Kenia
8,7
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
7,6 Steden of plaatsen
8,8 Locals
7,6 Veilig
9,7 Natuur
8,8 Stranden
8,8 Klimaat

Kenia

door Charlotte de Vries

Kenia is heel Afrika in één land. Savannevlaktes, riftvalleien, mosgroene regenwouden, enorme bergen en een subliem dierenrijkdom. Met een witte kustlijn en gekleurde koraalriffen aan de Indische Oceaan. De natuurwonderen van Kenia vereren de traditionele Swahili-stammen niet voor niets. Kenia has it all.

Laat je verassen door de pure schoonheid van Kenia. Wandel door het ruige vulkaanlandschap van het Hell's Gate National Park om luipaarden en leeuwen te spotten. Of ontdek verborgen watervallen en brullende Brazza-apen in het regenwoud van het Kakamega Forest Reserve. De mooiste bezienswaardigheden van Kenia vind je hier.

ZELF NAAR Kenia?

Bekijk alle 60 reizen naar Kenia

De mooiste bezienswaardigheden van Kenia

De allergrootste natuurlijke file ter wereld zie je een keer per jaar in het Masai Mara National Park. Dan donderen duizenden en duizenden gnoes, zebra's, gazellen en wildebeesten over de stoffige savannevlaktes. Het spektakel zie je het beste vanuit een luchtballon.

Wissel je safari's in Kenia af met een bezoekje aan haar prachtige cultuur. Maak een uitstap naar de archipel Lamu. Lamu is het centrum van de Swahili-cultuur, een mengeling van Afrikaanse en Arabische invloeden. Hier heeft de tijd echt stil gestaan.

Kenia's wonderbaarlijke natuur

Net als Masai Mara ligt het Amboseli National Park aan de zuidgrens. Horden olifanten trekken door dit natuurpark, waar je op een goede dag zicht hebt op de reuzenberg Kilimanjaro van Tanzania. De hoogste berg van Kenia is Mount Kenya. 's Middags hangt haar besneeuwde bergtop zo'n 5000 meter hoog in de wolken.

Ook bijzonder zijn de met krokodillen bezaaide rivieren in het Meru National Park. Maar voor krokodillen hoef je niet een natuurpark te bezoeken. In het 7000 vierkante kilometer grote Turkanameer woont de grootste krokodillenpopulatie ter wereld. Het meer is daarnaast een cultureel verzamelpunt van veel stammen.

Welke dieren kan ik spotten in Kenia?

In Kenia leeft de Big Five: leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushoorns. Maar luipaarden, cheeta's en hyena's zie je hier regelmatig. Natuurpark Amboseli staat bekend om zijn majestueuze olifanten. Verder zijn er de sierlijke giraffen, wildebeestmigraties in de Mara-rivier, roze flamingo's in het Nakuru-meer en talloze vogelsoorten in Lake Naivasha. De verscheidenheid aan wilde dieren in de Keniaanse natuurparken maakt het een paradijs voor safariliefhebbers en wildlife-fotografen.

Culturele dorpen en steden in Kenia

Als je weer even de bewoonde wereld wil opzoeken, ga dan naar Malindi en Mombasa. In deze steden vind je een mengeling van Swahili, Europese en Indiase invloeden. Of breng een bezoek aan Nairobi, de levendige hoofdstad van Kenia. In de buurt van de metropool liggen veel natuurparken, waarmee Nairobi de bijnaam 'safarihoofdstad van de wereld' verdient.

Reizen Kenia

Meer Kenia

Reviews Kenia

Een enerverende reis (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jenny de Vries op 15 december 2019

We hebben een prachtige reis gemaakt in het zuiden van Kenia, 4 natuurparken bezocht, de big 5 gespot. Een bijzondere ervaring. Vond de armoede wel confronterend, wij hebben het hier zo goed in Nederland.

Pluspunten Kenia

 • Prachtige natuur

Minpunten Kenia

 • Wat de reis betreft heb ik geen minpunten
Ultieme tip: Als je de kans krijgt, bezoek dan ook het Nakuru Park.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Kenia (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Valerie Van der maat op 12 december 2019

Wij hebben onze huwelijksreis een prachtige tijd gehad kenia! Als we eraan terug denken krijgen we er nog steeds kippenvel van en zouden we het liefst morgen nog terug gaan. Het eerste deel zijn we op safari geweest, echt ZOOO geweldig!! En het 2de deel hebben wij doorgebracht in een mooi resort direct aan de zee. Wij waren erg fanatiek tijdens de safari met fotograveren en dieren spotten, uiteindelijk kom je daar toch voor. Daarom zouden wij de volgende keer meer safari kiezen en minder resort. Het is heerlijk bijkomen maar de ervaring in de prachtige natuur is toch wel heel erg bijzonder. Onze ervaring is zo geweldig dat we iedereen aanraden om dit te doen!!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Neem een goeie fotocamera mee!! Je telefoon is zonde van je reis!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Off the beaten track (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Floor de Bruijn op 09 december 2019

Een vriendin van mij en ik gingen met z'n tweeën door Kenia reizen met een 4x4 auto, deze werd al gauw omgedoopt tot Hank de Tank mede door de wegen waarover we moesten. De eerste stop was mt. Suswa waarbij we bij een authentieke Massaai stam hebben mogen slapen in een manjatta (lemen hutje) een echte experience waarbij we in contact zijn gekomen met oprechte mensen die nog heel wereldvreemd zijn en leven voor hun eigen cultuur. Na deze stop zijn we door gereden richting lake Navasha om hippos te spotten. En of hebben wij dat gedaan. Aan het meer hebben wij gekampeerd voor twee nachten waarbij de tweede nacht de hippos 3 meter voor de tent liepen met alleen een stroom draadje ertussen. Spannnend!!!!! Toch de tent maar 2 meter naar achter verplaatst. Maar de mooiste ervaring was de stop erna namelijk Samburu region en daar hebben wij met twee Samburu jongens mount Ololokwe beklommen en op de top geslapen. De jongens waren van onze leeftijd maar stonden zo anders in het leven door een andere opvoeding en omgeving. We deelde verhalen met elkaar, normen en waarden, cultuurverschillen maar ook dans moves. Mijn vriendin had een muziek box mee waarvan zij niet eens het bestaan van af wisten. Van springen tot Afrikaanse moves tot de polonaise. Het was een pracht ervaring. De volgende ochtend hebben we een prachtige zonsopgang mogen zien en zijn we naar benden geklommen. Helaas was het toen weer tijd om naar de volgende bestemming te gaan. Maar dit waren zeker de hoogte punten. Tussendoor tijdens het rijden nog veel beleefd maar dat moet je zelf maar meemaken. ;)

Pluspunten Kenia

 • Prachtige natuur.
 • authentieke cultuur
 • andere wereld

Minpunten Kenia

 • Mensen willen meer van je dan ze voordoen.
Ultieme tip: MOUNT OLOLOKWE
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

mijn tweede thuis (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Liesbeth van der Doelen op 09 december 2019

De mensen zijn vriendelijk , het land heeft verschillende naturen waardoor Kenia er geweldig uit ziet. Je moet er niet in de regentijd zijn. De wegen zijn dan bijna niet bereikbaar. Om de economie aan te laten trekken zouden er meer toeristen moeten komen.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Alles , alleen niet in de regentijd gaan.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Avontuur in Kenia (bezocht in september 2019)

Review geschreven door roger kabo op 08 december 2019

Kenia is een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers. We hebben verschillende parken bezocht; Mount Kenia, Samburu, Lake Nakuru, Masai Mara. Elk park heeft zijn eigen karakter en zijn eigen fauna. Zo kent Samburu bijvoorbeeld enkele diersoorten die je niet in de andere parrken vind, zoals de gerenuk.

Pluspunten Kenia

 • aardige mensen
 • prachtige natuur

Minpunten Kenia

 • verkopers
Ultieme tip: Zorg dat je een goeie en vriendelijke gids hebt
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Avontuur in Kenia (bezocht in september 2019)

Review geschreven door roger kabo op 08 december 2019

Kenia is een fantastische plek om dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. De variatie van het landschap is enorm, van het regenwoud bij Mount Kenia, via het droge Samburu tot de savanne van Masai Mara. We hadden geweldige gidsen die ons - naast de big 5 - ook enorm veel andere dieren hebben laten zien.

Pluspunten Kenia

 • Aardige mensen
 • prachtige natuur

Minpunten Kenia

 • de verkopers
Ultieme tip: Let vooral ook op de enorme variatie aan vogels in Kenia.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Amazing Kenia (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Mark Brands op 02 december 2019

Het is niet de goedkoopste bestemming om te bereizen, maar het is iedere euro dubbel en dik waard. Overigens hoeft het niet duur te zijn als je het oké vindt om in goedkopere accomodaties te verblijven. De wildlife parken en de Masai cultuur is iets wat je zelf moet beleven.

Pluspunten Kenia

 • wildlife
 • cultuur

Minpunten Kenia

 • duurder
Ultieme tip: Bezoek de Solio Ranch en vergeet de Masai Mara niet. Mount Kenya is ook een hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk. Deze berg is met een normale conditie goed te beklimmen
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia rondreis (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Mark Brands op 02 december 2019

Kenia is een fantastische bestemming voor zowel wildlife, natuur en cultuur. Er zijn vele nationale parken zoals de Masai Mara en Samburu NP. Tevens vind je er mount Kenya, de 2e grootste berg van Afrika.

Pluspunten Kenia

 • Wildlife
 • cultuur
 • natuur

Minpunten Kenia

 • duur
Ultieme tip: Bezoek de Masai Mara
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan een trots volk (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Dick te Pas op 23 november 2019

Het is een prachtig land met overweldigende natuur. De mensen zijn erg aardig en hulpvaardig ondanks de grote armoe die er is. Neem een goed fototoestel mee. Ik heb mensen zien fotograferen met hun mobieltje dood en dood zonde.

Pluspunten Kenia

 • Heerlijk eten
Ultieme tip: Voor een speciale belevenis ga eens eten bij de Canivore eten in Nairobi.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Fantastisch Kenia (bezocht in oktober 2005)

Review geschreven door Kitty Veltman op 19 november 2019

Het is al enige tijd geleden, maar ik kijk nog steeds met plezier terug naar een geweldige rondreis door Kenia. Nairobi met een bezoek aan Sheldricks elephant shelter, Masai Mara met al zijn uitgestrektheid en waar we dus getuigen waren van een cheetah die op de auto van toeristen was gesprongen en toen gingen de mensen uit het dak van de auto staan om naar hem te kijken, met een kind op de arm! . Hierdoor begon de cheetah te dreigen en zijn ze snel weer gaan zitten, auto gestart en gelukkig sprong de cheetah eraf toen de auto begon te rijden. Door het oog van de naald.
Verder hebben we het prachtige Nakuru meer bezocht met zijn flamingo's, Shaba met de giraffen en veel olifanten, Mount Kenia en Amboseli met veel nijlpaarden en Tsavo met de maanloze leeuwen.

Ultieme tip: Waarschuwing, op safari, altijd in de auto blijven. Aan de auto's zijn dieren gewend, maar niet aan mensen die eruit komen of bovenuit steken,, dat is bedreigend.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring in de Masai Mara (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Elise Beckers op 19 november 2019

Geweldige ervaring opgedaan tijdens de safari in de Masai Mara, gevlogen met een klein propellervliegtuigje vanuit Nairobi waarbij we landden op de airstrip midden in het safari gebied. Vervolgens 5 dagen rondgereden met een jeep en prachtige foto's kunnen maken.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • aardige locals

Minpunten Kenia

 • slecht bereikbaar richting binnenland
Ultieme tip: Na de geweldige ervaring tijdens de safari, zijn de plaatsen aan de kust in Kenia ook zeker de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Kenia en Tanzania (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Dyonne Lucassen op 17 november 2019

Geweldige rondreis gedaan door Kenia en Tanzania. Mooi land!! Veel lieve mensen, veilig gevoel en prachtige safari's. We hebben alles zelf geregeld en dat is goed te doen. We hebben lokaal vervoer gebruikt en ons niet onveilig gevoeld.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • Lieve locals
 • Natuur
 • Safari

Minpunten Kenia

 • Geen
Ultieme tip: Een privé safari!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Op bezoek met alle kleinkinderen en opa (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Ilse Vink op 17 november 2019

Wij hebben een mooie rondreis gemaakt langs allemaal bijzondere plekken. Van arm tot rijk en we hebben veel dieren gezien.

We sliepen in tenten op verschillende plekken en met een bus reden we door het land.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • bijzonder
 • mooi natuur
 • aardige locals
 • mooie dieren

Minpunten Kenia

 • sommige plekker zijn weinig toeristen
 • pas op met eten langs de weg kopen altij goed schoon maken
Ultieme tip: De boottocht op Lake Navashia is echt een aanrader een nijlpaard van zo dichtbij bewonderen is erg bijzonder. Ook een safari mag niet ontbreken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een reis om nooit te vergeten (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Wilma Wijnhoven op 17 november 2019

Wat een geweldig mooi land met lieve mensen.
We hebben eerst 2 dagen een strandstoel geboekt, zodat we uitgerust aan onze 7 daagse safari konden starten.
7 nachten, 6 verschillende accommodaties (allemaal even prachtig). Het was een 'zware' week: iedere dag vroeg op en veel kilometers gemaakt. Maar wat hebben we genoten! Met een leuk reisgezelschap en een goede, ervaren reisleider was het een topweek. Veel prachtige dieren mogen zien en ook een bezoek aan de Masai was bijzonder. Het was onze eerste vakantie in Kenia, maar waren meteen verliefd op dit land: aanrader voor iedereen die van de natuur houdt!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • lieve mensen
 • geweldige natuur
Ultieme tip: Maak een safari!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Angela de Rijke op 17 november 2019

Afgelopen zomer ben ik ruim 2 weken naar het zuiden van Kenia geweest om vrijwilligerswerk te doen. We hebben de school afgebouwd waar andere leerlingen van mijn school afgelopen jaren aan gewerkt hebben. Buitenom het harde werk zijn wij wezen hiken in de bergen. Ook zijn wij in gastgezinnen geweest om meer van de supervriendelijke bevolking te weten te komen. Verder hebben we een middelbare meisjesschool bezocht, zijn we naar een dovenschool en naar een weeshuis geweest. Als je in Kenia bent kan een safari natuurlijk niet missen en als je daar 16 leeuwen ziet, besef je wel hoe uniek deze ervaring was. Het was een reis om nooit meer te vergeten!

7,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • aardige locals
 • , goedkoop

Minpunten Kenia

 • , niet overal even veilig
 • niet altijd goed te bereiken
Ultieme tip: Bezoek niet alleen de toeristische plekken, maar ga juist naar de minder bekende plekken in het binnenland, daar krijg je veel voldoening voor terug!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Sylvana Boon op 17 november 2019

Gigantisch mooie tour gemaakt door verschillende natuurparken. Mooie lodges en mee denkend personeel. Zelfs met mijn allergieën kon ik goed in dit land eten. De natuurparken worden goed onderhouden door ervaren rangers.

Pluspunten Kenia

 • betaalbaar
 • natuur

Minpunten Kenia

 • veiligheid
Ultieme tip: Tsavo is een mooi park
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig mooi en wat een lieve mensen (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Nicole Lamfers op 17 november 2019

Wat een mooi land, verschillende gevoelens. Het is prachtig en mensen zijn vriendelijk maar de armoede raakt je. Denk dat het wel goed is om dit te zien en je steentje bij te dragen, hebben veel kleding meegenomen en weg gegeven.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • betaalbaar
 • mooie natuur
 • ervaring rijker
Ultieme tip: Nacht safari , de katten zijn dan het meest actief en bijzonder om mee te maken. Het gevoel van avontuur en spanning dat je op zoek bent naar nacht dieren
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kenia, wow! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Melissa Broek op 17 november 2019

Wat een prachtig land met veel mooie natuur. Na twee dagen in Masai Mara hadden we de "Big Five" al gespot. Wij deden een privérondreis met gids/chauffeur en dat is echt wel nodig. Hij kon veel vertellen over de natuur, cultuur en geschiedenis van het land en bovendien is het OV nagenoeg non-existent. Juli is een mooie maand om te reizen, met een beetje geluk maak je de grote migratie in Masai Mara mee!

Pluspunten Kenia

 • Prachtige natuur/ wildlife
 • Betaalbaar

Minpunten Kenia

 • Veel toeristen
 • Niet overal veilig
Ultieme tip: Masai Mara NP, Tsavo NP, Amsboseli NP (Kibo Safari Camp!), Giraffe Centre in Nairobi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig Kenia (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Inge Schouman op 16 november 2019

In September bezochten wij het prachtige Kenia......
Het was 16 dagen puur genieten! In ons hotel werden we ontzettend verwend en onze 3 daagse Safari was in een woord FANTASTISCH. We hebben zo genoten van de mooie en indrukwekkende dieren. In de lodges was het goed toeven, heerlijk eten, mooie kamer en uitzicht over de vlaktes en allerlei dieren.
De mensen waren overal vriendelijk, ook in het overvolle Mombassa. We voelden ons veilig en welkom.
Zeker een aanrader, wij genieten nog steeds na van deze reis!

Ultieme tip: Safari in een Jeep met privé chauffeur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Safari met mijn kleinzoon (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Margretha Pieterse-Commandeur op 04 oktober 2019

Max -Mara prachtig
De oversteek van de gnoes geweldig.
Wij hebben de big 5 gezien ! 4 x een luipaard van heel dichtbij , de laatste dag Neushoorns , mijn kleinzoon van 16 jaar zei Oma dit vergeet ik mijn hele leven niet !
Meer dan 1000 foto ‘s een mooie herinnering

Ultieme tip: Gids David weet alles van Dieren en vogels!
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors