Marokko
8,3
8,6 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,1 Locals
7,5 Veilig
8,9 Natuur
7,8 Stranden
8,3 Klimaat

Marokko

door Charlotte de Vries

Marokko is het land van duizend zintuigen. Van de geuren, kleuren en geluiden die de medina in Fez en Marrakesh uitademen tot het schouwspel van immense zandduinen in de Sahara. Dwars door Marokko vormen de pieken van het Atlasgebergte het karakter van dit Noord-Afrikaanse land.

Als hét kruispunt van Europa, Afrika en het Midden-Oosten, is Marokko altijd al een broedplaats geweest van traditionele en moderne culturen. Romeinse ruïnes zijn bewaard gebleven in de oude handelsstad Volubilis. In het Hoge Atlasgebergte rusten de afgelegen dorpjes van de Berbers en in de moskeeën van Marrakesh schitteren Arabische mozaïeken.

De mooiste bezienswaardigheden in Marokko

Een rondreis door Marokko begint bij de artistieke havenstad Tanger, de poort tussen Europa en Afrika. Vanaf Tanger biedt een trip langs de duizend kilometer lange Atlantische kust een scala aan verleidelijke dorpen en steden. Ontdek langs de parelwitte stranden het wereldberoemde Casablanca en vissersdorp Essaouira, de hoofdstad Rabat en badplaats Agadir.

De meest bezochte bezienswaardigheden bevinden zich landinwaarts. Raak in Marrakesh keer op keer gefascineerd door acrobaten en slangenbezweerders op het plein Place Jemaa el Fna. Wandel door de smalle stegen en drukke bazaars van Fez, de oudste middeleeuwse stad van de islamitische wereld. Of laat je betoveren door de witte en blauwe huizen in de medina van Chefchouen.

Hoge Atlas: de toppen van Marokko

Evenals haar steden is de natuur van Marokko overweldigend. Middenin het land loopt de bijna duizend kilometer lange Hoge Atlas, waar de berg Toubkal met 4.165 meter het hoogste punt is van Noord-Afrika. Bezoek in dit gebied de traditionele bergdorpen en kasbah's van de Berbers.

De Marokkaanse Sahara

Als je verder naar het zuiden reist verandert het landschap in een rode vallei van zandduinen en diepe kloven. De veranderende terracottakleuren en onmetelijkheid van de Sahara zijn niet te bevatten.

Het dorpje Merzouga is het begin van een reis door de Sahara. Vanaf hier maak je bij zonsondergang een onvergetelijke kamelentocht langs de 150 meter hoge zandduinen van de Erg Chebbi Woestijn.

Like deze pagina

Reizen Marokko

Meer Marokko

Reviews Marokko

Mooie ervaring (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ewout Hoogendoorn op 25 juni 2017

Geweldige ervaring! Zeker aan te raden voor mensen die een veelzijdige vakantie willen hebben. Een plek met weinig toeristen, terwijl er zoveel te doen is en nog veel meer te zien. Voor iedereen wat wils.

Aangeraden voor: Stellen

Weekje Marokko (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Maud Buseman op 16 juni 2017

Net terug van een weekje Marokko, erg gaaf land, prachtige natuur maar helaas ook erg toeristisch op sommige plekken. De sfeer op straat in Marrakech en Fez kan soms wat agressief zijn, lopen door de souks is een ervaring opzich maar het viel ons tegen hoe vies en stinkend alles was. Zoek daarom in deze steden juist de mooie riads, paleizen en tuinen op. Dit laat een compleet andere kant van Marokko zien die wij erg konden waarderen! Verder is de natuur in Marokko fantastisch en divers, de Ourika vallei is erg mooi en ook het Atlasgebergte en de diverse gorges zijn het bezoeken zeker waard. Reken niet op snel kilometers vreten, de gemiddelde snelheid ligt vaak aan de lage kant. Maar de uitzichten vanuit de auto zijn zeker de moeite waard!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • Prachtige natuur
 • Cultuur

Minpunten Marokko

 • toeristisch
Ultieme tip: De kamelentocht door de woestijn en slapen onder de sterren in Merzouga is echt een aanrader! Magische ervaring!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Goodnight Sahara (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Britt Bakker op 08 juni 2017

Marokko, het land van 1001 nacht. Samen met mijn vriend hadden wij een rondreis Koningssteden van 12 nachten. Het hoogtepunt van onze reis was de Sahara in op een Kameel. Bijzonder veel verschillende landschappen in een uur. Helaas de laatste 5 dagen voedselvergiftiging.. let goed op wat je eet!

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
5 Locals
5 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • betaalbaar
 • dichtbij
 • warm

Minpunten Marokko

 • veel oplichters
 • slechte hygiene
 • dierenleed
Ultieme tip: Huur een auto. Er is meer te zien dan alleen Marrakech! Vooral de natuur is erg mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marrakesh, de rode parel van Marokko (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Tineke Koning op 05 juni 2017

Marrakesh behoort absoluut in mijn top drie van de mooiste steden, waar ik tot nu toe ben geweest. De rode stad heeft mijn hart veroverd. De gebouwen met kleur en mozaïek. De gastvrije en vriendelijke Marokkanen. En het belangrijkste is je gevoel. Soms heb je in één oogopslag een klik met een stad. Met Marrakesh had ik die klik meteen. Ik ben in totaal maar drie dagen in Marrakesh geweest, dat was veel te weinig. Zeker een reden om weer terug te gaan.

Als je van markten houdt, dan weet je in Marrakesh niet meer waar je moet kijken. Van alles is er te koop en je kunt ook nog onderhandelen over de prijs. Ik vond het leuk om te zien wat er allemaal te koop is en natuurlijk om prachtige foto’s te maken. Zo heb ik een zakje met specerijen gekocht en een zakje kruidenthee. Het specerijen zakje ruikt zo lekker. Ik heb in Nederland gekeken of het te koop is, maar tot op heden nog niet kunnen vinden. Nog altijd zit er een klein bodempje met specerijen in het zakje. Iedere keer als ik er aan ruik, dan komen de geuren en herinneringen van Marrakesh naar boven. Ik kan niet wachten om deze stad weer te bezoeken.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • gastvrije en vriendelijke mensen
 • kleurrijk
 • veillig
 • veel attracties
 • heerlijk eten
 • fotogenieke stad
 • veel taxies

Minpunten Marokko

 • draag als vrouw geen blote kleding
 • openbaar vervoer rijd niet op aangepaste tijden
 • spreek van tevoren een prijs af
Ultieme tip: 1. Onderhandelen met de prijs, is normaal in Marokko. 2. Eet bij de lokale restaurants of op de markt 3. Maak een praatje met de lokale mensen, zeker weten dat je wordt uitgenodigd
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

roadtrippen door Marokko (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Amy Goud op 05 juni 2017

Mysterieuze smalle straatjes in Tanger, de 1001 nacht achtige Jemaa El Fna en het betoverende Atlasgebergte; Marokko is schitterend en veelzijdig! Met 2 vrienden, een roestige, rammelende auto en een flinke dosis reislust zijn we vanuit Nederland naar en door heel Marokko gereden.

Pluspunten Marokko

 • betaalbaar
 • onontdekte plekken
 • heeelijk eten

Minpunten Marokko

 • niet fijn als vrouw alleen
Ultieme tip: Marrakech, rijden door het atlas gebergte
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Geen Marokko maar Canada!! (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Ans Wissink op 19 mei 2017

Camperreis + cruise door Brittisch Columbia gemaakt. Start in Vancouver, leuke/interessante stad om een paar dagen te verblijven. Rondreis van 3000 kilometer gemaakt door onder andere de Rocky Mountains langs prachtige gletsjers en bergmeren (zie foto). Steeds op 'natuurcamperplaatsen' gestaan. Niet altijd alle voorzieningen aanwezig maar je staat heel vrij op een grote camperplaats vaak in het bos. De camperreis van drie weken hebben we afgesloten met een zevendaagse cruise met de HAL naar Glacier Bay in Alaska. Zo kun je op een relaxte manier de westkust van BC en Alaska bezoeken. Het was onze eerste camperreis en vonden het een geweldige ervaring.

Pluspunten Marokko

 • Heel vriendelijke en behulpzame bevolking
 • Indrukwekkend natuurschoon
Ultieme tip: Ga je een camperreis door Canada of de VS. maken koop dan via Tom Tom de routeplanner "Noord Amerika" . Je reist dan heel ontspannen rond en alles staat er op. (€60)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Afwisseling (bezocht in april 2012)

Review geschreven door anny Gervink op 17 mei 2017

Rondreis met Kras gemaakt. Veel afwisseling in cultuur en natuur. Niet verwacht dat Marokko zoveel te bieden zou hebben. Met name de woestijnbewoners waren een ervaring op zich. Goede hotels en heerlijk weer. Eten was redelijk. Gezellige groep.

Ultieme tip: Ga niet met Kras als je niet in een grote groep wilt. Marokko heeft veel te bieden.
Aangeraden voor: Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek Koningssteden (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Carla Westerbeek - Wolters op 11 mei 2017

Marokko is een prachtig land. Prachtige natuur, mooi kust, heerlijk eten en vooral een veilig en vriendelijk land. Zoals je op de foto al ziet is de schoonheid zeker ook gelegen aan de dagelijkse rituelen en vervoer welke mooi en nuttig is zeker in de steden. Daar lijkt de schoonheid soms ver weg, prachtige architectuur, zeker, mooie openbare kunst werken, mooie parken, ik geniet van de man die zorgt voor zijn brood en lief met zijn dieren omgaat. Marokko is echt de poort naar een geweldig werelddeel Afrika. Het bewaard haar geschiedenis, maar de moderne tijd en de gemakken zijn er altijd.

Pluspunten Marokko

 • Nu nog goed betaalbaar
 • , niet al te druk met buitenlanders
Ultieme tip: Vele zullen de film gezien hebben van de bar in Casa Blanca. Kijk en ga verder, verder naar de haven, naar de visrestaurants.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marrakech en het Atlasgebergte (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Olga van der Velde op 06 mei 2017

De afgelopen jaren heb ik vluchten van bijna twintig uur afgelegd om mooie plekken op de wereld te zien. Nooit had ik me bedacht dat er zo'n bijzondere bestemming op maar een paar uur vliegen lag te wachten. Marrakech is als een doolhof met in alle hoeken verborgen schatten. Ik heb me verbaasd over de schitterende complexen die zich achter de deuren in vervallen steegjes verschuilen. De souks (lokale markten) deden me denken aan gildes in de middeleeuwen uit de geschiedenisles. Elk straatje had zijn eigen ambacht: van hout- en metaalbewerking tot zijden sjaals en beschilderde schalen.
Vanuit Marrakech zijn we doorgereden naar het Atlasgebergte. Ik wist niet dat droog landschap er zo mooi en afwisselend uit kon zien, wat een kleuren! De groene valleien die er als oases tussenin lagen, maakten het plaatje af. We hadden het geluk om onderweg nomaden te zien. Met hun ezels en al hun spullen trekken ze door de bergen. Onvoorstelbaar. We lunchten met uitzicht over de bergen, raftten op een rivier, aanschouwden een kloof en bezochten een geheel zelfvoorzienend dorpje met oude tradities.
Marokko in vijf dagen, wat een trip. Ik kom zeker nog terug om de rest van het land te zien. Al is het maar voor het overheerlijke eten.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Probeer in Marrakech de afgelegener souks op te zoeken. Daar is het een stuk rustiger en vind je bijzonderdere spullen dan op de toeristische hotspots.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uniek (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Dalila Mesmoudi op 13 maart 2017

Prachtig, het is een mooi land maar vooral de stad Tanger. Mensen uit verschillende steden en afkomsten bezoeken deze stad door de vele leuke activiteiten die er te doen zijn. Ga een dagje shoppen, lekker op het strand liggen of geniet van het cultuur.

8,3
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • top
 • goedkoop

Minpunten Marokko

 • toeristen
Ultieme tip: Ga overal naartoe
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Agadir (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Dalila Mesmoudi op 13 maart 2017

Marokko, het land van een mooie cultuur! Een land waarin de traditionele culturen nog sterk aanwezig zijn. Elke stad heeft zo weer zijn eigen cultuur en bezienswaardigheden. Agadir is een moderne stad, waarin je de markten kan bezoeken waar zowel de lokale burgers als de toeristen hun inkopen doen. Van goud en zilver, tot aan verse olijven zijn er te vinden. Beleef de stad van vis; Essouaira. Waar er voor een spotprijs verse vis voor je wordt gevangen en gebakken terwijl je geniet van de mooie bezienswaardigheden. Bezoek de stad Tiznit, ook wel bekend als de stad van zilver en koop daar de mooiste sieraden. Maak kamelentochten op het strand, in de bergen of in de woestijn. Kortom, in Marokko is van alles te beleven!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • Gastvrije locals
 • goedkoop
 • Cultuur
 • Traditioneel

Minpunten Marokko

 • Drukte tijdens het hoogseizoen
Ultieme tip: Huur een goedkoop huisje in plaats van een duur hotel. Hierbij beleef je meer van het echte cultuur omdat jij je onder de burgers bevindt. Reis van stad naar stad.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sprookjesachtig Marokko (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Ashley de Vries op 22 januari 2017

De medina van Marrakech is eigenlijk een bezienswaardigheid an sich. De oude stad bestaat uit allerlei kleine steegjes en straatjes, waar je heerlijk kunt ronddwalen. Het is eigenlijk net de Efteling en overal rijden scooters, heel veel en ze komen overal. Op straat worden de meest kleurrijke groenten, fruit en specerijen verkocht. Ook de kleding, kleden en servies in de Soeks zijn erg mooi. In de avond is het leuk om naar het Djemaa el Fnaplein te gaan waar marktkoopmannen tot de zonsondergang verkopen en het plein daarna verandert in een grote openluchtkeuken! Het eten is zo lekker! Er zijn veel dakterrassen met leuke restaurantjes en barretjes waarvandaan je over het hele plein kan kijken en toch rustig kan eten. Wij hebben een gerecht gegeten met kip met kaneel, een enorm vage combinatie maar erg lekker. Men is er echt dol op zoet eten ! Het paleis El Bahia vond ik ook heel indrukwekkend, zoveel kamers, zoveel kleuren en de plafonds zijn echt kunstwerken! Ik kon hier uren rondkijken, van kamer naar kamer en het hield niet op, overal andere mozaïekwerken en versierde plafonds. Rondom het paleis ligt een hele mooie tuin.

8,9
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • Cultuur
 • Natuur
 • Eten
 • Riads
 • gastvrije mensen
 • fietstour
 • woestijn
 • klimaat
Ultieme tip: De Zagorawoestijn! Waar de weg stopte gingen we verder op een dromedaris, naar het kamp waar we sliepen. De volgende dag de mooiste zonsopgang ooit gezien! Je kunt zo ver kijken..
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

1001 nachten (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Bonaire Bonaire op 16 januari 2017

'De koningssteden van Marokko', waarschijnlijk de meest voor de hand liggende reis naar dit prachtige land, maar daarom zeker niet minder de moeite waard! Van pittoreske berberdorpjes en ruïnes tot markten, paleizen en prachtige steden; je komt ogen en oren tekort. Met natuurlijk als klap op de vuurpijl Marrakech, de souk en het grote plein. Zeker een aanrader!

Pluspunten Marokko

 • sprookjesachtige sfeer

Minpunten Marokko

 • opdringerige verkopers
Ultieme tip: Zoek het hogerop, vaak zijn er hele leuke terrasjes te vinden bovenop de daken in steden zoals Marrakech. Het uitzicht is fantastisch.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marokko (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Zakaria Laamrani op 11 december 2016

Als je alleen al naar Marrakesh gaat, kijk je je ogen uit. De Souks, cultuur, het eten. De mooie plekken: de tuinen, de oude Koranschool, de smalle straatjes. Zelfs grote waterparken hebben ze daar. De ultieme vakantie.

Pluspunten Marokko

 • betaalbaar
 • cultuur
 • andere wereld

Minpunten Marokko

 • taal
Ultieme tip: Op het plein kan je 's avonds lekker eten, de Marokkaanse keuken is heerlijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magical Morocco (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Zakaria Laamrani op 11 december 2016

Elk jaar ga ik naar Marokko. En ik houd ervan het land te verkennen. Er is altijd zoveel te zien en ik word altijd verrast door mijn eigen land! Marrakesh en Chefchaouane zijn mijn favoriete steden! De mensen zijn aardig, het eten is goed en er is zoveel te zien. Arabian nights!

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • betaalbaar
 • mooi
 • natuur
 • culture

Minpunten Marokko

 • niet iedereen kan engels
Ultieme tip: Wanneer je in Marrakesh bent, huur een scooter. Je kunt zoveel dingen bezoeken in een dag wanneer je met scooter bent. En eindig je dag met een lekker maal in Djemaa el fna.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

breathtaking (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door omar elmess op 25 november 2016

Marokko is adembenemend. Ik bezocht de Paradise Valley achter de beroemde Agadir bergen. Een natuurwonder verscheen. Adembenemend! De locals, het uitzicht, het eten, de sfeer, gewoon geweldig! De reis start bij Banana Village en eindigt in de hoge bergen van Sous!

Ultieme tip: Ga gewoon!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Betoverend (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Souad Amezian op 16 november 2016

Meknes, een van de keizersteden in Marokko.
Voor mensen die van cultuur en geschiedenis houden is deze stad een must-see.
Je kan er lekker eten en de mensen zijn er vriendelijk.
Van uit Meknes kan je ook Volubillis bezoeken en Fez.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Als je gaat eten in Meknes kan je overal goed eten. In Hamria vooral. De oude stad is niet ver van het centrum en is goed te voet te doen. Zo kan je ook gelijk andere dingen zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het betoverende Zuid-Marokko (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Fatima Farouki op 16 november 2016

Het zuiden van Marokko heeft van alles te bieden. Mooie ruïnes, natuur, zeer gevarieerd landschap en heerlijk eten. Het perfecte recept voor een onvergetelijke reis. Bezoek Ouarzazate voor het Hollywood van Marokko. Of backpack door Boumalne Daded en kom in contact met de rijke cultuur.

Ultieme tip: Thiska. Avontuurlijk is het zeker! Niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. Naast de thrill die je eruit kunt halen, kun je er ook heerlijk eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Te gek!! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Souhaila H op 15 november 2016

Super leuk was het daar. We hebben de oude markt in Fez bezocht. Hele leuke mensen. Oh, en de oude markt van Fez is zo groot dat we halverwege moe werden, maar helaas voor ons is er geen tussendoor-uitgang in de markt.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • lekker warm
 • heerlijke zee
 • zon strand en zee
 • aardige mensen

Minpunten Marokko

 • je eord makkelijk misleid
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je een tolk hebt, want als ze zien dat je uit het buitenland komt word alles tien keer duurder voor jou.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Hollywood van Afrika (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Redouan Aitouarg op 15 november 2016

Als je Ouarzazate zegt dan denk je niet meteen aan de Hollywood films zoals The Gladiator of Prince of Persia maar onder andere deze twee films zijn daar opgenomen. Ouarzazate ligt tweehonderd kilometer ten zuiden van Marrakesh. De berber-cultuur heeft zijn eigen roots proberen te behouden en dat is ze ook goed gelukt. Je kunt er de bergen in en opzoek naar fossielen maar ook met een quad lekker scheuren door de hitte van de Sahara. Beste tijd is voor en na de zomervakantie en de mensen zijn er zeer gastvrij. De lokale bewoners zijn door de jaren heen heel wat toeristen gewend dus Engels spreken ze over het algemeen goed.

Pluspunten Marokko

 • betaalbaar en gastvrijheid

Minpunten Marokko

 • slechte infractuut
Ultieme tip: Ga naar Ouarzazate en doe een kamelen-tour.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors