Tanzania
8,5
8,7 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,3 Steden of plaatsen
8,2 Locals
7,6 Veilig
9,4 Natuur
9,2 Stranden
8,7 Klimaat

Tanzania

door Charlotte de Vries

Tanzania is hét natuurjuweeltje van oostelijk Afrika. In het Serengeti National Park stormen honderden wildebeesten over stoffige vlaktes. Horden olifanten bekladden de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. En langs de exotische eilanden van Zanzibar zwemmen enorme walvishaaien. Tanzania is Afrika zoals je Afrika verwacht.

Even schitterend en divers is de cultuur van Tanzania. Portugese kolonialisten, Indische en Perzische handelaars, Arabische slavenhandelaren en Britse veroveraars hebben een mengelmoes van architectuur en cultuur achtergelaten. Zoals in Stone Town op Zanzibar, waar victoriaanse en Arabische gebouwen elkaar afwisselen. Laat je verassen door de mooiste bezienswaardigheden van Tanzania.

De mooiste bezienswaardigheden van Tanzania

Een aantal aanbiddelijke natuurschatten liggen in het bergachtige, dichtbeboste noorden van Tanzania. Hier rijst ook de vulkaan Kilimanjaro op met een overweldigende hoogte van 5.896 meter. De machtigste berg van Afrika is dé bezienswaardigheid van het continent.

Na een intensieve klim reis je ongeveer 400 kilometer in westelijke richting naar het Serengeti National Park. De meest spectaculaire safari ter wereld beleef je hier, tijdens het jaarlijkse spektakel van de wildebeestmigratie.

Tanzania's bijzondere natuurparken

Nog tussen Kilimanjaro en Serengeti ligt het Tarangire Park. Hier stuit je op een wel heel apart beeld: boomklimmende leeuwen. Zij hebben zich aangepast aan de overstromingen van het enorme meer Manyara. Maar de beste plek om leeuwen te spotten is bij de uitgestrekte vlaktes van Ngorogoro-krater.

Meer afgelegen ligt het westelijke Mahale Mountains National Park. In dit oerwoud leven de ernstig bedreigde chimpansees nog in het wild.

Steden in Tanzania

Ben je toe aan cultuur snuiven? Omringd door de parelwitte stranden van Zanzibar ligt Stone Town. Een bochtige medina vol specerijen en paleizen versierd met mozaïeken tekenen dit oude Perzische handelscentrum.

En dan is het tijd om naar huis te gaan. Dar es Salaam is waarschijnlijk je vertrekpunt. Deze voormalige hoofdstad is geen schoon gezicht, maar er is geen betere manier dan je reis te eindigen met een fantastisch feestje in deze stad.

Like deze pagina

Reizen Tanzania

Meer Tanzania

Reviews Tanzania

Tanzania/Zanzibar (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Map Dijkstra op 04 juni 2017

Qua natuur is Zanzibar prachtig met zee, strand, grotten, jungle en mangrovebossen. Ook een grote verscheidenheid aan dieren, van vlinders tot reuzenschilpadden maakt Zanzibar een droombestemming. Het strand en de zee vind ik geweldig mooi: veel mooie vissen, zeesterren en koraal. In de jungle vind je een hele speciale apensoort, die verder nergens te wereld voor komt. Het zijn de Rode Colobus apen. Ook vind je voor de kust op Prison Island grote reuzenschildpadden van wel meer dan 100 jaar oud en zijn er zeeschildpadden. De aarde van Zanzibar heeft een hele mooie donkerrode kleur. Al met al een schitterend eiland, wat echt de moeite waard is om te bezoeken.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • prachtige natuur en hele aardige mensen
Ultieme tip: Een bezoek aan de jungle met z'n bijzondere apen vind ik zeer de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Norongoro krater (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Irma Doeve op 01 juni 2017

De mooiste plek in Tanzania is toch wel de Ngorongoro krater. Indrukwekkend in alle opzichten, of je nu in de regentijd gaat of in de droge tijd maakt niets uit het blijf mooi. Er zijn eigenlijk geen nadelen als je naar Afrika gaat, je houd er van of niet!

Pluspunten Tanzania

 • In de regentijd zijn er weinig toeristen.
 • Wisselend klimaat
 • Vriendelijke mensen

Minpunten Tanzania

 • De mainwegen zijn goed geasfalteerd
 • Buiten de mainwegen erg slecht.
Ultieme tip: Neem goede schoenen mee, want als je dan toch in een regenbui komt en je bent onderweg is een sandaal niet handig.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kilimanjaro, Tarangire en Zanzibar (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Suzanne Mol op 22 mei 2017

Tanzania is by far een van de mooiste landen die ik heb gezien. Niet alleen mooi, maar de culturen en mensen zijn ook prettig en makkelijk in de omgang. Heerlijk om alleen al onderweg te zijn en te genieten van het uitzicht over de uitgestrekte savannes.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Swahili is makkelijk en leuk om te leren
 • Oostkust van Zanzibar
 • Taragire National Park

Minpunten Tanzania

 • Sommige mensen vragen op niet-vriendelijke wijze om geld
Ultieme tip: Tarangire National Park, voor de allermooiste Baobab-bomen! Ook is het er iets minder toeristisch dan in andere parken. Let er wel op dat de apen je lunch niet stelen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Drie weken Tanzania (bezocht in augustus 2011)

Review geschreven door Joop Vaane op 16 mei 2017

We zijn drie weken in Tanzania geweest. Een geweldig land dat goed te bereizen is met het openbaar vervoer. Zo zie je ook veel meer van het land en de cultuur. Wat wij zo lekker vonden is de afwisseling. Stranden (Zanzibar), steden (Dar es Salaam) en de prachtige natuur. De Serengeti is echt geweldig!

Pluspunten Tanzania

 • Safari
 • Goedkoop
 • Stranden

Minpunten Tanzania

 • Sommige delen zijn onveilig
Ultieme tip: Safari trip naar Serengeti, Ngorogoro is een must!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastische levenservaring in Afrika (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Tom Lalieu op 15 mei 2017

Tanzania was een prachtige ervaring! De natuur en de dieren daar zijn adembenemend. En wat mij vooral onvergetelijk is aan Tanzania, is dat ik daar het echte Afrika-gevoel dat ik van kleins af aan al in mijn hoofd heb zitten, ook daadwerkelijk ervoer! De grote uitgestrekte vlaktes, de dieren rondom de waterholes, de 'platte' bomen.....alles klopte!

8,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Tanzania

 • In de dorpjes wordt je veel aangesproken om souveniers te kopen
Ultieme tip: Bezoeken van de Serengeti en Ngorongoro krater, maar ook zeker een praatje maken met je locale gids!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Let's go to the wild (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jennifer De Backer op 14 mei 2017

Voor één moment stond mijn leven even stil... Bij zonsondergang zagen we een immigratietocht van gnoes & zebra's, onze ranger schatte op minstens 1 miljoen beesten. Met kippenvel bleven we kijken hoe synchroon de dieren renden. Met een ondergaande zon en een stofwolk waar de gnoes door het opspattende water liepen, geweldig!!!

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • natuurschoon
 • wild
 • adembenemend

Minpunten Tanzania

 • de wegen
Ultieme tip: Ga in het laagseizoen, er zijn dan minder toeristen en zo krijg je heel waarschijnlijk net zoals ons de volledige big 5 en ugly 5 te zien. En nog zoveel meer !
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Onbewoond eilandje voor de kust van Maffia (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door PM Meiners op 11 mei 2017

In tegenstelling tot Zanzibar was het eiland Maffia nog niet overspoeld door toeristen in 2011. Mooie duikspots, prachtige mensen en waanzinnige natuur. Dan kan je de hele dag alleen maar vrolijk zijn met een big smile op je gezicht.

Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een onverwachts weekje op Zanzibar. Wat een paradijs (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door wilma van kempen op 06 april 2017

Gogogo, wat een prachtig land is Tanzania. Ik ben er een maandje in mijn eentje naartoe gegaan. Ik was er al een aantal keren eerder geweest maar het land blijft me trekken, omdat er zoveel moois te zien is. De natuur is prachtig, de mensen aardig en inmiddels is het eten ook prima. Veel mooier worden de stranden niet als die van Zanzibar en mooier wordt het wildlife ook niet dan in Tanzania. Ik zou zeggen: gaan maar spaar er wel even goed voor.

Pluspunten Tanzania

 • Alles

Minpunten Tanzania

 • De kosten. Vooral de safari was erg duur
Ultieme tip: Mambo Vieuwpoint lodge. Wat een prachtige plek en wat een uitzicht!! Ligt in de Usumbara mountains
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tanzania de ark van Noach (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door michel hobbij op 21 maart 2017

Een prachtig land. Cultuur, natuur, mensen en natuurlijk afsluiten op Zanzibar. De natuurparken overtreffen werkelijk alles. De Ark van Noach. Nergens zo ongerept en gevarieerd als in de parken van Tanzania.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Natuur en strand Zanzibar
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Ivonne van Raaij op 12 maart 2017

Ondanks de enorme cultuurverschillen, de beperkte beschikking over al onze luxe middelen ben ik overvallen door de magie van dit continent. Het was liefde op het eerste gezicht. Angst voor het onbekende en de behoefte aan controle werd snel overwonnen en verdween als sneeuw voor de zon door de magische gloed die hier heerst. De hartelijke mensen, de dieren, geluiden en natuur. Het is onoverkomelijk, Afrika dringt tot in al je poriën door. Zelfs de armoede, modderwegen, nauwelijks elektriciteit en water en tropische regenbuien zijn onlosmakelijk verbonden met Afrika. Het is het hele continent, met alles erop en eraan, dat je in vervoering brengt. Na maanden intens leven, voelen en denken in de Afrikaanse wereld laat dat zijn sporen achter. Los van een hoofd vol onvergetelijke veranderingen, sta ik anders in het leven.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Hartelijke mensen
 • Schitterende natuur

Minpunten Tanzania

 • Niet
Ultieme tip: Vrijwilligerswerk doen Bezoeken van de mooie natuurparken waaronder de Serengeti
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

relaxed op safari (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Ruurd Visser op 30 januari 2017

Tanzania; wat een prachtig land. Je kunt er van alles en niks hoeft. Wij hebben prachtige safari toeren door zeer veel verschillende gebieden in Tanzania gemaakt. Dag 1 hadden we de big five al gespot en veel meer. Ik kan door gaan met mooie diere verhalen, eten, drinken, onderkomen en cultuur. Maar het was gewoon allemaal super relaxed. En een mooie afsluiting op het eiland Zanzibar.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • mooie cultuur
 • veel dieren
 • prachtig landscahp

Minpunten Tanzania

 • geen
Ultieme tip: Alle safari toeren in het land. Waar je ook bend je ziet veel dieren
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tanzania, het perfect land voor een prachtige safari! (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Valerie Meeuwissen op 24 januari 2017

Wij zijn in december 2011 in Tanzania geweest, en wat een prachtig land! Voor een safari is het perfect, we hebben zo veel mooie dieren gezien en de accomodaties waren super. We hebben de big five gezien, en een deel van de migratie, wat is dat bijzonder. Een avontuur wat we nooit meer zullen vergeten!

Pluspunten Tanzania

 • Veilig
 • mooi
Ultieme tip: De Ngorongoro krater.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk in Tanzania (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Marlot Ippel op 16 januari 2017

Afgelopen jaar heb ik 3 maanden in Tanzania gereisd. Een onwijs mooi land, met ontzettend veel indrukwekkende steden en dorpen. De mensen zijn vriendelijk en bij iedereen ben je welkom om te komen eten en de familie te ontmoeten. Persoonlijk vond ik Arusha de leukste stad. Heel toegankelijk voor toeristen, met veel bezienswaardigheden en leuke plekken om uit(eten) te gaan. Van het beklimmen van de Kilimanjaro tot een beestachtig mooie safari, Arusha is het begin van alle activiteiten. Daarnaast is het eiland Zanzibar de ultieme plek om te relaxen met de azuurblauwe zee en witte stranden. Ik moest mezelf af en toe knijpen om zeker te weten dat dit wel echt was. Dar es Salaam is een compleet andere stad dan Arusha of Mwanza, echt een wereldstad met z'n grote gebouwen en lange files. Het eten is fantastisch lekker en met de eenvoudigste producten zetten ze de beste gerechten op tafel. Ik heb me geen een keer onveilig gevoelt. Zolang je duidelijk bent in wat je wilt en wat absoluut niet, zal er niks aan de hand zijn. Tanzania is een echte aanrader!

8,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • divers
 • safari
 • aardige mensen

Minpunten Tanzania

 • arm land
 • niet alles is te koop
 • gevaarlijk verkeer
Ultieme tip: Probeer een beetje Swahili te leren voordat je naar het land vertrek. Locals zullen dat heel erg waarderen en zullen daardoor een stuk toegankelijker zijn voor hulp.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooi en verschrikkelijk vies (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Dirk-Jan Jonkers op 10 januari 2017

Tanzania is geweldig mooi maar soms ook verschrikkelijk vies in veel dingen. De geuren van de kruiden, de gerechten en van de vleesmarkt en de vuilnisbelt om de hoek bij je hotel in Stonetown op Zanzibar. Afval is een groeiend probleem. Een land vol tegenstellingen: Van zeer arm (maar vrolijk en gelukkig!) tot rijk. Wij zijn overal vriendelijk en behulpzaam ontvangen van Zanzibar tot in Selous. Een Safari is met hulp zelf te regelen. Wij bezochten de parken in Selous en Mikumi. Mikumi is vanwege de compactheid zeer geschikt voor kinderen. Selous is natuurlijker en groter, en vonden wij mooier. Zorg voor goede afspraken vooraf en wees duidelijk. Een kamer met Airco en stroom en zonder insecten is in de binnenlanden niet voorhanden. Wees voorbereid op de hitte 's nachts en enig ongemak.

Ultieme tip: Kendwa Rock op Tanzania, een prachtige lodge. NDame Lodge in Paje is goed en betaalbaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Stunning Serengeti! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Jan Knoop op 14 december 2016

Ervaring met safari's in Kenia en Zuid-Afrika, maar nog nooit zo veel gezien als in de Serengeti! Je hebt veel meer het gevoel dat je je dicht bij het wild bevindt. Alle dieren, groot en klein, gaan na een paar seconden hun gang, als je ze maar voorzichtig benadert en in hun waarde laat. Onvergetelijk!

Pluspunten Tanzania

 • - Nationale parken zijn in bezit van de overheid.
 • - Wieg van de mensheid (Olduvai kloof)
 • - Directe vlucht op Kilimajaro Inter national Airport

Minpunten Tanzania

 • Niet goedkoop
Ultieme tip: Neem je tijd, doe kalm aan, onthaast en leg regelmatig je camera weg om gewoon van de flora en fauna te genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige ervaring: de crossing van gnoes over de Mara-rivier (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Gert Snijders op 10 december 2016

Wanneer je van natuur houdt is een bezoek aan Tanzania en Kenia zeker de moeite waard. Heel veel natuurschoon en wild gezien waaronder de grote 5 en de oversteek van gnoes en zebra's over de Mara-rivier. Echt een aanrader.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Ongerepte natuur

Minpunten Tanzania

 • Heb geen minpunten kunnen ontdekken
Ultieme tip: Wanneer je gaat, ga dan naar kleinschalige lodges. Geweldig.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Boeiend (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Wilma En Arie Vogelaar op 10 december 2016

Een ervaring die je niet mag missen, een safari is heel iets anders dan een bezoek aan de dierentuin.
Alles is echt, een olifant die zijn kudde beschermt, leeuwen die een prooi doden, hyena's die wachten op voedsel, het is een belevenis.
Tanzania is mooi, de mensen heel aardig en behulpzaam. Een land waar ik zeker terug zal komen en waar ik mooie herinneringen aan over heb gehouden.

Pluspunten Tanzania

 • aardige mensen
Ultieme tip: Neem een ballonvaart over de Serengeti National Park, heel mooi.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tanzania, Zanzibar, Maffia Island (bezocht in september 2016)

Review geschreven door marjolein kemna op 17 november 2016

Tanzania is veruit onze mooiste reis die we tot nu toe hebben gemaakt. De prachtige natuur, het continue veranderende landschap en natuurlijk de prachtige dieren. Van luipaarden tot de machtig mooie olifanten en de walvishaaien!!! Allemaal even mooi. Zanzibar is eveneens erg mooi alleen vonden wij het na een indrukwekkende safari minder interessant dan we dachten. Chumbe Island is wel aan te raden als je een snorkel-/duikliefhebber bent! En dan vooral als je veel soorten koraal kent en niet zozeer voor de 'kleurtjes' gaat.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
nvt Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Een goede safarigids is ontzettend belangrijk zodat er respect is voor de natuur, maar je toch zoveel mogelijk kunt zien!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Bijzondere ervaringen in Tanzania (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Ellen Nabuurs op 11 november 2016

Samen met mijn vriend hebben we een fantastische reis gehad door Tanzania. De eerste nacht gingen we couchsurfen in een heel basic hutje met een klein primitief bed, zonder douche en toilet. In Dar el Salaam zijn we naar een vismarkt gegaan, Afrikaans museum en een barretje in de avond met vrienden van onze host. Geweldige ervaring.

In het dorpje Lushoto werden we rondgeleid door een man. Prachtig uitzicht hier in de bergen. We dronken met Tanzanianen Boha, een zelfgemaakte Afrikaanse wijn, in een krakkemikkig klein cafeetje. We kochten een paar flessen voor iedereen die in het café zat en werden leuk aangeschoten met z'n allen! DOEN DOEN!

De volgende dag begonnen we aan een vijfdaagse mountainbiketocht door de bergen. We fietsten 240 kilometer in totaal. Tijdens deze tocht hadden we een prachtig uitzicht over de bergen en fietsten we dwars door dorpjes heen waar ze nauwelijks toeristen kennen. Dat maakte de route heel bijzonder en mooi. De overnachtingen waren heel primitief en het eten was iedere dag hetzelfde, rijst met bonen en saus en soms een stukje kip waar eigenlijk geen vlees meer aan zat. We moesten ons iedere dag wassen met een emmertje water en een keer hadden we een echte douche. We hebben ontzettend bijzondere dingen meegemaakt tijdens deze tocht.

Na onze mountainbiketocht gingen we achterop de motor naar Arusha. Iets wat ook een dikke aanrader is als je een flink stuk af moet leggen. In Arusha gingen we op Safari. We vonden het park Ngorogoro ontzettend mooi.

Als laatste hebben we de mooiste sterrenhemel gezien ever en zijn we vanuit het plaatsje Kipongwe met een lokale zeilboot naar Zanzibar gegaan. Het was eng en verreweg van comfortabel. Als enige westerse tussen alle afrikanen alsof we moesten vluchten. De boot was zo vol dat iedereen over elkaar heen kotste van de misselijkheid. Wat een ervaring.
Op Zanzibar hebben we gefeest, gedoken en kite-surflessen genomen.

7,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
3 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • aardige locals
 • goedkoop
 • mooie natuur
 • divers cultuur

Minpunten Tanzania

 • oncomfortabel
 • dure safari
Ultieme tip: De ultieme tip is om een mountainbiketocht te doen, waardoor je door vele unieke dorpjes komt waar geen toerist te bekennen is. Ontzettend bijzondere ervaring.

Leeuwen 's nachts aan je tent... that is what only happens in the Serengeti! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Renate Riepma op 28 oktober 2016

Dit was te gek! Een tentenkamp midden in het Tanzaniaanse deel van de Serengeti. Je gaat slapen na een avondje kampvuur en dan word je rond drie uur 's nachts wakker: gegrom van leeuwen. Met een spannend gevoel luister je. Heb je de natuur ooit zo dichtbij gehoord?

7,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
4 Locals
6 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Natuur
 • Safari
 • Zanzibar

Minpunten Tanzania

 • Luie lokalen
 • Slechte wegen
Ultieme tip: Ga kamperen en ga lokaal. Koop je eten op de markt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Egypte kenner
Sponsors