Drinken: mierzoete muntthee

Drinken: mierzoete muntthee

door Marjolein den Dekker

Het is de nationale drank van Marokko dus je zal het veel drinken op je reis. Bestel dus muntthee of atay deeyal naanaa in het Arabisch. En hoe zoeter, hoe beter.

Naanaa betekent letterlijk de gift van Allah. En dat verklaart meteen de populariteit van muntthee. Thee wordt de hele dag op sierlijke wijze geschonken in Marokko.

ZELF NAAR Marokko?

Bekijk alle 47 reizen naar Marokko

Sociale thee

In de souks van de oude medina's van Fès of Marrakehs zie je jongens of mannen met de glimmende dienbladen thee van winkel naar winkel snellen. Een kopje muntthee wordt gedronken om de tijd te stillen, maar ook tijdens het onderhandelen tijdens de verkoop en tot slot om de koop van bijvoorbeeld een tapijt of te bezegelen.

Muntthee drinken is vooral een sociale bezigheid. Bij bezoek aan familie of vrienden is het schenken van de mierzoete thee het eerste wat de gastvrouw doet. Zij zal hier (handgemaakte) zoete koekjes bij serveren.

Recept muntthee

Marokkaanse thee maak je heel makkelijk zelf door een liter thee te trekken met (gunpowder) groene thee en en een aantal takjes munt. Zoet de thee met flink wat suiker. Gunpowder is een Chinese theesoort.

Hou je niet zo van zoet? Vraag dan om weinig suiker (shweeya soukar) of helemaal geen suiker (ble soukar).

Reizen Marokko

Specialisten Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors