Veiligheid Egypte

Veiligheid Egypte

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Egypte?

Egypte heeft te maken met sociale onrust en politieke spanningen. Daarnaast is er een verhoogd risico op geweld en terroritische aanslagen.

Bekijk voordat je naar Egypte gaat altijd het actuele reisadvies over de veiligheidssituatie in Egypte.

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Egypte?

Het fotograferen of filmen van onder meer politie en militaire objecten en ook luchthavens is in Egypte streng verboden.

Standaarden en voorschriften op het gebied van veiligheid kunnen in Egypte afwijken van die in Nederland. Ook is de naleving van voorschriften in Egypte niet altijd vanzelfsprekend.

Houd daar bij risicovolle sporten of activiteiten rekening mee. In het verleden verschillende toeristen omgekomen bij het duiken en door ongelukken met waterscooters.

Wat is zijn de alarmnummers van Egypte?

De algemene alarmnummers in Egypte voor ambulance, politie en brandweer zijn respectievelijk: 0, 0, 03180.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Egypte

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Kaapverdië kenner
Sponsors