Like ons op Facebook

Rondreis Oeganda

Djoser

Voor liefhebbers van natuur en wildlife is een rondreis door Oeganda een onvergetelijke ervaring. Kies voor een groepsreis van Djoser en ontdek de stroomversnellingen van de Nijl, sta oog in oog met een zeldzame berggorilla en maak kennis met de geweldige wildparken van Oeganda.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

NBBS Reizen

NBBS Reizen is gespecialiseerd in reizen op maat naar Oeganda. NBBS Reizen biedt individuele reizen en bouwstenen naar Oeganda, waarbij u overnacht in comfortabele en karakteristieke hotels. Bij veel van onze reizen kunt u kiezen uit twee of drie hotelcategorieën. Bij NBBS Reizen kunt u ook zelf uw reis samenstellen. ‘Maatwerk in verre reizen' is onze specialiteit. Sinds 1927!

Sawadee

Wie met Sawadee reist, kan rekenen op kennis en ervaring van ruim 30 kantoormedewerkers en meer dan 160 reisbegeleiders. Al 26 jaar gaan we daarbij verder dan alleen de bekende hoogtepunten. Sawadee is puur reizen. Niet alleen bieden wij actieve en avontuurlijke reizen naar Oeganda, met respect voor het land en haar bewoners, maar reizen in kleine groepen zodat je de grootste beleving hebt.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

PANGEA Travel

PANGEA Travel is úw privé reisbureau. Wij verzorgen uw ideale rondreis naar Oeganda. Aan de hand van uw persoonlijke wensen en ideeën stellen wij de rondreis geheel naar wens voor u samen. U bent dus niet afhankelijk van vaste vertrekdata of reisgidsen. Wilt u morgen al vertrekken of pas over een aantal maanden? Alles is mogelijk bij PANGEA Travel. Onze landenspecialisten voor Oeganda hebben veel kennis en reiservaring, zij staan u graag te woord op een moment wanneer het u schikt.

bekijk alle reizen van PANGEA Travel Best geboekte reizen

Jambo Safari Club

Jambo Safari Club organiseert al vele jaren rondreizen naar Oeganda. Onze uitgebreide kennis en expertise staan ervoor garant dat u een reis zult maken die u een leven lang bij zal blijven. Onze kennis en uitmuntende prijs/kwaliteitverhouding hebben ervoor gezorgd dat vele reizigers kennis hebben kunnen maken met de natuurschoon en vriendelijke bevolking van Oeganda. Op onze website en in onze brochure vindt u een uitgebreid aanbod van reizen, maar wij stellen met alle plezier een maatwerkreis voor u samen.

Afrika Online

AFRIKA ONLINE, sinds 1998 dé Afrika specialist. Avontuurlijk, cultuur, actief, golf, strand, wijn & culinaire, auto, camper, groepsrondreizen, (overland) safari’s, cruises en nog veel meer. AFRIKA ONLINE biedt u de mogelijkheid die droomvakantie te maken naar Oeganda met uw reiswensen als uitgangspunt, op maat en voor elk budget. Bezoek onze website voor meer informatie en voorbeeld reizen.

bekijk alle reizen van Afrika Online Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Oeganda

19 daagse groepsreis (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door gerrie hiddink op 31 mei 2017

Oeganda is een verschrikkelijk mooi en afwisselend land.
Er zijn zo veel verschillende landschappen te zien, de mooie vlaktes in Noord Oeganda, de Bergen in Zuidwest Oeganda en de vele meren en moerasgebieden.
Zeker de chimps en berggorilla`s bezoeken, de wandelingen er na toe zijn geweldig
Ook de vele kratermeren zijn een wandeling waard. De mensen zijn er erg
vriendelijk. Kortom een land in ontwikkeling en zeer de moeite waard om te bezoeken.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ga georganiseerd dan weet je zeker dat je op de mooiste plekjes komt en Matoke tours uit Den Bosch is hier erg goed in
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Uganda Wildlife Education Centre: Uganda's only zoo (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Robin Josso op 30 mei 2017

Uganda Wildlife Education Centre, is de enige dierentuin in Oeganda. Waarom zou je naar een dierentuin gaan in een land waar de dieren ook in het wild lopen, hoor ik je vragen. Nou dat zal ik je uitleggen! Hoewel een dierentuin wellicht niet heel enthousiast klinkt in de oren, was dit bezoek toch wel heel speciaal. De dierentuin werkt met veelal vrijwilligers met een passie voor dieren. Vaak zijn dit studenten die jou als personal tourguide rondleiden in het park en dan een eurootje proberen te verdienen. Ik raad het ook aan om een tourguide mee te nemen aangezien het park nauwelijks bordjes met informatie over de dieren heeft.
Het is niet zomaar een dierentuin, het park bestaat uit dieren afkomstig uit de safariparken in Oeganda. Deze dieren zijn niet gevangen om tentoon te worden gesteld in de dierentuin, nee ze zijn gevonden in ernstige omstandigheden: gewond of bijvoorbeeld achtergelaten. Wanneer een gewond dier gevonden is, wordt deze zo snel mogelijk geholpen bij de dierenarts in de dierentuin. Wanneer het dier binnen een week geholpen kan worden wordt deze weer uitgezet in het wild. Wanneer het dier langer bij de dierenarts moet blijven, heeft hij een nieuw leven gevonden in de dierentuin: hij is nu namelijk gewend aan mensen en teruggezet worden in het wild is geen oplossing meer!
Niet alleen dieren die gewond of zijn achtergelaten: ook dieren die te gevaarlijk zijn voor de gemeenschappen die langs de wildparken leven worden opgevangen in het park. Zo zijn er twee grote krokodillen gevangen die samen al meer dan negen mensen hebben vermoord...
De tourguides en verzorgers weten alles over de dieren en kunnen jou de hele geschiedenis van de beesten vertellen, zo voelt het net alsof je de dieren al jaren kent! Echt een aanrader!
Naast dat het park erg leuk is om een middagje te vertoeven ligt het ook aan het welbekende en grootste meer van Afrika: Het Victoria Meer. Heerlijk om na je bezoek even aan het strand te liggen en te genieten van het uitzit.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Groene natuur
 • Aardige locals
 • Niet veel toeristen

Minpunten Oeganda

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Ultieme tip: Wil je wildlife zien? Ga naar Murchison Falls, altijd kans om dieren te zien. Nog betere tip: zet altijd een helm op, op de boa (lokale taxi-scooter)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Oeganda (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Lianne Driebergen op 21 mei 2017

Wat een fantastisch land! Heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen. Prachtige natuur, vriendelijke bevolking, lekker eten. De natuur is heel afwisselend, uitgestrekte vlaktes vol met zebra's en gnoes, watervallen en prachtige (krater)meren. Als hoogtepunt toch wel het bezoek aan de chimpansees en de berggorilla's.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • afwisselend
 • avontuurlijk
 • bevolking
 • natuur
Ultieme tip: Bezoek de chimpansees en de berggorilla's! Murchinson falls is ook zeker een bezoek waard.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Onze reis door Oeganda - safari in Kidepo Parc (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Kristi Visscher op 16 mei 2017

Oeganda, wat een prachtig land. Hoewel er veel armoede is, is de natuur tegelijkertijd zo prachtig! Toen we bij Kidepo Parc aankwamen, begon het uit het niets ineens keihard te regenen en te bliksemen. Op het moment dat we aankwamen bij onze slaapplek in het park werd het weer beter en kwam langzaam de zon tevoorschijn. Niet veel later dit mooie beeld van een dubbele regenboog (als je goed kijkt zie je er twee). En dan met een landschap als deze maakt het het plaatje natuurlijk helemaal af. Wat hebben wij genoten, ik zou het zo weer over doen!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • gastvrij locals
 • mooie natuur
 • goed weer

Minpunten Oeganda

 • veel slechte wegen
 • in de nacht gevaarlijk om buiten te zijn
 • armoede
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je een lokale gids hebt die de weg weet en de taal spreekt en die je kunt vertrouwen. Dat heeft ons zoveel gebracht. En Ohja: Wij hebben de klok, Afrikanen de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onze reis door Oeganda - safari in Kidepo Parc (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Kristi Visscher op 16 mei 2017

Oeganda, wat een prachtig land. Hoewel er veel armoede is, is de natuur tegelijkertijd zo prachtig! Toen we bij Kidepo Parc aankwamen begon het uit het niets ineens keihard te regenen en te bliksemen. Op het moment dat we aankwamen bij onze slaapplek in het park werd het weer beter en kwam langzaam de zon tevoorschijn. Niet veel later dit mooie beeld van een dubbele regenboog (als je goed kijkt zie je er twee). En dan met een landschap als deze maakt het het plaatje natuurlijk helemaal af. Wat hebben wij genoten, ik zou het zo weer over doen!

Pluspunten Oeganda

 • gastvrij locals
 • mooie natuur
 • goed weer

Minpunten Oeganda

 • veel slechte wegen
 • in de nacht gevaarlijk om buiten te zijn
 • armoede
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je een lokale gids hebt die de weg weet en de taal spreekt en die je kunt vertrouwen. Dat heeft ons zoveel gebracht. En Ohja: Wij hebben de klok, Afrikanen de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dead action wildlife (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Wijnant Menschaart op 12 mei 2017

Prachtig land met vele opties van safari tot raften van gorilla's tot malariamuggen, vriendelijke mensen, super gastvrij en goed bereisbaar. Leuk om met de lokale bevolking in aanraking te komen, dit laten zij zeer makkelijk toe en zijn zeer geïnteresseerd in jou, nemen de tijd voor je en je hoeft ze niet te bellen om een afspraak te maken;) Ga de lokale markten op, proef al het eten, bezoek kleine organisaties die iets doen voor de wezen, de vrouwen en straatkinderen. Je zult een zeer dankbare reis hebben als je je open stelt voor dit prachtige Afrikaanse land.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Minpunten Oeganda

 • soms nog slecht imago vanuit het verleden wat niet meer terecht is
 • wachten
 • dat je weer naar huis moet na een reisbelevenis in Oeganda
Ultieme tip: Ga delen met de lokale bevolking, elkaars verhalen, ideeen, gevoelens, wensen en dromen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oog in oog met de berggorilla (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Iris Baalhuis op 08 mei 2017

Er zijn nog maar zo'n 700 berggorilla's op de hele wereld en hoe gaaf is het dan dat jij dit avontuur ook mee kan maken. Wij bezochten Bwindi Impenetrable National Park. Op eigen houtje waren we al door Oeganda aan het reizen en hadden maar weinig toeristen onderweg gezien. Wij hadden voor die tijd de permits geregeld om deze Gorilla Tracking te kunnen doen.

Bij het 'verzamelpunt' kregen wij een uitleg over hoe deze Gorilla Tracking eruit zou zien. Daar kregen we een uitleg over de Gorilla's en hoe de tocht er uit zou komen te zien. Alle toeristen werden verdeeld in groepen van maximaal acht man en met deze personen ga je dan de tracking beginnen. Afhankelijk van leeftijd en conditie wordt je in een bepaalde groep ingedeeld.

Goede wandelschoenen, goede wandelbroek & een regenjas is echt een vereiste, want je gaat regelrecht de jungle in. In eerste instantie liepen we heuvel op, heuvel af. Ongeveer drie uur later vertelden ze ons dat we er bijna waren. Maar als ze je vertellen dat je er bijna bent; dan valt dat nog wel tegen; want vanaf dan wordt er een pad gemaakt middels een manchete en dan ga je echt het ondoordringbare bos in.

Een half uur later stonden we daar; oog in oog met dit reusachtige beest. Ik had het overigens nog niet eens door, maar de gids stond echt op zo'n drie meter van de echte Silverback. Hij vroeg of ik even wat dichterbij wilde komen en dat wilde ik uiteraard wel! Maar net toen ik goed en wel op een enorm steile heuvel stond achter de gids, de camera net overhandigd was; sprong de Silverback op en begon te schreeuwen. Nou ik kan je vertellen; ik stond niet meer niet achter de gids maar was zo'n paar meter van de heuvel afgegleden. Deze Silverback wilde even laten zien dat hij de baas was.

Echt hoe gaaf is het, om dit goed bewaarde stukje natuur met je eigen ogen te bekijken! Ik kan het iedereen aanraden, het is echt de moeite waard!

Pluspunten Oeganda

 • Berggorilla
 • Mooie natuur
 • Niet toeristisch

Minpunten Oeganda

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Wil je echt eens iets anders; huur je eigen auto in Oeganda en ga er op uit! Vaak worden er groepsreizen naar Oeganda geregeld, maar je kunt prima op eigen houtje.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ongerept, verrassend Oeganda (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Danielle Gouverneur op 04 mei 2017

Oeganda is een land waar je geen enkele toerist tegen komt, heerlijk voor de echte ontdekkers onder ons. Voor natuurliefhebbers een fantastisch land. Gorilla's, Chimpansees en safari's. Maar ook als je van avontuur houdt ben je hier op de juiste plek: raften, abseilen. Prachtige wandelingen maken tussen de koffieplantages en watervallen in Sipi Falls. Een veelzijdige aanrader!

Pluspunten Oeganda

 • veelzijdig
 • natuur
 • safari

Minpunten Oeganda

 • Duur
 • minder cultuur
 • bewoners niet heel vriendelijk
Ultieme tip: Sipi Falls! Het ligt wellicht iets uit de route maar het is het echt waard. Verwacht: wandelen, waanzinnige vergezichten, abseilen, watervallen en koffieplantages.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bijzonder Oegada (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door C Petter op 08 april 2017

Twee weken rondreizen door Oeganda. Wat een ervaring! Elke vijf minuten een ander landschap. Het ene moment de vlakke savanne, het volgende moment zit je in de groene bergen. Vriendelijk zwaaiende mensen langs de kant van de weg, je kijkt je ogen uit. Zelfs een hele dag in een auto om van de ene hotspot naar de andere te komen is geen straf! Telkens is er wat anders te zien.
De natuur is prachtig, we hebben ontzettend veel wildlife gezien van zebra's tot aan berggorilla's.
Oeganda heeft voor natuurliefhebbers echt alles. In plaats van de Big5, gingen wij voor de Big7! (chimps en gorilla's) Helaas wilde het luipaard ons niet ontmoeten maar de andere zes hebben we van ons lijstje af kunnen strepen.
Oeganda staat voor ons op de nummer 1 reisbestemming!

Pluspunten Oeganda

 • Geweldige natuur
 • vriendelijke mensen
 • heerlijk eten

Minpunten Oeganda

 • Prijzig (maar het is het waard)
Ultieme tip: Ook al is de permit prijzig, het maken van een gorillatrekking is goud waard!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Oeganda..het land van de paradoxen (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Donna Koetsier op 13 maart 2017

Wil je wat anders dan anders, ga dan naar Oeganda. Je vind er prachtige natuur, authentieke cultuur en prachtig weer. Daarnaast zie je ook de hardheid van het leven en het vechten voor het leven. Je kunt uiteraard naar de toeristische trekpleisters gaan, deze zijn prachtig. Maar wat Oeganda, Oeganda maakt, zijn de mensen. Niet altijd even vriendelijk, maar wel minstens zo puur.

Pluspunten Oeganda

 • de boda

Minpunten Oeganda

 • het eten
Ultieme tip: Mijn ultieme tip. Ga van de standaard paden af en ga in gesprek met de lokale bevolking. Dan ontmoet je pas echt Oeganda.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Kaapverdië kenner
Reis van de maand
Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie - va € 1808
Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie

Tijdens de reis beleeft u de immense schoonheid, de bijzonder dierenrijk en cultuur van Zuid-Afrika en traditioneel Swaziland

 • Ontdek de prachtige wildparken als Waterbergen en Marakele National Park
 • Maak kennis met oorspronkelijke volkeren: de Venda's in de Soutpansbergen
Bekijk reis
Sponsors