Oeganda
8,4
8,9 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,8 Veilig
9,5 Natuur
6,8 Stranden
8,2 Klimaat

Oeganda

door Charlotte de Vries

Sinds de dood van dictator Idi Amin in 2003 ontwikkelde Oeganda zich tot een van de veiligste landen van Afrika. En gelukkig maar. Want te midden van het sneeuwbedekte Rwenzori-gebergte en het enorme Victoriameer die Oeganda zo prachtig tekenen, ligt 'de parel van Afrika'.

De vriendelijke Oegandezen nemen je graag mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Oeganda. Een gids begeleidt je naar groepen gorilla's middenin de jungle van het Bwindi Impenetrable National Park. En met een lieve glimlach zwaaien verkopers vers fruit naar je op de drijvende marktjes van Lake Bunyonyi. Bereid je voor op een reis door Oeganda.

De mooiste bezienswaardigheden van Oeganda

De hoofdstad van de parel van Afrika, en een van de veiligste hoofdsteden van het continent, is Kampala. Hier dompel je onder in een langzaam ritme en Afrikaanse sfeer. Op tien kilometer afstand ligt de stad Jinja aan het grootste meer van Afrika, het Victoriameer. Vanaf dit gigantische meer ga je raften op de Nijl en maak je een tocht naar de extreem krachtige Murchison Falls.

De mooiste natuurparken van Oeganda

Ten zuiden van de Murchison Falls ligt het Queen Elizabeth National Park. Door de vele overstromingen die het aangrenzende Lake Edward heeft veroorzaakt, zie je hier leeuwen die in bomen kunnen klimmen.

Het Bwindi Impenetrable National Park en Kibale Nationaal Park staan meer bekend om de vele mensaapsoorten die er leven. In Bwindi mag je samen met een gids een uur lang naar groepen gorilla's kijken middenin de jungle. En in Kibale maak je een nachtwandeling om aapsoorten te zien die alleen 's nachts door het oerwoud bewegen.

Oeganda's mystieke meren en rivieren

Ook in de enorme meren die Oeganda rijk is vind je veel wildlife. In het kleinste wildpark van Oegana, het Lake Mburo National Park, zwemmen enorme hoeveelheden nijlpaarden en krokodillen naast je bootje mee. Dat is het grootste gevaar dat je tegenwoordig nog tegenkomt in veilig Oeganda.

Like deze pagina

Reizen Oeganda

Meer Oeganda

Reviews Oeganda

Een geweldige levenservaring in de parel van Afrika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Laura Metselaar op 03 december 2017

Voor mijn opleiding ben ik ruim drie maanden in Oeganda geweest. Ik liep stage bij een social work organisatie en verbleef in een guesthouse in de stad Jinja, gelegen op ongeveer twee uur rijden van de hoofdstad Kampala. Jinja is een erg groene, relatief rustige omgeving waar ik de toerist heb kunnen uithangen én het echte Oegandese leven heb mogen ervaren. Door middel van mijn stage ontmoette ik de lokale, onzettend gastvrije en behulpzame bevolking. Ik at typisch Oegandees (chapati en rolex zijn aanraders!), ging op huisbezoeken om mensen te ondersteunen en reed dagelijks rond op hét Oegandese vervoersmiddel, de boda boda. Onderweg waren overal kinderen, volgepakte vervoersmiddelen en mensen, dieren en kleine marktjes te zien. In Jinja en omgeving is vanalles te beleven. Wanneer je van avontuurlijke activiteiten houdt is het een aanrader om te gaan raften op de Nijl. Dit was ontzettend spannend en ging er wild aan toe, maar gaf zo'n kick! Ook het ziplinen in Mabira Forest is aan te raden voor actievelingen. In dit regenwoud zijn verschillende ziplines aanwezig, oplopend in hoogte. Voor meer ontspannen activiteiten ben je in Jinja ook aan het juiste adres. Het nabijgelegen Hairy Lemon Island is een must wanneer je aan een relaxed weekend toe bent. Het eilandje, gelegen in de Nijl, is rustig en groen en perfect om te zonnen, kayakken of heerlijk een boek te lezen in hangmatten. Wanneer je in Oeganda bent, mag een bezoekje aan de hoofdstad Kampala niet ontbreken. Deze grote, ongeorganiseerde en drukke stad is indrukwekkend. De taxiparken met honderden matatu's bij elkaar zijn tekenend voor het Oegandese straatbeeld. Op grotere afstand van Jinja liggen de zogeheten Sipifalls: prachtige watervallen waar je langs kunt wandelen en één van de indrukwekkendste plaatsen die ik heb gezien. En tot slot: ga op safari! Ik was in Murchison Falls National Park en heb ik me laten verassen door de bijzondere wilde dieren. Oeganda is geweldig en met recht "de parel van Afrika!"

Pluspunten Oeganda

 • gastvrije bevolking
 • betaalbaar
 • groen
 • klimaat
 • bereikbaarheid
 • ruime keuze bezienswaardigheden
 • weinig toeristisch

Minpunten Oeganda

 • ongedierte
 • in het middelpunt omdat je blank bent
 • risico op ziektes
Ultieme tip: Neem je camera mee en geniet!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Echt een parel (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Yrjo van der Meijden op 03 december 2017

Beleef het echte Afrika met nog niet veel toeristen. Niet voor niets de parel van Afrika. The Big five en de machtige berggorilla's zijn hier allemaal te vinden. Jungle, savannes, vulkanen, mooie meren en de oh zo vriendelijk bevolking. Elke echte reisliefhebber zou hier ooit een keer heen moeten.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • weinig toeristen
 • mooie natuur

Minpunten Oeganda

 • geen
Ultieme tip: Bwindi national park, Murchison en raften op de mooie woeste Nijl.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis door Oeganda (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Betsy Marsman op 03 december 2017

Een fantastich vakantie land met veel natuur. Vooral in het noorden nog is er nog weinig toerisme.
Bezoek dorpjes. De bewoners vinden het erg leuk om alles te laten zien. Eet een keer matoke, een lekkernij daar.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Aardige bewoners
 • betaalbaar
Ultieme tip: Ga naar het noorden van het land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oeganda, land van de berggorilla. (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Doetie Terpstra op 20 november 2017

Oeganda. Prachtig groen land met fantastische natuur en vriendelijke mensen. De accomodaties zijn goed tot super. Een bezoek aan de berggorilla is een must. Wat een prachtige dieren. Tijdens ons bezoek stond een jonge berggorilla papa na te doen door op zijn borst te kloppen. Zo schattig!!!

Pluspunten Oeganda

 • Nog niet erg toeristisch
 • (nog) betaalbaar

Minpunten Oeganda

 • geen
Ultieme tip: Ga naar de berggorillas. De kosten voor dit bezoek zijn hoog, maar komen volledig ten goede aan het beschermen van deze fantastische dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Eerste reis buiten europa (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Puck Peute op 20 november 2017

Dit was de eerste keer buiten Europa. Mooiste ervaring die ik heb meegemaakt! Mensen heel vriendelijk en nergens echt onveilig gevoelt. Zo veel om te zien en te doen. Komend jaar weer terug om de rest van het land te zien.

Pluspunten Oeganda

 • masaka

Minpunten Oeganda

 • mensen kunnen slecht engels
Ultieme tip: Masaka slapen in Villa Katwe! Savonds soort markt waar je kunt eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch ervaring (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Pieta Roorda op 20 november 2017

3 weken Oeganda met een groepsreis, een combi van vrijwilligerswerk en het land verkennen. Wauw, de uitzichten, de mensen, de reisgenoten en de projecten. Alles was een fantastische ervaring. Genoten van alles en zeker voor herhaling vatbaar!

