Tanzania
8,5
8,7 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
7,2 Steden of plaatsen
8,4 Locals
7,5 Veilig
9,6 Natuur
9,1 Stranden
8,6 Klimaat

Tanzania

door Charlotte de Vries

Tanzania is hét natuurjuweeltje van oostelijk Afrika. In het Serengeti National Park stormen honderden wildebeesten over stoffige vlaktes. Horden olifanten bekladden de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. En langs de exotische eilanden van Zanzibar zwemmen enorme walvishaaien. Tanzania is Afrika zoals je Afrika verwacht.

Even schitterend en divers is de cultuur van Tanzania. Portugese kolonialisten, Indische en Perzische handelaars, Arabische slavenhandelaren en Britse veroveraars hebben een mengelmoes van architectuur en cultuur achtergelaten. Zoals in Stone Town op Zanzibar, waar victoriaanse en Arabische gebouwen elkaar afwisselen. Laat je verassen door de mooiste bezienswaardigheden van Tanzania.

ZELF NAAR Tanzania?

Bekijk alle 145 reizen naar Tanzania

De mooiste bezienswaardigheden van Tanzania

Een aantal aanbiddelijke natuurschatten liggen in het bergachtige, dichtbeboste noorden van Tanzania. Hier rijst ook de vulkaan Kilimanjaro op met een overweldigende hoogte van 5.896 meter. De machtigste berg van Afrika is dé bezienswaardigheid van het continent.

Na een intensieve klim reis je ongeveer 400 kilometer in westelijke richting naar het Serengeti National Park. De meest spectaculaire safari ter wereld beleef je hier, tijdens het jaarlijkse spektakel van de wildebeestmigratie.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Tanzania's bijzondere natuurparken

Nog tussen Kilimanjaro en Serengeti ligt het Tarangire Park. Hier stuit je op een wel heel apart beeld: boomklimmende leeuwen. Zij hebben zich aangepast aan de overstromingen van het enorme meer Manyara. Maar de beste plek om leeuwen te spotten is bij de uitgestrekte vlaktes van Ngorogoro-krater.

Meer afgelegen ligt het westelijke Mahale Mountains National Park. In dit oerwoud leven de ernstig bedreigde chimpansees nog in het wild.

Steden in Tanzania

Ben je toe aan cultuur snuiven? Omringd door de parelwitte stranden van Zanzibar ligt Stone Town. Een bochtige medina vol specerijen en paleizen versierd met mozaïeken tekenen dit oude Perzische handelscentrum.

En dan is het tijd om naar huis te gaan. Dar es Salaam is waarschijnlijk je vertrekpunt. Deze voormalige hoofdstad is geen schoon gezicht, maar er is geen betere manier dan je reis te eindigen met een fantastisch feestje in deze stad.

Tanzania zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Safari Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Tanzania. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Safari Desk!

Like deze pagina

Reizen Tanzania

Meer Tanzania

Reviews Tanzania

Mooi en uniek zuidelijk Tanzanoa (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Sherley Janssen op 28 december 2018

Zuidelijk Tanzania is veel minder toeristisch dan de noordelijke parken. Dit wil zeggen dat je de dieren ook echt voor je zelf hebt. En moet zoeken naar de dieren. Er staan geen kuddes auto's om een koppel leeuwen. Dit maakt dat je echt de wilde dieren ervaart. Zeker een aanrader om dus naar het minder populaire zuiden te gaan.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Wilde dieren

Minpunten Tanzania

 • bevolking soms iets minder vriendelijk
Ultieme tip: Ga naar zuidelijk Tanzania. Ruaha NP is mijn persoonlijke tip.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Safari in Tanzania (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Amber van der Linde op 03 december 2018

Afgelopen September ben ik samen met mijn beste vriendin op safari geweest. Zo zijn wij naar Ngorongoro, Tarangire en Serengeti geweest. Maar toch blijft mijn favoriet de Serengeti, hier hebben wij waanzinnig veel beesten gezien wat geresulteerd heeft tot waanzinnige foto's. Dit park is dan ook zeker aan te raden voor fotografen maar natuurlijk ook voor ieder ander.

Pluspunten Tanzania

 • wildlife
 • bevolking

Minpunten Tanzania

 • kosten
Ultieme tip: Doe Tarangire als eerst en ga dan pas naar de Serengeti. Wij hebben dit andersom gedaan en waren te verwend vanuit de Serengeti en dat deed Tarangire minder tot zijn rechten komen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Tanzania en Zanzibar (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Ellen Pouw op 18 november 2018

Self driving rondreis Tanzania en Zanzibar
Prachtig mooi land en super vriendelijke bevolking.
Het is erg leuk om zelf rond te reizen en de wildparken te bezoeken. Je hebt een hoop bekijks en verbaasde enthousiaste mensen onderweg. Neem daarin ook de tijd om over de mooie rode gravel wegen te reizen. Onze route: gestart in Dar Es Salaam, via Dodoma (niet bijzonder), Morogoro, Lake Babati (slapen bij stam, nijlpaarden spotten op Lake Babati), Ngorongoro Crater (prachtig!), Lake Manyara, Tangire National Park, Arusha (Kilimanjaro), Moshi, Lushoto naar Pagani (rustige stranden). Auto 4wheel drive gebracht in Dar Es Salaam en opgehaald in Pagani. Zelf gereden in de wildparken, enorm veel bekijks en zelf spot je al het wild, vaak nog eerder dan de rangers. Gevlogen naar Zanzibar, dagje Stone Town en verblijf in het rustige Kizimkazi.

Pluspunten Tanzania

 • Prachtig afwisselend

Minpunten Tanzania

 • Negatief in het nieuws qua mensenrechten (homo’s
Ultieme tip: Explore Tanzania Apeldoorn voor huur auto waarmee je de wildparken in mag. The Secret Garden Hotel voor magnifiek uitzicht Kilimanjaro bij het ontbijt
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige vakantie (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Stan Levels op 13 november 2018

Het is bijzonder om te zien dat die mensen met zo kunnen leven. Het contrast tussen west Europa en Tanzania is zo groot dat je het zelf bijna niet kan geloven als je het niet ziet.

Buiten dat is de natuur er wel erg mooi en heb je genoeg om te bezoeken. Je kan er zo 2 weken rond reizen en dan zie je nog elke dag wat anders.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • gastvriendelijk
 • natuur

Minpunten Tanzania

 • veel fooi
Ultieme tip: De serengeti, lake Manyara en natuurlijk de ngorongoro krate. Die moet je allemaal bezocht hebben als je daar heen gaat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Stan Levels op 13 november 2018

Het was echt een super vakantie, alle mooie parken die wij bezocht hebben waren zo verschillend en allemaal hadden zij hun eigen unieke indruk achter gelaten. Gelukkig hadden wij een goede gids die ons alles kon vertellen over de parken en de dieren.

Ultieme tip: Serengeti bezoeken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Esther Berendsen op 12 november 2018

Prima tijd om naar Tanzania te gaan. Rustiger en goedkoper dan in het hoogseizoen. De big 5 gezien en zelfs de grote trek. Het was echt een fantastische vakantie. We zijn in 4 gebieden geweest: Ngorongoro krater, Tarangire, Lake Manyara en Serengeti. Allemaal aanraders met hun eigen charmes! Wij willen zeker nog eens terug!

9,2
10 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • prachtige natuur

Minpunten Tanzania

 • dure vakantie
Ultieme tip: Heel erg tevreden met de door Zara tours geregelde safari’s!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige beklimming van Kilimanjaro en safari (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ronne Vinkx op 12 november 2018

Tanzania is een fantastische bestemming binnen Afrika. Ik combineerde het beklimmen van Kilimanjaro met een topsafari door de Serengeti en Ngorongorokrater. De mensen zijn super vriendelijk en behulpzaam, vooral de porters op de berg, zij leveren een indrukwekkende prestatie.

Ultieme tip: Een prettige en succesvolle beklimming van Kilimanjaro hangt af van drie factoren: conditie, materiaal, instelling. Doe het rustig aan en geniet van de prachtige natuur.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers

Fantastisch! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Kelly Moes op 12 november 2018

Wij zijn dit jaar voor het eerst op Safari geweest, en wel naar Tanzania.
Het was een geweldige ervaring. Via Ajabu Adventures is onze reis geboekt en hadden we een privégids. Wij zijn van menin dat dit een échte must is: je zit altijd op de eerste rang en kan zelf bepalen waar je heen gaat of waar je nog wat langer wilt blijven kijken.

Pluspunten Tanzania

 • Prachtige omgeving
 • Aardige mensen
 • Heerlijk weer
 • Hakuna Matata

Minpunten Tanzania

 • de tzitzi vlieg
Ultieme tip: Zeker een privetour doen, dus een jeep voor jezelf (met gids)!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tanzania is onvergetelijk! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Ingrid Wardenaar op 12 november 2018

Tanzania is een fantastisch land, als je rust wilt zijn er geweldige plekken, als je veel drukte wilt kan dat ook, maar vooral Tarangire, Selous, Ruaha en sommige plekken op de Serengeti zijn prachtig en heerlijk rustig. Er zijn veel roofdieren, maar ook de andere prachtige dieren zijn er in overvloed en vergeet de vogels niet, de natuur is geweldig. Tanzania is dus een aanrader afhankelijk van wat je wensen zijn. Namiri plains is geweldig als je van rust en cheeta's en leeuwen houdt. Het noorden van de Serengeti is geweldig (Olakira camp) als je van de migratie houdt van de wilde beest en de zebra's en als je van olifanten houdt dan is Tarangire (little Olivers Camp) om nooit meer te vergeten.

Pluspunten Tanzania

 • Vriendelijke mensen
 • goeie bereikbaarheid
 • prachtige natuur
 • veel wild

Minpunten Tanzania

 • Te veel toeristen op sommige locaties
Ultieme tip: Tarangire, (little Olivers camp) een vergeten park waar heel veel olifanten leven. Ultieme tip is Namiri Plains in de Serengeti, vanwege de hoeveelheid cheeta's.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Femke Eringa op 12 november 2018

In twee weken een rondreis gemaakt door Tanzania (Serengeti) en geëindigd op Zanzibar. Prachtig land, wilde dieren in de Serengeti en aardige mensen. Veel gezien, wel lange reisdagen, mede door de slechte wegen.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Mooie natuur
 • Aardige mensen
 • Wilde dieren
 • Stranden op Zanzibar

Minpunten Tanzania

 • Duur
Ultieme tip: Overnachten in de Serengeti en de reis afsluiten op het mooie Zanzibar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Jeepsafari natuurparken Tanzania, see the big 5! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Linda Faassen op 11 november 2018

Jeepsafari verschillende natuurparken in Tanzania incl. slapen tussen de dieren in het echte Wildlife.
"Glamping" in verschillende natuurparken met ontzettend mooie uitzichten s'avonds en 's morgens. overdag verblijf je in een ruime jeep met verhoogd dak. Elk natuurpark had zijn eigen charme, door de variatie in natuurparken en met een beetje geluk de Big 5 gezien. Fantastische ervaring van zo dichtbij!
De jeep safari geeft je echt het gevoel midden in de Lion King te zitten. Lijkt me dus ook ontzettend gaaf voor kinderen.

7,6
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
8 Locals
4 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • fantastische natuurparken
 • mooie uitzichten
 • Wildlife is super

Minpunten Tanzania

 • Voor sommige dieren heb je even geduld nodig om deze goed zichtbaar te krijgen.
 • Heel soms misschien het gevoel dat je alleen in de jungle bent maar de Jeeps rijden af en aan met toeristen
 • niet goedkoop en ook hier vraagtekens waar het geld naar toe gaat
Ultieme tip: Kies voor verschillende natuurparken. Kies voor Glamping ipv. hotels.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Een onvergetelijke reis (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Marieke van der Ende op 11 november 2018

Tanzania is een prachtig land met een hoop verscheidenheid in cultuur en natuur. In een reis van 200 km zijn er zo veel verschillende dingen te zien. De natuur is prachtig maar de mensen moeten zeker niet vergeten worden. Met name in de kleinere dorpen heten de mensen je welkom en bieden ze je alles aan wat ze hebben.

Pluspunten Tanzania

 • aardige locals
 • prachtige natuur
 • veel te zien

Minpunten Tanzania

 • slechte wegen
 • taalbarriere
Ultieme tip: Vergeet niet om aandacht te besteden aan de lokale bevolking, maak een praatje met ze en leer ze kennen. Leer van hun geluk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Tanzania (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Neline Langerwerf op 11 november 2018

Wij hebben met drie vriendinnen een rondreis gemaakt door Tanzania. Het was een prachtige reis. We zijn gestart in Arusha, daar hebben we veel van de cultuur kunnen proeven. De mensen zijn erg aardig en oprecht. Vervolgens zijn we op safari geweest in Tarangire, Serengeti en Ngorongoro crater. Dit was onze eerste keer safari en we hebben veel gezien. We sliepen in tended Kamps wat een hele ervaring was. Vervolgens zijn we naar Zanzibar gevlogen en dit is een heerlijk eiland waar je lekker kan bijkomen na de intensieve rondreis.

Pluspunten Tanzania

 • veelzijdig
 • leuke bevolking

Minpunten Tanzania

 • duur
Ultieme tip: Ga op Safari bezoek een stad zoals Arusha en Zanzibar is echt prachtig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cause this is Africa (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lien Goyvaerts op 29 december 2017

Tanzania en Zanzibar. Je wordt ondergedompeld in de 'polé polé' levensstijl waar je als echte Belg natuurlijk even tijd voor nodig hebt om aan te wennen. Wanneer je de stress en de drukte van thuis achter je kan laten, merk je dat je in een prachtig land met een wondermooie gemeenschap terecht bent gekomen. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. De natuur is prachtig als je verder kijkt dan je neus lang is. Start de reis met een wondermooie safari waarbij je je volledig in 'the lion king' sfeer begeeft. Overnacht in een hutje waarbij je 's nachts de wilde dieren voorbij hoort wandelen. Geniet ten volle, want deze herinneringen koester je voor de rest van je leven. Hierna kan je verdergaan naar de meer 'groene' natuur dat het land je te bieden heeft. Smeer die wandel beentjes maar in, want er zijn daar een aantal berghellingen waartegen je zeker u kan zeggen. Maar ook hier, geniet ervan!
Al bij al dien je van begin tot einde te genieten van dit land.

7,4
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • altho mbuligwe
 • , polé polé

Minpunten Tanzania

 • jeeps
Ultieme tip: Safari, ga en ontdek dat wildleven. Wie weet spot je wel The Big Five!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Clara Tanis op 13 december 2017

Een safari van vijf dagen door meerdere parken. Wat een beleving om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien en hoe ze samen leven. Daar kunnen wij mensen een voorbeeld aan nemen. Teveel om op te noemen wat we gezien hebben.

Ultieme tip: Ga naar de Serengeti eind september/begin oktober om een deel van de migratie mee te maken.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Een uitdaging als geen ander (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Anne Nijhuis op 10 december 2017

Mijn bezoek aan Tanzania was met een doel: de Kilimanjaro beklimmen. Dit is ook gelukt! Deze uitdaging was de moeilijkste die is ooit in mijn leven heb moeten overwinnen. Na deze geweldige en uitputtende ervaring heb ik ook nog mogen genieten van twee safari's op twee verschillende locaties. Deze combinatie is zeker een aanrader!

8,9
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • prachtige landschappen
 • aardige locals
 • warm weer

Minpunten Tanzania

 • malaria
 • vies water
Ultieme tip: Kilimanjaro en slapen op gamedrive terrein.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooiste kleuren van de zee belevenis (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jacqueline van der Tol op 10 december 2017

Zanzibar prima all inclusieve vakantie met extra belevenis van Afrika. Prachtige kleuren van de zee door wisseling van eb en vloed loop je in een real life zee aquarium. Niet makkelijk om buiten park zelfstandig uitstapjes te gaan maken

Pluspunten Tanzania

 • prachtige k leuren van zee
Ultieme tip: Ga lopen naar het rif met eb. Een ervaring om tussen allerlei vissen zeesterren te lopen. Water is extreem helder je ziet totale onderwater cultuur zonder te snorkelen of duiken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beste safari ervaring..... (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Leonie Boers op 10 december 2017

Als je ooit plannen hebt om op Safari te gaan, ga dan naar Tanzania. Er zijn daar prachtige en veelzijdige nationaalparken waar zoveel wild te spotten is. En ben in de juiste tijd van de crossing vergeet dan niet bij de grens van Kenia (Mara rivier) naar de grote trek te gaan kijken.

Ultieme tip: Ga een keer op wandel of kano safari. Avontuurlijk en leuk voor de afwisseling als je zoveel in de auto zit.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Michelle Brand op 06 december 2017

Tanzania. Niet een land waar je normaal op vakantie gaat. Het land an sich is prachtig: mooi landschap, en de mensen die er wonen zijn heel gastvrij. Als westerling wordt je wel veel bekeken, want zoveel blanke mensen zijn er niet vaak in Tanzania. Met de reisorganisatie Fairaway gingen wij op pad om daar vervolgens bij de lokale bevolking te overnachten. Een hele happening was dat, want dat is heel wat anders dan een hostel of hotel. Op de laatste dag van ons verblijf hebben we een te gekke safari gedaan in het Tarangire National Park, super gaaf om de dieren van dichtbij te zien in hun natuurlijke habitat.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Aardige locals

Minpunten Tanzania

 • Lange afstanden reizen
Ultieme tip: Overnachten in een hostel in Moshi, super fijn en netjes geregeld!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

6 weken rondreizen (bezocht in november 2010)

Review geschreven door Marieke Bakker op 05 december 2017

Een heerlijk Tented Camp in Pangani: alle rust en heerlijk eten. Je kan er schildpadden zien die uit het ei komen. Het hele land is erg mooi en vooral de wildparken Serengeti en Ngorongoro moet je gezien hebben.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Plan je reis ter plaatse.
Aangeraden voor: Backpackers

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Swaziland kenner
Sponsors