de Looze op 11 november 2017

Je valt van de ene verrassing in de andere, Madagaskar is een heel veelzijdig eiland!
Bergen, strand, apen, walvissen, woestijn, leuke lokale markten (niks kopen) ivm hygiëne.
Veel armoede, weinig toerisme.

Ultieme tip: NosyVe een heel klein tropisch eiland, waar nog geen mensen leven!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Alleen op reis (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Dennis Heijerman op 06 juni 2017

M'n eerste keer op reis alleen. Madagascar leek mij wel wat en dat viel zeker niet tegen.
Ik kwam aan op het vliegveld van Antananarivo de hoofdstad van Madagascar, waar ik opgehaald werd door een van de personeelsleden van het hostel waar ik de eerste paar dagen zou verblijven om te acclimatiseren en oriënteren in deze nieuwe omgeving. Ik had voor mezelf een route uitgestippeld en ging de derde dag met een gids op pad. We reden naar de oostkust waar we de jungle gingen verkennen. Daar zag ik verschillende Lemuren, die in groepen van 15 a 30 in de boomtakken leven. Insecten en reptielen, amfibieën en andere rare dieren kom je tegen in Madagascar. Het is ook heel divers in klimaten en dus daardoor ook in landschap. Het is er prachtig mooi en de mensen zijn aardig maar nog niet gewend aan toeristen. Ik werd dan ook de eerste paar dagen vaak lastig gevallen door mensen die kwamen bedelen. Ik ben toen wat oudere kleding gaan dragen en liet m'n baard staan waardoor ik niet meer als de rijke toerist werd gezien. Het was een van de mooiste tijden die ik heb meegemaakt. Een aanrader maar regel en plan je reis goed van te voren zodat je van al het moois kan genieten en niet daar de dingen hoeft te regelen. Want ze zijn niet erg snel en helaas ook heel corrupt.

Pluspunten Madagaskar

 • ongerepte natuur
 • klimaat
 • vriendelijke mensen
 • weinig toeristen

Minpunten Madagaskar

 • armoede
 • corruptie
Ultieme tip: Regel zoveel mogelijk voordat je daar naartoe gaat.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Uniek land! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Anneke Morsink op 01 juni 2017

Madagaskar is een prachtig en uniek land! Er zijn veel endemische dieren en je valt van de ene in de andere verbazing. De natuur is zeer divers. Het ene moment waan je je in Amerika en na de volgende bocht lijkt het op Azië. Ook Australië, Afrika en Europa zijn vertegenwoordigd. Het is nog niet erg toeristisch maar overnachtingsplekken zijn er voldoende. Illes Saint Marie is een paradijs waar je met een beetje geluk walvissen kunt spotten. De infrastructuur is slecht en de wegen zijn niet geschikt voor mensen met wagenziekte. Zelf een auto huren en rijden is nauwelijks een optie, het is duur en gevaarlijk. Wij hadden een auto met chauffeur/gids en hebben veel geleerd van hem over het land, de bewoners, politiek, gebruiken enz. Maak je gebruik van binnenlandse vluchten, houd dan rekening met vertragingen of vluchten die niet gaan. Wees relaxt en flexibel, het komt altijd goed en het is het wachten waard. De Baobablaan is een must, die mag je echt niet missen. En uiteraard de parken met de verschillende lemuren, dat spreekt voor zich.

Pluspunten Madagaskar

 • Endemische flora en fauna
 • weing toeristen
 • heerlijk eten
 • uniek
 • vriendelijke bevolking

Minpunten Madagaskar

 • tickets zijn duur
 • slechte wegen
 • veel armoede
Ultieme tip: Wij hebben de rondreis via Tsaratravel geregeld en dat is heel goed bevallen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Magisch Afrikaans eiland (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Sylvia Overkamp op 27 mei 2017

Madagaskar is een van mijn meest bijzondere reizen geweest, de natuur is werkelijk schitterend. Ga op nachtexpeditie een natuurreservaat bezoeken met een gids en je komt er de meest bijzondere soorten dieren tegen zoals de allerkleinste kameleon van de wereld van ongeveer zes centimeter. Bezoek overdag het Matadia National park en maak kennis met de Indris, het geluid hiervan lijkt op een farfella-toeter en is erg indrukwekkend. De avenue des Baobabs mag je zeker niet missen , ga vroeg in de ochtend of aan het eind van de dag wanneer het licht magisch is.

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Neem vooral veel contant geld mee, er zijn nergens pinautomaten! En je kunt op weinig plekken met creditcard betalen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig Madagaskar (bezocht in maart 2009)

Review geschreven door Stefan Peerboom op 22 mei 2017

Madagaskar is een prachtig land. Rondreizen is soms wat lastig, plan daar genoeg tijd voor. De nationale parken zijn gemakkelijk te bezoeken, mét een lokale, Engelstalige (Frans kan natuurlijk ook) gids. Dat is aan te raden want zij vinden de lemuren (halfapen) voor je. Heel fotogenieke beestjes.

Pluspunten Madagaskar

 • goed betaalbaar

Minpunten Madagaskar

 • openbaar vervoer kost tijd
Ultieme tip: Een meerdaagse riviertocht in een soort kano over de Tsiribihina. Prachtig! En heel relax, want je hebt alle tijd om de omgeving in je op te nemen.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Incredible beauty (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Leo van Veen op 09 oktober 2016

De schoonheid van de kameleons van Madagaskar overtreffen je voorstellingsvermogen. Het lijkt erop alsof ze de regenboog willen overtreffen met al hun fantastische kleuren. Groener dan groen, blauwer dan blauw. Ze hoeven niet eens te doen alsof ze fotogeniek zijn, want dat zijn ze allemaal.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Madagaskar

 • De bijzondere dieren
 • Zowel boven als onder water
 • De natuur

Minpunten Madagaskar

 • ik heb ze niet gezien
Ultieme tip: Ga op zoek naar de bijzondere dierenwereld in Madagaskar. De kameleons zijn van een onovertroffen schoonheid. Maar dat geldt hier voor heel veel dieren.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Picasso must have been here (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Leo van Veen op 09 oktober 2016

De natuur, de dieren, de vissen en de mensen zijn in een woord "overweldigend" mooi. Terwijl Madagaskar vooral bekend staat voor zijn bijzondere fauna wil ik u vertellen dat het onder water minstens even bijzonder is. Het wordt nog moeilijk om een land te vinden dat deze unieke schoonheid kan overtreffen.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Madagaskar

 • De mensen
 • De natuur
 • De Fauna
 • De rust
 • De flora
 • Eigenlijk is alles bijzonder

Minpunten Madagaskar

 • De toestand van wegen bruggen en viaducten is zeer slecht
Ultieme tip: Residence Madalief in Antsirabe. De omzet van dit prachtige hotel draagt bij aan de funding van een weeshuis. De Nederlandse Remi Doomernik zal u hier graag meer over vertellen.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Madagaskar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors