Lesotho

Lesotho

door Charlotte de Vries

Middenin Zuid-Afrika rijzen de reusachtige bergen op van het ministaatje Lesotho. De snelwegen zijn van zand. De steden bestaan uit groepen rondavels, gespikkeld op groene bergen. En de Basotho-dorpsbewoners reizen in kleurige dekens en strooien hoeden te paard. Dit is Afrika. Welkom in Lesotho.

Lesotho is het enige land dat volledig op meer dan 1000 kilometer hoogte ligt. Daarmee verdient Lesotho de bijnaam 'het dak van Afrika'. Op dit dak vind je de mooiste bezienswaardigheden. Zoals het natuurreservaat Sehlabathebe National Park, waar je op een enorme hoogte uitkijkt op de Drakensbergen. Ontdek hier de meest bijzondere plekken van Lesotho.

De mooiste bezienswaardigheden van Lesotho

Veel bezoekers betreden de bergen van Lesotho via de onverharde weg Sani Pas. Deze spectaculaire autoroute kronkelt steil langs een berg naar boven, naar het hoogste punt van zuidelijk Afrika. In de allerhoogste pub van Sani Top drink je een biertje terwijl je uitkijkt op een groene vallei van gelaagde bergen.

Vanaf de top maak je een driedaagse hike naar het Sehlabathebe Park. In dit natuurpark wandel je tussen bergtoppen van gemiddeld 2.400 meter.

Dorpen en natuur in Lesotho

In het piekerige landschap vind je veel authentieke dorpen die bewoond zijn door de Basotho. Zoals de dorpsgemeenschappen Semonkong en Malealea. Rondavels liggen er in groepen rond verbouwd land. Kinderen in gekleurde kleedjes en mutsen spelen rond het huis van de traditionele genezeres. Rotsschilderingen van de oude San-bevolking versieren grotwanden. En nabij stort de op één na hoogste waterval van Afrika op tweehonderd meter de diepte in.

Cultureel Lesotho

Niet ver van Semonkong en Malealea en vlakbij de hoofdstad Maseru ligt de historische plek Thaba Bosiu. Hier woonde, bovenop het bergplateau, de oude koning Moshoeshoe tot de onderwerping van kolonialisten. Je vindt hier ruïnes van zijn woonplek, eeuwenoude rotsschilderingen en de enige universiteit in Lesotho.

Like deze pagina

Meer Lesotho

Specialisten Lesotho

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Egypte kenner
Sponsors