Oeganda
8,5
8,9 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,5 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,0 Veilig
9,5 Natuur
7,0 Stranden
8,3 Klimaat

Oeganda

door Charlotte de Vries

Sinds de dood van dictator Idi Amin in 2003 ontwikkelde Oeganda zich tot een van de veiligste landen van Afrika. En gelukkig maar. Want te midden van het sneeuwbedekte Rwenzori-gebergte en het enorme Victoriameer die Oeganda zo prachtig tekenen, ligt 'de parel van Afrika'.

De vriendelijke Oegandezen nemen je graag mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Oeganda. Een gids begeleidt je naar groepen gorilla's middenin de jungle van het Bwindi Impenetrable National Park. En met een lieve glimlach zwaaien verkopers vers fruit naar je op de drijvende marktjes van Lake Bunyonyi. Bereid je voor op een reis door Oeganda.

De mooiste bezienswaardigheden van Oeganda

De hoofdstad van de parel van Afrika, en een van de veiligste hoofdsteden van het continent, is Kampala. Hier dompel je onder in een langzaam ritme en Afrikaanse sfeer. Op tien kilometer afstand ligt de stad Jinja aan het grootste meer van Afrika, het Victoriameer. Vanaf dit gigantische meer ga je raften op de Nijl en maak je een tocht naar de extreem krachtige Murchison Falls.

De mooiste natuurparken van Oeganda

Ten zuiden van de Murchison Falls ligt het Queen Elizabeth National Park. Door de vele overstromingen die het aangrenzende Lake Edward heeft veroorzaakt, zie je hier leeuwen die in bomen kunnen klimmen.

Het Bwindi Impenetrable National Park en Kibale Nationaal Park staan meer bekend om de vele mensaapsoorten die er leven. In Bwindi mag je samen met een gids een uur lang naar groepen gorilla's kijken middenin de jungle. En in Kibale maak je een nachtwandeling om aapsoorten te zien die alleen 's nachts door het oerwoud bewegen.

Oeganda's mystieke meren en rivieren

Ook in de enorme meren die Oeganda rijk is vind je veel wildlife. In het kleinste wildpark van Oegana, het Lake Mburo National Park, zwemmen enorme hoeveelheden nijlpaarden en krokodillen naast je bootje mee. Dat is het grootste gevaar dat je tegenwoordig nog tegenkomt in veilig Oeganda.

Like deze pagina

Reizen Oeganda

Meer Oeganda

Reviews Oeganda

Mzungu in the mist! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Gunar Lustermans op 25 september 2018

Ruim 3 weken in dit prachtige land mogen verblijven. Zoveel natuurschoon en wildlife is nauwelijks te bevatten en dan moet nog opgemerkt worden dat de aantallen dieren en diversiteit nog zal toenemen in de toekomst als bijv. de neushoorn weer een plek krijgt in 1 of meerdere natuurgebieden. Gorilla's in Bwindi, chimpansees in Kibale forest, olifanten drinkend aan de oevers van het Kazinga kanaal, leeuwen in Kidepo NP, Schoenbekooievaar in Mabamba swamp, luipaard in Murchison falls NP en zo zo zoveel meer, schitterend.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Nog niet massaal bezocht
 • Eten en drinken zeer betaalbaar
 • natuurschoon
 • Wildlife

Minpunten Oeganda

 • Af en toe nog zeer slechte wegen
Ultieme tip: Sla Kidepo National Park NIET over, combinatie van mooie landschappen en wildlife maakt dit tot wellicht hét mooiste natuurgebied van het land.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bijzonder mooi en gevarieerd land (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Erna Grotentraast op 18 augustus 2018

Wat een prachtig land. Ik heb veel gezien van de natuur en cultuur. Mensen zijn erg vriendelijk en ik heb mij er niet onveilig gevoeld. Door het bezoek aan Oeganda ben ik me er zeer bewust van geworden dat wij het zo slecht nog niet hebben, elke dag een warme douche, ontbijt, lunch en diner maar de bevolking daar weet niet beter en de mensen zijn tevreden met wat ze hebben al is dat meestal bitter weinig

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Betaalbaar
 • aardige en behulpzame mensen
 • prachtige natuur
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch land met mooie natuur en vriendelijke mensen (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Tessa Bos op 25 december 2017

Oeganda is een fantastisch land, waar het uiteraard ook draait om de safari. Deze is prima betaalbaar en je kan er behoorlijk wat dieren spotten. Met een eigen auto is dit heel goed te doen en kan je zelf je tijd indelen. Uiteraard kan je ook een gids meenemen voor een dagdeel. Ga vooral het avontuur aan en plan niet te veel van te voren. Zo kom je bij bijzondere verblijfplaatsen zoals bijvoorbeeld Boomu Woman aan de rand van Murchison Falls National Park en in Queen Elizabeth National Park ga voor de Banda's. Kamperen in de nationale parken zijn echt een aanrader, geniet van de rust en de mogelijke dieren om je heen. Een en al avontuur!

8,1
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • vriendelijke mensen
 • prachtige omgeving
 • betaalbaar

Minpunten Oeganda

 • niet altijd even goede wegen
Ultieme tip: Huur een auto bij Roadtrip Oeganda en ga zelf het avontuur aan. Op deze manier zul je het land beleven zoals het daadwerkelijk is, en hoe mooier wil je het hebben?!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In één woord geweldig! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Fernand Bijman op 16 december 2017

Oeganda is een bezoek meer dan waard. We hebben een rondreis gemaakt van Entebbe, via Kampala naar Murchison Falls in het noorden, daarna naar het oosten langs alle nationale parken en de chimpansees, tot slot naar het zuiden en daar de gorilla tracking gedaan. Het was een prachtige reis die we iedereen kunnen aanraden. Oeganda is nog niet gewend aan toeristen en dat maakt het land extra aantrekkelijk.

Pluspunten Oeganda

 • De Oegandese bevolking is ontzettend aardig en behulpzaam.

Minpunten Oeganda

 • Er zijn geen minpunten te bedenken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een geweldige levenservaring in de parel van Afrika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Laura Metselaar op 03 december 2017

Voor mijn opleiding ben ik ruim drie maanden in Oeganda geweest. Ik liep stage bij een social work organisatie en verbleef in een guesthouse in de stad Jinja, gelegen op ongeveer twee uur rijden van de hoofdstad Kampala. Jinja is een erg groene, relatief rustige omgeving waar ik de toerist heb kunnen uithangen én het echte Oegandese leven heb mogen ervaren. Door middel van mijn stage ontmoette ik de lokale, onzettend gastvrije en behulpzame bevolking. Ik at typisch Oegandees (chapati en rolex zijn aanraders!), ging op huisbezoeken om mensen te ondersteunen en reed dagelijks rond op hét Oegandese vervoersmiddel, de boda boda. Onderweg waren overal kinderen, volgepakte vervoersmiddelen en mensen, dieren en kleine marktjes te zien. In Jinja en omgeving is vanalles te beleven. Wanneer je van avontuurlijke activiteiten houdt is het een aanrader om te gaan raften op de Nijl. Dit was ontzettend spannend en ging er wild aan toe, maar gaf zo'n kick! Ook het ziplinen in Mabira Forest is aan te raden voor actievelingen. In dit regenwoud zijn verschillende ziplines aanwezig, oplopend in hoogte. Voor meer ontspannen activiteiten ben je in Jinja ook aan het juiste adres. Het nabijgelegen Hairy Lemon Island is een must wanneer je aan een relaxed weekend toe bent. Het eilandje, gelegen in de Nijl, is rustig en groen en perfect om te zonnen, kayakken of heerlijk een boek te lezen in hangmatten. Wanneer je in Oeganda bent, mag een bezoekje aan de hoofdstad Kampala niet ontbreken. Deze grote, ongeorganiseerde en drukke stad is indrukwekkend. De taxiparken met honderden matatu's bij elkaar zijn tekenend voor het Oegandese straatbeeld. Op grotere afstand van Jinja liggen de zogeheten Sipifalls: prachtige watervallen waar je langs kunt wandelen en één van de indrukwekkendste plaatsen die ik heb gezien. En tot slot: ga op safari! Ik was in Murchison Falls National Park en heb ik me laten verassen door de bijzondere wilde dieren. Oeganda is geweldig en met recht "de parel van Afrika!"

Pluspunten Oeganda

 • gastvrije bevolking
 • betaalbaar
 • groen
 • klimaat
 • bereikbaarheid
 • ruime keuze bezienswaardigheden
 • weinig toeristisch

Minpunten Oeganda

 • ongedierte
 • in het middelpunt omdat je blank bent
 • risico op ziektes
Ultieme tip: Neem je camera mee en geniet!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Echt een parel (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Yrjo van der Meijden op 03 december 2017

Beleef het echte Afrika met nog niet veel toeristen. Niet voor niets de parel van Afrika. The Big Five en de machtige berggorilla's zijn hier allemaal te vinden. Jungles, savannes, vulkanen, mooie meren en de oh zo vriendelijk bevolking. Elke echte reisliefhebber zou hier ooit een keer heen moeten.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • weinig toeristen
 • mooie natuur

Minpunten Oeganda

 • geen
Ultieme tip: Bwindi national park, Murchison en raften op de mooie woeste Nijl.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis door Oeganda (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Betsy Marsman op 03 december 2017

Een fantastisch vakantieland met veel natuur. Vooral in het noorden is er nog weinig toerisme.
Bezoek dorpjes. De bewoners vinden het erg leuk om alles te laten zien. Eet een keer Matoke, een lekkernij daar.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Aardige bewoners
 • betaalbaar
Ultieme tip: Ga naar het noorden van het land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oeganda, land van de berggorilla. (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Doetie Terpstra op 20 november 2017

Oeganda. Prachtig groen land met fantastische natuur en vriendelijke mensen. De accomodaties zijn goed tot super. Een bezoek aan de berggorilla is een must. Wat een prachtige dieren. Tijdens ons bezoek stond een jonge berggorilla papa na te doen door op zijn borst te kloppen. Zo schattig!

Pluspunten Oeganda

 • Nog niet erg toeristisch
 • (nog) betaalbaar

Minpunten Oeganda

 • geen
Ultieme tip: Ga naar de berggorillas. De kosten voor dit bezoek zijn hoog, maar komen volledig ten goede aan het beschermen van deze fantastische dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Eerste reis buiten europa (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Puck Peute op 20 november 2017

Dit was de eerste keer buiten Europa. Mooiste ervaring die ik heb meegemaakt! Mensen heel vriendelijk en nergens echt onveilig gevoeld. Zo veel om te zien en te doen. Komend jaar weer terug om de rest van het land te zien.

Pluspunten Oeganda

 • masaka

Minpunten Oeganda

 • mensen kunnen slecht engels
Ultieme tip: Masaka slapen in Villa Katwe! Savonds soort markt waar je kunt eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch ervaring (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Pieta Roorda op 20 november 2017

3 weken Oeganda met een groepsreis, een combi van vrijwilligerswerk en het land verkennen. Wauw, de uitzichten, de mensen, de reisgenoten en de projecten. Alles was een fantastische ervaring. Genoten van alles en zeker voor herhaling vatbaar!

Pluspunten Oeganda

 • aardige locals
 • betaalbaar
 • temperatuur

Minpunten Oeganda

 • criminaliteit
 • veiligheid
Ultieme tip: Geniet, de wereld is zo verschillend van hier en daar. Neem een boda boda en geniet van alles om je heen!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oeganda is een mooi groen stuk natuur (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Blanca Paulissen op 15 november 2017

In Oeganda kijk je je ogen uit. Er is veel natuur en vele soorten dieren. Je ziet grote en kleine dieren, van vogels tot leeuwen.
Het ultieme Oeganda-gevoel is toch wel de gorilla-trekking. Erg raar om te doen, maar zeker de moeite waard. De bevolking is erg vriendelijk. Kortom van alle markten thuis!!

7,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Gorilla
 • dieren
 • natuur

Minpunten Oeganda

 • armoede
Ultieme tip: Doe een gorilla-trekking!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Marjan Buter op 14 november 2017

Oeganda wordt de parel van Afrika genoemd. Dit kunnen wij van harte onderschrijven. Wat een prachtig land. Door het vele water is het erg groen. Prachtige vaartochten over de rivieren, waarbij je de vele dieren en vogels vanaf het water kunt bewonderen. Ook een bezoek aan de gorilla's is zeer aan te raden. Spannend maar amazing.

Pluspunten Oeganda

 • aardige mensen
 • afwisselende landschappen

Minpunten Oeganda

 • slechte wegen
Ultieme tip: Bezoek aan de Kyaninga Lodge en een bezoek aan de Pygmeeën.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Gemengde gevoelens (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Breg Brillenburg op 12 november 2017

Oeganda is een prachtig land, met veel natuur. In de meren van Queen Elisabeth National Park bevinden zich de nijlpaarden, krokodillen en andere gevaarlijke beesten. Op het land zijn de apen, olifanten, leeuwen, zebra’s, giraffen, etc. juist heel actief. In het national park zijn ook veel arme dorpen, waar dit soort kinderen wonen. Ze hebben niet veel eten en wassen in de rivier.

Pluspunten Oeganda

 • veel bijzondere dieren
 • prachtige natuur
 • veel te beleven

Minpunten Oeganda

 • arm land
 • krottenwijken
 • veel hoogtes
Ultieme tip: Doe een safari!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing Uganda! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Stephanie Rouwenhorst op 12 november 2017

6 oktober 2017 begon ons grote reis avontuur naar Oost Afrika. Een maand lang rondtrekken door Uganda, Kenya en Tanzania. Wauw. Wat was dit gaaf! We begonnen in Kampala en vanuit daar hebben wij de meest debiel mooie plekken bezocht. Een ontmoeting met de chimpanchee familie in Kibale Forest, bootje varen @ Murchion falls en op safari in Queen Elizabeth NP. De mooiste variatie aan wildlife gespot. De hele dierentuin Emmen stond vrolijk, ontspannen en VRIJ in het groen. De meest mooie vogelsoorten (google even The lilac breasted roller) en bizarre reptielen. Met als hoogtepunt ons bezoek aan Bwindi NP. Het zuid-west gelegen stuk regenwoud van Uganda. Via smalle, rode zandweggetjes reden we naar de bergtoppen om oog in oog te kunnen staan met een groep berggorilla's. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Verpakt in regenkleding, 3 paar sokken en charmante tuinhandschoenen van de action begon onze wandeling in het mistige regenwoud. We trotseerden glibberige takken, bijtende killer ants en graaide elke minuut wel aan een struik om te voorkomen dat je de grond ging kussen. Maar na ruim 2 uur ploeteren hoorden wij het luide geschreeuw van een groep berggorilla's. A-ma-zing! Een uur lang mochten wij genieten van deze bijzondere primaten. Op 1 a 2 meter afstand. De zon brak door, om je heen enkel groene bomen, struiken en geluiden van vogels en geheimzinnige dieren. 1 uur lang samen met vriendlief de meest bijzondere ervaring uit mijn leven beleefd. Op mijn hurken oog in oog staan met de black silverback, die op zijn gemakje voor mij gaat zitten en takken verorbert. Groot, machtig en sterk. Een kleintje wat speelt en "dapper" op zijn borst slaat. Tijd om te gaan.
De indrukwekkende cultuur en natuur! De Nijl stroomt dwars door het land en overal staan mensen vers fruit te verkopen. Grote, witte tanden komen tevoorschijn wanneer wij, white walkers, voorbij komen. Overal felgekleurde kraampjes en kleding. De tijd staat hier stil. Little house on the prairie, in Uganda.

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Oeganda (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Femke van Wees op 10 november 2017

Wat een mooi land! Je blijft steeds nieuwe dingen zien. We zijn met Matoke Tours op reis geweest. Super goed! Zij laten je van alles zien hebben de meest groene resort/lodges waar ook bijna geen toerisme is en vaak alleen met je groepje daar zit. Heerlijk!
Eten in Oeganda is heerlijk. De mensen zijn super lief soms heb je wel het gevoel dat ze zich onderdanig voelen tegenover de blanke mensen. Daar moeten ze nog aan werken want ze mogen trots zijn op zichzelf en hun land!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • lekker eten
 • veel moois te zien
 • vriendelijke mensen

Minpunten Oeganda

 • bedelende kinderen die om geld vragen is jammer
Ultieme tip: Als je een gorillatracking gaat doen vraag naar een gorilla-groep die dichtbij zit. Dan hoef je niet heel die bergen door en overheen en dan kan je echt genieten van ze.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oeganda (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Dieudonnee Bouwman op 08 november 2017

Afgelopen maart ging ik naar mijn tante in Oeganda. Zij is genesteld in Jinja. Ze heeft jaren geleden een organisatie opgericht, genaamd Creation Afrika. Omdat ik als styliste/reisstoryteller werk en veel reis voor mijn werk, besloot ik naast dat ik mijn tante een tijdje ging helpen een documentaire maken. Het is een enorm gastvrij land, maar de tijd lijkt wel 40 jaar stil gezet te zijn. Ikzelf ben een enorme fan van Afrika, en raad ook echt iedereen aan om dit prachtige land te bezoeken! Neem vooral de tijd om ook naar het National Park te gaan, echt een fantastische ervaring. Het kan ook wat onstuimig zijn, helaas zijn wij in een strike terechtgekomen waar de militairen letterlijk om zich heen schoten met traangas. Iets minder vrolijk werden we daarvan, maar zulke dingen kunnen altijd gebeuren in dit soort landen en is niet iets om bang voor te zijn. Je krijgt er ongelofelijk veel moois voor terug.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga lekker achterop een brommer en betaal omgerekend 5 euro per rit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oeganda ( Parel van Afrika) (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Debby Muis op 05 november 2017

Oeganda wordt terecht de parel van Afrika genoemd! Het land is prachtig, de mensen zijn ontzettend gastvrij en lief.
Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorilla trekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Het moment dat je oog in oog staat met deze prachtige (en helaas extreem bedreigde) berggorilla’s is een ervaring om nooit te vergeten.

Pluspunten Oeganda

 • avontuurlijk
 • bevolking
 • natuur
 • wildlife

Minpunten Oeganda

 • prijzig maar elke euro waard
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorillatrekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oeganda ( Parel van Afrika) (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Debby Muis op 05 november 2017

Oeganda wordt terecht de parel van Afrika genoemd! Het land is prachtig, de mensen zijn ontzettend gastvrij en lief.
Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorilla trekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Het moment dat je oog in oog staat met deze prachtige (en helaas extreem bedreigde) berggorilla’s is een ervaring om nooit te vergeten.

Pluspunten Oeganda

 • avontuurlijk
 • , bevolking
 • , natuur
 • , wildlife

Minpunten Oeganda

 • prijzig maar elke euro waard
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorilla trekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uganda, the pearl of Africa (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Leo van der Brugge op 05 november 2017

Oeganda, een land voor vriendelijke mensen en schitterende natuur. Onvergetelijke Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable Forest en ook de Chimp-tracking maakte indruk. Wij reisden met zijn drieën en reden zelf. Auto gehuurd via RoadTrip Uganda (een Oegandese reisorganisatie, waar men Nederlands spreekt) en die verzorgden ook de boekingen voor de prima lodges en tented camps en voor de tracking passen. We hebben in drie weken tijd het gehele land rondgereden over bijna altijd prima wegen. Kortom voor mensen die in zijn voor een Afrikaans avontuur is Oeganda echt een aanrader.

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • aardige mensen
 • betaalbaar
 • Goede wegen

Minpunten Oeganda

 • veel armoede
Ultieme tip: Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable Forest
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooi, groen land met een prachtige natuur en vriendelijke mensen (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jan Noordegraaf op 11 juli 2017

De doorgaande wegen zijn over het algemeen goed. Er zijn ook veel wegen (ook in de steden) die bestaan uit klei, heel Oeganda bestaat uit rode klei lijkt het. In de zomer betekent dit heel veel stof, in mei valt er wel wat regen over het algemeen. De temperaturen zijn in mei tussen de 21 en 27 graden Celsius.

Pluspunten Oeganda

 • betaalbaar

Minpunten Oeganda

 • water uit de kraan als je dat hebt
 • absoluut niet in je mond nemen
Ultieme tip: Bezoek een van de safariparken: het is geweldig om te zien wat een prachtige natuur en verscheidenheid aan dieren er leven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Oeganda

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors