Oeganda
8,5
8,8 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
7,5 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,8 Veilig
9,7 Natuur
6,5 Stranden
8,3 Klimaat

Oeganda

door Charlotte de Vries

Sinds de dood van dictator Idi Amin in 2003 ontwikkelde Oeganda zich tot een van de veiligste landen van Afrika. En gelukkig maar. Want te midden van het sneeuwbedekte Rwenzori-gebergte en het enorme Victoriameer die Oeganda zo prachtig tekenen, ligt 'de parel van Afrika'.

De vriendelijke Oegandezen nemen je graag mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Oeganda. Een gids begeleidt je naar groepen gorilla's middenin de jungle van het Bwindi Impenetrable National Park. En met een lieve glimlach zwaaien verkopers vers fruit naar je op de drijvende marktjes van Lake Bunyonyi. Bereid je voor op een reis door Oeganda.

De mooiste bezienswaardigheden van Oeganda

De hoofdstad van de parel van Afrika, en een van de veiligste hoofdsteden van het continent, is Kampala. Hier dompel je onder in een langzaam ritme en Afrikaanse sfeer. Op tien kilometer afstand ligt de stad Jinja aan het grootste meer van Afrika, het Victoriameer. Vanaf dit gigantische meer ga je raften op de Nijl en maak je een tocht naar de extreem krachtige Murchison Falls.

De mooiste natuurparken van Oeganda

Ten zuiden van de Murchison Falls ligt het Queen Elizabeth National Park. Door de vele overstromingen die het aangrenzende Lake Edward heeft veroorzaakt, zie je hier leeuwen die in bomen kunnen klimmen.

Het Bwindi Impenetrable National Park en Kibale Nationaal Park staan meer bekend om de vele mensaapsoorten die er leven. In Bwindi mag je samen met een gids een uur lang naar groepen gorilla's kijken middenin de jungle. En in Kibale maak je een nachtwandeling om aapsoorten te zien die alleen 's nachts door het oerwoud bewegen.

Oeganda's mystieke meren en rivieren

Ook in de enorme meren die Oeganda rijk is vind je veel wildlife. In het kleinste wildpark van Oegana, het Lake Mburo National Park, zwemmen enorme hoeveelheden nijlpaarden en krokodillen naast je bootje mee. Dat is het grootste gevaar dat je tegenwoordig nog tegenkomt in veilig Oeganda.

Like deze pagina

Reizen Oeganda

Meer Oeganda

Reviews Oeganda

Mooi, groen land met een prachtige natuur en vriendelijke mensen (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jan Noordegraaf op 11 juli 2017

De doorgaande wegen zijn over het algemeen goed. Er zijn ook veel wegen (ook in de steden) die bestaan uit klei, heel Oeganda bestaat uit rode klei lijkt het. In de zomer betekent dit heel veel stof, in mei valt er wel wat regen over het algemeen. De temperaturen zijn in mei tussen de 21 en 27 graden Celsius.

Pluspunten Oeganda

 • betaalbaar

Minpunten Oeganda

 • water uit de kraan als je dat hebt
 • absoluut niet in je mond nemen
Ultieme tip: Bezoek een van de safariparken: het is geweldig om te zien wat een prachtige natuur en verscheidenheid aan dieren er leven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op bezoek in de Parel van Afrika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door L Arink op 30 juni 2017

Bij Oeganda denk je aan het land van de apen en natuurlijk vooral de berggorilla’s. Maar er is nog zoveel meer. Het is een schitterend mooi land met heel veel afwisselende landschappen. Van bergen tot tropisch regenwoud en van savannes tot theevelden. Daarnaast heeft het een paar prachtige natuurparken waar je veel wild tegenkomt (Queen Elizabeth NP / Murchinson Falls NP).

Je wordt compleet ondergedompeld in een andere cultuur, waar vooral de kinderen enthousiast zijn en zwaaiend naar de weg komen rennen als er een auto aankomt. Soms ook heel goed wetende dat die blanken mensen snoepjes of kleine kadootjes bij zich hebben.

Het aantal toeristen is op een paar handen te tellen en druk is het dus nergens. Maar dit heeft ook een keerzijde. Om ergens te komen, moet je afzien. Veel wegen zijn slecht en de reisdagen zijn soms best lang. Het rode zand zit tot achter je oren en het is een ware aanslag voor je billen en soms zelfs je hoofd bij de wel hele diepen kuilen. Maar bij aankomst van de altijd mooi gelegen (eco-)lodges ben je dit al snel vergeten. De service in de lodges en safarikampen was eersteklas en het eten erg lekker (zij het niet erg lokaal). Dat hier beperkt luxe en stroom is (en geen WiFi ) heeft zeker zijn charmes.

We waren heel blij met onze keuze om een gids annex chauffeur in te huren. Niet alleen reed hij alle lange uren op lastige wegen, hij weet ook de weg (wat zonder bewegwijzering best een uitdaging is), weet de bijzondere plekjes, vertelt veel, spot dieren tijdens de safari’s en regelt de activiteiten.

Dat wij uiteindelijk een 4x4 met open dak meekregen was een super bonus tijdens de safari’s en dit zorgde voor veel beter zicht en mooie fotomomenten. De ervaring met de apen was vooral bij de berggorilla’s een bijzondere ervaring, waarbij we de aanblik van de jonge gorilla die wild op zijn borst trommelde niet snel zullen vergeten. Een uitrust vakantie is het niet, wel een mooie vakantie met veel highlights en unieke momenten.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Heel veel mooie natuur en natuurlijk de berggorillas
Ultieme tip: Huur een eigen auto maar met een driver / guide. Hierdoor kan je veel meer genieten van de mooie uitzichten en bezoek je de bijzondere plekjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

19 daagse groepsreis (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door gerrie hiddink op 31 mei 2017

Oeganda is een verschrikkelijk mooi en afwisselend land. Er zijn zo veel verschillende landschappen te zien, de mooie vlaktes in Noord Oeganda, de Bergen in Zuidwest Oeganda en de vele meren en moerasgebieden. Zeker de chimps en berggorilla`s bezoeken, de wandelingen er naartoe zijn geweldig
Ook de vele kratermeren zijn een wandeling waard. De mensen zijn er erg vriendelijk. Kortom een land in ontwikkeling en zeer de moeite waard om te bezoeken.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ga georganiseerd dan weet je zeker dat je op de mooiste plekjes komt en Matoke tours uit Den Bosch is hier erg goed in.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Uganda Wildlife Education Centre: Uganda's only zoo (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Robin Josso op 30 mei 2017

Uganda Wildlife Education Centre, is de enige dierentuin in Oeganda. Waarom zou je naar een dierentuin gaan in een land waar de dieren ook in het wild lopen, hoor ik je vragen. Nou dat zal ik je uitleggen! Hoewel een dierentuin wellicht niet heel enthousiast klinkt in de oren, was dit bezoek toch wel heel speciaal. De dierentuin werkt met veelal vrijwilligers met een passie voor dieren. Vaak zijn dit studenten die jou als personal tourguide rondleiden in het park en dan een eurootje proberen te verdienen. Ik raad het ook aan om een tourguide mee te nemen aangezien het park nauwelijks bordjes met informatie over de dieren heeft.
Het is niet zomaar een dierentuin, het park bestaat uit dieren afkomstig uit de safariparken in Oeganda. Deze dieren zijn niet gevangen om tentoon te worden gesteld in de dierentuin, nee ze zijn gevonden in ernstige omstandigheden: gewond of bijvoorbeeld achtergelaten. Wanneer een gewond dier gevonden is, wordt deze zo snel mogelijk geholpen bij de dierenarts in de dierentuin. Wanneer het dier binnen een week geholpen kan worden wordt deze weer uitgezet in het wild. Wanneer het dier langer bij de dierenarts moet blijven, heeft hij een nieuw leven gevonden in de dierentuin: hij is nu namelijk gewend aan mensen en teruggezet worden in het wild is geen oplossing meer!
Niet alleen dieren die gewond of zijn achtergelaten: ook dieren die te gevaarlijk zijn voor de gemeenschappen die langs de wildparken leven worden opgevangen in het park. Zo zijn er twee grote krokodillen gevangen die samen al meer dan negen mensen hebben vermoord...
De tourguides en verzorgers weten alles over de dieren en kunnen jou de hele geschiedenis van de beesten vertellen, zo voelt het net alsof je de dieren al jaren kent! Echt een aanrader!
Naast dat het park erg leuk is om een middagje te vertoeven ligt het ook aan het welbekende en grootste meer van Afrika: Het Victoria Meer. Heerlijk om na je bezoek even aan het strand te liggen en te genieten van het uitzit.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Groene natuur
 • Aardige locals
 • Niet veel toeristen

Minpunten Oeganda

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Ultieme tip: Wil je wildlife zien? Ga naar Murchison Falls, altijd kans om dieren te zien. Nog betere tip: zet altijd een helm op, op de boa (lokale taxi-scooter)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Oeganda (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Lianne Driebergen op 21 mei 2017

Wat een fantastisch land! Heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen. Prachtige natuur, vriendelijke bevolking, lekker eten. De natuur is heel afwisselend, uitgestrekte vlaktes vol met zebra's en gnoes, watervallen en prachtige (krater)meren. Als hoogtepunt toch wel het bezoek aan de chimpansees en de berggorilla's.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • afwisselend
 • avontuurlijk
 • bevolking
 • natuur
Ultieme tip: Bezoek de chimpansees en de berggorilla's! Murchinson falls is ook zeker een bezoek waard.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Onze reis door Oeganda - safari in Kidepo Parc (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Kristi Visscher op 16 mei 2017

Oeganda, wat een prachtig land. Hoewel er veel armoede is, is de natuur tegelijkertijd zo prachtig! Toen we bij Kidepo Parc aankwamen, begon het uit het niets ineens keihard te regenen en te bliksemen. Op het moment dat we aankwamen bij onze slaapplek in het park werd het weer beter en kwam langzaam de zon tevoorschijn. Niet veel later dit mooie beeld van een dubbele regenboog (als je goed kijkt zie je er twee). En dan met een landschap als deze maakt het het plaatje natuurlijk helemaal af. Wat hebben wij genoten, ik zou het zo weer over doen!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • gastvrij locals
 • mooie natuur
 • goed weer

Minpunten Oeganda

 • veel slechte wegen
 • in de nacht gevaarlijk om buiten te zijn
 • armoede
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je een lokale gids hebt die de weg weet en de taal spreekt en die je kunt vertrouwen. Dat heeft ons zoveel gebracht. En Ohja: Wij hebben de klok, Afrikanen de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onze reis door Oeganda - safari in Kidepo Parc (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Kristi Visscher op 16 mei 2017

Oeganda, wat een prachtig land. Hoewel er veel armoede is, is de natuur tegelijkertijd zo prachtig! Toen we bij Kidepo Parc aankwamen begon het uit het niets ineens keihard te regenen en te bliksemen. Op het moment dat we aankwamen bij onze slaapplek in het park werd het weer beter en kwam langzaam de zon tevoorschijn. Niet veel later dit mooie beeld van een dubbele regenboog (als je goed kijkt zie je er twee). En dan met een landschap als deze maakt het het plaatje natuurlijk helemaal af. Wat hebben wij genoten, ik zou het zo weer over doen!

Pluspunten Oeganda

 • gastvrij locals
 • mooie natuur
 • goed weer

Minpunten Oeganda

 • veel slechte wegen
 • in de nacht gevaarlijk om buiten te zijn
 • armoede
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je een lokale gids hebt die de weg weet en de taal spreekt en die je kunt vertrouwen. Dat heeft ons zoveel gebracht. En Ohja: Wij hebben de klok, Afrikanen de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dead action wildlife (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Wijnant Menschaart op 12 mei 2017

Prachtig land met vele opties van safari tot raften van gorilla's tot malariamuggen, vriendelijke mensen, super gastvrij en goed bereisbaar. Leuk om met de lokale bevolking in aanraking te komen, dit laten zij zeer makkelijk toe en zijn zeer geïnteresseerd in jou, nemen de tijd voor je en je hoeft ze niet te bellen om een afspraak te maken;) Ga de lokale markten op, proef al het eten, bezoek kleine organisaties die iets doen voor de wezen, de vrouwen en straatkinderen. Je zult een zeer dankbare reis hebben als je je open stelt voor dit prachtige Afrikaanse land.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Minpunten Oeganda

 • soms nog slecht imago vanuit het verleden wat niet meer terecht is
 • wachten
 • dat je weer naar huis moet na een reisbelevenis in Oeganda
Ultieme tip: Ga delen met de lokale bevolking, elkaars verhalen, ideeen, gevoelens, wensen en dromen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oog in oog met de berggorilla (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Iris Baalhuis op 08 mei 2017

Er zijn nog maar zo'n 700 berggorilla's op de hele wereld en hoe gaaf is het dan dat jij dit avontuur ook mee kan maken. Wij bezochten Bwindi Impenetrable National Park. Op eigen houtje waren we al door Oeganda aan het reizen en hadden maar weinig toeristen onderweg gezien. Wij hadden voor die tijd de permits geregeld om deze Gorilla Tracking te kunnen doen.

Bij het 'verzamelpunt' kregen wij een uitleg over hoe deze Gorilla Tracking eruit zou zien. Daar kregen we een uitleg over de Gorilla's en hoe de tocht er uit zou komen te zien. Alle toeristen werden verdeeld in groepen van maximaal acht man en met deze personen ga je dan de tracking beginnen. Afhankelijk van leeftijd en conditie wordt je in een bepaalde groep ingedeeld.

Goede wandelschoenen, goede wandelbroek & een regenjas is echt een vereiste, want je gaat regelrecht de jungle in. In eerste instantie liepen we heuvel op, heuvel af. Ongeveer drie uur later vertelden ze ons dat we er bijna waren. Maar als ze je vertellen dat je er bijna bent; dan valt dat nog wel tegen; want vanaf dan wordt er een pad gemaakt middels een manchete en dan ga je echt het ondoordringbare bos in.

Een half uur later stonden we daar; oog in oog met dit reusachtige beest. Ik had het overigens nog niet eens door, maar de gids stond echt op zo'n drie meter van de echte Silverback. Hij vroeg of ik even wat dichterbij wilde komen en dat wilde ik uiteraard wel! Maar net toen ik goed en wel op een enorm steile heuvel stond achter de gids, de camera net overhandigd was; sprong de Silverback op en begon te schreeuwen. Nou ik kan je vertellen; ik stond niet meer niet achter de gids maar was zo'n paar meter van de heuvel afgegleden. Deze Silverback wilde even laten zien dat hij de baas was.

Echt hoe gaaf is het, om dit goed bewaarde stukje natuur met je eigen ogen te bekijken! Ik kan het iedereen aanraden, het is echt de moeite waard!

Pluspunten Oeganda

 • Berggorilla
 • Mooie natuur
 • Niet toeristisch

Minpunten Oeganda

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Wil je echt eens iets anders; huur je eigen auto in Oeganda en ga er op uit! Vaak worden er groepsreizen naar Oeganda geregeld, maar je kunt prima op eigen houtje.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ongerept, verrassend Oeganda (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Danielle Gouverneur op 04 mei 2017

Oeganda is een land waar je geen enkele toerist tegen komt, heerlijk voor de echte ontdekkers onder ons. Voor natuurliefhebbers een fantastisch land. Gorilla's, Chimpansees en safari's. Maar ook als je van avontuur houdt ben je hier op de juiste plek: raften, abseilen. Prachtige wandelingen maken tussen de koffieplantages en watervallen in Sipi Falls. Een veelzijdige aanrader!

Pluspunten Oeganda

 • veelzijdig
 • natuur
 • safari

Minpunten Oeganda

 • Duur
 • minder cultuur
 • bewoners niet heel vriendelijk
Ultieme tip: Sipi Falls! Het ligt wellicht iets uit de route maar het is het echt waard. Verwacht: wandelen, waanzinnige vergezichten, abseilen, watervallen en koffieplantages.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bijzonder Oegada (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door C Petter op 08 april 2017

Twee weken rondreizen door Oeganda. Wat een ervaring! Elke vijf minuten een ander landschap. Het ene moment de vlakke savanne, het volgende moment zit je in de groene bergen. Vriendelijk zwaaiende mensen langs de kant van de weg, je kijkt je ogen uit. Zelfs een hele dag in een auto om van de ene hotspot naar de andere te komen is geen straf! Telkens is er wat anders te zien.
De natuur is prachtig, we hebben ontzettend veel wildlife gezien van zebra's tot aan berggorilla's.
Oeganda heeft voor natuurliefhebbers echt alles. In plaats van de Big5, gingen wij voor de Big7! (chimps en gorilla's) Helaas wilde het luipaard ons niet ontmoeten maar de andere zes hebben we van ons lijstje af kunnen strepen.
Oeganda staat voor ons op de nummer 1 reisbestemming!

Pluspunten Oeganda

 • Geweldige natuur
 • vriendelijke mensen
 • heerlijk eten

Minpunten Oeganda

 • Prijzig (maar het is het waard)
Ultieme tip: Ook al is de permit prijzig, het maken van een gorillatrekking is goud waard!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Oeganda..het land van de paradoxen (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Donna Koetsier op 13 maart 2017

Wil je wat anders dan anders, ga dan naar Oeganda. Je vind er prachtige natuur, authentieke cultuur en prachtig weer. Daarnaast zie je ook de hardheid van het leven en het vechten voor het leven. Je kunt uiteraard naar de toeristische trekpleisters gaan, deze zijn prachtig. Maar wat Oeganda, Oeganda maakt, zijn de mensen. Niet altijd even vriendelijk, maar wel minstens zo puur.

Pluspunten Oeganda

 • de boda

Minpunten Oeganda

 • het eten
Ultieme tip: Mijn ultieme tip. Ga van de standaard paden af en ga in gesprek met de lokale bevolking. Dan ontmoet je pas echt Oeganda.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mijn stage in Oeganda (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Dylan Winselaar op 12 maart 2017

In het begin wist ik niet wat ik moest verwachten van Oeganda, maar toen we waren geland was alle spanning eigenlijk al weg. De mensen zijn zo aardig en je voelt je meteen thuis tussen de bevolking. De kinderen vinden een blanke helemaal geweldig, wanneer je gaat spelen met de kinderen, komt zowat de hele bevolking langs om te kijken. De lach van deze kinderen in niet te beschrijven, ze zijn blij met het minste. Ik heb het geweldig gehad in Oeganda en veel vrienden gemaakt.

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Behulpzame bevolking
 • Betaalbaar
 • Prachtige natuur

Minpunten Oeganda

 • Lichte crimininaliteit
Ultieme tip: Wees niet bang om bijvoorbeeld naar de stad te gaan (pas wel op met Kampala), de mensen helpen je graag en er zijn genoeg Nederlanders, waarmee je je reisverhalen kan delen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oeganda (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Nina Van Borsel op 20 februari 2017

Al veel Afrikaanse landen bezocht, maar oeganda staat wel op nummer een bij mij. De ontmoeting met de gorrila's was de max, van zo dichtbij ze kunnen zien in eigen habitat. Overal ook super lekker eten. De wegen zijn wel in slechte staat, maar voor mij geen probleen dan kon je extra genieten van al het moois

Pluspunten Oeganda

 • heeeeeel vriendelijk
 • adembemenend mooi
Ultieme tip: Queen elisabeth national park, bwindi,
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Eerste verre reis (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Puck Peute op 24 januari 2017

Het was de eerste reis die ik heb gemaakt buiten Europa en ik heb er geen andere woorden voor dan geweldig! Door deze reis weet ik zeker dat ik vaker buiten Europa wil gaan backpacken. Iedereen die twijfelt over zo een reis, ik zeg: doen!!

7,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • vriendelijke mensen

Minpunten Oeganda

 • muggen
Ultieme tip: Bescherm jezelf tegen muggen
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Knowledge for children (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Puck Peute op 24 januari 2017

Ik ben in Oeganda geweest om kinderen les te geven. Dit was een geweldige ervaring!
De kinderen zijn allemaal zo blij en luisteren geweldig. Ik heb door het land gereisd en het land is super mooi en je ziet hoe gelukkig die mensen zijn terwijl ze bijna niks hebben. Deze ervaring was zeker de moeite waard en als ik de kans heb ga ik ook weer terug!!!

Pluspunten Oeganda

 • goedkoop
 • mooie natuur
 • vriendelijke en betrouwbare mensen

Minpunten Oeganda

 • 'S avonds niet alleen over straat gaan
Ultieme tip: Laat de mensen je helpen. De mensen willen je met alles helpen, maar het is onbeleefd om die hulp niet aan te nemen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Berggorilla's in Oeganda (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Lianne Driebergen op 20 november 2016

Een van de redenen waarom ik al jaren naar Oeganda wilde, de berggorilla's!
Dit stond al heel lang op mijn verlanglijstje en in oktober was het dan eindelijk zo ver!

Wat een geweldige ervaring!
Wat een fantastische beesten, zo machtig, zo puur, zo mooi! En wat straalde ze een rust uit!

Nog steeds ben ik diep onder de indruk van deze ontmoeting en zal dit niet snel vergeten.

Maar niet alleen om de berggorilla's is Oeganda prachtig. De natuur, bergachtig, groen, afwisselend, en niet te vergeten; de mensen! Zo vriendelijk en dankbaar.

Een geweldige reis en zeker een aanrader!

Pluspunten Oeganda

 • Vriendelijke bevolking
 • prachtige accomodaties

Minpunten Oeganda

 • prijzig
Ultieme tip: Berggorilla's en de chimpansees.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

2,5 maand vrijwilligerswerk in Bukomansimbi, Uganda (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Ellen Nijhof op 19 oktober 2016

In een dorpje met onverharde wegen kennis gemaakt met de cultuur en de mensen. Kinderen zijn sociaal, energiek en hard werkend. Hygiene en watergebruik is niet al te goed. Mijn mooiste momenten was het schoolfeest op de primary school, de tree lions in Ishasha en de berg gorilla's. Vooral de berggorilla's waren geweldig! Liepen vlak langs je heen en hebben zoveel menselijke trekken en gezichtsuitdrukkingen. Verder een geweldige natuur en een heerlijk klimaat.

Ultieme tip: Eet in het lokale restaurant, kost niets en is typisch oegandees
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

There is so much to think about in life.. (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Rachelle Coppoolse op 11 oktober 2016

Het is waar. Oeganda is 'the pearl of Africa'.
Mijn reisbestemming in Oeganda was Soroti, een dorpje waar men niet echt bekend is met toerisme. Daar heb ik ruim drie maanden geholpen in Amecet N'ainapakin (schuilplaats van vrede) waar HIV en AIDS geïnfecteerde (wees)kinderen worden opgevangen of kinderen wiens ouders aan deze ziekte zijn overleden. Echte highlights van Oeganda zelf heb ik dus niet bezocht, maar door de nauwe samenwerking met Oegandezen heb ik de cultuur van dichtbij leren kennen. On top of the Murchison Falls is een uitzicht dat ik niet snel zal vergeten. Hier kon ik een moment rust nemen. Even weg van de indrukwekkende gebeurtenissen in Amecet, even de natuur inademen, even een moment voor mezelf om alle gebeurtenissen te overdenken en vooral te genieten van de natuur.

8,2
8 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • De natuur
 • De vrijgevigheid van de bevolking
 • De creativiteit van mensen

Minpunten Oeganda

 • Slecht wegdek
 • Velen zien jou als rijk en durven om geld te vragen
Ultieme tip: Maak een safari/trip in de natuur. De wildlife is prachtig! Ook zie je de bevolking van een andere kant: mens en dier leeft naast en met elkaar met veel respect.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oeganda, Kibale Forest (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Charlotte Storm van 's Gravensande op 10 oktober 2016

Oeganda is een prachtig land met veel variatie. De mensen zijn erg vriendelijk en de natuur is erg mooi.
Ik ben van Entebbe naar Kampala gegaan en vanuit daar met een LINK-bus, met alleen maar locals naar Fort Portal gereden. Vanuit hier naar Kibale Forest gegaan. Je gaat een beetje terug in de tijd. Het is er zo mooi en de natuur is prachtig!

Pluspunten Oeganda

 • aardige locals
 • betaalbaar
 • weinig toeristen

Minpunten Oeganda

 • niet altijd goede wegen
Ultieme tip: Kibale Forest-wandeling
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Oeganda

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors