Paspoort en visum Kenia

Paspoort en visum Kenia

Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Kenia.

Heb ik een visum nodig voor Kenia?

Ja. Om als toerist naar Kenia te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig of, vanaf 1 januari 2024, een Electronic Travel Authorization (ETA). Een toeristenvisum of ETA moet je voorafgaand aan je vertrek regelen bij de via de website Kenya ETA. Een toeristenvisum of ETA voor Kenia is drie maanden geldig en geeft recht op een enkele inreis. 

ZELF NAAR Kenia?

Bekijk alle 60 reizen naar Kenia

Visum aanvragen Kenia

Om succesvol een visum voor Kenia aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van Kenia in Den Haag. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl. Je kunt er ook voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk.

Wacht met het bevestigen van je boekingen van vliegticket(s), hotel(s) of reisarrangement(en) totdat je je visum in bezit hebt. Het kan namelijk voorkomen dat de ambassade je visumaanvraag, om welke reden dan ook, weigert. Het zou zonde zijn als je op dat moment al een reis hebt geboekt die je uiteindelijk niet kunt gaan maken!

De aanvraagduur van een visum voor Kenia bedraagt doorgaans ongeveer twee werkdagen. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Let op! Het is tijdelijk niet mogelijk om een vrijwilligersvisum voor Kenia aan te vragen.

Geldigheid paspoort Kenia

Je paspoort moet minstens tot zes maanden na je inreis in Kenia geldig zijn. Het paspoort moet twee lege, tegenover elkaar liggende, visumpagina's bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Kenia stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Kenia

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors