Beste reistijd Botswana

Beste reistijd Botswana

Wat is de beste reistijd voor Botswana?

De meeste reizigers gaan naar Botswana om er wilde dieren te spotten. Dat kun je het best doen in de Nederlandse zomermaanden juni tot en met augustus, en in de periode daarna tot half oktober. Vanaf die maand begint het regenseizoen. Door de toenemende regen wordt de begroeiing in de parken dan dichter en zijn olifanten en leeuwen dus moeilijker te spotten.

Het is in de Nederlandse zomermaanden overigens wel winter in Botswana. Dat merk je vooral in de nachten, die zijn dan ijzig koud. Overdag is het in het zonnetje wel heerlijk toeven.
De beste maand om Botswana te bezoeken is waarschijnlijk september, wanneer de temperatuur wat klimt, maar het regenseizoen nog niet is begonnen. Bovendien is in september de zomervakantie in Europa en Noord-Amerika afgelopen en is het dus wat rustiger in de parken.

ZELF NAAR Botswana?

Bekijk alle 57 reizen naar Botswana

Wat is de beste reistijd voor Okavango Delta?

De Okavango Delta is het hele jaar door te bezoeken, maar de Nederlandse zomermaanden lenen zich het best voor een trip. Het is dan niet alleen lekker zonnig, maar de delta is dan bovendien op zijn grootst. Het water van de delta wordt namelijk aangevoerd door de Okavango rivier. Die staat het hoogst in het droogseizoen, omdat zij dan pas de regen uit het natte Angola naar de delta heeft getransporteerd.

Wat is de beste reistijd voor Chobe National Park?

De beste reistijd voor Chobe National Park is zonder twijfel van mei tot oktober. In het droogseizoen hebben de dieren in het park weinig groene bladeren om zich achter te verschuilen. Ook moeten zij wel naar de rivier komen om hun dorst te lessen. Andere bronnen zijn in deze tijd namelijk opgedroogd. Vanaf je boot op de rivier zie je de giraffen, olifanten en leeuwen gebroederlijk naast elkaar drinken op de oever.

Reizen Botswana

Specialisten Botswana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors