Seychellen
Gemiddelde waardering
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Steden of plaatsen
- Locals
- Veilig
- Natuur
- Stranden
- Klimaat

Seychellen

door Charlotte de Vries

Nee, dit keer verkopen de brochures geen onzin. Op de Seychellen zijn de stranden écht parelwit, de zee écht azuurblauw, de flora en fauna écht uniek. De Seychellen zijn een onaangetast paradijs. Want van de meer dan honderd eilanden die de archipel bij de Afrikaanse oostkust vormen, is minder dan een derde bewoond.

Maar de Seychellen bieden meer dan de ultieme luxe strandvakantie. Langs haar kustlijn Beau Vallon maak je avontuurlijke duiken, voorbij kleurrijke koraalriffen en walvishaaien. En in het natuurpark Vallée de Mai vind je onder meer de reusachtige palm Coco de Mer met de grootste kokosnoot ter wereld.

Schitterende bezienswaardigheden op de Seychellen

Mahé is het hoofdeiland van de Seychellen, waar ongeveer tachtig procent van de gehele bevolking woont. Het eiland komt regelrecht uit een sprookjesboek. Groene bergen zakken in satijnen zandstranden en kristalhelder water. Oude piraten rusten zachtjes in de graven van Bel-Air.

De hoofdstad van Mahé is Victoria: een van de kleinste steden ter wereld. Haal wat vers fruit bij haar knusse markt en peuzel die op tijdens een wandeling door de botanische tuinen.

Duiken bij de Seychellen

Ongeveer drie kilometer ten westen van Victoria ligt de kustlijn Beau Vallon. Hier vind je een letterlijke zee van kleur. Zeeschildpadden, dolfijnen, papegaaivissen en walvishaaien zwemmen door een gekleurd koraallandschap. Vanaf Beau Vallon kan je ook excursies maken naar indrukwekkende rotswanden en scheepswrakken langs andere eilanden.

Seychellen en de Coco de Mer

Tijdens je reis naar de Seychellen mag je de unieke palm met de grootste kokosnoot ter wereld natuurlijk niet missen. De Coco de Mer groeit alleen op eilanden Curieuse en Praslin. Een wandeling langs de reusachtige palmbomen in natuurpark Vallée de Mai op Praslin is bijna onwerkelijk.

Like deze pagina

Reizen Seychellen

Meer Seychellen

Reviews Seychellen

Seychelles (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Sharon Sharon op 22 januari 2017

Een plek om heerlijk te relaxen en eiland te hoppen. Wat een paradijs is het hier!! Soms wat regen. Maar een superbestemming voor stellen en backpackers. En misschien wel voor je huwelijksreis!? Ik vond het echt heerlijk hier

Ultieme tip: Huur een auto
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Seychellen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Botswana kenner
Sponsors