Pluspunten Oeganda

 • aardige locals
 • betaalbaar
 • temperatuur

Minpunten Oeganda

 • criminaliteit
 • veiligheid
Ultieme tip: Geniet, de wereld is zo verschillend van hier en daar. Neem een boda boda en geniet van alles om je heen!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uganda is een mooi groen stuk natuur (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Blanca Paulissen op 15 november 2017

In Uganda kijk je je ogen uit. Er is veel natuur en vele soorten dieren. Je ziet grote en kleine dieren, van vogels tot leeuwen. Het ultieme Uganda gevoel is toch wel de gorilla trekking. Erg waar om te doen maar zeker de moeite waard. De bevolking is erg vriendelijk. Kortom van alle markten thuis!!

7,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Gorilla
 • dieren
 • natuur

Minpunten Oeganda

 • armoede
Ultieme tip: Doe een gorilla trekking!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Marjan Buter op 14 november 2017

Oeganda wordt de parel van Afrika genoemd. Dit kunnen wij van harte onderschrijven. Wat een prachtig land. Door het vele water is het erg groen. Prachtige vaartochten over de rivieren waarbij je de vele dieren en vogels vanaf het water kunt bewonderen. Ook een bezoek aan de Gorilla's is zeer aan te raden. Spannend maar amazing.

Pluspunten Oeganda

 • aardige mensen
 • afwisselende landschappen

Minpunten Oeganda

 • slechte wegen
Ultieme tip: Bezoek aan de kyaninga Lodge en een bezoek aan de Pygmeeën
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Gemengde gevoelens (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Breg Brillenburg op 12 november 2017

Oeganda is een prachtig land, met veel natuur. In de meren van Queen Elisabeth National Park bevinden zich de nijlpaarden, krokodillen en andere gevaarlijke beesten. Op het land zijn de apen, olifanten, leeuwen, zebra’s, giraffen, etc. juist heel actief. In het national park zijn ook veel arme dorpen, waar dit soort kinderen wonen. Ze hebben niet veel eten en wassen in de rivier.

Pluspunten Oeganda

 • veel bijzondere dieren
 • prachtige natuur
 • veel te beleven

Minpunten Oeganda

 • arm land
 • krottenwijken
 • veel hoogtes
Ultieme tip: Doe een safari!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing Uganda! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Stephanie Rouwenhorst op 12 november 2017

6 oktober 2017 begon ons grote reis avontuur naar Oost Afrika. Een maand lang rondtrekken door Uganda, Kenya en Tanzania. Wauw. Wat was dit gaaf! We begonnen in Kampala en vanuit daar hebben wij de meest debiel mooie plekken bezocht. Een ontmoeting met de chimpanchee familie in Kibale Forest, bootje varen @ Murchion falls en op safari in Queen Elizabeth NP. De mooiste variatie aan wildlife gespot. De hele dierentuin Emmen stond vrolijk, ontspannen en VRIJ in het groen. De meest mooie vogelsoorten (google even The lilac breasted roller) en bizarre reptielen. Met als hoogtepunt ons bezoek aan Bwindi NP. Het zuid-west gelegen stuk regenwoud van Uganda. Via smalle, rode zandweggetjes reden we naar de bergtoppen om oog in oog te kunnen staan met een groep berggorilla's. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Verpakt in regenkleding, 3 paar sokken en charmante tuinhandschoenen van de action begon onze wandeling in het mistige regenwoud. We trotseerden glibberige takken, bijtende killer ants en graaide elke minuut wel aan een struik om te voorkomen dat je de grond ging kussen. Maar na ruim 2 uur ploeteren hoorden wij het luide geschreeuw van een groep berggorilla's. A-ma-zing! Een uur lang mochten wij genieten van deze bijzondere primaten. Op 1 a 2 meter afstand. De zon brak door, om je heen enkel groene bomen, struiken en geluiden van vogels en geheimzinnige dieren. 1 uur lang samen met vriendlief de meest bijzondere ervaring uit mijn leven beleefd. Op mijn hurken oog in oog staan met de black silverback, die op zijn gemakje voor mij gaat zitten en takken verorbert. Groot, machtig en sterk. Een kleintje wat speelt en "dapper" op zijn borst slaat. Tijd om te gaan.
De indrukwekkende cultuur en natuur! De Nijl stroomt dwars door het land en overal staan mensen vers fruit te verkopen. Grote, witte tanden komen tevoorschijn wanneer wij, white walkers, voorbij komen. Overal felgekleurde kraampjes en kleding. De tijd staat hier stil. Little house on the prairie, in Uganda.

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Oeganda (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Femke van Wees op 10 november 2017

Wat een mooi land! Je blijft steeds nieuwe dingen zien. We zijn met Matoke Tours op reis geweest. Super goed! Zij laten je van alles zien hebben de meest groene resort/lodges waar ook bijna geen toerisme is en vaak alleen met je groepje daar zit. Heerlijk!
Eten in Oeganda is heerlijk. De mensen zijn super lief soms heb je wel het gevoel dat ze zich onderdanig voelen tegenover de blanke mensen. Daar moeten ze nog aan werken want ze mogen trots zijn op zichzelf en hun land!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • lekker eten
 • veel moois te zien
 • vriendelijke mensen

Minpunten Oeganda

 • bedelende kinderen die om geld vragen is jammer
Ultieme tip: Als je een gorillatracking gaat doen vraag naar een gorilla-groep die dichtbij zit. Dan hoef je niet heel die bergen door en overheen en dan kan je echt genieten van ze.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oeganda (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Dieudonnee Bouwman op 08 november 2017

Afgelopen maart ging ik naar mijn tante in Oeganda. Zij is genesteld in Jinja. Ze heeft jaren geleden een organisatie opgericht, genaamd Creation Afrika. Omdat ik als styliste/reisstoryteller werk en veel reis voor mijn werk, besloot ik naast dat ik mijn tante een tijdje ging helpen een documentaire maken. Het is een enorm gastvrij land, maar de tijd lijkt wel 40 jaar stil gezet te zijn. Ikzelf ben een enorme fan van Afrika, en raad ook echt iedereen aan om dit prachtige land te bezoeken! Neem vooral de tijd om ook naar het National Park te gaan, echt een fantastische ervaring. Het kan ook wat onstuimig zijn, helaas zijn wij in een strike terechtgekomen waar de militairen letterlijk om zich heen schoten met traangas. Iets minder vrolijk werden we daarvan, maar zulke dingen kunnen altijd gebeuren in dit soort landen en is niet iets om bang voor te zijn. Je krijgt er ongelofelijk veel moois voor terug.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga lekker achterop een brommer en betaal omgerekend 5 euro per rit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oeganda ( Parel van Afrika) (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Debby Muis op 05 november 2017

Oeganda wordt terecht de parel van Afrika genoemd! Het land is prachtig, de mensen zijn ontzettend gastvrij en lief.
Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorilla trekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Het moment dat je oog in oog staat met deze prachtige (en helaas extreem bedreigde) berggorilla’s is een ervaring om nooit te vergeten.

Pluspunten Oeganda

 • avontuurlijk
 • bevolking
 • natuur
 • wildlife

Minpunten Oeganda

 • prijzig maar elke euro waard
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorillatrekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oeganda ( Parel van Afrika) (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Debby Muis op 05 november 2017

Oeganda wordt terecht de parel van Afrika genoemd! Het land is prachtig, de mensen zijn ontzettend gastvrij en lief.
Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorilla trekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Het moment dat je oog in oog staat met deze prachtige (en helaas extreem bedreigde) berggorilla’s is een ervaring om nooit te vergeten.

Pluspunten Oeganda

 • avontuurlijk
 • , bevolking
 • , natuur
 • , wildlife

Minpunten Oeganda

 • prijzig maar elke euro waard
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorilla trekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uganda, the pearl of Africa (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Leo van der Brugge op 05 november 2017

Oeganda, een land voor vriendelijke mensen en schitterende natuur. Onvergetelijke Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable Forest en ook de Chimp-tracking maakte indruk. Wij reisden met zijn drieën en reden zelf. Auto gehuurd via RoadTrip Uganda (een Oegandese reisorganisatie, waar men Nederlands spreekt) en die verzorgden ook de boekingen voor de prima lodges en tented camps en voor de tracking passen. We hebben in drie weken tijd het gehele land rondgereden over bijna altijd prima wegen. Kortom voor mensen die in zijn voor een Afrikaans avontuur is Oeganda echt een aanrader.

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • aardige mensen
 • betaalbaar
 • Goede wegen

Minpunten Oeganda

 • veel armoede
Ultieme tip: Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable Forest
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooi, groen land met een prachtige natuur en vriendelijke mensen (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jan Noordegraaf op 11 juli 2017

De doorgaande wegen zijn over het algemeen goed. Er zijn ook veel wegen (ook in de steden) die bestaan uit klei, heel Oeganda bestaat uit rode klei lijkt het. In de zomer betekent dit heel veel stof, in mei valt er wel wat regen over het algemeen. De temperaturen zijn in mei tussen de 21 en 27 graden Celsius.

Pluspunten Oeganda

 • betaalbaar

Minpunten Oeganda

 • water uit de kraan als je dat hebt
 • absoluut niet in je mond nemen
Ultieme tip: Bezoek een van de safariparken: het is geweldig om te zien wat een prachtige natuur en verscheidenheid aan dieren er leven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op bezoek in de Parel van Afrika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door L Arink op 30 juni 2017

Bij Oeganda denk je aan het land van de apen en natuurlijk vooral de berggorilla’s. Maar er is nog zoveel meer. Het is een schitterend mooi land met heel veel afwisselende landschappen. Van bergen tot tropisch regenwoud en van savannes tot theevelden. Daarnaast heeft het een paar prachtige natuurparken waar je veel wild tegenkomt (Queen Elizabeth NP / Murchinson Falls NP).

Je wordt compleet ondergedompeld in een andere cultuur, waar vooral de kinderen enthousiast zijn en zwaaiend naar de weg komen rennen als er een auto aankomt. Soms ook heel goed wetende dat die blanken mensen snoepjes of kleine kadootjes bij zich hebben.

Het aantal toeristen is op een paar handen te tellen en druk is het dus nergens. Maar dit heeft ook een keerzijde. Om ergens te komen, moet je afzien. Veel wegen zijn slecht en de reisdagen zijn soms best lang. Het rode zand zit tot achter je oren en het is een ware aanslag voor je billen en soms zelfs je hoofd bij de wel hele diepen kuilen. Maar bij aankomst van de altijd mooi gelegen (eco-)lodges ben je dit al snel vergeten. De service in de lodges en safarikampen was eersteklas en het eten erg lekker (zij het niet erg lokaal). Dat hier beperkt luxe en stroom is (en geen WiFi ) heeft zeker zijn charmes.

We waren heel blij met onze keuze om een gids annex chauffeur in te huren. Niet alleen reed hij alle lange uren op lastige wegen, hij weet ook de weg (wat zonder bewegwijzering best een uitdaging is), weet de bijzondere plekjes, vertelt veel, spot dieren tijdens de safari’s en regelt de activiteiten.

Dat wij uiteindelijk een 4x4 met open dak meekregen was een super bonus tijdens de safari’s en dit zorgde voor veel beter zicht en mooie fotomomenten. De ervaring met de apen was vooral bij de berggorilla’s een bijzondere ervaring, waarbij we de aanblik van de jonge gorilla die wild op zijn borst trommelde niet snel zullen vergeten. Een uitrust vakantie is het niet, wel een mooie vakantie met veel highlights en unieke momenten.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Heel veel mooie natuur en natuurlijk de berggorillas
Ultieme tip: Huur een eigen auto maar met een driver / guide. Hierdoor kan je veel meer genieten van de mooie uitzichten en bezoek je de bijzondere plekjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

19 daagse groepsreis (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door gerrie hiddink op 31 mei 2017

Oeganda is een verschrikkelijk mooi en afwisselend land. Er zijn zo veel verschillende landschappen te zien, de mooie vlaktes in Noord Oeganda, de Bergen in Zuidwest Oeganda en de vele meren en moerasgebieden. Zeker de chimps en berggorilla`s bezoeken, de wandelingen er naartoe zijn geweldig
Ook de vele kratermeren zijn een wandeling waard. De mensen zijn er erg vriendelijk. Kortom een land in ontwikkeling en zeer de moeite waard om te bezoeken.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ga georganiseerd dan weet je zeker dat je op de mooiste plekjes komt en Matoke tours uit Den Bosch is hier erg goed in.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Uganda Wildlife Education Centre: Uganda's only zoo (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Robin Josso op 30 mei 2017

Uganda Wildlife Education Centre, is de enige dierentuin in Oeganda. Waarom zou je naar een dierentuin gaan in een land waar de dieren ook in het wild lopen, hoor ik je vragen. Nou dat zal ik je uitleggen! Hoewel een dierentuin wellicht niet heel enthousiast klinkt in de oren, was dit bezoek toch wel heel speciaal. De dierentuin werkt met veelal vrijwilligers met een passie voor dieren. Vaak zijn dit studenten die jou als personal tourguide rondleiden in het park en dan een eurootje proberen te verdienen. Ik raad het ook aan om een tourguide mee te nemen aangezien het park nauwelijks bordjes met informatie over de dieren heeft.
Het is niet zomaar een dierentuin, het park bestaat uit dieren afkomstig uit de safariparken in Oeganda. Deze dieren zijn niet gevangen om tentoon te worden gesteld in de dierentuin, nee ze zijn gevonden in ernstige omstandigheden: gewond of bijvoorbeeld achtergelaten. Wanneer een gewond dier gevonden is, wordt deze zo snel mogelijk geholpen bij de dierenarts in de dierentuin. Wanneer het dier binnen een week geholpen kan worden wordt deze weer uitgezet in het wild. Wanneer het dier langer bij de dierenarts moet blijven, heeft hij een nieuw leven gevonden in de dierentuin: hij is nu namelijk gewend aan mensen en teruggezet worden in het wild is geen oplossing meer!
Niet alleen dieren die gewond of zijn achtergelaten: ook dieren die te gevaarlijk zijn voor de gemeenschappen die langs de wildparken leven worden opgevangen in het park. Zo zijn er twee grote krokodillen gevangen die samen al meer dan negen mensen hebben vermoord...
De tourguides en verzorgers weten alles over de dieren en kunnen jou de hele geschiedenis van de beesten vertellen, zo voelt het net alsof je de dieren al jaren kent! Echt een aanrader!
Naast dat het park erg leuk is om een middagje te vertoeven ligt het ook aan het welbekende en grootste meer van Afrika: Het Victoria Meer. Heerlijk om na je bezoek even aan het strand te liggen en te genieten van het uitzit.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Groene natuur
 • Aardige locals
 • Niet veel toeristen

Minpunten Oeganda

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Ultieme tip: Wil je wildlife zien? Ga naar Murchison Falls, altijd kans om dieren te zien. Nog betere tip: zet altijd een helm op, op de boa (lokale taxi-scooter)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Oeganda (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Lianne Driebergen op 21 mei 2017

Wat een fantastisch land! Heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen. Prachtige natuur, vriendelijke bevolking, lekker eten. De natuur is heel afwisselend, uitgestrekte vlaktes vol met zebra's en gnoes, watervallen en prachtige (krater)meren. Als hoogtepunt toch wel het bezoek aan de chimpansees en de berggorilla's.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • afwisselend
 • avontuurlijk
 • bevolking
 • natuur
Ultieme tip: Bezoek de chimpansees en de berggorilla's! Murchinson falls is ook zeker een bezoek waard.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Oeganda

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors