Botswana
9,0
9,2 Algemene ervaring
9,5 Beziens­waardigheden
8,0 Steden of plaatsen
8,7 Locals
8,8 Veilig
9,7 Natuur
9,0 Stranden
8,8 Klimaat

Botswana

door Charlotte de Vries

Een van de mooiste safarireizen maak je naar Botswana. Door het dampende moerasgebied Okavango Delta in het noorden en de Kalahari woestijn in het zuiden wandelt een enorm Afrikaans dierenrijk rond. En jij wandelt mee. Want in Botswana rijd je niet alleen door de gaafste safariparken, maar loop je er zelfs doorheen.

Botswana zit bomvol indrukwekkende bezienswaardigheden. Van de honderden stampende hoeven tijdens de migratie in het Chobe National Park tot het enorme watergordijn van wereldnatuurwonder Victoria Falls. Bereid je voor op een prachtige reis naar Botswana.

ZELF NAAR Botswana?

Bekijk alle 47 reizen naar Botswana

De mooiste bezienswaardigheden van Botswana

Wegen zijn er niet in het Okavango Delta. Hier móet je dus wel doorheen lopen. Het is spannend. Een gids vertelt je wat je moet doen als een olifant zijn oren naar je klappert of een buffel naar je toe loopt. Of een leeuw. Een safariwandeling door deze moerassen vergeet je nooit meer.

Dankzij de regenval in de woestijn kom je ook een enorme dierenpopulatie tegen in de Kalahari. Olifanten, hyena's en luipaarden spot je zoal in dit oudste stuk aardkorst ter wereld.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Botswana's wereldberoemde natuurparken

Het meest populaire wildpark in Botswana is het noordelijke Chobe National Park, waar de grootste olifantenpopulatie ter wereld rondslentert. Niet alleen de Big Five, maar gigantische kuddes hoefdieren trekken hier in november door de stoffige vlaktes.

De grotere natuurparken in Botswana gaan jammer genoeg wel gepaard met een prijskaartje. Iets goedkoper zijn de game reserves. Bezoek eens het Moremi Game Reserve. Hier kan je ook doorheen wandelen, met iets minder gevaarlijke dieren, zoals struisvogels, giraffen en zebra's.

Vrijwilligerswerk in Botswana

Wil je tijdens je verblijf in Botswana meewerken aan een gezondere samenleving? In Botswana komen, na Swaziland, de meeste besmettingen van HIV en AIDS voor. Dit kan je tegengaan door mee te helpen in het ziekenhuis van de hoofdstad Gaborone. Maak je reis naar Botswana nog specialer door hier je steentje bij te dragen.

Botswana zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Safari Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Botswana. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Safari Desk!

Like deze pagina

Reizen Botswana

Meer Botswana

Reviews Botswana

Botswana (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Christi Toonen op 26 november 2019

Ik heb een ongelofelijk mooie tour mogen doen in botswana, waarin ik gave dieren heb gezien en een super trip waarin alles geregeld werd. Wij hadden een super leuke gids en hebben zelfs een nacht in de jungle mogen overnachten.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Botswana

 • niet toeristisch

Minpunten Botswana

 • geen
Ultieme tip: Bezoek de mooie parken & blijf ook een nachtje slapen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig land om veel wild te zien, maar ga met een goede organisatie! (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Ria Geurts op 26 november 2019

Als je naar Botswana gaat, ga zeker NIET met Afrikaya Tours. Wij hebben met hun de konvooi reis gedaan. De slechtste reis uit ons leven! Zij waren er 3 jaar niet meer geweest. Slecht georganiseerd, geen gids die informatie geeft, 3 weken veel te lang en eenzijdig alleen gericht op wild en onverantwoord hard door de parken rijden. Jammer van zo'n prijzige reis om zo weinig van het land te hebben gezien. Campsites zeer minimaal. Zijn blij weer veilig thuis te zijn.

Pluspunten Botswana

 • Prachtig veel wild!

Minpunten Botswana

 • Erg gericht op wild.
Ultieme tip: Ga met een goede organisatie!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verkeerde auto gekregen. (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Els Slokker op 23 december 2018

Geweldig om eens in de regentijd te gaan naar Afrika. Weinig toeristen.
Jammer dat we veel tijd kwijt waren door een verkeerde auto. Niet de auto die besteld was en daardoor konden we geen kant op . Na 3 dagen een goede auto en erg genoten van Botswana!

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Botswana

 • Lieve mensen
Ultieme tip: Ga met een vliegtuigje de Delta in. TOP! Maak een wandelsafari en ga mee met de bevolking. Ze zijn lief en erg gastvrij.
Aangeraden voor: Avonturiers

Gewldig Botswana (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Erica Kerkvliet op 08 december 2018

Voor de echte natuur ervaring is Botswana een van de beste bestemmingen ter wereld. Het landschap is ruig, wijds en deels onaangetast door de mens. In Botswana kun je genieten van de grotendeels lege vlaktes in de woestijn gebieden en op de zoutpannen, daarnaast zijn er schitterende moerasgebieden en woestijnen waar veel wild te vinden is. "Wild" in Botswana betekent onder andere grote groepen olifanten, impala's, zebra's, gnoes en buffels. Daarnaast wordt ook zeer gemakkelijk leeuwen, hyena's, jakhalzen en cheeta's gezien; wilde honden en luipaarden zijn er ook, maar om die te zien moet je iets meer geluk voor hebben.
Het wild krijgt in Botswana alle ruimte, waardoor er niet het gevoel ontstaat van een veredelde dierentuin. De Botswaanse bevolking heeft veel respect voor hun natuur en het daarin levende wild, natuurbescherming staat bij de bevolking hoog in het vaandel.
Botswana heeft een redelijke infrastructuur waardoor de verschillende natuurparken goed te bereiken zijn, in de parken zelf is het vaak aan te raden met de plaatselijke gidsen op safari te gaan omdat het terrein ruig is en zij natuurlijk alle goede plekken weten.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Botswana

 • grote parken
 • gevarieerd landschap
 • weinig armoede

Minpunten Botswana

 • duur
Ultieme tip: Moremi in de Okavanka delta, de Chobe rivier en het Tuli blok
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Onze schitterende, rondreis door Botswana. (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Georgina De Winter op 19 november 2018

28 December 2017 geland op Tambo in Joburg. En we werden opgehaald door Luuk van het verhuurbedrijf waar we de Toyota hadden gehuurd. Na heel wat uitleg zijn we gaan rijden richting Zeerust. Daar overnacht op een camping, waar wij de enige waren. Volgende dag richting grens van Botswana, en bij Ramotswa zijn we de grens over gegaan. Overnacht in Mokolodi Nature Reserve. Volgende dag richting Centraal Kalahari. Bij Kutse begon ons avontuur. Centraal Kalahari is van zuid naar noord 800 km. We hebben hier 5 camps geboekt. Namelijk Marushelecamp, Bapecamp, Xadecamp, Lekhubucamp en Leopardcamp. De eerste 400 km waren wij de enige, geen mensen. Alles is zelfvoorzienend. Je zit in de middle of nowhere. Je kunt hier niet hard rijden het is allemaal zand zo hebben wij ook een keer vast gezeten. Over 150 km rijd je 5 uur. Uit de CK zijn we richting Rakops River Lodge gereden. De volgende dag richting Khumaga Wildlive Camp in hetNationaal Park Makgadikgadi oversteek met een pondje. Toen naar Maun. daarna naar Camping Mankwe Mopani. Daarna Drifters camp, en Planet Baobab. Vandaaruit naar Lhekubu Island. Gigantische zout vlakten waar je overheen rijd. Heel vroeger was dit water, waar het eiland in lag. Een heel magisch eiland, met gigantische baobabbomen. Ook een heel mooie ervaring. Van daaruit weer richting Zuid Afrika waar onze reis begon. Dit jaar gaan we weer naar Centraal Kalahari en Kalahari Transfrontier Park. En verder zien we wel.

8,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Botswana

 • Veilig
 • Fijne mensen
 • Heerlijk land om te zijn

Minpunten Botswana

 • Ik zou het niet weten
Ultieme tip: Wij nemen wel altijd satelliet telefoon mee.. Veel van deze parken moeten van te voren geboekt worden. Wij boeken ze driekwart jaar van te voren.
Aangeraden voor: Avonturiers

Back to basic (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Marian de Baat op 18 november 2018

2 nachten back to basic , overnachten in de Okavango Delta en de Moremi in een koepeltentje
Hoe gaaf en wat een beleving als je s’nachts de hyena’s en leeuwen hoort brullen . Het is ook de moeite waard om met een mokoro boot met gids de Okavango Delta in te gaan

Pluspunten Botswana

 • behulzame locals
 • ,veilig
 • ,veel wildlife

Minpunten Botswana

 • duur
 • , slechte wegen
Ultieme tip: Ga met Botswaanse gids paar dagen de Moremi in
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In to the wild (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Petra Snoep op 16 november 2018

We hebben een rondreis gemaakt door Namibië en Botswana. Namibie is een leeg land met wonderlijke natuur. Woestijn met prachtig gekleurde zandduinen en half woestijnen grote vlaktes met lichte begroeiing en kleine boompjes en eeuwenoude rotspartijen. Botswana is het eind oktober vaak het begin van de regentijd. Toen wij er waren had het nog weinig geregend waardoor de wilde dieren in grote getale in het Chobe Nationaalpark te vinden zijn omdat daar altijd water is. En grote getale is echt veel! Veel zebra's, allerlei bokken en bokjes, wildebeest, giraffen, leeuwen maar ook veel soorten vogels. Apen, nijlpaarden, neushoorns en heel, heel veel olifanten. Kortom een onvergetelijke reis en een aanrader voor iedereen.

Pluspunten Botswana

 • de bewoners zijn heel aardig en behulpzaam en spreken allemaal in elk geval Engels.
 • Er zijn nog niet veel toeristen soms op plekken die als hoogtepunt bekend staan.
Ultieme tip: De lodges zijn luxe en je wordt er verwend. Maar het is ook leuk om te kamperen Dat de olifanten langs je kampvuurtje wandelen is een belevenis die je niet snel meer zal vergeten.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Elephantastic (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Frouke Ringenoldus op 15 november 2018

Dit super veilige land in Afrika is eenvoudig zelfstandig te bezoeken. Gedurende de hele reis heb je het gevoel door één grote dierentuin te reizen overal kom je dieren tegen. Naast dieren zijn er ook nog diverse inheemse stammen. Het landschap is gevarieerd van de dorre Kalahari woestijn tot de groene natte Okavanga delta en alles wat er tussen zit. En als klap op de vuurpijl ook nog een lekkere temperatuur kortom een super bestemming.

9,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Botswana

 • heel puur
 • super veilig
 • betaalbaar
Ultieme tip: Gewoon doen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke reis (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Rianne van de Wal - Houben op 12 november 2018

Een onvergetelijke reis, prachtige natuur met vriendelijke mensen en honderden olifanten!!
Vooral de olifanten kom je overal in grote aantallen tegen, schitterend om te zien in hun natuurlijke omgeving.

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Minpunten Botswana

 • olifanten
Ultieme tip: Vooral Chobe en Moremi zijn met game drive zeer de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Beautiful Botswana (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Hanna van Velzen op 12 november 2018

Als je ooit de mogelijkheid hebt om naar Afrika te gaan: doen! Absoluut doen! De kans is groot dat je verliefd wordt op de natuur, de dieren, het land. Wij zijn op ro dries geweest met een groep en een gids. Dit is zeker aan te raden. Fantastische reis!

Ultieme tip: Ga op game drive met een gediplomeerde gids en geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Stoffig, heet en ruig (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Anouk Evers op 11 november 2018

Als je naar Botswana gaat ben je verzekerd van avontuur en veel dieren! Wat een land: van stoffige grasvlakten tot groene oasen met prachtig water. Hierdoor dus ook veel verschillende diersoorten, fantastisch en overweldigend!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
5 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Botswana

 • De veelzijdige natuur
Ultieme tip: Als je dit alles ook nog eens doet met 4x4 en tent op het dak kan je reis niet meer stuk en ervaar je alles optimaal.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Selfdrive Namibie en Botswana (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Hans Jansen op 11 november 2018

Botswana is een waanzinnig mooi en gastvrij land. De bevolking is zeer vriendelijk en het land is nog redelijk puur. Met name game reserve Moremi en Chobé zijn fantastisch en een bezoek meer dan waard.
Ook kun je redelijk gemakkelijk de Victoria Falls in Zimbabwe bereiken hetgeen ook zeer de moeite waard is. Wij hebben het land doorkruist in onze four wheel drive, hetgeen je ook echt nodig hebt als je dwars door de wildparken wil trekken. Een bijzondere ervaring en meer dan de moeite waard!

Pluspunten Botswana

 • De bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij
 • iedereen spreekt Engels
 • Het land is nog niet overlopen door toeristen

Minpunten Botswana

 • Slechte wegen maar dat vergroot alleen het avontuur in mijn optiek
Ultieme tip: Voor mij staat Moremi en de Okavanga Delta met stip op nummer 1.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Magnifiek Afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Isabel Friart op 11 november 2018

Een bijzonder land waar je een keer moet geweest zijn.
Het paradijs op aarde om dieren te spotten, zowel op land als water.
Een zonsondergang in Afrika heeft dat beetje extra met giraffen en olifanten op de achtergrond.
Zowel in het droog seizoen als het nat seizoen is er voldoende te zien.
De Okavango Delta is een aanrader en de lokale bevolking is super aardig.

Pluspunten Botswana

 • De natuur

Minpunten Botswana

 • slechte wegen
Ultieme tip: Bezoek de Okavango Delta. Ga kamperen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtige en rustige bestemming (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Dirk Vis op 11 november 2018

Botswana heeft een prachtige natuur en nog volop ruimte en rust. In het Chobe Park kun je zowel van de landzijde als van de rivierzijde bezoeken, zodat een prachtig totaal beeld krijgt van de vele dieren die in dit park voorkomen. Ook de Okavango delta is een aanrader.

Ultieme tip: Je kunt hier prima zelf rondreizen
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Prachtige en rustige bestemming (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Dirk Vis op 11 november 2018

Botswana kent prachtige natuurparken, zoals het Chobe Nat. park. Hier kun je zowel vanaf het land als vanaf de rivier de vele dieren bekijken. Naast het Chobe park is ook de Okavango delta een aanrader.
In Botswana is nog geen massa toerisme en is er volop ruimte. Er zijn prima lodges beschikbaar.

Pluspunten Botswana

 • Ruimte
Ultieme tip: Je kunt hier prima zelf rondreizen
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Botswana; rondtrekken met tent op het dak van de auto. (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Petra Nijland Kees Veth op 25 september 2018

Onze 3 weekse reis door Botswana was een fantastische ervaring. De op maat gemaakte reis voldeed helemaal aan onze verwachtingen. De hoogtepunten waren: De boottochten waardoor je de dieren op een andere manier kunt benaderen en bekijken. De uitgestrektheid en rust van de Kalahari waar je amper een mens tegenkomt maar wel o.a. prachtige gemsbokken, olifanten, giraffen kunt bewonderen. ’s Nachts is er af en toe het geluid van dieren (w.o leeuwen maar verder is het doodstil. De Chobe rivier waar enorm veel dieren op af komen en waar we aan de rivier kampeerden. Onze bushcamper. Als je van avontuur, en af en toe van een uitdaging houdt (mul zand, rivier oversteken), is dit een ideale manier om Botswana te leren kennen. De vrijheid om je eigen game drive te bepalen is heerlijk. De bushcamper heeft ons niet in de steek heeft gelaten en wij hebben er heerlijk in geslapen. Voordat de vakantie begon hebben we een jaar voorpret gehad mede dankzij de fijne campsites (veelal alleen zonder buren) was onze vakantie top!

Pluspunten Botswana

 • De stilte

Minpunten Botswana

 • Wij waren er in oktober
Ultieme tip: Elephant Sands : een paar dagen relaxen met honderden olifanten die dagelijks water komen drinken. Het uitzicht vanaf het terras is onbeschrijfelijk !
Aangeraden voor: Avonturiers

Van de ene droom naar de andere... (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mirjam van Otterlo op 03 december 2017

Wat een fantastisch land. Een must see! Het land, de mensen, de dieren. In 1 woord amazing!
Zoals mens en dier hier samen wonen zonder hekken en ellende❤️
Kubu Island alleen te bereiken in de droge winter, is meer dan geweldig.
En uiteraard Chobe met z'n vele olifanten en de Okavango vooral bezoeken!
Geweldig!

Pluspunten Botswana

 • mensen
 • dieren
 • natuur
Ultieme tip: Kubu Island en vanaf Gweta naar de stokstaartjes! Gweta Lodge brengt je daar waar je wil zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ga goed voorbereid op bezoek naar Makgadikgadi Zoutpannen

Review geschreven door Ellen Timmerhuis op 24 november 2017

Het is een stuk minder ontwikkeld land maar heeft wel mooie natuur. De wegen zijn er over het algemeen niet zo goed begaanbaar en een 4WD is dan ook echt een must. De afstanden tussen de verschillende hoogtepunten van het land zijn behoorlijk lang, maar als je dan bij je bestemming aankomt is het de lange rit helemaal waard geweest. Houdt er rekening mee dat er over het hele land verspreid niet veel tankstations zijn, als je de mogelijkheid hebt om je tank bij te vullen doe dit dan ook absoluut, neem voor de zekerheid ook een jerrycan mee.
Het was een aparte ervaring om over de zoutpan te rijden. Erg mooi die witte uitgestrekte vlaktes zonder dat je wat in de verte kunt zien. Wij hebben de zoutpan overgestoken en zijn vanaf Lethakane via Kubu Island naar Gweta gereden. Ik vind persoonlijk dat er weinig informatie beschikbaar is over de ‘wegen’ en routes over de zoutpan heen. Als je op de kaarten kijkt lijken het 2 of 3 wegen te zijn (of routes die mensen vaak hebben gereden waardoor het op een gegeven moment wel een weg wordt), maar in werkelijkheid zijn wij bijna verdwaald. Het zijn echt wel honderden zandweggetjes. Onze navigatie (TomTom met wereldkaart) herkende wel heel veel van de weggetjes, maar niet allemaal. Soms stuurde onze navigatie rechtdoor, terwijl er in de werkelijkheid alleen een T-splitsing was en je dus moest kiezen voor links of rechts. Of dat de navigatie zei dat we af moesten slaan naar rechts, en er helemaal geen weg naar rechts was. Zo hebben we denk ik wel 20 keer moeten gokken welke kant we op zouden rijden. Je bent echt in de middle of nowhere en er zijn geen mensen die je de weg kan vragen. We hebben vanaf Kubu Island ruim 5 uur over gedaan om van de zoutpan te komen, ik ben nog nooit zo blij geweest om weer een asfalt weg te zien. Ik zou dus adviseren om altijd een sateliettelefoon mee te nemen en met 2 auto’s te rijden.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Botswana

 • Veel wildlife
 • niet te toeristisch

Minpunten Botswana

 • Lange afstanden
 • Slechte wegen
Ultieme tip: Ga naar senyati safari camp, daar is een bar met uitzicht op een waterpoel waar super veel olifanten komen. Er is ook een bunker waar je op 10 meter afstand van de olifanten komt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

GE-WEL-DIG (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Nynke van Holten op 23 november 2017

Een bezoek gebracht aan Koro River Camp, een plek waar je stijlvol en luxe werkelijk midden tussen de dieren zit. De kleinschaligheid en de persoonlijke aanpak van het kamp zorgen voor een unieke belevenis! Fantastische plek, fantastische tenten en niks te gek. Aanrader voor als je Afrika wilt voelen ;)

Pluspunten Botswana

 • Voor wat we gezien hebben: top land!

Minpunten Botswana

 • geen
Ultieme tip: Vraag naar een overnachting in 1 van de hide outs, super gaaf om in the middle of nowhere veilig onder de sterren te slapen
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

De victoria watervallen (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ina de Graaf op 19 november 2017

Botswana is een land voor natuurliefhebbers, om te winkelen moet je in Zuid-Afrika wezen.
Wij hadden een heel klein campertje met 4 wiel aandrijving ideaal voor o.a. de natuurparken.
Botswana bestaat het meest uit zandweggetjes en dan heb je echt 4wiel nodig. De campings zijn over het algemeen erg goed, alleen in de bush campings is het een beetje behelpen wel is er meestal een wc en een douche maar verder niets maar dat heeft ook zijn bekoring. Wil je naar de Victoria watervallen zou ik in Kasana een dagtrip nemen. De camper verhuurder wilde liever niet dat we met de camper naar Zimbabwe reden. Maar dit is echt de moeite waard.
Maar oppassen voor te hard rijden en goed nakijken waar de controles zijn voor vlees en melk producten ook in de diepvries is het dan verboden. Mag wel gebraden vlees zijn en anders bij de controle alles bakken mag ook. Wij hebben al 2 keer alles moeten inleveren. Als je wilt kan je er ook fantastisch wandelen vooral voor vogelaars is het er prachtig.
Wij vinden de beste en goedkoopste manier om er te komen via Johannesburg en daar de auto of camper ophalen die wij gehuurd hadden bij Zuid-Afrika specialist die kan alles regelen wat je maar wilt. Wij waren er heel tevreden over en zullen er bij een eventueel volgende keer beslist weer gebruik van maken. Oja ze zitten in Afrika maar je kunt gewoon bellen in het Nederlands tegen Nederlandse tarieven.
Ina de Graaf

Pluspunten Botswana

 • goede campings
 • heel veel dieren

Minpunten Botswana

 • is een duur land
 • gehuurde auto heel goed nakijken
 • en let op je snelheid houd alles goed aan .
Ultieme tip: Er zijn zoveel tips dat je het eigenlijk allemaal zelf moet ondervinden .
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Specialisten Botswana

Reizen Botswana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors