Paspoort en visum Oeganda

Paspoort en visum Oeganda

Reis je binnenkort naar Oeganda, of via Oeganda naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Oeganda.

Heb ik een visum nodig voor Oeganda?

Om als toerist naar Oeganda te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Het is mogelijk om bij aankomst in Oeganda een toeristenvisum aan te schaffen. De prijs bedraagt 50 Amerikaanse Dollar. De immigratiebeambte bepaalt ter plekke of je een visum voor één maand of drie maanden krijgt. Dit hangt af van de reden die je voor je reis opgeeft. Als je bij aankomst in Oeganda een visum aanschaft, heb je geen garantie dat je het land binnenkomt.

ZELF NAAR Oeganda?

Bekijk alle 21 reizen naar Oeganda

Het is raadzaam om je visum voorafgaand aan je vertrek naar Oeganda aan te schaffen. Dit visum kun je aanvragen bij de ambassade van Oeganda in Brussel. Dit visum is doorgaans drie maanden geldig en geeft recht op een eenmalige inreis.

Visum aanvragen Oeganda

Om succesvol een visum voor Oeganda aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij het consulaat of de ambassade van Oeganda. Zo moet je bijvoorbeeld een correct en compleet ingevuld aanvraagformulier overhandigen. Ook moet je een ticket voor je terug- of doorreis kunnen overleggen. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat je een visum voor Oeganda aan kunt vragen. Kijk voor meer informatie over de benodigdheden voor je visumaanvraag op VisumCentrale.nl.

De aanvraagduur van een visum voor Oeganda bedraagt doorgaans ongeveer vier werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Oeganda

Je paspoort moet minstens tot zes maanden na je inreis in Oeganda geldig zijn. Het paspoort moet minstens één lege visumpagina bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Oeganda stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Oeganda

Specialisten Oeganda

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors