Kenia
8,7
9,3 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
7,6 Steden of plaatsen
8,8 Locals
7,7 Veilig
9,8 Natuur
8,4 Stranden
9,0 Klimaat

Kenia

door Charlotte de Vries

Kenia is heel Afrika in één land. Savannevlaktes, riftvalleien, mosgroene regenwouden, enorme bergen en een subliem dierenrijkdom. Met een witte kustlijn en gekleurde koraalriffen aan de Indische Oceaan. De natuurwonderen van Kenia vereren de traditionele Swahili-stammen niet voor niets. Kenia has it all.

Laat je verassen door de pure schoonheid van Kenia. Wandel door het ruige vulkaanlandschap van het Hell's Gate National Park om luipaarden en leeuwen te spotten. Of ontdek verborgen watervallen en brullende Brazza-apen in het regenwoud van het Kakamega Forest Reserve. De mooiste bezienswaardigheden van Kenia vind je hier.

De mooiste bezienswaardigheden van Kenia

De allergrootste natuurlijke file ter wereld zie je een keer per jaar in het Masai Mara National Park. Dan donderen duizenden en duizenden gnoes, zebra's, gazellen en wildebeesten over de stoffige savannevlaktes. Het spektakel zie je het beste vanuit een luchtballon.

Wissel je safari's in Kenia af met een bezoekje aan haar prachtige cultuur. Maak een uitstap naar de archipel Lamu. Lamu is het centrum van de Swahili-cultuur, een mengeling van Afrikaanse en Arabische invloeden. Hier heeft de tijd echt stil gestaan.

Kenia's wonderbaarlijke natuur

Net als Masai Mara ligt het Amboseli National Park aan de zuidgrens. Horden olifanten trekken door dit natuurpark, waar je op een goede dag zicht hebt op de reuzenberg Kilimanjaro van Tanzania. De hoogste berg van Kenia is Mount Kenya. 's Middags hangt haar besneeuwde bergtop zo'n 5000 meter hoog in de wolken.

Ook bijzonder zijn de met krokodillen bezaaide rivieren in het Meru National Park. Maar voor krokodillen hoef je niet een natuurpark te bezoeken. In het 7000 vierkante kilometer grote Turkanameer woont de grootste krokodillenpopulatie ter wereld. Het meer is daarnaast een cultureel verzamelpunt van veel stammen.

Culturele dorpen en steden in Kenia

Als je weer even de bewoonde wereld wil opzoeken, ga dan naar Malindi en Mombasa. In deze steden vind je een mengeling van Swahili, Europese en Indiase invloeden. Of breng een bezoek aan Nairobi, de levendige hoofdstad van Kenia. In de buurt van de metropool liggen veel natuurparken, waarmee Nairobi de bijnaam 'safarihoofdstad van de wereld' verdient.

Like deze pagina

Reizen Kenia

Meer Kenia

Reviews Kenia

Kenia (bezocht in april 2010)

Review geschreven door Marleen boer op 21 mei 2017

Het is een heel mooi puur land, waar de zon altijd schijnt. Je hebt er alles van kust, strand tot natuur. Er zijn nog weinig toeristen. De steden kun je beter vermijden. Masai Mare is het mooiste gedeelte van het land.

8,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
5 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • weinig toeristen
 • warm

Minpunten Kenia

 • nairobi
Ultieme tip: Ga met de trein van Nairobi naar Mombasa.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia kite safari (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Patrick de Kreek op 16 mei 2017

Een trip naar Kenia, ik had erg hoge verwachtingen en die zijn meer dan waargemaakt door dit fantastische land! Het zou een combinatie van kiten en safari worden, het werd zo veel meer. De omstandigheden om te kiten waren goed en daar heb ik dan ook van genoten. Niet altijd voldoende wind dus tijd genoeg om het land en de geweldige locals te leren kennen. Door een van de jongens in Watamu achterop zijn brommer naar de "stad" worden gebracht voor een euro, daar heerlijk lokaal eten, dat noem ik nog eens genieten. Hoogtepunt was toch zeker het bezoek aan Tsavo East National Park, wakker worden in deze prachtige omgeving maakt een mens gelukkig!

Pluspunten Kenia

 • Geweldig land voor een combinatie van kiten cultuur en natuur
Ultieme tip: Watamu is een geweldige "stad" met vriendelijke mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kenia het land met 2 gezichten (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Gea Krol op 08 mei 2017

Afgelopen februari zijn wij voor het eerst naar Kenia geweest. Een reis die we nooit weer zullen vergeten. Wat een indrukken. Begeleid door mijn man zijn nicht die al 16 jaar in Nairobi woont, een bezoek gebracht aan een krottenwijk. Onvoorstelbaar dat dit zo anno 2017 nog moet. Groot respect voor deze mensen. Ondanks de schamele bezittingen maken ze er het beste van. Je voelt je dan wel beschaamd als je op safari gaat. Het geld was hier ook heel erg welkom geweest. Maar deze safari hadden we thuis in Nederland al geboekt en hadden we niet graag willen missen. De Maasai Mara is onvoorstelbaar mooi en groot. Onderweg zie je ongelooflijk veel zwerfafval. Zo tegenstrijdig in deze prachtige omgeving van vulkanen, geisers en wilde dieren. We hebben de big five mogen spotten. En ik kon dan ook bijna net kiezen welke foto ik het mooist vond. Maar de leeuw en het luipaard samen met uiteindelijk ook nog eens twee jonge luipaarden in de boom verwikkeld in de strijd om een prooi die onder de boom lag, heeft het uiteindelijk gewonnen. Een grote aanrader Safari in de Maasai Mara.

Pluspunten Kenia

 • grootste pluspunt van Kenia is de geweldige natuur

Minpunten Kenia

 • minpunt is de enorme gaotische drukte op de wegen
Ultieme tip: Safari boeken via Bonfire Adventures en vragen naar Marcos als gids heb je gegarandeerd een fantastische Safari.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wilde natuur op z'n best (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Victor Wilmsen op 07 mei 2017

Wat een mooi land met geweldige natuur en de mooiste wilde dieren die we ooit hebben gezien. Aanrader zijn natuurlijk de safari's door de verschillende natuurparken. We hadden een prachtig hotel aan zee met mooie zwembaden en heerlijk eten. Enige kleine nadeel was wel dat je 's avonds beter niet buiten het hotel kon komen zonder begeleiding.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • prachtige natuur
 • betaalbaar
 • mooie accomodaties

Minpunten Kenia

 • veiligheid
 • strand
Ultieme tip: Safari's door de verschillende natuurparken.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Love war fight (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Roos Van Bree op 07 mei 2017

Wat een avontuur! Kinderen les gegeven op scholen, met de kinderen gespeeld in de weeshuizen en eten uitgedeeld in de sloppenwijken. Maar helaas na deze reis onwijs ziek geworden. Een bacterie meegenomen 35 dagen ziekenhuis 35 dagen later en zieker dan dat ik ooit geweest ben... anorexia gekregen anorexia na een prachtige Afrika reis! Een reis van liefde oorlog en vechten.

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Masai mara! Heel gaaf natuur park veel dieren wie dicht bij de auto's komen en lieve vrolijke gidsen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Kenia (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Joyce Engel op 07 mei 2017

Super land. Ik heb een rondreis gemaakt van Nationaal park naar Nationaal park. Hele mooie natuurparken, met veel wild. Zorg voor een goede gids en hij zal je zoveel mogelijk laten zien. Tussen de safari's door heb je genoeg tijd voor jezelf. Lekker aan het zwembad met een goed boek. Ideale combinatie!

Ultieme tip: Niet zoveel tijd, maar toch veel zien? Boek een vakantie via een reisorganisatie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

mount kenya (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marian Tims op 15 maart 2017

Vanuit Serena Mountain Logde heb je als er geen wolken zijn, een mooi uitzicht op Mount Kenia. Vanuit je kamer kijk je op een poel waar de dieren komen drinken; buffels, olifanten en gazelles gezien. Aanrader om heen te gaan en helemaal als de wolken bij Mt Kenya weggaan!

Pluspunten Kenia

 • natuu
Ultieme tip: Ga echt dwars door het land. Aan te bevelen is Smartlinks Safaris die samen met mij, mijn wensen heeft uitgevoerd.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

pirate beach mombasa (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marian Tims op 15 maart 2017

Kenia is een heel mooi land, vele mogelijkheden zowel safari als strandbestemmingen, Ik heb gereisd met een kleine maatschappij Smartlinks Safaris en met hen samen mijn wensen in een reis waar gemaakt.

Ultieme tip: Ga in ieder geval naar Amboseli National Park. Ontzettend mooi en heel veel olifanten en met geluk ook neushoorns.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldinge reis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Anne van Tol op 13 maart 2017

Hele vriendelijke mensen en een heel mooi landschap. Heel veel te beleven en te communiceren met de locals is zeker een aanrader en al helemaal het bezoeken van een school! Ook een fietsafari is een hele beleving om mee te maken. In het westen en noorden van het land zijn bijna geen toeristen waardoor je echt in de Keniaanse cultuur bent.

Pluspunten Kenia

 • betaalbaar
 • aardige locals
 • mooie omgeving
Ultieme tip: Bezoek een school, zoveel lieve kinderen die oprecht blij zijn met alleen al je aanwezigheid
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk in Kenia (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Kyra van Strien op 12 maart 2017

Kenia is een erg mooi en inspirerend land! De verschillende uitgestrekte natuurgebieden met wilde dieren zijn prachtig en de bevolking is erg vriendelijk, vrolijk en inspirerend. Iedere dag was een avontuur op zich en ik heb enorm genoten en heel veel geleerd. Een tijd om nooit te vergeten en waar ik dagelijks nog met veel plezier aan terug denk.

Pluspunten Kenia

 • vriendelijke mensen
 • mooie natuur
 • veel wilde dieren
 • leerzaam avontuur

Minpunten Kenia

 • armoede
Ultieme tip: Een tweedaagse safari in Samburu, een heleboel verschillende dieren te zien in een prachtige natuur en snachts slapen in een luxe tentenkamp met heerlijk eten en geweldig uitzicht.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verslaafd aan Kenia

Review geschreven door Jet van Och op 16 januari 2017

"Er is niet één ochtend in Afrika dat ik wakker werd dat ik niet gelukkig was"
Dit citaat van Ernest Hemingway is mijn favoriet: "Wakker worden met de geluiden en geuren van de natuur en het uitzicht op een stijgende Afrikaanse zon geeft me een onevenaarbaar gevoel. Ik voel me al warm en gelukkig als ik er alleen maar aan denk!"

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • de gastvrijheid van bijzonder vriendelijke mensen
 • de enorme veelzijdigheid van de natuur
 • de ruimte
 • de dieren
 • de geuren
 • de kleuren
 • de geluiden
 • de stilte

Minpunten Kenia

 • Soms teveel toeristen op 1 plek
Ultieme tip: Slapen in een tent is het meest bijzonder. De nachtelijke geluiden van brullende leeuwen, snuivende nijlpaarden, lachende hyena's, trompetterende olifanten vergeet je nooit meer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kenia, een land waar je je hart aan verliest (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Ingrid de Graaf op 11 december 2016

Het land is uitgestrekt en biedt van alles. Stranden, bergen, savannah's, bossen en natuurlijk steden. De grootste steden zijn Mombasa en Nairobi, maar hier vind je niet wat je zoekt als je over Afrika praat. Het zijn drukke, en vol uitlaatgassen, mierenhopen. Nee, je moet het land in de nationale parken ervaren: prachtig. De mensen zijn vrolijk, ondanks de armoede van het platteland. Ze hebben een geweldig, gevoel voor humor. Ga eens naar de minder bekende parken. Bezoek Kakamega Forest of Samburu, Turkana, de Aberdares en Mount Kenya. Er valt zoveel te beleven dat je jaren nodig hebt om alles te zien. Maar overal is het mooi en de bevolking is vriendelijk.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • Betaalbaar
 • Vriendelijke mensen
 • heerlijk eten
 • zie de big five
 • maak kennis met de Maasai

Minpunten Kenia

 • veel louche reisaanbieders
 • pas op met drinkwater neem fleswater
 • tank bij een betrouwbaar benzine station
Ultieme tip: Vergeet een ding niet te doen. Ga naar het weeshuis voor olifantjes. David Sheldrick. Adopteer een weesje voor vijftig dollar per jaar! Deze mensen doen zoveel goeds.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Most beautiful safari ever... (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Fatima Etta op 15 november 2016

Dit moment herinnering ik mij als gister, een moment om van te genieten in alle rust met het mooiste uitzicht dat ik ooit heb meegemaakt in de natuur. Je geniet van de speciale momenten op unieke momenten.

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • natuur

Minpunten Kenia

 • Gebieden slecht te bereiken
Ultieme tip: Op safari gaan is een must als je naar Kenia gaat. Dit is een ervaring voor het leven en je zult er geen spijt van hebben. Je maakt speciale momenten mee van de natuur, dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eerlijk waar........een vakantie om echt NOOIT te vergeten!!!! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Kitty Devilee op 31 oktober 2016

Tja het is een vakantie waar ik nu nog iedere dag wel een keer aan moet denken!!
Ennnnn......je moet de vakantie zelf meemaken zodat je weet waar ik het over heb!!
ONVERGETELIJK.....De Serengeti!!!!

Pluspunten Kenia

 • Prachtige dieren
 • , kleurenpracht van local kleding
 • vrolijkheid

Minpunten Kenia

 • geen!!!!
Ultieme tip: Neem een goed fototoestel mee,maar vooral een reserve batterij en fotokaartje!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Kenia, het land van 10000 foto's. (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Ron Pechler op 18 oktober 2016

Een land waar het licht zo mooi is dat je de hele dag foto's wilt maken van de mensen die daar wonen en de vele dieren die daar leven. En dat allemaal in een landschap dat heel uitgestrekt is en soms wordt omsloten door bergen. Ja de big 5 zijn we daar allemaal tegen gekomen.

Pluspunten Kenia

 • Vriendelijke locals
 • goede restaurants
 • mooie lodges
 • heel veel verschillende dieren

Minpunten Kenia

 • Niet alle wegen zijn goed bereidbaar
 • prijzige safari"s
Ultieme tip: Zorg voor goed vervoer en een gids die je alles kan vertellen over zijn land en die alle tijd neemt om stil te staan op plekken waar jij even wilt genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kiezen tussen parken in Kenia

Review geschreven door Susan Veerman op 17 oktober 2016

Ik ben met mijn moeder en broertje naar Kenia geweest met een vooraf uitgezochte persoonlijke reis en een persoonlijke gids. We zijn vanuit Nairobi richting het noorden gereden naar Samburu NP en Sweet Waters, twee parken die bij veel reizen niet op het programma staan, maar dat naar mijn idee wel zouden moeten. Samburu is een steppegebied met veel unieke dieren vernoemd naar de Samburu-stam die in dat gebied leeft. Sweet Waters is een voormalige verblijf van een kolonist. De omgeving is in overleg met de lokale bevolking afgezet om de neushoorns die in het gebied wonen te beschermen. Waar ik niet altijd fan ben van de westerse invloeden, is er in dit park echt nagedacht over de invloed die het heeft om de natuur en de lokale bevolking.

Ook zijn we in Maji Moto geweest, een hotel opgezet door de Masai-stam. Dit kamp is opgezet om toeristen kennis te laten maken met hun cultuur, niet op een westerse manier. Maar precies zoals zij dat willen. Het hoofd van de stam werkt dan ook alleen samen met reisbureaus die eerst zelf langskomen. Een must als je echt die wereld wil leren kennen en niet het plaatje wat wij graag willen zien. Verder zijn we in Nakuru en bij de Masai geweest. Twee leuke plekken, maar toch ook wel een stuk toeristischer en dat is niet altijd goed voor de omgeving helaas. Je merkt bij de Masai Mara voornamelijk dat de lokale bevolking verwacht dat je ze spullen komt brengen en op het moment dat je dit niet doet ben je in hun ogen een 'slechte' toerist. Ik voelde me daar veel meer toerist, maar eigenlijk ook een stuk minder welkom dan op de eerder genoemde plekken.

Wij hebben onze vakantie afgesloten in Tanzania, ook een heel mooi land, maar dat is toch weer veel toeristischer. Als je die kant van Afrika echt wil leren kennen, ben ik voor Kenia als vakantieland.

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • Onwijs gastvriendelijke mensen
 • Veel bijzondere en vooral veel verschillende parken dus voor ieder wat wils

Minpunten Kenia

 • De wegen zijn helaas niet altijd even begaanbaar. Reizen duren dus altijd even iets langer.
Ultieme tip: Neem een eigen auto met persoonlijke chauffeur. Het kost meer, maar je kan jouw reis wel precies zo hebben als jij wil. Plus, jij hebt de keus welke dieren je wil kijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beklimming Mount Kenya voor het goede doel (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Steven Geerts op 12 oktober 2016

Mount Kenya is een prachtig natuurgebied met een veelzijdigheid aan flora en fauna. Een trektocht met erkende gidsen betekent een gegarandeerd succes. Met hun kennis en ervaring laten ze je de mooiste plekken zien tijdens de trektocht en vertellen ze veel over de natuur en zijn verschillende inwoners. Een ervaren gids is er met zijn kennis en ervaring toe in staat je te steunen op de momenten dat je het even zwaar hebt en er mentaal doorheen zit. Zelf kreeg ik erg last van hoogteziekte en zonder de steun van mijn groepsleden, maar ook de gidsen die dit al zagen aankomen, had ik waarschijnlijk de top niet gehaald. Voordeel ten opzichte van de Killi, is dat Mount Kenya een stuk minder druk bezet is met toeristen. Je kunt dagen niemand tegen komen. Ultiem genieten.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

 • Enorm vriendelijke locals
 • Betaalbaar
 • Goede service
 • Goed eten
 • Mooie natuur
 • Big five
 • Cultuur

Minpunten Kenia

 • Drukke hoofdstad
 • Bepaalde wegen
Ultieme tip: Voor een compleet verzorgde trip Mount-Kenya met daarbij een goed verblijf vooraf en na de tijd, ga naar the Alliance Naru Moru River Lodge.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puurheid, van mens en natuur in de essentie (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door jos Abbenhuis op 09 oktober 2016

Kenia, een land van uitersten, een land zonder middenklasse, een land van gevoel en puurheid, van mens en dier. Reizend met openbaar vervoer maakte het voor ons een genot om het land te ontdekken. Vanaf Nairobi met de bus zuidwaarts naar Tanzania, de eerste ontmoeting met een Masai bij ons in de bus, wat een gevoel van beleving en cultuurbeleving. Plaatsen als Malindi en de enclave Manu, waar je in een enorme hechte moslimwereld verzeild raakt door duizenden jaren handel via de scheepvaart met het Arabische continent. Het lijkt door Europese ogen beangstigend totdat je er een paar dagen vertoeft, dan ontdek je de schoonheid van het geloof, de vriendelijkheid van de mensen en het boeiende van de bouwstijl van Manu. Varend met een Dow (een klein vissersbootje) en een lokale visser maak je er de mooiste tochten rond de enclave Manu.
De Samburu en de prachtige Masai-bevolking maken het een feest als het gaat om puur Kenia te ontdekken, dit samen met de vele mooie parken, gebergtes, kloven en ravijnen, geweldig en adembenemend. Het bezoeken van deze bevolkingsgroepen heeft ons diep geraakt, in beleving en uiterste waardering over hun leefwijze.
Dan de natuur parken, je rijdt er eigenlijk constant in, Kenia is een groot natuurreservaat, prachtig.
Sla vooral de Masaimara (Serengeti) niet over, evenals het Victoria-meer, waar je buiten de honderden nijlpaarden ook enorm mooi vogels kunt spotten, een must. Dan hebben we het nog niet gehad over de Ngorongoro-krater, waar van de Big Five alleen de giraf ontbreekt. In deze zeshonderd meter diepe inpandige krater van 25 vierkante kilometer beleef je echt een van de mooiste stukken natuur die je ooit zult gaan herinneren. De cheeta's jagen en lopen er gewoon rond jouw Jeep, fenomenaal mooi. Liggend aan een reeks van Masai-dorpen is dit een omgeving die op je netvlies achterblijft.
De landschappen zoals het Riftgebergte en de streek rond de Mount Kenia zorgen weer voor een diversiteit die ongelooflijk is.

Ultieme tip: Respecteer de mensen aldaar, maak geen foto's als dat niet gewenst is. Kijk uit in Nairobi voor zakkenrollers en ga 's avonds met een taxi op stap.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uniek (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Rosalie Lemmen op 08 oktober 2016

Kenia is een land apart. Aan mijn ervaringen in backpacken in Azië had ik niet veel. Maar nadat ik een eerste cultuurschok had verwerkt, kon ik niks anders dan genieten. De natuur is prachtig, de steden groot en vies. Mijn eerste tip is dan ook: blijf niet te lang hangen in Nairobi. Het heeft zeker zijn charme, maar vooral zijn drukte en onveiligheid. Men probeert je hier voornamelijk op te lichten en zoveel mogelijk geld te laten besteden. De kleinere stadjes en dorpjes voelen wat oprechter aan. De armoede is hier echter ook groot en daar moet je wel op voorbereid zijn. De kleine kuststadjes (diani beach) bij Mombasa zijn fijn om uit te rusten. Grote resorts bieden toegang voor het zwembad tegen een kleine vergoeding. Dat is zeker aan te raden. Zomaar in badkleding liggen op het strand wordt niet altijd gewaardeerd. Echter, voor overnachten raad ik hier de hostels aan. Hier zit je toch wat dichter bij de Afrikaanse cultuur, waar in de ressorts die niet te vinden is. Wat niet te missen is, is een safari. Meerdaagse safari is aan te raden, omdat je zo meer kans hebt op het zien van alle dieren. Nog een laatste tip: het Afrikaanse eten is heerlijk, zeker proberen! Maar houd er wel rekening mee dat je er snel ziek van kunt worden. Zoek zoveel mogelijk locale bevolking op en laat je meeslepen door hun enthousiasme.

Pluspunten Kenia

 • eten
 • natuur
 • cultuur

Minpunten Kenia

 • duur
 • onveilig
Ultieme tip: Diani beach, backpackers stilts hostel.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk in Nairobi (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Susanne Rasing op 08 oktober 2016

Muziek, geuren en felle kleuren... dat was het beeld wat ik van Kenia had! Tijdens mijn vrijwilligerswerkreis kwam ik o.a. op een project in Nairobi, Kenia terecht. Samen met 15 andere vrijwilligers uit Nederland organiseerden we veel activiteiten voor kinderen die nu op het project wonen, maar oorspronkelijk van de straat komen. Heel mooi was het om te zien, hoe de kinderen met ons omgingen. Dankbaar dat we helemaal uit Nederland kwamen voor hun, maar net zo gefascineerd over ons leven in Nederland! De Kenianen zijn op mij over gekomen als hele vriendelijke en behulpzame mensen. Overal op straat heb je aanspraak van allerlei mensen op een fijne manier. Natuurlijk willen ze ook dingen aan je verkopen, maar zolang je duidelijk bent wordt er weinig opgedrongen. De omgeving van Nairobi is heel bijzonder, aangezien er enorme gebouwen in het centrum te vinden zijn en enorme sloppenwijken ernaast waar miljoenen mensen wonen. Deze combinatie is erg interessant, omdat er nog veel cultuur is, maar het land daarnaast ook mee is gegaan met de moderne ontwikkelingen!

Pluspunten Kenia

 • Aardige mensen
 • Cultuur
 • Natuur
Ultieme tip: Mijn tip voor Kenia is: Naivasha! Dit is een natuurpark waar je overal wilde dieren kunt zien, maar die niet heel toeristisch is. Zeker een aanrader en redelijk dichtbij Nairobi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors