Marokko
8,3
8,6 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
8,5 Steden of plaatsen
8,2 Locals
7,6 Veilig
8,9 Natuur
7,8 Stranden
8,3 Klimaat

Marokko

door Charlotte de Vries

Marokko is het land van duizend zintuigen. Van de geuren, kleuren en geluiden die de medina in Fez en Marrakesh uitademen tot het schouwspel van immense zandduinen in de Sahara. Dwars door Marokko vormen de pieken van het Atlasgebergte het karakter van dit Noord-Afrikaanse land.

Als hét kruispunt van Europa, Afrika en het Midden-Oosten, is Marokko altijd al een broedplaats geweest van traditionele en moderne culturen. Romeinse ruïnes zijn bewaard gebleven in de oude handelsstad Volubilis. In het Hoge Atlasgebergte rusten de afgelegen dorpjes van de Berbers en in de moskeeën van Marrakesh schitteren Arabische mozaïeken.

ZELF NAAR Marokko?

Bekijk alle 104 reizen naar Marokko

De mooiste bezienswaardigheden in Marokko

Een rondreis door Marokko begint bij de artistieke havenstad Tanger, de poort tussen Europa en Afrika. Vanaf Tanger biedt een trip langs de duizend kilometer lange Atlantische kust een scala aan verleidelijke dorpen en steden. Ontdek langs de parelwitte stranden het wereldberoemde Casablanca en vissersdorp Essaouira, de hoofdstad Rabat en badplaats Agadir.

De meest bezochte bezienswaardigheden bevinden zich landinwaarts. Raak in Marrakesh keer op keer gefascineerd door acrobaten en slangenbezweerders op het plein Place Jemaa el Fna. Wandel door de smalle stegen en drukke bazaars van Fez, de oudste middeleeuwse stad van de islamitische wereld. Of laat je betoveren door de witte en blauwe huizen in de medina van Chefchouen.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Hoge Atlas: de toppen van Marokko

Evenals haar steden is de natuur van Marokko overweldigend. Middenin het land loopt de bijna duizend kilometer lange Hoge Atlas, waar de berg Toubkal met 4.165 meter het hoogste punt is van Noord-Afrika. Bezoek in dit gebied de traditionele bergdorpen en kasbah's van de Berbers.

De Marokkaanse Sahara

Als je verder naar het zuiden reist verandert het landschap in een rode vallei van zandduinen en diepe kloven. De veranderende terracottakleuren en onmetelijkheid van de Sahara zijn niet te bevatten.

Het dorpje Merzouga is het begin van een reis door de Sahara. Vanaf hier maak je bij zonsondergang een onvergetelijke kamelentocht langs de 150 meter hoge zandduinen van de Erg Chebbi Woestijn.

Like deze pagina

Reizen Marokko

Meer Marokko

Reviews Marokko

Geen worden voor (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Miranda Brak op 17 december 2018

Super prachtig divers land van woestijn naar groene oase en van bergen tot vlak, kan het iedereen aanraden. Super vrouw vriendelijk spot goedkoop. Prachtig land voor rondreis. Voor iedereen te doen single, stellen, gezinnen, backpackers, natuur en cultuur liefhebbers.

Pluspunten Marokko

 • vrouw vriendelijk
 • goedkoop
 • mooi land
Ultieme tip: Maak een rondreis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

GE-WEL-DIG (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Jessica Horee op 30 november 2018

Marokko was geweldig. Een hele andere cultuur dat je meteen merkt, heerlijk eten en hartstikke aardige mensen. Je hoort vaak zo veel slechte dingen over Marokko maar ik heb niks gemerkt. De markten zijn heel mooi en fotogeniek. Ook alle uitjes die je kan maken in dat land en die georganiseerd worden zijn echt leuk! De mensen vertellen je ook veel over het land. De tickets voor volgend jaar zijn al geboekt :)

Pluspunten Marokko

 • betaalbaar
 • aardige locals
 • mooie locatie
 • heerlijk eten

Minpunten Marokko

 • de taal
 • in de winter is geen zwembad open
Ultieme tip: Ga niet all inclusive in een hotel maar ga veel naar buiten en beleef marokko echt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weken rond reis Marokko (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Esther van Zwienen op 29 november 2018

Prachtig land met verschillende landschappen. Van vruchtbaar land toch droge woestijn tot eeuwige sneeuw. Marokkanen zijn super vriendelijk en laten jou thuis voelen in hun land. Het eten is geweldig en steden zijn mooi!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • gastvrijheid
 • landschap
 • eten

Minpunten Marokko

 • Groten steden ruiken vaak vies naar afval en uitlaatgassen
Ultieme tip: Ga surfen in Taghazout!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marocco (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Stepph Ell op 24 november 2018

Marokko is een perfecte plaat voor de extroverte personen en de cultuurliefhebbers onder ons. Dus ben jij iemand die van cultuur en ontdekken houd? Dan is dit de ideale plaats voor jou, samen met je vrienden of familie.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Alle eenttentjes zijn zeer cultureel
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Marokko (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Stepph Ell op 24 november 2018

Marokko, is buiten een drukke plaats, een hele culturele plaats en dat maakt het juist zo mooi. Zonder de cultuur is er geen "Marokko". Zoveel mooie plaatsen te bezoeken. En zoveel leuke dingen om daar te ontdekken.

8,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
5 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Alle restaurantjes daar zijn zeer cultureel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Marokko (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Hicham Maachi op 22 november 2018

Marokko is een mooi en fijn land. Natuur, cultuur en de mensen zijn prachtig. De echt grote toeristentrekkers zou ik vermijden, zo ook de drukke periodes. Chefchouan, Hoceima en Fes zijn echte aanraders!

Pluspunten Marokko

 • dichtbij
 • cultuur

Minpunten Marokko

 • extreem drukke periodes
Ultieme tip: Hoceima heeft me echt verrast.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marokko (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Leentje Roelofs op 18 november 2018

Land met veel afwisselende landschappen. Wel veel armoede en daardoor wordt er wel veel geprobeerd aan je te verkopen. Over het algemeen aardige mensen. Atlasgebergte en slapen in de woestijn vond ik het leukste.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ritje op een dromedaris in de woestijn naar de zonsopgang kijken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Woestijn Marokko (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Mascha Rietjens op 16 november 2018

Fantastisch land dat voor ieder wat wils te bieden heeft. Bij het dorp Merzouga hebben wij in berbertenten overnacht en zijn we met dromedarissen door de duinen gaan wandelen. Uiteindelijk hebben we midden in de woestijn genoten van de zonsondergang. Een prachtige beleving! Daarnaast zijn de koningssteden en het Atlasgebergte ook fantastisch om te bezoeken.

Pluspunten Marokko

 • betaalbaar
 • begaanbaar
 • uniek

Minpunten Marokko

 • hygiene eten
Ultieme tip: Overnachten in berbertenten in de woestijn. Zeer uniek!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dessert trip (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Amber van Geest op 13 november 2018

Ronddwalen door de kleine straatjes van Marrakech is heerlijk, en het eten geweldig. De mensen waren vriendelijk, soms wat opdringerig. De dessert tour vanuit Marrakech heeft ons naar hele mooie plekken gebracht waar we anders niet terecht waren gekomen. Verhalen van lokale tapijtenmakers tot de dankbaarheid voor ons bezoek. Een hele mooie ervaring.

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • betaalbaar
 • veilig
 • woestijn

Minpunten Marokko

 • openbaar vervoer
Ultieme tip: Neem je thee zonder suiker
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marokko - Tanger, Chefchaouen, Marrakech, Merzouga en Essaouira (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Kelly Zonnenberg op 11 november 2018

Marokko is een erg veelzijdig land, wat het ook zo mooi maakt voor een rondreis. Iedere plaats waar je komt lijkt het alsof je weer in een compleet andere wereld bent beland. De kleine plaatsjes vond ik het leukst, omdat de mensen daar nog gewoon lekker zichzelf zijn. In de grote plaatsen (zoals Marrakech) is dit wat minder en zijn de locals vooral uit op je geld. Overal moet je voor betalen en mensen wijzen je de weg zonder er om gevraagd te hebben, maar vervolgens moet je betalen. Hier moet je dus echt mee uitkijken. Daarnaast word je als blonde vrouw in de grote steden de hele dag nageroepen en -gefloten. Dit komt erg intimiderend over, waardoor ik mij (vooral 's avonds) niet altijd even veilig voelde. De kleinere plaatsjes zoals Chefchaouen en Essaouira waren daarentegen erg leuke plaatsjes, waar ik mij geen moment onveilig gevoeld heb. Wanneer je naar Marokko gaat is een overnachting in de Sahara ook echt een aanrader, dat was echt een fantastische ervaring. Het eten in Marokko is erg lekker en goedkoop, de alcohol daarentegen belachelijk duur. Excursies en taxi's zijn ook betaalbaar. Wanneer je een dierenvriend bent, mijd Marokko dan tijdens het offerfeest, want dan is heel Marokko niet meer zo'n fraai gezicht. Verder is Marokko een heel mooi land waar veel te zien en te beleven is. Ik raad dit land zeker aan!

7,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • Erg goedkoop
 • Lekker eten
 • Heel veelzijdig

Minpunten Marokko

 • Het openbaar vervoer
 • Grote steden
Ultieme tip: Draag bedekte kleding.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Agadir (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Janny Spallink-Pepping op 05 mei 2018

Mooi land en vriendelijke personeel in het hotel en ook prima taxi chauffeur, wij zijn door het Atlasgebergte geweest. Plotseling kwamen we een oase met palmbomen en stromend water tegen, heel apart en mooi strand in Agadir.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Neem een taxi en ga door het Atlasgebergte.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig en exotisch land (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Hea helms op 19 december 2017

Samen met een vriendin heb ik een hele mooie reis gemaakt door prachtig Marokko. Het is een erg divers land wat veel te bieden heeft. We hebben de meest toeristische plekken vermeden en zijn begonnen in Casablanca, een relatief moderne stad met een enorme moskee aan de kust, die een bezoekje waard is. Daarna naar Meknes gegaan, een erg mooie historische stad. Een bezoek aan de historische site Volubilis is absoluut de moeite waard! Toen door naar Fes, waar we een kookcursus gevolgd hebben middenin de oude medina. Erg leuk om te doen! Vervolgens zijn we met de auto naar het Atlasgebergte gegaan, overnacht in de bergen en daarna vanuit de sneeuw weer de woestijn in, bij Merzouga (we verbleven in een voorstadje genaamd Hassilabied). Een kamelentrektocht daar is leuk; helaas hebben wij een kortere optie moeten nemen om gezondheidsredenen (niet veroorzaakt door eten of hygiëne ter plaatsen!). Een volgende keer zou ik zeker gaan voor een meerdaagse tocht met meer dan een overnachting. Tenslotte via het gebergte weer omhoog, auto ingeleverd in Fes en toen nog een dagje Rabat. Een prachtige stad met een moderne maar ook echt 'oriëntaalse' uitstraling waar je zeker een aantal dagen heel fijn kunt verblijven!

Tip: tussen Casablanca en Fes hebben we met de trein gereisd, een goede optie in deze drukke streek. Treinen zijn schoon en redelijk betrouwbaar en je krijgt een leuk inkijkje in het lokale leven van alledag.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • Prachtig landschap
 • aardige mensen
 • niet duur

Minpunten Marokko

 • mannen zijn betuttelend richting vrouwen
Ultieme tip: Volubilis, een prachtige historische site.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van de rode aarde (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Klarie ter Bork op 14 december 2017

Marokko heeft veel te bieden. Het is heel divers: de koningssteden, de kustlijn, de mooie bergen, de woestijn en dit alles in één land. De natuur is overweldigend! De rode aarde in combinatie met cactussen, de bergen met prachtige vergezichten, de eindeloze woestijn, die tóch steeds weer anders is! Wat ik lastig vind is de communicatie met de mensen (er wordt bijna geen Engels gesproken) Het is boeiend om kennis te maken met de Marokkaanse cultuur. De medina's in de steden, de soeks, de djellaba's , waar de mannen in gehuld zijn, de gesluierde vrouwen. Wat soms ongemakkelijk voelde voor mij, was om te merken hoe groot de verschillen zijn tussen man en vrouw in deze cultuur. Er valt nog veel te ontdekken voor ons, dus vertrekken we in januari weer met de camper richting Marokko en een groot pluspunt daarbij is ook de zon, die meestal overvloedig schijnt!

Pluspunten Marokko

 • De mooie natuur
 • De cultuur
 • Heel betaalbaar

Minpunten Marokko

 • De taal
Ultieme tip: Een bezoek aan Rabat, een prachtige stad, waar veel te zien is!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch land met vriendelijke mensen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Lia Chang op 12 december 2017

Veel mooie bezienswaardigheden, waaronder Fès. Meknes de bijnaam ‘Versailles van Marokko’ is ook zeker de moeite waard, je kan er mooie wandelingen maken. De Almohaden moskee uit de 12e eeuw is ook zeker de moeite waard. De mensen zijn vriendelijk en er zijn veel lekkere restaurants.

Ultieme tip: Prima restaurants, er zijn eigenlijk geen slechte restaurants.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers

Marokko - Agadir (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Frederieke Wassenaar op 11 december 2017

Marokko is een geweldig land voor alle cultuurliefhebbers. In het gezellige Agadir is het prima vertoeven met gemiddeld 25 graden aan het strand en in het altijd drukke Marrakesh kijk je je ogen uit. Maak een ritje op een kameel of ga naar het krokodillenpark. Een tripje naar de souks van Marrakesh kan niet uitblijven.

Pluspunten Marokko

 • super lieve mensen
 • prachtige omgeving
 • goed weer
 • hele andere cultuur

Minpunten Marokko

 • druk in de grote steden
Ultieme tip: Als je gek bent op zon, zee en strand, maar je ook cultuur wilt snuiven kun je het beste in Agadir een hotel nemen en van daaruit dagtrips maken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Sarah De Bie op 08 december 2017

Onvergetelijke 3-daagse excursie gehad naar de Sahara via het Atlas gebergte. Waar we op kamelen hebben gereden en onder de sterren hebben geslapen. De busrit er naartoe en weer terug naar Marrakesh was een lange zit, maar zeker waard doordat je onderweg ook de mooiste uitzichten hebt.

Pluspunten Marokko

 • betaalbaar
 • gastvrij
 • mooi
Ultieme tip: De Sahara woestijn bezoeken.
Aangeraden voor: Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Marokko (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Yvonne Tinge op 08 december 2017

Door de rondreis hebben we veel van het land gezien: de moskeeën, markten, souks en diverse steden.
Het is zeker de moeite waard om dit land te bezoeken. Ook culinair is het goed vertoeven in Marokko.
Kortom: een aanrader voor ieder die wat anders wil.

Pluspunten Marokko

 • klimaat
 • gastvrijheid
 • culinair
Ultieme tip: Ga zeker mee de woestijn in op een dromedaris.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cultuur in Marrakech en natuur in de bergen en woestijn (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Renske Teppema op 06 december 2017

Marrakech is een hele goede uitvalsbasis om ook andere delen van Marokko te ontdekken. Een paar dagen het drukke Marrakech combineren met een trip naar de rustige bergen en uitgestrekte woestijn is echt een aanrader! Een privé-chauffeur is voor die paar dagen prima betaalbaar en daardoor kom je op plekken die de grote drommen toeristen overslaan. Slaap in Marrakech in een van de leuke 'riads'. Er is veel keuze, dus bedenk waar je in de stad wilt zitten en hoe luxe de overnachting voor je moet zijn. Ding goed af in de souks; ik kijk eerst altijd rond om te zien wat er allemaal is en wat de kwaliteitsverschillen zijn en vraag overal naar de prijs, zodat ik goed kan bepalen wat ik maximaal wil betalen voor een souvenir.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Marokko

 • Afwisselend
 • lekker eten
 • shoppen
 • cultuur

Minpunten Marokko

 • opdringerige verkopers in de soukh
Ultieme tip: Overnacht in een nomadentent in de Merzouga woestijn, waarbij je de zonsopkomst in de woestijn vanaf je eigen dromedaris kan bewonderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

1001 nacht (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Robin Elise Schuur op 05 december 2017

Wanneer je niet houdt van ver vliegen, maar toch van een totaal andere cultuur wilt proeven dan ben je in Marokko aan het juiste adres. Op een kleine 4 uur waan je je in prachtige oosterse riads en ruik je de geur van de meest diverse specerijen. Wij zijn deze zomer is Marrakesh en in een deel van de Westelijke Sahara geweest.
In Marrakech beleef je een combinatie van de hectische, maar ook zeer uitgesproken cultuur. Wij hebben absoluut genoten. In de riad kom je in een oase van rust terecht, zodat je de chaos in de oude medina en van thuis vergeet. De mensen zijn op en top vriendelijk, ook al raken ze een beetje gefrustreerd als je niet koopt wat zij jou aan prijzen. Er blijft toch wel over en weer begrip voor elkaar. Ga in de avond het indrukwekkende Djemaa el Fna plein over en laat je zintuigen prikkelen. De heerlijke geuren van tajin zijn in de avond uren overal te ruiken.
De Westelijke Sahara is een prachtig natuurgebied. Nadat je er bent geweest, geloof je wel degelijk in gouden bergen, want die zie je daar. Wij sliepen op iets meer dan een uur rijden per kameel midden in de woestijn bij een nomade kamp. Wauw, een moment van stilte overvalt je wanneer je onder de Melkweg ligt met je dekentje. Marokko heeft ons hart verwarmd en onze zintuigen geprikkeld, wij willen absoluut terug.

Pluspunten Marokko

 • cultuur verschil
 • sahara
 • oude medina

Minpunten Marokko

 • Opdringerige verkooplui
Ultieme tip: Riad hoppen, het is niks leukers om zoveel mogelijk riads te zien en te ervaren! Iedere nacht ergens anders heen dus.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Terug naar mijn familie roots (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Karima Choukeri op 03 december 2017

Ik ben vele malen naar Marokko geweest. Mijn ouders zijn allebei opgegroeid in de stad Safi. Safi ligt in de buurt van Essaouira en Marrakech, en is niet een hele grote stad zoals marrakech en zijn ook niet veel touristen te bekennen, maar dat maakt de experience beter.
Rond Safi liggen veel verschillende stranden. Van surfstrandjes tot stranden vol met locals. Het is handiger om een auto te bezitten, zodat je naar plaatsen kunt waar taxi’s niet heen gaan. Dat zijn naar mijn mening de mooiste plaatsen, mooi, avontuurlijk en rustig. na de vele stranden zit Safi, vol met geschiedenis, prachtige architectuur en de Marokkaanse cultuur is overal te bekennen. De oude medina toont het allemaal. het is omringd door een prachtig fort met smalle steegjes, verschillende traditionele deuren en poorten.
De architectuur laat je denken dat je rond loopt door de straten van Kingslanding.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Marokko

 • als tourist is het moeilijk om rustig door de souks te wandelen
Ultieme tip: Bezoek Marokko rond de lente of in herfstperiode. Dan zie je Marokko op z’n mooist en dan is de temperatuur perfect!

Specialisten Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors