Vervoer Oeganda

Vervoer Oeganda

Wat zijn de vervoersmiddelen in Oeganda?

Over het algemeen is de infrastructuur in Oeganda best goed. De meeste wegen zijn geasfalteerd en begaanbaar. Kuilen worden steeds vaker gedicht. Zandwegen vormen alleen een probleem tijdens het regenseizoen. Tijdens hevige regenval spoelen delen van de wegen weg.

Vliegtuig

Er gaan een paar vluchten vanuit het vliegveld in Entebbe naar de gebieden in het noorden van Oeganda.

ZELF NAAR Oeganda?

Bekijk alle 27 reizen naar Oeganda

Bus

Met taxibusjes, matatu's, kom je overal in Oeganda. Prijzen worden vooraf gegeven en staan vast. De meeste taxibusjes gaan via de hoofdstad Kampala. Ze vertrekken pas als de busjes helemaal vol zitten. Volgens officiële regels mogen er maar veertien mensen in de taxibusjes, maar als je Kampala uitrijdt, worden er nog veel meer passagiers ingestopt.

Tussen de grotere steden van Oeganda rijden ook gewone bussen. Deze zijn vaak goedkoper en sneller dan de taxibusjes die overal stoppen waar de passagiers dat willen.

Boot

Boten vind je op de meren van Oeganda, zoals het Victoriameer. Deze bootjes zijn niet altijd even veilig. Ze zijn klein en zitten meestal net te vol, wat voor gevaarlijke situaties zorgt.

Taxi's

In de steden rijden taxibusjes en bodaboda's. Die laatste zijn brommertjes die passagiers meenemen achterop de brommer. Niet helemaal veilig, maar een leuke manier om de Oegandese steden te bekijken.

Huurauto

Huurauto's zijn erg duur in Oeganda. Het is vaak goedkoper om een met een taxichauffeur te onderhandelen en hem in te huren voor een bepaalde tijd.

Reizen Oeganda

Specialisten Oeganda

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors