Beste reistijd Oeganda

Beste reistijd Oeganda

Wat is de beste reistijd voor Oeganda?

Oeganda kent geen specifieke beste reistijd. Het hele jaar door kun je prima afreizen naar dit land met zijn subtropische klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar rond de 26 graden. De maanden december tot februari, onze wintermaanden, zijn het heetst. De temperaturen liggen dan net iets hoger.

Het officiële regenseizoen is van maart tot april en van oktober tot november. Er valt dan meer neerslag dan anders, wat vervelend kan zijn tijdens bijvoorbeeld de gorillatrektochten. Maar tijdens deze maanden groeien de mooiste bloemen en zijn ook veel dieren actief. Bovendien zijn de tropische regenbuien vaak erg kort. In het noordoosten valt de minste neerslag en bij het Victoriameer het meest.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Oeganda

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Swaziland kenner
Sponsors