Egypte
7,8
7,8 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
7,4 Steden of plaatsen
7,1 Locals
6,9 Veilig
8,0 Natuur
8,0 Stranden
8,3 Klimaat

Egypte

door Charlotte de Vries

Volgens haar bevolking is Egypte een geschenk van de Nijl. Dwars door de woestijn kronkelt deze zesduizend kilometer lange rivier die een vruchtbare omgeving met zich meebrengt. Bijna alle 85 miljoen inwoners, iconische tempels en historische steden van Egypte vertoeven langs het water.

Egypte vloeit over van schatten uit een lange, rijke geschiedenis. Boven de skyline van Caïro stijgen de mysterieuze piramides van Gizeh uit. Nabij de stad Luxor rust Toetanchamon in de ondergrondse Vallei der Koningen. Maar naast een verheven cultureel erfgoed biedt Egypte met haar Rode Zee ook nog eens een van de mooiste duiklocaties ter wereld.

Bezienswaardigheden

Lang geleden was Alexandrië niet alleen het culturele centrum van Egypte, maar van de wereld. Helaas staan de meeste overblijfselen hiervan alleen nog in de geschiedenisboeken overeind. Voor een reis door de Egyptische geschiedenis is Caïro een betere keus. Hier wandel je door millennia heen. Van de moskeeën uit de Ottomaanse Periode tot de imposante betonblokken uit de regeerjaren van oud-president Nasser.

Net buiten Caïro ligt het begin van de enorme Westelijke Woestijn. Uit het zand stijgen de wereldberoemde piramides en sfinx van Gizeh. Ongeveer 130 kilometer verderop liggen wonderbaarlijk genoeg de watervallen Wadi el Rayan.

Tempels van Egypte

Tijdens een boottocht over de Nijl en het Nassermeer kom je langs een aantal archeologische juwelen. Het tempelcomplex Karnak is een ongelofelijke verzameling van heiligdommen, pylonen en obelisken. De Tempel van Hatsjepsoet is de enige tempel ter verheerlijking van een vrouwelijke farao. En de enorme grottempels van Abu Simbel kunnen je niet anders dan overdonderen.

Meest indrukwekkend is nog wel de Vallei der Koningen. Onder een natuurlijke piramide zijn hier tientallen graftombes verborgen. Hier is ook het graf van Toetanchamon ontdekt.

Duiken in Egypte

Kleurrijke koraallandschappen, onderwatergrotten, schildpadden en haaien. De Rode Zee is voor duikers een massatrekpleister. Voor een optimale duikervaring verblijf je in kustplaatsen als Dahab en Sharm el Sheikh, waar de hippiecultuur voor een ontspannen vibe zorgt.

Like deze pagina

Reizen Egypte

Meer Egypte

Reviews Egypte

Een mooie reis naar Egypte. (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Henriette Vorstenbos op 15 mei 2018

Het was een mooie reis ondanks de armoede daar. Wij zijn heel rijk vergeleken met de mensen daar. Het is een prachtige reis en ik vind dat je dit zeker een keer moet doen, ook de bootreis op de Nijl is heel mooi. Met de koets door de stad gereden dat was ook heel mooi om te doen.

8,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Egypte

 • Met iets kopen afdingen en ja de mensen willen het graag kwijt dus dat is geen probleem
 • Heel vriendelijke mensen op de boot en erg behulpzaam
 • Doordat er veel politie is voel je je wel heel veilig

Minpunten Egypte

 • Wij waren er vanaf de 23ste April tot de 30ste en dat was te warm voor excursies
 • 1nadeel de mensen zijn erg opdringerig om iets te verkopen maarja gewoon doorlopen
 • De koets rit is heel mooi alleen de paarden zijn mank en erg mager dat is erg zielig maar dat zal door de armoe komen
Ultieme tip: Doe de ballonvaart en een bootreis op de Nijl. Graven en Excursies van tempels gehad, wel veel hetzelfde. Maar de laatste was de mooiste die hadden wij niet gedaan jammer genoeg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Zelf leuk maken (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Selma Sariisik op 10 december 2017

Ik ben naar Hurghada geweest met als hoofddoel om mijn duikbrevet te halen. Dit heb ik ook gedaan en heb ik als zeer positief ervaren. De (Nederlandse) duikschool, de duikplekken en het weer maken het een mooie plek om dit te doen. Verder valt er in Hurghada zelf niet veel te beleven. Je kan wel shoppen, maar om leuke dingen voor weinig te scoren zit je hier verkeerd. Wil je nog wat anders doen en zien behalve zonnen, dan ben je echt aangewezen op excursies die worden aangeboden. Zoek dit wel goed uit, want de prijzen verschillen nogal en ook wat je ervoor krijgt.
De lokale bevolking heb ik zelf niet als positief ervaren, maar dit betreft dan natuurlijk alleen (een gedeelte) van Hurghada en zegt nog niets over de rest van de bevolking in Egypte.
Afhankelijk dus van je (vakantie)doel, kan Egypte een interessante bestemming zijn.

Pluspunten Egypte

 • Het weer
 • Mooie duikplekken

Minpunten Egypte

 • Opdringerige locals
 • Niet goedkoop
Ultieme tip: Duikschool Seahorse Divers heb ik als erg fijn ervaren.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Marsa Alam (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Laura van Ingen op 03 december 2017

Een mooi land met prachtige onderwater wereld.
Helemaal verliefd daar geworden! Als je niet kan duiken is snorkelen daar geen probleem!
Ik heb er een week elke dag gesnorkelt om een schildpad te vinden.
Tot op de laatste dag geen een gezien. Na 1 uur snorkelen ben ik er 6 tegen gekomen. Wat was dit een cadeau!

Pluspunten Egypte

 • vriendelijkheid
 • onderwaterwereld
 • woestijn

Minpunten Egypte

 • eten
 • veel hotels niet af
Ultieme tip: Ga naar Marsa Alam, daar hebben ze een eigen koraalrif waar je heerlijk kan snorkelen. Even helemaal van de wereld zijn. Mooi koraal ontdekken vissen en zeeschildpadden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onderwater bij Ras Mohammed (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Mjt Steffen op 30 november 2017

Op een smal schiereiland op het meest zuidelijke punt van de Sinaï ligt Ras Mohammed. Ras Mohammed National Park is het eerste en best bewaarde nationale park in Egypte. Het is vernoemd naar profeet Mohammed die hier in de 7e eeuw zou zijn geweest.
Er is een rots daar die heel erg op het gezicht van de profeet lijkt.
De levende koraalriffen onder water zijn spectaculair, een grote variatie aan kleine, kleurrijke vissen zie je rond de riffen maar ook grotere vissen die niet zo vaak te zien zijn in de golf van Aqaba, zoals barracuda's, groupers, haaien en roggen, kun je hier aantreffen.

Op de dag dat wij er waren is er zelfs een walvishaai gespot.
Het is hier mogelijk om te duiken vanaf de kustlijn maar natuurlijk ook vanaf de boot wat wij gedaan hebben.
Het is niet alleen een prachtig gebied om de onderwaterwereld te verkennen maar ook aan land is het een gebied met een mooie flora en fauna.
Het Nationaal Park van Ras Mohammed heeft een oppervlak van 480 km2 en omvat niet alleen de kop van de Sinai maar ook het eiland van Tiran en de gehele kustlijn tussen de haven van Sharm el Sheikh en de meest zuidelijke grens van het Beschermd Gebied Nabq.

Aan het zuidelijke eind van deze landtong bevindt zich een kleine mangrove en meer noordelijk leven allerlei dieren waaronder gazelles, hyraxen ( dit is een rotsklipdassensoort ), woestijn vossen en woestijn hagedissen.

Ras Mohammed is ook een rustpunt voor vele trekvogels, met name ooievaars, roofvogels en reigers.
Op de zuidpunt is het ook het nestgebied van de woestijnvalk en de visarend.
Ga je over land naar Ras Mohammed dan heb je een groot visum nodig om het gebied in te gaan, als je echter per boot gaat dan kun je volstaan met een klein visum.
Wil je echter naar Cairo of Luxor dan heb je een groot visum nodig, de kleine is gratis en de grote kost ongeveer 18 euro.

Pluspunten Egypte

 • De temperatuur
 • de geweldige onderwaterwereld

Minpunten Egypte

 • de mensen kunnen soms wat opdringerig zijn wat wij niet gewend zijn
 • ,in de zomer erg warm
Ultieme tip: De bijzondere en unieke onderwaterwereld, langs de kust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het duiken in de Rode zee (bezocht in november 2017)

Review geschreven door John Quispel op 23 november 2017

Deze keer gingen we om te duiken bij Hurghada. Wat verder van de kust zijn nog mooie koraaltuinen en diverse soort vis. Doordat een heleboel mensen niet naar Egypte durven om vakantie te gaan is het er erg rustig.

7,8
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Egypte

 • Goedkoop
 • Je kan goed eten
 • Het personeel is in regel zeer vriendelijk

Minpunten Egypte

 • Af en toe een stoffig
Ultieme tip: Doe eens de Nijlreis van Luxor naar Aswan dan kan je, je de geschiedenis zien van Egypte en niet alleen op de rug liggen om bruin te worden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van de piramides en tempels. (bezocht in februari 2007)

Review geschreven door Irma Doeve op 05 november 2017

Egypte, een land om geweest te zijn. Afrika is sowieso een continent om te bezoeken, zo overweldigend mooi met z'n mooie natuur, mensen en cultuur. Ga ook eens meer naar het oosten van Afrika, bv Kenia en Tanzania. Je weet niet wat je meemaakt, je moet er geweest zijn om daar over te vertellen.
Ik ben daar nu 3 keer geweest, ( de laatste keer in mei 2017 ) en ik krijg steeds weer in brok in m'n keel als ik de verschrikkelijk mooie natuur om me heen zie. Een natuurfilm waar je middenin zit en het geluid niet van je dolby surround komt, maar wat je werkelijk zelf beleeft.

7,5
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Nou dat zijn natuurlijk de piramides en de tempels. En een mooie tip, ga nachts met je gids de woestijn in en kijk met een reuze telescoop de ruimte in. Prachtig!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke zon vakantie (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Barbara de Bruin op 13 augustus 2017

Met een goede vriend een weekje egypte in Sharm el Sheikh daar kon je dus ook heerlijk eten in mooie restaurants en deze was echt top de locatie en toen deze foto gemaakt
Ik raad egypte echt aan ieidereen aan neem wel all inclusief in een resort
De resorts zijn zo mooi je kan het zo duur maken als je zelf wilt

Pluspunten Egypte

 • het weer
 • de resorts
 • gastvrijheid
 • de zee

Minpunten Egypte

 • niet savonds buuren de reorts gaan niet echt veilig
Ultieme tip: Boek all inclusief altijd !!! Eet altijd waar je de keuken kan zien
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Egypt experience (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Janine Hurkmans op 12 juni 2017

We zijn met de familie en mijn vriend die uit Egypte komt naar Sharm el sheikh geweest. Er is zoveel te doen en te beleven. We hebben n jeepsafari naar de blue hole gedaan. Een van de wereld wonderen. Prachtig. Zoveel koraal en mooie vissen in allerlei kleuren te zien. Ook n quadsafari door de woestijn gemaakt. Kamelentocht en gesnorkeld. Super gave reis en mooie natuur.

Ultieme tip: Snorkelen blue hole
Aangeraden voor: Gezinnen

Egypte (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mireille Esselaar op 06 juni 2017

Het was in 1 woord geweldig. We zijn er een paar jaar niet geweest, maar het was er positief veranderd. Wel nog erg rustig door de onrust van de laatste jaren, maar dat vonden wij zelf wel fijn.
We hadden een tophotel, het ontbrak ons echt aan niets.

Pluspunten Egypte

 • Weer
 • Snorkelen
 • Woestijn

Minpunten Egypte

 • Landschap
Ultieme tip: Mamlouk Palace, tophotel!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

The beauty Egypt (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Renata Mayer op 15 mei 2017

Egypte is echt een aanrader. Sharm el Sheikh ligt op het zuidelijkste puntje van de Sinaï-woestijn. Heerlijk weer met dagelijks vele uren zonneschijn en mooi en uitgestrekt zandstranden waar het heerlijk luieren is. In het warme water van de Rode Zee leven veelkleurige vissoorten en dat te zien zonder duikbril en dan ook nog de koraalriffen zijn ongeëvenaard.
Sharm el Sheikh is echt een zonnige badplaats. Ontdek de verschillende wijken van deze stad, shoppen, kijken in een van de vele winkeltjes waar je uit honderden parfums, beelden kleren etc. kan kiezen. En geniet van het avondleven van deze mooie stad :)

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Egypte

 • mooi
 • warm
Ultieme tip: Ga lekker naar Sharm El Sheik en geniet het zon de natuur en het heerlijk water :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Cultuurliefhebbers

Egypte Marsa alam (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Claudia Van Maurik-van Megen op 12 mei 2017

We zaten op een mooi resort Hilton aan een heel mooi koraalrif. Andere resorts maakte een uitje naar het rif bij ons voor het resort. Als je van snorkelen of duiken houdt zit je hier op de juiste plaats.

8,4
8 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
nvt Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Wil je zon en zee, dan is Egypte een prima bestemming. Niets te merken van onrust in Caïro. Ze doen alles voor jouw veiligheid.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Arabic Desert nomaden tour (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jelle Geelhoed op 12 mei 2017

We zijn op een hete dag een Quad safari gaan doen met een goed engelssprekende privégids en mechanic. Het voordeel van een privégids is dat je meer details en history meekrijgt over de leefomgeving van de Nomaden en dat je op plekken komt waar je normaal gesproken nooit komt met een groep. Het was een erg leerzaam en interessant. Ik heb veel mooie momenten verzameld. Wij hebben onwijs genoten van de omgeving met name op zo'n quad er door heen te rijden, dat heeft wel iets. Wat mij opviel is dat woestijnzand niet zacht is zoals in de film en dat de zon in de woestijn een stuk groter lijkt te zijn.

Een Aanrader.

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Als je wilt deelnemen aan een quad safari geef 10 a 15 euro meer uit voor een prive gids en koop van te voren op de markt of bij een bazaar een mooie sjaal á 3€, die hebje nodig
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonnig Egypte (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Tietia Snijder op 11 mei 2017

In Egypte schijnt bijna altijd de zon, geen regen, kou en mist of grijs weer zoals in Nederland. Daarom verblijven wij in de winter graag in Egypte, halen de boodschappen op de fiets. Wie heeft er een auto nodig als het altijd mooi weer is. We zitten dagelijks tot sunset op ons dakterras en als we geluk hebben ziet de lucht er zo prachtig uit als op deze foto!

8,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Egypte

 • prima weer
 • ;korte reistijd
 • prima duik mogelijkheden
 • erg goedkoop
 • vriendelijke bevolking
 • cultuurschatten
 • archeologie schatten

Minpunten Egypte

 • rommelig verkeer
 • slechte wegen
Ultieme tip: Restaurant Heaven bij de Marina in Hurghada is voortreffelijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nijlcruise en Resort in Hurghada (bezocht in juni 2007)

Review geschreven door Margo van den Berg op 20 januari 2017

We hebben een heerlijke Nijlcruise gehad, en aansluitend een aantal dagen in een hotel resort in Hurghada. Vanaf de boot excursies gedaan naar Luxor, Koningsvallei, de tempel van Hatsjepsoet, Philae tempel, Karnak, Aswandam, kortom van alles werd er aangeboden op de cruiseboot. En waar je je dan voor aan kon melden. We hebben het heel plezierig gehad, op de boot. Verzorging van cabine en voedsel was uitstekend. Animatie 's avonds was redelijk. Overdag ook nog gezwommen in het (kleine) zwembadje. En dekstoelen waren ruim voorhanden. Aansluitend hebben we bijna een week doorgebracht in een resort in Hurghada, het Meliá Pharaoh Hotel. Mooi hotel, subliem eten, maar helaas werden we daar beiden ziek, met hoge koorts, en waren net weer hersteld genoeg om terug te vliegen.

Ultieme tip: Neem een taxi om je te verplaatsen. Vanaf je resort niet duur, zeker als je het combineert met reisgenoten.
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Egyptische schoonheid (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Ines Jonkers op 11 december 2016

Divers en mooi land met zijn eigen regels omtrent reizen. Als je van snorkelen/duiken houdt een topbestemming! Voor cultuur eerst jezelf goed laten informeren, er is landinwaarts een hele andere ervaring dan aan de kust. De tempels in Luxor en de koningsgraven zijn prachtig, maar veel agressieve verkoop. Een gids is hier wel aan te raden.

6,3
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
3 Steden of plaatsen
5 Locals
3 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Egypte

 • betaalbaar
 • snorkelen
 • duiken

Minpunten Egypte

 • landinwaarts veel agressieve verkopers
 • heel goed weten wat je wel en niet kan doen
Ultieme tip: Snorkelen in Port Ghalib, haar buitenrif, lagoon en zeeschildpaddenbaai.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Arm land met veel mooie oude cultuur (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Annelies Brassé op 07 december 2016

Wij gaan al vanaf 2010 tot nu regelmatig naar Egypte, niet alleen voor de warmte, ook voor de ontzettend mooie oude bouwwerken en de cultuur erbij. Wij hebben al veel gezien, we hopen nog een Nijl-cruise te kunnen maken tot geheel onderaan. De mensen zijn heel arm, hebben weinig, maakt indruk als je door het land reist. Het jammere is dat je niet echt vrij zelf kunt bepalen waarheen en wat, plus het eten is niet overal veilig buiten de resorts. De mensen zijn vriendelijk, hun cultuur is wat anders als bij ons, maar ben je er vaker geweest dan kun je er goed mee omgaan. Al met al, wij zijn in januari 2016 nog geweest, voelde ons veilig ondanks negatieve berichten, veel resorts staan leeg, ze zijn blij als ze het hoofd bovenwater kunnen houden. Wij gaan zeker nog vaak terug, zoeken wel kleinere hotels waar massatoerisme niet zo erg is.

Pluspunten Egypte

 • Geweldige weer
 • Mooie duik/snorkel mogelijkheden

Minpunten Egypte

 • niet kunnen vrij bepalen waar je heen wil of gaan eten/drinken
Ultieme tip: Blijf niet op de resorts zitten, maak een tour naar bijvoorbeeld Caïro. Het is een hele ervaring, ga niet voor een dag, ga langer, een dag is frustrerend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Duiken in de Rode Zee (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Susanne Kleijnendorst op 28 november 2016

De beste tip die ik je kan geven over Egypte is... ga duiken in de Rode Zee!! Na 5 minuten vergeet je dat duiken best spannend kan zijn en vergaap je je aan alles wat om je heen zwemt. Veel vissen zijn best nieuwsgierig en komen al snel op je af zwemmen. Als je geluk hebt, kom je zelfs wilde dolfijnen tegen. Precies zoals het hoort; in het wild. Ga met een ervaren duikgids mee. Hij weet precies waar de mooiste vissen vaak zijn. Neem een onderwatercamera mee! Deze zijn misschien niet goedkoop, maar je krijgt spijt als je niet thuis kan laten zien welke fantastische ervaring je hebt opgedaan!
Vind je duiken toch echt net iets te spannend? Smeer dan goed je rug in en ga snorkelen. Het water is zó ontzettend helder, dat je op die manier ook prima kan genieten van de onderwaterwereld.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Egypte

 • De Rode Zee
 • de gastvrijheid
 • het eten
 • winkeltjes

Minpunten Egypte

 • drinkwater
 • opdringerig bij winkels
Ultieme tip: In Hurghada kan ik je aanraden om de taxi te nemen. Spreek wel héel duidelijk van tevoren af wat de prijs is. Ze proberen je nog wel eens om te praten om meer te betalen.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genieten (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Adinda De Bijl - Heeres op 14 november 2016

Heerlijk weer en prachtige zee. Ga zeker lekker snorkelen want onder water is er zoveel moois. We zijn ook met de boot weggeweest en hebben dolfijnen gespot! De plek zelf vond ik wat saai, maar om te genieten zeker goed!

Pluspunten Egypte

 • klimaat
 • zee
 • onderwaterwereld

Minpunten Egypte

 • saai buiten het resort
Ultieme tip: Boek een boottrip en ga lekker snorkelen en wie weet zie je nog een dolfijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

De kolossen van Memnon (bezocht in november 2007)

Review geschreven door Jack Gravemaker op 08 oktober 2016

We vlogen in november 2007 rechtstreeks van Schiphol naar Luxor, Egypte. Ons hotel Mercure Luxor lag aan de oever/boulevard van de Nijl. Ik was altijd vroeg wakker en van 6 tot 8 uur 's morgens zag ik van ons hotel-balkon aan de andere oever (Westoever) de luchtballonnen zweven. 'n Prachtig gezicht met de bergen op de achtergrond. Elke dag was er weer een andere lichtinval. Er waren er ongeveer 12 stuks en ze gingen altijd behoorlijk hoog. Als je uit ons hotel liep en je gaat richting Luxor Tempel over de boulevard langs de Nijl en dat was maar ongeveer 5 minuten lopen en dan ziet men opeens links de tempel van Luxor en dan moet men rechts de boulevard af de trappen naar beneden waar de oude grote ferry voor de plaatselijke bevolking ligt. Voor de heen-en-terug tocht betaald men maar 2 Egyptische Ponden, dat is 28 cent in Nederlands maatstaven, super goedkoop. Aan de andere kant aangekomen nam ik 'n plaatselijk bestelbusje voor de Egyptenaren, waar normaal 8 personen in gaan voor maar 3 pond. Het was ongeveer 4 km rijden. Een paar dagen later heb ik de afstand gejogd...(lekker man) en terug normaal lopen. Niet slecht voor een man van bijna 60. Dan zie je het meeste van de omgeving. Er is maar één weg dus makkelijk om te onthouden. Dan ongelofelijk ........ verschijnen er opeens vlak langs de rechterkant van de weg de 2 grote (16 meter hoog) losstaande beelden tussen de akkers. De Kolossen van Memnon. Toen ik daar aankwam was het nog donker, maar de ballonnen gingen al in de lucht. Het was 'n prachtig gezicht in 't donker als er weer een hete lucht vlam werd toegevoegd. Daar bij de twee beelden kwamen ze laag over zodat de toeristen mooie foto's konden maken.

Minpunten Egypte

 • De mensen
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Piramides Gizeh

Review geschreven door Kristof Dekens op 07 oktober 2016

Egypte... geschiedenis. Wil je de piramides van Gizeh te Caïro in alle rust aanschouwen? Wacht dan niet langer, nu is het moment... Door de politieke crisis blijft de horde toeristen achterwege en kan je in alle rust genieten van dit wereldwonder!

6,9
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
6 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Minpunten Egypte

 • vuil
Ultieme tip: Pyramids Inn Motel: ontbijten met zicht op de piramides van Gizeh vanop het dakterras.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Egypte

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors