Beste reistijd Kenia

Beste reistijd Kenia

Wat is de beste reistijd voor Kenia?

De beste tijd om Kenia te bezoeken zijn de maanden juli en augustus. Al is dan wel druk. Er zijn in die maanden meer Europeanen en Noord-Amerikanen die dan vrij hebben en op safarivakantie willen.

Dat neemt niet weg dat de hete maanden januari en februari eigenlijk de beste maanden zijn om wildsafari's te maken in Kenia. Ook deze twee maanden zijn dus een zeer aan te raden reisperiode. Bereid je dan wel voor op snikhete temperaturen.

ZELF NAAR Kenia?

Bekijk alle 66 reizen naar Kenia

Wat is de beste reistijd om naar Mombasa te gaan?

Het weer in Mombasa aan de kust is bijna het hele jaar lekker. Alleen april en mei dien je te omzeilen. Dan barst de regen plotseling los en valt er in twee maanden bijna even veel water als in negen Nederlandse maanden samen. Januari en februari zijn het droogst, maar ook het heetst.

Juli en augustus zijn aangenaam qua temperatuur en ook nog eens droog. Het landschap is dan bovendien een stuk groener en mooier dan aan het begin van het jaar, omdat het regenseizoen in deze maanden net is afgelopen.

Wat is de beste reistijd voor de Rift Vallei?

De Rift Vallei kent het lekkerste klimaat van Kenia. Temperaturen schommelen tussen de veertien en 28 graden en in april regent het er met 200 millimeter weliswaar behoorlijk, maar nog altijd de helft minder dan in Mombasa.

Het seizoen is op te delen in de 'lange regens' van maart tot juli en de 'korte regens' de rest van het jaar. Het valt aan te raden in dat laatste seizoen naar Kenia te gaan.

Wil je op safari, dan zijn de maanden vlak voor de lange regens optimaal, omdat het land dan droog is en wilde dieren minder groen hebben om achter te schuilen.

Wat is de beste reistijd voor Masai Mara National Park?

De beste maanden om het Masai Mara National Park te bezoeken zijn zonder twijfel juli en augustus. Dan vind de grote wildtrek vanuit het Serengeti Park in Tanzania plaats. Miljoenen dieren trekken dan in kuddes Masai Mara binnen.

Overigens moet wel worden gezegd dat het aantal safariauto's vol toeristen in deze tijd bijna niet onder doet voor het aantal dieren. Het is in juli en augustus stervensdruk in Masai Mara. Ook schieten de toch al niet lage prijzen in deze periode razendsnel omhoog.

Reizen Kenia

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors