Reviews Egypte

Reviews Egypte

8,1
8,3 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
7,6 Steden of plaatsen
7,8 Locals
7,2 Veilig
7,9 Natuur
8,3 Stranden
8,7 Klimaat
  • Aantal reviews: 38
  • Aantal waarderingen: 20

Heerlijk weekje onder en boven water (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Marleen Fouchier-van Blanken op 05 januari 2019

Een weekje in Port Ghalib was heerlijk met kerst en oud en nieuw. Een mooi resort vlakbij een leuk strand, prachtige duikmogelijkheden in de buurt, een geweldig huisrif om te snorkelen en een heerlijke relaxte sfeer.

Pluspunten Egypte

  • Super vriendelijk personeel
Ultieme tip: Abu Dabab; om te duiken en/of te snorkelen op zoek naar geweldige zeeschildpadden en de zeekoe.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi actief land (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Corina Gommeren op 28 november 2018

Super mooi. Leuke en zeer actieve dingen te beleven.
Veel mooie resorts. Personeel allemaal vriendelijk.
Duiken met excursies is echt een aanrader. Quad en kamelen tocht was iets minder. Maar echt de moeite waard

Pluspunten Egypte

  • Lekker weer.nog betaalbaar
Ultieme tip: Duiken is zeer mooi in Egypte
Aangeraden voor: Budget reizigers

Boottocht over de Nijl (8 dagen) (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Nienke Meulendijk op 20 november 2018

8 dagen Egypte geboekt om een fantastische reis te maken over de Nijl. Vanaf vliegveld Hurghada tot aan onze boot geweldige service. Aan boord lekker eten en vriendelijk personeel. Goede gids die je naar Luxor, Kom Ombo, Aswan en Abu Simbel brengt, die veel verteld over vroeger, cultuur en geschiedenis over elke tempel. Boot zag er super uit van binnen, leuke activiteiten op de boot gepland. Van bingo tot een Egyptische avond. Drankjes zijn goed te betalen, die betaal je namelijk pas achteraf. 1 nadeel aan deze reis vind ik dat je 5 uur moet vliegen en na je vliegreis nog 4 a 5 uur in de bus zit naar de boot. Je bent dus een hele dag aan het reizen. Wat voor sommige ook nog een nadeel kan zijn is dat je bij sommige excursies erg vroeg op moet. Het is dus jullie keuze om die excursie erbij te boeken. Bij Abu Simbel bijv. daar wil je al erg vroeg zijn, de wekker gaat dan om 03:00u en je vertrekt om 04:00u. Wat daarvan een voordeel van is dat je een ontbijt pakket erbij krijgt. Het is een luxe ontbijt pakket: 3 broodjes ( kaas, jam honing ), yoghurt, pakje drinken, zakje chips, groente en fruit. Het is dus verzorgd ontbijt pakket, je komt niks te kort. Wat ook echt een aanrader is, is een ballon vaart, 2 voordelen. 1e voordeel: het is veel goedkoper dan in Nederland. 2e voordeel: het is een heel mooi uitzicht. 1 nadeel: je moet vroeg op. Maar het is de overweging en de ervaring waard!

Pluspunten Egypte

  • Goed personeel aan boord
  • Lekker eten
  • Goede service

Minpunten Egypte

  • De zon gaat snel onder
Ultieme tip: De ultieme tip: Maak de fantastische ballon vaart!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Egypte, het land van een geweldige onderwater wereld en cultuur! (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Larissa Schenkel op 18 november 2018

Egypte is een land waar je zeker heen moet als je van snorkelen en duiken houd. de onderwaterwereld daar is in 1 woord: Magisch! maar niet alleen de onderwater wereld is geweldig.. de cultuur de locals de woestijn zijn geweldig! een land waar ik zeker weer naar terug wil!

9,3
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • onderwaterwereld
  • cultuur

Minpunten Egypte

  • geen
Ultieme tip: ga zeker mee met snorkel/duiktrips dit is geweldig! bezoek de woestijn. er is daar zoveel meer te zien dan alleen zand!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk egypte (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Frank Maessen op 17 november 2018

Prachtig de pyramides in cairo.
Heerlijk gedoken in de rode zee.
Super goed hotel in hurghada(The Three Corners Sunny Beach) met vriendelijk hotel en lekker eten.
Leuk is ook een bezoek aan de bedoeinen.

Pluspunten Egypte

  • zeer betaalbaar
Ultieme tip: Duiken in de rode zee, mag je niet missen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige vakantie gehad, vriendelijke mensen! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Cheyenne Bont op 16 november 2018

De rode zee is heerlijk om in te zwemmen, veel leuke excursies bij te boeken!
Ook is het leuk om de piramides de bezichtigen, erg oud en mooi.
De grote steden zijn ook heel mooi en interessant om naar toe te gaan.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • Goedkoop
  • locals
  • eten

Minpunten Egypte

  • opdringerig
Ultieme tip: Er zijn heel veel taxi’s met vriendelijke chauffeurs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers

El gouna desert walk (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Zoë Van de Zanden op 13 november 2018

El Gouna in Egypt is one of the most beautiful holiday places. The weather is always good, the beaches are beautiful, people are friendly. There is something for everyone. You can go diving, hiking in the desert, wakeboarding, paragliding, you name it. Thats why there slogan is ‘life as it should be’

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • friendly people
  • nothing too expensive
  • amazing weather
  • plenty activities

Minpunten Egypte

  • hard to reach
  • outside el gouna less nice
Ultieme tip: El Gouna mountain goats organises amazing desert hikes as seen on the picture.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke verwen vakantie (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Conny Bogers op 12 november 2018

Rixos Sharm el Sheikh....prachtig hotel waar het verwennen en entertainen van de gasten voorop staat. Heerlijk eten in diverse restaurants, zelfs het buffet restaurant is van zeer hoog niveau. Mooie kamers die dagelijks schoon gemaakt worden. Super animatie leuk team die veel ondernemen.

8,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • aardige behulpzame mensen
  • heerlijk eten
  • mooi weer
  • betaalbare luxe vakanties
Ultieme tip: Soho is een must see. Prachtig met al die lampjes en een mooie fontein die "danst op muziek"
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers

Akassia resort (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Inez Nijmeijer de Jong op 11 november 2018

Zeer gastvrij. Veel keuze aan activiteiten en voor mij als hobby fotograaf genoeg plekjes om mooie foto's te maken! Mooie zwembaden en prima eten. In de omgeving ook mooie snorkelplekken en een prachtig eigen huisrif.

7,9
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Snorkelen en een trip de woestijn in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers

Egypte (bezocht in augustus 2006)

Review geschreven door Ellis De Jong-Baas op 11 november 2018

Wat een prachtig land met zijn vele bezienswaardigheden. We zijn van Noord naar Zuid gereisd. Ook een Nijlreis gemaakt. Goede hotels, Caïro met zijn museum en Toetanchamon. Alexandrië. Overweldigend. Een reis om nooit meer te vergeten

7,9
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
6 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • Adembenemend
  • lekker eten
  • vriendelijk hotelpersoneel
Ultieme tip: Zorg dat je voldoende vochtige doekjes bij je hebt
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Super animatie team in Port Ghalib Resort (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Vojislava Radovanovic op 11 november 2018

Voor de zoveelste keer in hetzelfde hotel waar we ons altijd thuis voelen.Eigen huis rif, waanzinnig gaaf om te snorkelen,super goed en getalenteerd animatie team. Heerlijk weer,schone stranden, geen insecten.Volgende jaar gaan we weer naar toe

Pluspunten Egypte

  • zee
  • zon
  • snorkelen
  • duiken
  • all inclusive
  • rust
  • animatie team
  • stabiel weer

Minpunten Egypte

  • hygiëne
Ultieme tip: Goed op de hygiëne letten
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Nicole Ytsma op 11 november 2018

Het was geweldig! Voor de eerste keer gesnorkeld in de super heldere blauwe zee, quad gereden door de woestijn, gereden op een kameel en geparasailt! Ook het hotel was enorm fijn. Er was zowel een zwembad als een eigen stuk baai! Onze vakantie was in een woord top!

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • goedkoop
  • mooi
  • natuur
  • blauwe zee
  • goed om te snorkelen

Minpunten Egypte

  • verkopers op het resort
Ultieme tip: Wees niet bang voor een land als Egypte, want ik heb me geen moment onveilig gevoeld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Caïro (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Richard de Haan op 11 november 2018

Kunst en cultuur. Dat is hoe wij het hebben ervaren. Begeleid door een gids en chauffeur hebben we mogen proeven van de prachtige piramides en Caïro stad. Wij zijn in februari geweest, niet heel druk en wel een goede temperatuur

7,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
4 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • goed weer
  • toerisme goed geregeld

Minpunten Egypte

  • mensen niet altijd even vriendelijk
Ultieme tip: Ga in de winter.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Bijzondere mooie riffen (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Jose Hoogeboom op 11 november 2018

Het zuiden van Egypte omgeving Marsa Alam is een zeer mooi gebied om te duiken en te snorkelen. Heel veel vissoorten van nemotjes , dolfijnen, roggen, walvishaaien.
Het is een echte aanrader als je van de Rode zee houd, en je geen angst hebt om af en toe een haai tegen te komen.

Ultieme tip: Een aan te bevelen hotel in het zuiden van Egypte is resort Gorgonia Beach.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Een mooie reis naar Egypte. (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Henriette Vorstenbos op 15 mei 2018

Het was een mooie reis ondanks de armoede daar. Wij zijn heel rijk vergeleken met de mensen daar. Het is een prachtige reis en ik vind dat je dit zeker een keer moet doen, ook de bootreis op de Nijl is heel mooi. Met de koets door de stad gereden dat was ook heel mooi om te doen.

8,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • Met iets kopen afdingen en ja de mensen willen het graag kwijt dus dat is geen probleem
  • Heel vriendelijke mensen op de boot en erg behulpzaam
  • Doordat er veel politie is voel je je wel heel veilig

Minpunten Egypte

  • Wij waren er vanaf de 23ste April tot de 30ste en dat was te warm voor excursies
  • 1nadeel de mensen zijn erg opdringerig om iets te verkopen maarja gewoon doorlopen
  • De koets rit is heel mooi alleen de paarden zijn mank en erg mager dat is erg zielig maar dat zal door de armoe komen
Ultieme tip: Doe de ballonvaart en een bootreis op de Nijl. Graven en Excursies van tempels gehad, wel veel hetzelfde. Maar de laatste was de mooiste die hadden wij niet gedaan jammer genoeg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Zelf leuk maken (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Selma Sariisik op 10 december 2017

Ik ben naar Hurghada geweest met als hoofddoel om mijn duikbrevet te halen. Dit heb ik ook gedaan en heb ik als zeer positief ervaren. De (Nederlandse) duikschool, de duikplekken en het weer maken het een mooie plek om dit te doen. Verder valt er in Hurghada zelf niet veel te beleven. Je kan wel shoppen, maar om leuke dingen voor weinig te scoren zit je hier verkeerd. Wil je nog wat anders doen en zien behalve zonnen, dan ben je echt aangewezen op excursies die worden aangeboden. Zoek dit wel goed uit, want de prijzen verschillen nogal en ook wat je ervoor krijgt.
De lokale bevolking heb ik zelf niet als positief ervaren, maar dit betreft dan natuurlijk alleen (een gedeelte) van Hurghada en zegt nog niets over de rest van de bevolking in Egypte.
Afhankelijk dus van je (vakantie)doel, kan Egypte een interessante bestemming zijn.

Pluspunten Egypte

  • Het weer
  • Mooie duikplekken

Minpunten Egypte

  • Opdringerige locals
  • Niet goedkoop
Ultieme tip: Duikschool Seahorse Divers heb ik als erg fijn ervaren.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Marsa Alam (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Laura van Ingen op 03 december 2017

Een mooi land met prachtige onderwater wereld.
Helemaal verliefd daar geworden! Als je niet kan duiken is snorkelen daar geen probleem!
Ik heb er een week elke dag gesnorkelt om een schildpad te vinden.
Tot op de laatste dag geen een gezien. Na 1 uur snorkelen ben ik er 6 tegen gekomen. Wat was dit een cadeau!

Pluspunten Egypte

  • vriendelijkheid
  • onderwaterwereld
  • woestijn

Minpunten Egypte

  • eten
  • veel hotels niet af
Ultieme tip: Ga naar Marsa Alam, daar hebben ze een eigen koraalrif waar je heerlijk kan snorkelen. Even helemaal van de wereld zijn. Mooi koraal ontdekken vissen en zeeschildpadden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onderwater bij Ras Mohammed (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Mjt Steffen op 30 november 2017

Op een smal schiereiland op het meest zuidelijke punt van de Sinaï ligt Ras Mohammed. Ras Mohammed National Park is het eerste en best bewaarde nationale park in Egypte. Het is vernoemd naar profeet Mohammed die hier in de 7e eeuw zou zijn geweest.
Er is een rots daar die heel erg op het gezicht van de profeet lijkt.
De levende koraalriffen onder water zijn spectaculair, een grote variatie aan kleine, kleurrijke vissen zie je rond de riffen maar ook grotere vissen die niet zo vaak te zien zijn in de golf van Aqaba, zoals barracuda's, groupers, haaien en roggen, kun je hier aantreffen.

Op de dag dat wij er waren is er zelfs een walvishaai gespot.
Het is hier mogelijk om te duiken vanaf de kustlijn maar natuurlijk ook vanaf de boot wat wij gedaan hebben.
Het is niet alleen een prachtig gebied om de onderwaterwereld te verkennen maar ook aan land is het een gebied met een mooie flora en fauna.
Het Nationaal Park van Ras Mohammed heeft een oppervlak van 480 km2 en omvat niet alleen de kop van de Sinai maar ook het eiland van Tiran en de gehele kustlijn tussen de haven van Sharm el Sheikh en de meest zuidelijke grens van het Beschermd Gebied Nabq.

Aan het zuidelijke eind van deze landtong bevindt zich een kleine mangrove en meer noordelijk leven allerlei dieren waaronder gazelles, hyraxen ( dit is een rotsklipdassensoort ), woestijn vossen en woestijn hagedissen.

Ras Mohammed is ook een rustpunt voor vele trekvogels, met name ooievaars, roofvogels en reigers.
Op de zuidpunt is het ook het nestgebied van de woestijnvalk en de visarend.
Ga je over land naar Ras Mohammed dan heb je een groot visum nodig om het gebied in te gaan, als je echter per boot gaat dan kun je volstaan met een klein visum.
Wil je echter naar Cairo of Luxor dan heb je een groot visum nodig, de kleine is gratis en de grote kost ongeveer 18 euro.

Pluspunten Egypte

  • De temperatuur
  • de geweldige onderwaterwereld

Minpunten Egypte

  • de mensen kunnen soms wat opdringerig zijn wat wij niet gewend zijn
  • ,in de zomer erg warm
Ultieme tip: De bijzondere en unieke onderwaterwereld, langs de kust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het duiken in de Rode zee (bezocht in november 2017)

Review geschreven door John Quispel op 23 november 2017

Deze keer gingen we om te duiken bij Hurghada. Wat verder van de kust zijn nog mooie koraaltuinen en diverse soort vis. Doordat een heleboel mensen niet naar Egypte durven om vakantie te gaan is het er erg rustig.

7,8
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • Goedkoop
  • Je kan goed eten
  • Het personeel is in regel zeer vriendelijk

Minpunten Egypte

  • Af en toe een stoffig
Ultieme tip: Doe eens de Nijlreis van Luxor naar Aswan dan kan je, je de geschiedenis zien van Egypte en niet alleen op de rug liggen om bruin te worden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van de piramides en tempels. (bezocht in februari 2007)

Review geschreven door Irma Doeve op 05 november 2017

Egypte, een land om geweest te zijn. Afrika is sowieso een continent om te bezoeken, zo overweldigend mooi met z'n mooie natuur, mensen en cultuur. Ga ook eens meer naar het oosten van Afrika, bv Kenia en Tanzania. Je weet niet wat je meemaakt, je moet er geweest zijn om daar over te vertellen.
Ik ben daar nu 3 keer geweest, ( de laatste keer in mei 2017 ) en ik krijg steeds weer in brok in m'n keel als ik de verschrikkelijk mooie natuur om me heen zie. Een natuurfilm waar je middenin zit en het geluid niet van je dolby surround komt, maar wat je werkelijk zelf beleeft.

7,5
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Nou dat zijn natuurlijk de piramides en de tempels. En een mooie tip, ga nachts met je gids de woestijn in en kijk met een reuze telescoop de ruimte in. Prachtig!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke zon vakantie (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Barbara de Bruin op 13 augustus 2017

Met een goede vriend een weekje egypte in Sharm el Sheikh daar kon je dus ook heerlijk eten in mooie restaurants en deze was echt top de locatie en toen deze foto gemaakt
Ik raad egypte echt aan ieidereen aan neem wel all inclusief in een resort
De resorts zijn zo mooi je kan het zo duur maken als je zelf wilt

Pluspunten Egypte

  • het weer
  • de resorts
  • gastvrijheid
  • de zee

Minpunten Egypte

  • niet savonds buuren de reorts gaan niet echt veilig
Ultieme tip: Boek all inclusief altijd !!! Eet altijd waar je de keuken kan zien
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Egypt experience (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Janine Hurkmans op 12 juni 2017

We zijn met de familie en mijn vriend die uit Egypte komt naar Sharm el sheikh geweest. Er is zoveel te doen en te beleven. We hebben n jeepsafari naar de blue hole gedaan. Een van de wereld wonderen. Prachtig. Zoveel koraal en mooie vissen in allerlei kleuren te zien. Ook n quadsafari door de woestijn gemaakt. Kamelentocht en gesnorkeld. Super gave reis en mooie natuur.

Ultieme tip: Snorkelen blue hole
Aangeraden voor: Gezinnen

Egypte (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mireille Esselaar op 06 juni 2017

Het was in 1 woord geweldig. We zijn er een paar jaar niet geweest, maar het was er positief veranderd. Wel nog erg rustig door de onrust van de laatste jaren, maar dat vonden wij zelf wel fijn.
We hadden een tophotel, het ontbrak ons echt aan niets.

Pluspunten Egypte

  • Weer
  • Snorkelen
  • Woestijn

Minpunten Egypte

  • Landschap
Ultieme tip: Mamlouk Palace, tophotel!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

The beauty Egypt (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Renata Mayer op 15 mei 2017

Egypte is echt een aanrader. Sharm el Sheikh ligt op het zuidelijkste puntje van de Sinaï-woestijn. Heerlijk weer met dagelijks vele uren zonneschijn en mooi en uitgestrekt zandstranden waar het heerlijk luieren is. In het warme water van de Rode Zee leven veelkleurige vissoorten en dat te zien zonder duikbril en dan ook nog de koraalriffen zijn ongeëvenaard.
Sharm el Sheikh is echt een zonnige badplaats. Ontdek de verschillende wijken van deze stad, shoppen, kijken in een van de vele winkeltjes waar je uit honderden parfums, beelden kleren etc. kan kiezen. En geniet van het avondleven van deze mooie stad :)

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • mooi
  • warm
Ultieme tip: Ga lekker naar Sharm El Sheik en geniet het zon de natuur en het heerlijk water :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Cultuurliefhebbers

Egypte Marsa alam (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Claudia Van Maurik-van Megen op 12 mei 2017

We zaten op een mooi resort Hilton aan een heel mooi koraalrif. Andere resorts maakte een uitje naar het rif bij ons voor het resort. Als je van snorkelen of duiken houdt zit je hier op de juiste plaats.

8,4
8 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
nvt Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Wil je zon en zee, dan is Egypte een prima bestemming. Niets te merken van onrust in Caïro. Ze doen alles voor jouw veiligheid.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Arabic Desert nomaden tour (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jelle Geelhoed op 12 mei 2017

We zijn op een hete dag een Quad safari gaan doen met een goed engelssprekende privégids en mechanic. Het voordeel van een privégids is dat je meer details en history meekrijgt over de leefomgeving van de Nomaden en dat je op plekken komt waar je normaal gesproken nooit komt met een groep. Het was een erg leerzaam en interessant. Ik heb veel mooie momenten verzameld. Wij hebben onwijs genoten van de omgeving met name op zo'n quad er door heen te rijden, dat heeft wel iets. Wat mij opviel is dat woestijnzand niet zacht is zoals in de film en dat de zon in de woestijn een stuk groter lijkt te zijn.

Een Aanrader.

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Als je wilt deelnemen aan een quad safari geef 10 a 15 euro meer uit voor een prive gids en koop van te voren op de markt of bij een bazaar een mooie sjaal á 3€, die hebje nodig
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonnig Egypte (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Tietia Snijder op 11 mei 2017

In Egypte schijnt bijna altijd de zon, geen regen, kou en mist of grijs weer zoals in Nederland. Daarom verblijven wij in de winter graag in Egypte, halen de boodschappen op de fiets. Wie heeft er een auto nodig als het altijd mooi weer is. We zitten dagelijks tot sunset op ons dakterras en als we geluk hebben ziet de lucht er zo prachtig uit als op deze foto!

8,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • prima weer
  • ;korte reistijd
  • prima duik mogelijkheden
  • erg goedkoop
  • vriendelijke bevolking
  • cultuurschatten
  • archeologie schatten

Minpunten Egypte

  • rommelig verkeer
  • slechte wegen
Ultieme tip: Restaurant Heaven bij de Marina in Hurghada is voortreffelijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nijlcruise en Resort in Hurghada (bezocht in juni 2007)

Review geschreven door Margo van den Berg op 20 januari 2017

We hebben een heerlijke Nijlcruise gehad, en aansluitend een aantal dagen in een hotel resort in Hurghada. Vanaf de boot excursies gedaan naar Luxor, Koningsvallei, de tempel van Hatsjepsoet, Philae tempel, Karnak, Aswandam, kortom van alles werd er aangeboden op de cruiseboot. En waar je je dan voor aan kon melden. We hebben het heel plezierig gehad, op de boot. Verzorging van cabine en voedsel was uitstekend. Animatie 's avonds was redelijk. Overdag ook nog gezwommen in het (kleine) zwembadje. En dekstoelen waren ruim voorhanden. Aansluitend hebben we bijna een week doorgebracht in een resort in Hurghada, het Meliá Pharaoh Hotel. Mooi hotel, subliem eten, maar helaas werden we daar beiden ziek, met hoge koorts, en waren net weer hersteld genoeg om terug te vliegen.

Ultieme tip: Neem een taxi om je te verplaatsen. Vanaf je resort niet duur, zeker als je het combineert met reisgenoten.
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Egyptische schoonheid (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Ines Jonkers op 11 december 2016

Divers en mooi land met zijn eigen regels omtrent reizen. Als je van snorkelen/duiken houdt een topbestemming! Voor cultuur eerst jezelf goed laten informeren, er is landinwaarts een hele andere ervaring dan aan de kust. De tempels in Luxor en de koningsgraven zijn prachtig, maar veel agressieve verkoop. Een gids is hier wel aan te raden.

6,3
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
3 Steden of plaatsen
5 Locals
3 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • betaalbaar
  • snorkelen
  • duiken

Minpunten Egypte

  • landinwaarts veel agressieve verkopers
  • heel goed weten wat je wel en niet kan doen
Ultieme tip: Snorkelen in Port Ghalib, haar buitenrif, lagoon en zeeschildpaddenbaai.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Arm land met veel mooie oude cultuur (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Annelies Brassé op 07 december 2016

Wij gaan al vanaf 2010 tot nu regelmatig naar Egypte, niet alleen voor de warmte, ook voor de ontzettend mooie oude bouwwerken en de cultuur erbij. Wij hebben al veel gezien, we hopen nog een Nijl-cruise te kunnen maken tot geheel onderaan. De mensen zijn heel arm, hebben weinig, maakt indruk als je door het land reist. Het jammere is dat je niet echt vrij zelf kunt bepalen waarheen en wat, plus het eten is niet overal veilig buiten de resorts. De mensen zijn vriendelijk, hun cultuur is wat anders als bij ons, maar ben je er vaker geweest dan kun je er goed mee omgaan. Al met al, wij zijn in januari 2016 nog geweest, voelde ons veilig ondanks negatieve berichten, veel resorts staan leeg, ze zijn blij als ze het hoofd bovenwater kunnen houden. Wij gaan zeker nog vaak terug, zoeken wel kleinere hotels waar massatoerisme niet zo erg is.

Pluspunten Egypte

  • Geweldige weer
  • Mooie duik/snorkel mogelijkheden

Minpunten Egypte

  • niet kunnen vrij bepalen waar je heen wil of gaan eten/drinken
Ultieme tip: Blijf niet op de resorts zitten, maak een tour naar bijvoorbeeld Caïro. Het is een hele ervaring, ga niet voor een dag, ga langer, een dag is frustrerend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Duiken in de Rode Zee (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Susanne Kleijnendorst op 28 november 2016

De beste tip die ik je kan geven over Egypte is... ga duiken in de Rode Zee!! Na 5 minuten vergeet je dat duiken best spannend kan zijn en vergaap je je aan alles wat om je heen zwemt. Veel vissen zijn best nieuwsgierig en komen al snel op je af zwemmen. Als je geluk hebt, kom je zelfs wilde dolfijnen tegen. Precies zoals het hoort; in het wild. Ga met een ervaren duikgids mee. Hij weet precies waar de mooiste vissen vaak zijn. Neem een onderwatercamera mee! Deze zijn misschien niet goedkoop, maar je krijgt spijt als je niet thuis kan laten zien welke fantastische ervaring je hebt opgedaan!
Vind je duiken toch echt net iets te spannend? Smeer dan goed je rug in en ga snorkelen. Het water is zó ontzettend helder, dat je op die manier ook prima kan genieten van de onderwaterwereld.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • De Rode Zee
  • de gastvrijheid
  • het eten
  • winkeltjes

Minpunten Egypte

  • drinkwater
  • opdringerig bij winkels
Ultieme tip: In Hurghada kan ik je aanraden om de taxi te nemen. Spreek wel héel duidelijk van tevoren af wat de prijs is. Ze proberen je nog wel eens om te praten om meer te betalen.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genieten (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Adinda De Bijl - Heeres op 14 november 2016

Heerlijk weer en prachtige zee. Ga zeker lekker snorkelen want onder water is er zoveel moois. We zijn ook met de boot weggeweest en hebben dolfijnen gespot! De plek zelf vond ik wat saai, maar om te genieten zeker goed!

Pluspunten Egypte

  • klimaat
  • zee
  • onderwaterwereld

Minpunten Egypte

  • saai buiten het resort
Ultieme tip: Boek een boottrip en ga lekker snorkelen en wie weet zie je nog een dolfijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

De kolossen van Memnon (bezocht in november 2007)

Review geschreven door Jack Gravemaker op 08 oktober 2016

We vlogen in november 2007 rechtstreeks van Schiphol naar Luxor, Egypte. Ons hotel Mercure Luxor lag aan de oever/boulevard van de Nijl. Ik was altijd vroeg wakker en van 6 tot 8 uur 's morgens zag ik van ons hotel-balkon aan de andere oever (Westoever) de luchtballonnen zweven. 'n Prachtig gezicht met de bergen op de achtergrond. Elke dag was er weer een andere lichtinval. Er waren er ongeveer 12 stuks en ze gingen altijd behoorlijk hoog. Als je uit ons hotel liep en je gaat richting Luxor Tempel over de boulevard langs de Nijl en dat was maar ongeveer 5 minuten lopen en dan ziet men opeens links de tempel van Luxor en dan moet men rechts de boulevard af de trappen naar beneden waar de oude grote ferry voor de plaatselijke bevolking ligt. Voor de heen-en-terug tocht betaald men maar 2 Egyptische Ponden, dat is 28 cent in Nederlands maatstaven, super goedkoop. Aan de andere kant aangekomen nam ik 'n plaatselijk bestelbusje voor de Egyptenaren, waar normaal 8 personen in gaan voor maar 3 pond. Het was ongeveer 4 km rijden. Een paar dagen later heb ik de afstand gejogd...(lekker man) en terug normaal lopen. Niet slecht voor een man van bijna 60. Dan zie je het meeste van de omgeving. Er is maar één weg dus makkelijk om te onthouden. Dan ongelofelijk ........ verschijnen er opeens vlak langs de rechterkant van de weg de 2 grote (16 meter hoog) losstaande beelden tussen de akkers. De Kolossen van Memnon. Toen ik daar aankwam was het nog donker, maar de ballonnen gingen al in de lucht. Het was 'n prachtig gezicht in 't donker als er weer een hete lucht vlam werd toegevoegd. Daar bij de twee beelden kwamen ze laag over zodat de toeristen mooie foto's konden maken.

Minpunten Egypte

  • De mensen
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Piramides Gizeh

Review geschreven door Kristof Dekens op 07 oktober 2016

Egypte... geschiedenis. Wil je de piramides van Gizeh te Caïro in alle rust aanschouwen? Wacht dan niet langer, nu is het moment... Door de politieke crisis blijft de horde toeristen achterwege en kan je in alle rust genieten van dit wereldwonder!

6,9
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
6 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Minpunten Egypte

  • vuil
Ultieme tip: Pyramids Inn Motel: ontbijten met zicht op de piramides van Gizeh vanop het dakterras.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Egypt (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Sharyn Spanjer op 03 oktober 2016

Het zonovergoten Egypte is ontzettend veelzijdig en geschikt voor een strandvakantie. Gelegen aan de Rode Zee heeft het een van de mooiste onderwaterwerelden ter wereld. Wanneer je hier gaat duiken of snorkelen vind je onder andere prachtige koraalwanden, helder lichtblauw water, dolfijnen, roggen, en ontelbaar veel tropische visjes. Daarnaast heeft Egypte prachtig aangelegde all-in resorts! Ook de vallei der koningen in Luxor en de piramides van Gizeh zijn prachtig en de moeite waard. Dit is zelfs een wereldwonder, en ik snap heel goed waarom!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • zon
  • warm
  • betaalbaar
  • oude egypte

Minpunten Egypte

  • onrust
Ultieme tip: Duiken en zwemmen met dolfijnen in Hurghada. Piramides bezoeken van Gizeh
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend! (bezocht in april 2001)

Review geschreven door Marijke de Heer op 02 oktober 2016

We reisden per trein van Caïro naar Luxor naar Aswan en vanaf daar met het vliegtuig naar Abu Simbel. Het was duur maar het zo waard! Hier zag ik het meest indrukwekkende gebouw van Egypte! De facade, uitgehakt in de muur, is 38 meter lang en 31 meter hoog. Je moet echt hierheen gaan om te zien hoe groot het is!

Ultieme tip: Ga naar Abu Simbel!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Hier ervaar je pas echt hoe klein je bent (bezocht in maart 2011)

Review geschreven door Maria Krebbers op 01 oktober 2016

Egypte. Vanuit de lucht gezien een grote zandbak, aan de Oostzijde begrensd door een onvoorstelbare turquoise zee. Eenmaal geland blijkt er veel schuil te gaan achter dit simpele plaatje. Overal bevinden zich tempels en andere bouwwerken uit de Pharaonische tijd en de zee herbergt een ongekende variatie aan koraal en zeedieren in de meest uiteenlopende kleuren. Een tochtje langs de Nijl toont het simpele leven van de boeren die gebruik maken van wat het water te bieden heeft: een stukje groen waarop wat gewassen geteeld kunnen worden en waar een kleine levendige haven gehouden kan worden. Verder naar het Zuiden Aswan, met op de Westelijke oever de nederzettingen van de Nubiërs, daarheen verplaatst nadat hun oorspronkelijke woongebied moest wijken voor het stuwmeer Lake Nasser.
En als je al deze bijzondere ervaringen nog niet eens verwerkt hebt komt de grootste verrassing: de Westelijke Woestijn. Bij een woestijn denken we in eerste instantie aan zand. Dat is er ook in de bekende zandduinen bij de oase van Siwa maar er is zo onnoemlijk veel meer te zien. Onbeschrijflijke landschappen wisselen elkaar af, vulkanische gebieden, kalkzandsteen formaties, grafheuvels met open graven en natuurlijk de bekende White Desert (beeldentuin van de goden), de Black Desert en Chrystal Mountain. En je moet niet gek opkijken als je midden in de zandduinen fossielen vindt van vissen die je aankijken met een versteende blik van: "hé, waar is mijn water gebleven"? En niet te vergeten de Qatarra Depressie, met enorme zoutmeren en heetwaterbronnen. Stilte en onbegrensde ruimte en 's nachts miljoenen sterren. Een plek waar alles wat in je dagelijks leven zo belangrijk lijkt niet meer bestaat.
Eigenlijk ben je na deze reis vergeten dat er nog zoiets bestaat als de bewoonde wereld maar een bezoekje aan Caïro helpt je al gauw uit deze illusie. De bezienswaardigheden zijn alom bekend maar als je een beetje van de voor toeristen gebaande paden afdwaalt valt ook hier nog veel te ontdekken.

Pluspunten Egypte

  • Aardige mensen
  • prima eten
  • betaalbaar

Minpunten Egypte

  • veel gebieden niet meer toegankelijk
  • locals gedesillusioneerd door afname toerisme
Ultieme tip: Probeer in contact te komen met locals die hun land kennen en de mogelijkheden om plaatsen te bezoeken die niet direct in de toeristengidsjes staan
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ontspannen avontuur (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Diana Zijlstra op 01 oktober 2016

Inmiddels ben ik al 3x in Hurghada geweest, om heerlijk bij te tanken. Behalve het snorkelen op zee wat echt onbeschrijfelijk mooi is kun je er ook actief bezig zijn. Zo zijn wij op quads de woestijn in getrokken naar de bedoeïenen, daar hebben we thee gedronken en kameel gereden. Echt een onwijs leuke ervaring en zeker een aanrader. Wij zullen er zeker vaker te vinden zijn niet alleen om te ontspannen maar zeker ook het ontdekken.

Pluspunten Egypte

  • betaalbaar
  • de bevolking is gastvrij
Ultieme tip: Ons Hotel Mina Mark bevondt zich recht tegen over de Heineken hoek. De haven met de vismarkt waren op loopafstand. Bekijk ook de verse vismarkt of de fruitmarkt
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Erik Boogert op 23 okt. 2016
5,9

4

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

4

Steden of plaatsen

4

Locals

5

Veilig

6

Natuur

7

Stranden

9

Klimaat