Vervoer Kenia

Vervoer Kenia

Wat zijn de vervoersmiddelen in Kenia?

Je kunt Kenia natuurlijk rondreizen in een georganiseerde tour. Daar leent de infrastructuur van Kenia, met corrupte politieagenten en erbarmelijke wegendek maar veel reisorganisaties, zich prima voor.

Wie het toch liever allemaal alleen doet, reist voornamelijk per vliegtuig, bus, mutatu, gedeelde taxi, trein of met een gehuurde auto. Liften is momenteel te gevaarlijk in Kenia.

ZELF NAAR Kenia?

Bekijk alle 66 reizen naar Kenia

Vliegtuig

Kenia Airways en nog drie andere maatschappijen verzorgen binnenlandse vluchten in Kenia. Zij vliegen vaak vanuit Nairobi op steden langs de kust of nationale parken landinwaarts.

Houd bij vluchten in Kenia rekening met de bevestigingsregels. Je dient je vlucht altijd 72 uur voor vertrekt te bevestigen, zeker als je daarna aansluiting hebt op een internationale vlucht.

Bus en mutatus

Kenia heeft een opmerkelijk goed netwerk van busverbindingen, met name rond hoofdstad Nairobi, langs de kust en in de westelijke regio's.

Waar de grote bussen niet komen, vooral in het noorden van het land, kun je gebruik maken van taxibusjes, de zogenaamde matatus, die ook vaste routes afleggen, maar niet op vaste tijd rijden. Ze vertrekken pas als zij vol zitten.

Er zijn veel verschillende busmaatschappijen in Kenia. Ze verschillen aanzienlijk in prijs en comfort.

Houd er rekening mee dat een busreis in Kenia niet altijd een erg rustgevende operatie is. Slapen is er vaak niet bij en verkopers kunnen je nogal lastig vallen tijdens de reis.

Trein

Erg uitgebreid en betrouwbaar is het spoorwegennet in Kenia bepaald niet. Soms rijden treinen tijdenlang niet, dan weer een tijdje wel. De twee belangrijkste treintrajecten zijn die van Nairobi naar Kisumu, en die van Nairobi naar Mombasa.

Treinreizen is in Kenia geen aanrader. Het duurt langer dan reizen over de weg, is niet comfortabel, niet altijd even veilig en bovendien niet eens zo goedkoop. Zeker aangezien je hoogstwaarschijnlijk na het zien van de treinen Eerste Klas wil rijden. Reken op een kleine vijftig euro voor een ritje van Nairobi naar Mombasa.

Gedeelde taxi

In de steden zijn gedeelde taxi's, bijna altijd Peugeot 505 stationwagons, een goed alternatief voor de volgestouwde mutatus. Niet dat je in de Peugeots lekker ruim zit trouwens. Ook daar gaan met gemak negen passagiers plus de chauffeur in. Niet echt comfortabel, maar het reist wel snel en goedkoop.

Huurauto

Je kunt uiteraard een auto huren in Kenia. Maar goedkoop is dat niet. Een kleine auto kost toch al snel ruim zestig euro per dag. Bovendien wordt, zeker in het regenseizoen, een 4x4-aandrijving aanbevolen. De prijzen verschillen echter sterk per regio en bedrijf.

Je moet ten minste 23 jaar zijn om een auto te huren in Kenia en je dient twee jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Je betaalt altijd met een creditcard.

Reizen Kenia

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors