Kenia
8,7
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
7,7 Steden of plaatsen
8,7 Locals
7,6 Veilig
9,8 Natuur
8,7 Stranden
8,7 Klimaat

Kenia

door Charlotte de Vries

Kenia is heel Afrika in één land. Savannevlaktes, riftvalleien, mosgroene regenwouden, enorme bergen en een subliem dierenrijkdom. Met een witte kustlijn en gekleurde koraalriffen aan de Indische Oceaan. De natuurwonderen van Kenia vereren de traditionele Swahili-stammen niet voor niets. Kenia has it all.

Laat je verassen door de pure schoonheid van Kenia. Wandel door het ruige vulkaanlandschap van het Hell's Gate National Park om luipaarden en leeuwen te spotten. Of ontdek verborgen watervallen en brullende Brazza-apen in het regenwoud van het Kakamega Forest Reserve. De mooiste bezienswaardigheden van Kenia vind je hier.

ZELF NAAR Kenia?

Bekijk alle 88 reizen naar Kenia

De mooiste bezienswaardigheden van Kenia

De allergrootste natuurlijke file ter wereld zie je een keer per jaar in het Masai Mara National Park. Dan donderen duizenden en duizenden gnoes, zebra's, gazellen en wildebeesten over de stoffige savannevlaktes. Het spektakel zie je het beste vanuit een luchtballon.

Wissel je safari's in Kenia af met een bezoekje aan haar prachtige cultuur. Maak een uitstap naar de archipel Lamu. Lamu is het centrum van de Swahili-cultuur, een mengeling van Afrikaanse en Arabische invloeden. Hier heeft de tijd echt stil gestaan.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Kenia's wonderbaarlijke natuur

Net als Masai Mara ligt het Amboseli National Park aan de zuidgrens. Horden olifanten trekken door dit natuurpark, waar je op een goede dag zicht hebt op de reuzenberg Kilimanjaro van Tanzania. De hoogste berg van Kenia is Mount Kenya. 's Middags hangt haar besneeuwde bergtop zo'n 5000 meter hoog in de wolken.

Ook bijzonder zijn de met krokodillen bezaaide rivieren in het Meru National Park. Maar voor krokodillen hoef je niet een natuurpark te bezoeken. In het 7000 vierkante kilometer grote Turkanameer woont de grootste krokodillenpopulatie ter wereld. Het meer is daarnaast een cultureel verzamelpunt van veel stammen.

Culturele dorpen en steden in Kenia

Als je weer even de bewoonde wereld wil opzoeken, ga dan naar Malindi en Mombasa. In deze steden vind je een mengeling van Swahili, Europese en Indiase invloeden. Of breng een bezoek aan Nairobi, de levendige hoofdstad van Kenia. In de buurt van de metropool liggen veel natuurparken, waarmee Nairobi de bijnaam 'safarihoofdstad van de wereld' verdient.

Kenia zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Safari Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Kenia. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Safari Desk!

Like deze pagina

Reizen Kenia

Meer Kenia

Reviews Kenia

Avontuur in Kenia (bezocht in september 2019)

Review geschreven door roger kabo op 08 december 2019

Kenia is een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers. We hebben verschillende parken bezocht; Mount Kenia, Samburu, Lake Nakuru, Masai Mara. Elk park heeft zijn eigen karakter en zijn eigen fauna. Zo kent Samburu bijvoorbeeld enkele diersoorten die je niet in de andere parrken vind, zoals de gerenuk.

Pluspunten Kenia

 • aardige mensen
 • prachtige natuur

Minpunten Kenia

 • verkopers
Ultieme tip: Zorg dat je een goeie en vriendelijke gids hebt
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Avontuur in Kenia (bezocht in september 2019)

Review geschreven door roger kabo op 08 december 2019

Kenia is een fantastische plek om dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. De variatie van het landschap is enorm, van het regenwoud bij Mount Kenia, via het droge Samburu tot de savanne van Masai Mara. We hadden geweldige gidsen die ons - naast de big 5 - ook enorm veel andere dieren hebben laten zien.

Pluspunten Kenia

 • Aardige mensen
 • prachtige natuur

Minpunten Kenia

 • de verkopers
Ultieme tip: Let vooral ook op de enorme variatie aan vogels in Kenia.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Amazing Kenia (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Mark Brands op 02 december 2019

Het is niet de goedkoopste bestemming om te bereizen, maar het is iedere euro dubbel en dik waard. Overigens hoeft het niet duur te zijn als je het oké vindt om in goedkopere accomodaties te verblijven. De wildlife parken en de Masai cultuur is iets wat je zelf moet beleven.

Pluspunten Kenia

 • wildlife
 • cultuur

Minpunten Kenia

 • duurder
Ultieme tip: Bezoek de Solio Ranch en vergeet de Masai Mara niet. Mount Kenya is ook een hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk. Deze berg is met een normale conditie goed te beklimmen
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia rondreis (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Mark Brands op 02 december 2019

Kenia is een fantastische bestemming voor zowel wildlife, natuur en cultuur. Er zijn vele nationale parken zoals de Masai Mara en Samburu NP. Tevens vind je er mount Kenya, de 2e grootste berg van Afrika.

Pluspunten Kenia

 • Wildlife
 • cultuur
 • natuur

Minpunten Kenia

 • duur
Ultieme tip: Bezoek de Masai Mara
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan een trots volk (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Dick te Pas op 23 november 2019

Het is een prachtig land met overweldigende natuur. De mensen zijn erg aardig en hulpvaardig ondanks de grote armoe die er is. Neem een goed fototoestel mee. Ik heb mensen zien fotograferen met hun mobieltje dood en dood zonde.

Pluspunten Kenia

 • Heerlijk eten
Ultieme tip: Voor een speciale belevenis ga eens eten bij de Canivore eten in Nairobi.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Fantastisch Kenia (bezocht in oktober 2005)

Review geschreven door Kitty Veltman op 19 november 2019

Het is al enige tijd geleden, maar ik kijk nog steeds met plezier terug naar een geweldige rondreis door Kenia. Nairobi met een bezoek aan Sheldricks elephant shelter, Masai Mara met al zijn uitgestrektheid en waar we dus getuigen waren van een cheetah die op de auto van toeristen was gesprongen en toen gingen de mensen uit het dak van de auto staan om naar hem te kijken, met een kind op de arm! . Hierdoor begon de cheetah te dreigen en zijn ze snel weer gaan zitten, auto gestart en gelukkig sprong de cheetah eraf toen de auto begon te rijden. Door het oog van de naald.
Verder hebben we het prachtige Nakuru meer bezocht met zijn flamingo's, Shaba met de giraffen en veel olifanten, Mount Kenia en Amboseli met veel nijlpaarden en Tsavo met de maanloze leeuwen.

Ultieme tip: Waarschuwing, op safari, altijd in de auto blijven. Aan de auto's zijn dieren gewend, maar niet aan mensen die eruit komen of bovenuit steken,, dat is bedreigend.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring in de Masai Mara (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Elise Beckers op 19 november 2019

Geweldige ervaring opgedaan tijdens de safari in de Masai Mara, gevlogen met een klein propellervliegtuigje vanuit Nairobi waarbij we landden op de airstrip midden in het safari gebied. Vervolgens 5 dagen rondgereden met een jeep en prachtige foto's kunnen maken.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • aardige locals

Minpunten Kenia

 • slecht bereikbaar richting binnenland
Ultieme tip: Na de geweldige ervaring tijdens de safari, zijn de plaatsen aan de kust in Kenia ook zeker de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Kenia en Tanzania (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Dyonne Lucassen op 17 november 2019

Geweldige rondreis gedaan door Kenia en Tanzania. Mooi land!! Veel lieve mensen, veilig gevoel en prachtige safari's. We hebben alles zelf geregeld en dat is goed te doen. We hebben lokaal vervoer gebruikt en ons niet onveilig gevoeld.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • Lieve locals
 • Natuur
 • Safari

Minpunten Kenia

 • Geen
Ultieme tip: Een privé safari!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Op bezoek met alle kleinkinderen en opa (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Ilse Vink op 17 november 2019

Wij hebben een mooie rondreis gemaakt langs allemaal bijzondere plekken. Van arm tot rijk en we hebben veel dieren gezien.

We sliepen in tenten op verschillende plekken en met een bus reden we door het land.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • bijzonder
 • mooi natuur
 • aardige locals
 • mooie dieren

Minpunten Kenia

 • sommige plekker zijn weinig toeristen
 • pas op met eten langs de weg kopen altij goed schoon maken
Ultieme tip: De boottocht op lake navashia is echt een aanrader een nijlpaard van zo dicht bij bewonderen is erg bijzonder. Ook een Safari mag niet ontbreken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een reis om nooit te vergeten (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Wilma Wijnhoven op 17 november 2019

Wat een geweldig mooi land met lieve mensen.
We hebben eerst 2 dagen een strandstoel geboekt, zodat we uitgerust aan onze 7 daagse safari konden starten.
7 nachten, 6 verschillende accommodaties (allemaal even prachtig). Het was een 'zware' week: iedere dag vroeg op en veel kilometers gemaakt. Maar wat hebben we genoten! Met een leuk reisgezelschap en een goede, ervaren reisleider was het een topweek. Veel prachtige dieren mogen zien en ook een bezoek aan de Masai was bijzonder. Het was onze eerste vakantie in Kenia, maar meteen verliefd op dit land: aanrader voor iedereen die van de natuur houdt!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • lieve mensen
 • geweldige natuur
Ultieme tip: Maak een safari!!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Angela de Rijke op 17 november 2019

Afgelopen zomer ben ik ruim 2 weken naar het Zuiden van Kenia geweest om vrijwilligerswerk te doem. We hebben de school afgebouwd waar andere leerlingen van mijn school afgelopen jaren aan gewerkt hebben. Buitenom het harde werk zijn wij wezen hiken in de bergen. Ook zijn wij in gastgezinnen geweest om meer van de supervriendelijke bevolking te weten te komen. Verder hebben we een middelbare meisjesschool bezocht, zijn we naar een dovenschool en naar een weeshuis geweest. Als je in Kenia bent kan een safari natuurlijk niet missen en als je daar 16 leeuwen ziet, besef je wel hoe uniek deze ervaring was.
Het was een reis om nooit meer te vergeten!

7,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • aardige locals
 • , goedkoop

Minpunten Kenia

 • , niet overal even veilig
 • niet altijd goed te bereiken
Ultieme tip: Bezoek niet alleen de toeristische plekken, maar ga juist naar de minder bekende plekken in het binnenland, daar krijg je veel voldoening voor terug !
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Sylvana Boon op 17 november 2019

Gigantisch mooie trio gemaakt door verschillende natuurparken. Mooie lodges en mee denkend personeel. zelfs met mijn allergieën kon ik goed in dit land eten. De natuur Parken worden goed onderhouden door ervaren rangers

Pluspunten Kenia

 • betaalbaar
 • natuur

Minpunten Kenia

 • veiligheid
Ultieme tip: Tsavo is een mooi park
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig mooi en wat een lieve mensen (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Nicole Lamfers op 17 november 2019

Wat een mooi land, verschillende gevoelens. Het is prachtig en mensen zijn vriendelijk maar de armoede raakt je. Denk dat het wel goed is om dit te zien en je steentje bij te dragen, hebben veel kleding meegenomen en weg gegeven.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • betaalbaar
 • mooie natuur
 • ervaring rijker
Ultieme tip: Nacht safari , de katten zijn dan het meest actief en bijzonder om mee te maken. Het gevoel van avontuur en spanning dat je op zoek bent naar nacht dieren
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kenia, wow! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Melissa Broek op 17 november 2019

Wat een prachtig land met veel mooie natuur. Na twee dagen in Masai Mara hadden we de "Big Five" al gespot. Wij deden een privérondreis met gids/chauffeur en dat is echt wel nodig. Hij kon veel vertellen over de natuur, cultuur en geschiedenis van het land en bovendien is het OV nagenoeg non-existent. Juli is een mooie maand om te reizen, met een beetje geluk maak je de grote migratie in Masai Mara mee!

Pluspunten Kenia

 • Prachtige natuur/ wildlife
 • Betaalbaar

Minpunten Kenia

 • Veel toeristen
 • Niet overal veilig
Ultieme tip: Masai Mara NP, Tsavo NP, Amsboseli NP (Kibo Safari Camp!), Giraffe Centre in Nairobi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig Kenia (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Inge Schouman op 16 november 2019

In September bezochten wij het prachtige Kenia......
Het was 16 dagen puur genieten! In ons hotel werden we ontzettend verwend en onze 3 daagse Safari was in een woord FANTASTISCH. We hebben zo genoten van de mooie en indrukwekkende dieren. In de lodges was het goed toeven, heerlijk eten, mooie kamer en uitzicht over de vlaktes en allerlei dieren.
De mensen waren overal vriendelijk, ook in het overvolle Mombassa. We voelden ons veilig en welkom.
Zeker een aanrader, wij genieten nog steeds na van deze reis!

Ultieme tip: Safari in een Jeep met privé chauffeur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Safari met mijn kleinzoon (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Margretha Pieterse-Commandeur op 04 oktober 2019

Max -Mara prachtig
De oversteek van de gnoes geweldig.
Wij hebben de big 5 gezien ! 4 x een luipaard van heel dichtbij , de laatste dag Neushoorns , mijn kleinzoon van 16 jaar zei Oma dit vergeet ik mijn hele leven niet !
Meer dan 1000 foto ‘s een mooie herinnering

Ultieme tip: Gids David weet alles van Dieren en vogels!
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

traveling 2500KM through Kenya ... I love it !!! (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door koen de meyere op 09 februari 2019

Van alle Afrikaanse safari landen is dit het goedkoopste en ook perfect om kennis te maken als je nog nooit eerder of safari bent geweest. Wij willen ondertussen niets anders meer dan deze manier van "travellen". Wat je misschien eerder niet zou verwachten is de meeste lodges voorzien zijn van alle mogelijke luxe en netheid. Ook het eten is meer dan lekker (geen enkele keer ziek van geweest). Veel van de tips die je op internet leest zijn misschien overdreven maar je leest ze wel best eens. Ik zou nu bv op de markt van Mombassa geen vis of vlees gaan kopen die word aangeboden zonder dat deze word gekoeld maar voor de rest is het land (voor een toerist althans) niet zo onderontwikkeld als wordt verteld. Onderweg zie je natuurlijk wel veel meer arme dorpen/steden. Als je in de buurt bent: bezoek het lake Navasha (tussen Niarobi en Nakura) ... voor een spotprijs kan je met een bootje gaan varen ... zalige ervaring met veel vogels waaronder de zeearend en ook verschillende nijlpaarden op enkele meters van het bootje (spannend maar niet echt gevaarlijk te noemen).

Pluspunten Kenia

 • landschap
 • natuur
 • fauna
 • flora
 • eten

Minpunten Kenia

 • verre afstanden?
Ultieme tip: lake Navasha, lake nakura en old town van Mombasa
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia,Combinatiereis strand en safari (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Ineke Bultstra op 29 december 2018

Wat een mooi land met tegenstrijdigheden..prachtige rijkdom in natuur,,wildlife, en stranden. Indrukwekkende Masaidorpen,prachtige mensen.. Indrukwekkende ,maar armoedige dorpen. Een reis om niet te vergeten

Ultieme tip: overnachten in prachtige lodge op palen in Taita Hills, waar de wilde dieren onder je door lopen...indrukwekkend..
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Berdien Faber op 28 december 2018

Een prachtig land voor safari's. Boek vooral via lokale bureaus in plaats van via touroperators, dan heb je de ultieme beleving!
Wij hebben een combinatie gemaakt van Tsavo East en Taiti Hills. Tsavo East is veel groter en oogt daardoor exclusiever. Maar het landschap van Taiti Hills is weer veel mooier (glooiend, net the Lion King).

Pluspunten Kenia

 • Betaalbaar
 • Uniek

Minpunten Kenia

 • Beachboys
Ultieme tip: Satao camp in Tsavo East. De dieren worden hier niet tegen gehouden door een hek, dus overal dieren om je tent. En ontelbaar veel olifanten bij de waterplaats.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Puur! (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Jeanette Van de Krol op 16 december 2018

Kenia is geweldig, puur en rauw. Oneindig ver weg kunnen kijken, de mooie zonsondergang, de mensen, nieuwe en oude culturen maar vooral de dieren. Ademloos toekijken hoe een familie olifanten aan komt lopen met Kilimanjaro op de achtergrond. Zien hoe een cheetah een antilope grijpt maar ook de liefde van een leeuwenwelp voor haar moeder....

Pluspunten Kenia

 • wildlife
Ultieme tip: Zorg voor een goede gids, neem de tijd en geniet! Slaap in tenten voor het ultieme out of Afrika gevoel... Niet alles missen omdat je de mooiste foto wilt maken... Je bent er bij
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Kenia

Reizen Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors