Like ons op Facebook

Rondreis Egypte

Ontdek de rijke geschiedenis van Egypte tijdens een vakantie in het land van de Nijl. Volg de rivier van hoofdstad Caïro in het noorden naar beneden en laat je meevoeren van de ene highlight naar de andere tijdens een rondeis door Egypte. Lees verder

Ontdek de rijke geschiedenis van Egypte tijdens een vakantie in het land van de Nijl. Volg de rivier van hoofdstad Caïro in het noorden naar beneden en laat je meevoeren van de ene highlight naar de andere tijdens een rondeis door Egypte.

De Nijl is de levensader die dwars door Egypte kronkelt. De rivier zorgt voor vruchtbare grond waardoor veel steden, tempels en pyramides aan het water gevestigd zijn. Dat maakt de Nijl een perfecte rode draad om te volgen tijdens een rondreis door Egypte. Je reist naar steden als Caïro en Alexandrië, ziet imposante pyramides en tempels en bezoekt charmante kustplaatsen.

De highlights van een rondreis door Egypte

Hoofdstad Caïro ligt in het uiterste noorden van Egypte en vormt daardoor het ideale start- en eindpunt van je rondreis. Vanuit Caïro bezoek je de pyramides van Memphis, Gizeh en Sakkara. Ook een excursie naar de voormalige hoofdstad Alexandrië is een highlight tijdens je vakantie in Egypte.

Hierna vervolg je je rondreis langs de Nijl richting het zuiden. Op het programma staan onder meer een tour door de tempels van Karnak nabij de stad Luxor, een bezoek aan de Vallei der Koningen en een duikexcursie in badplaats El Quseir aan de Rode Zee.

Vervoer in Egypte

Er zijn verschillende manieren om door Egypte te reizen. Dankzij het goed netwerk is het openbaar vervoer, en dan met name de bus, een prima optie. De bussen brengen je naar de grote en kleinere steden in Egypte en zijn een stuk betaalbaarder dan binnenlandse vluchten.

Een andere optie is om met een huurauto een rondreis te maken door Egypte. In vrijwel alle grote steden van Egypte kun je een auto huren. Vanuit daar maak je op je eigen tempo een roadtrip langs Egypte’s mooiste bezienswaardigheden. 

Een boottocht over de Nijl

De bus en de nachttrein zijn de populairste vervoersmiddelen voor een reis door Egypte. Wil je het dagelijks leven in Egypte van dichtbij aanschouwen, plan dan ook een boottocht over de Nijl. Een feculla, een traditionele zeilboot, neemt je mee over Egypte’s wereldberoemde river.

Het grootste deel van het leven in Egypte speelt zich immers aan de rivier af. Hier zie je groene, vruchtbare grond die enkele honderden meters verder alweer overgaat in het droge zand van de woestijn. Vrijwel alle inwoners van Egypte wonen in de buurt van de rivier en een rondreis door Egypte speelt zich dan ook vooral op en nabij de Nijl af.

Djoser

Voor een prachtige rondreis door Egypte zit je bij Djoser helemaal goed. Wij organiseren groepsreizen waarbij we je helemaal vrijlaten om zelf op pad te gaan. Onze deskundige reisbegeleiding zorgt ervoor dat de hele rondreis soepel verloopt en voorziet je van de beste tips om het meeste uit je vakantie in Egypte te halen.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Sawadee

Kijk je ogen uit tijdens een boottocht over de Nijl, bezoek de bezienswaardigheden van Caïro of duik de Rode Zee in. Er zijn veel verschillende manieren om je rondreis door Egypte in te vullen. Daarom biedt Sawadee een ruim aanbod met allerlei verschillende soorten rondreizen. Zo vind je altijd een reis die aansluit bij je wensen. Ga je met ons mee op avontuur in Egypte?

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Egypte

Een mooie reis naar Egypte. (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Henriette Vorstenbos op 15 mei 2018

Het was een mooie reis ondanks de armoede daar. Wij zijn heel rijk vergeleken met de mensen daar. Het is een prachtige reis en ik vind dat je dit zeker een keer moet doen, ook de bootreis op de Nijl is heel mooi. Met de koets door de stad gereden dat was ook heel mooi om te doen.

8,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Egypte

 • Met iets kopen afdingen en ja de mensen willen het graag kwijt dus dat is geen probleem
 • Heel vriendelijke mensen op de boot en erg behulpzaam
 • Doordat er veel politie is voel je je wel heel veilig

Minpunten Egypte

 • Wij waren er vanaf de 23ste April tot de 30ste en dat was te warm voor excursies
 • 1nadeel de mensen zijn erg opdringerig om iets te verkopen maarja gewoon doorlopen
 • De koets rit is heel mooi alleen de paarden zijn mank en erg mager dat is erg zielig maar dat zal door de armoe komen
Ultieme tip: Doe de ballonvaart en een bootreis op de Nijl. Graven en Excursies van tempels gehad, wel veel hetzelfde. Maar de laatste was de mooiste die hadden wij niet gedaan jammer genoeg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Zelf leuk maken (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Selma Sariisik op 10 december 2017

Ik ben naar Hurghada geweest met als hoofddoel om mijn duikbrevet te halen. Dit heb ik ook gedaan en heb ik als zeer positief ervaren. De (Nederlandse) duikschool, de duikplekken en het weer maken het een mooie plek om dit te doen. Verder valt er in Hurghada zelf niet veel te beleven. Je kan wel shoppen, maar om leuke dingen voor weinig te scoren zit je hier verkeerd. Wil je nog wat anders doen en zien behalve zonnen, dan ben je echt aangewezen op excursies die worden aangeboden. Zoek dit wel goed uit, want de prijzen verschillen nogal en ook wat je ervoor krijgt.
De lokale bevolking heb ik zelf niet als positief ervaren, maar dit betreft dan natuurlijk alleen (een gedeelte) van Hurghada en zegt nog niets over de rest van de bevolking in Egypte.
Afhankelijk dus van je (vakantie)doel, kan Egypte een interessante bestemming zijn.

Pluspunten Egypte

 • Het weer
 • Mooie duikplekken

Minpunten Egypte

 • Opdringerige locals
 • Niet goedkoop
Ultieme tip: Duikschool Seahorse Divers heb ik als erg fijn ervaren.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Marsa Alam (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Laura van Ingen op 03 december 2017

Een mooi land met prachtige onderwater wereld.
Helemaal verliefd daar geworden! Als je niet kan duiken is snorkelen daar geen probleem!
Ik heb er een week elke dag gesnorkelt om een schildpad te vinden.
Tot op de laatste dag geen een gezien. Na 1 uur snorkelen ben ik er 6 tegen gekomen. Wat was dit een cadeau!

Pluspunten Egypte

 • vriendelijkheid
 • onderwaterwereld
 • woestijn

Minpunten Egypte

 • eten
 • veel hotels niet af
Ultieme tip: Ga naar Marsa Alam, daar hebben ze een eigen koraalrif waar je heerlijk kan snorkelen. Even helemaal van de wereld zijn. Mooi koraal ontdekken vissen en zeeschildpadden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onderwater bij Ras Mohammed (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Mjt Steffen op 30 november 2017

Op een smal schiereiland op het meest zuidelijke punt van de Sinaï ligt Ras Mohammed. Ras Mohammed National Park is het eerste en best bewaarde nationale park in Egypte. Het is vernoemd naar profeet Mohammed die hier in de 7e eeuw zou zijn geweest.
Er is een rots daar die heel erg op het gezicht van de profeet lijkt.
De levende koraalriffen onder water zijn spectaculair, een grote variatie aan kleine, kleurrijke vissen zie je rond de riffen maar ook grotere vissen die niet zo vaak te zien zijn in de golf van Aqaba, zoals barracuda's, groupers, haaien en roggen, kun je hier aantreffen.

Op de dag dat wij er waren is er zelfs een walvishaai gespot.
Het is hier mogelijk om te duiken vanaf de kustlijn maar natuurlijk ook vanaf de boot wat wij gedaan hebben.
Het is niet alleen een prachtig gebied om de onderwaterwereld te verkennen maar ook aan land is het een gebied met een mooie flora en fauna.
Het Nationaal Park van Ras Mohammed heeft een oppervlak van 480 km2 en omvat niet alleen de kop van de Sinai maar ook het eiland van Tiran en de gehele kustlijn tussen de haven van Sharm el Sheikh en de meest zuidelijke grens van het Beschermd Gebied Nabq.

Aan het zuidelijke eind van deze landtong bevindt zich een kleine mangrove en meer noordelijk leven allerlei dieren waaronder gazelles, hyraxen ( dit is een rotsklipdassensoort ), woestijn vossen en woestijn hagedissen.

Ras Mohammed is ook een rustpunt voor vele trekvogels, met name ooievaars, roofvogels en reigers.
Op de zuidpunt is het ook het nestgebied van de woestijnvalk en de visarend.
Ga je over land naar Ras Mohammed dan heb je een groot visum nodig om het gebied in te gaan, als je echter per boot gaat dan kun je volstaan met een klein visum.
Wil je echter naar Cairo of Luxor dan heb je een groot visum nodig, de kleine is gratis en de grote kost ongeveer 18 euro.

Pluspunten Egypte

 • De temperatuur
 • de geweldige onderwaterwereld

Minpunten Egypte

 • de mensen kunnen soms wat opdringerig zijn wat wij niet gewend zijn
 • ,in de zomer erg warm
Ultieme tip: De bijzondere en unieke onderwaterwereld, langs de kust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het duiken in de Rode zee (bezocht in november 2017)

Review geschreven door John Quispel op 23 november 2017

Deze keer gingen we om te duiken bij Hurghada. Wat verder van de kust zijn nog mooie koraaltuinen en diverse soort vis. Doordat een heleboel mensen niet naar Egypte durven om vakantie te gaan is het er erg rustig.

7,8
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Egypte

 • Goedkoop
 • Je kan goed eten
 • Het personeel is in regel zeer vriendelijk

Minpunten Egypte

 • Af en toe een stoffig
Ultieme tip: Doe eens de Nijlreis van Luxor naar Aswan dan kan je, je de geschiedenis zien van Egypte en niet alleen op de rug liggen om bruin te worden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van de piramides en tempels. (bezocht in februari 2007)

Review geschreven door Irma Doeve op 05 november 2017

Egypte, een land om geweest te zijn. Afrika is sowieso een continent om te bezoeken, zo overweldigend mooi met z'n mooie natuur, mensen en cultuur. Ga ook eens meer naar het oosten van Afrika, bv Kenia en Tanzania. Je weet niet wat je meemaakt, je moet er geweest zijn om daar over te vertellen.
Ik ben daar nu 3 keer geweest, ( de laatste keer in mei 2017 ) en ik krijg steeds weer in brok in m'n keel als ik de verschrikkelijk mooie natuur om me heen zie. Een natuurfilm waar je middenin zit en het geluid niet van je dolby surround komt, maar wat je werkelijk zelf beleeft.

7,5
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Nou dat zijn natuurlijk de piramides en de tempels. En een mooie tip, ga nachts met je gids de woestijn in en kijk met een reuze telescoop de ruimte in. Prachtig!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke zon vakantie (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Barbara de Bruin op 13 augustus 2017

Met een goede vriend een weekje egypte in Sharm el Sheikh daar kon je dus ook heerlijk eten in mooie restaurants en deze was echt top de locatie en toen deze foto gemaakt
Ik raad egypte echt aan ieidereen aan neem wel all inclusief in een resort
De resorts zijn zo mooi je kan het zo duur maken als je zelf wilt

Pluspunten Egypte

 • het weer
 • de resorts
 • gastvrijheid
 • de zee

Minpunten Egypte

 • niet savonds buuren de reorts gaan niet echt veilig
Ultieme tip: Boek all inclusief altijd !!! Eet altijd waar je de keuken kan zien
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Egypt experience (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Janine Hurkmans op 12 juni 2017

We zijn met de familie en mijn vriend die uit Egypte komt naar Sharm el sheikh geweest. Er is zoveel te doen en te beleven. We hebben n jeepsafari naar de blue hole gedaan. Een van de wereld wonderen. Prachtig. Zoveel koraal en mooie vissen in allerlei kleuren te zien. Ook n quadsafari door de woestijn gemaakt. Kamelentocht en gesnorkeld. Super gave reis en mooie natuur.

Ultieme tip: Snorkelen blue hole
Aangeraden voor: Gezinnen

Egypte (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mireille Esselaar op 06 juni 2017

Het was in 1 woord geweldig. We zijn er een paar jaar niet geweest, maar het was er positief veranderd. Wel nog erg rustig door de onrust van de laatste jaren, maar dat vonden wij zelf wel fijn.
We hadden een tophotel, het ontbrak ons echt aan niets.

Pluspunten Egypte

 • Weer
 • Snorkelen
 • Woestijn

Minpunten Egypte

 • Landschap
Ultieme tip: Mamlouk Palace, tophotel!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

The beauty Egypt (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Renata Mayer op 15 mei 2017

Egypte is echt een aanrader. Sharm el Sheikh ligt op het zuidelijkste puntje van de Sinaï-woestijn. Heerlijk weer met dagelijks vele uren zonneschijn en mooi en uitgestrekt zandstranden waar het heerlijk luieren is. In het warme water van de Rode Zee leven veelkleurige vissoorten en dat te zien zonder duikbril en dan ook nog de koraalriffen zijn ongeëvenaard.
Sharm el Sheikh is echt een zonnige badplaats. Ontdek de verschillende wijken van deze stad, shoppen, kijken in een van de vele winkeltjes waar je uit honderden parfums, beelden kleren etc. kan kiezen. En geniet van het avondleven van deze mooie stad :)

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Egypte

 • mooi
 • warm
Ultieme tip: Ga lekker naar Sharm El Sheik en geniet het zon de natuur en het heerlijk water :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Marokko kenner
Reis van de maand
Go Namibië! - va € 1246
Go Namibië!

Een betaalbare fly drive langs de highlights van Namibië

 • Reis met je huurauto naar de zandduinen van de Sossusvlei
 • Speur in Etosha National Park naar brullende leeuwen en tetterende olifanten
Bekijk reis
Sponsors