Namibië
8,5
9,1 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,1 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,6 Veilig
9,6 Natuur
6,8 Stranden
8,4 Klimaat

Namibië

door Charlotte de Vries

Namibië is de droom van elke fotograaf. Als een van de minst dichtbevolkte landen ter wereld, is de kolossale natuur van Namibië ongerept gebleven. Van de eindeloze, eindeloze duinvlaktes in de westelijke Sosussvlei tot de dichtbegroeide bush en sensationele wilde dieren in het noordelijke natuurpark Etosha.

Sinds haar onafhankelijkheid in 1900 is Namibië een van de jongste landen van Afrika. Decennialang vochten Engelsen, Duitsers en Zuid-Afrikanen om haar diamanten. Vandaag de dag geniet Namibië van een stabiele democratie. Verschillende stammen zoals de Himba leven vredig naast elkaar en toeristen kunnen de natuurschatten veilig bewonderen.

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 104 reizen naar Namibië

Verbluffende bezienswaardigheden in Namibië

De Namibwoestijn domineert de westelijke kust van Namibië. Deze tweeduizend kilometer lange zandwoestijn is een van de oudste en droogste ter wereld. Hierin ligt de Sosussvlei. Haar duinen zijn wel 325 meter hoog. Ze vervormen met elke windvlaag en tijdens zonsopkomst verven lichtstralen ze vuurrood tot pastelgeel. Vlakbij liggen in het Namib Naukluft National Park ook de ruige pieken en diepe kloven van het Naukluft-gebergte.

Als je zoekt naar een uitdaging, trakteer jezelf dan op een intensieve wandeling naar de oranje dieptes van de Fish River Canyon. Na de Grand Canyon is Fish River met 160 kilometer de langste kloof ter wereld.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Namibië's natuurparken en dieren

Ondanks haar ruwe klimaat is Namibië een diverse dierenwereld rijk. In het noorden vind je een van de meest spectaculaire wildlife-parken ter wereld, het Etosha National Park. Rijd hier met een auto naar een drinkplaats en wacht tot de leeuwen en olifanten komen drinken en badderen.

Bezoek je liever een bescheidener natuurpark, maak dan een trip naar Caprivi. Hier genieten vooral olifanten en koedoe van een wateroase. En zoek je toevallig naar duizenden zeehonden, tour dan door de ruige Skeleton Coast.

Steden in Namibië

Namibië staat bekend om haar natuurschoon, maar ook haar steden zijn een bezoekje waard. Ontdek de koloniale architectuur die door de moderne hoofdstad Windhoek kruipt. Ga skydiven, quadracen of sandboarden rondom de Duitse stad Swakopmund. Of huiver door de oude mijnsteden Lüderitz en Kolmanskop, waar zandstormen de oude huizen hebben ingebroken.

Namibië zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Safari Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Namibië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Safari Desk!

Like deze pagina

Reizen Namibië

Meer Namibië

Reviews Namibië

Namibië (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Katinka Jellema op 03 december 2019

Etosha is the place to be zo mooing en duidelijk ook is sossevlei even ervaring opzich zelf wij zijn 2 weken in Namibië geweeste n je hebt tijd zat om van windhoek via de kust weer terug naar windhoek te rijden

Ultieme tip: Ga in swakopmund eten bij de tub en voor vis en schaaldieren geweldig verder zorg dat je op tijd overnachting plekken in etosha geregeld heb
Aangeraden voor: Gezinnen

Namibië prachtig land met veel wild en vriendelijke mensen (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Elly Gesthuizen op 21 november 2019

Namibië is een prachtig land en veilig om zelf met een auto te doorkruisen, ze hebben maar een paar verharde wegen en voor 80% zijn het onverharde wegen, die redelijk goed begaanbaar zijn met een gewone auto, ze worden regelmatig aangereden. Je kunt er veel wild spotten, vooral in het Etosha National Park, waar je zelf rond mag rijden. Verder heeft Namibië prachtige landschappen, Je zult je hier geen moment vervelen er is altijd wel iets te zien. De hotels, lodges en B&B zijn ook allemaal prima.

Pluspunten Namibië

 • Aardige mensen
 • betaalbaar
 • prachtige natuur
 • veel wild

Minpunten Namibië

 • Onverharde wegen.
Ultieme tip: Ga in ieder geval naar het Etosha National Park en trek daar minimaal 2 á 3 dagen voor uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Alleen op de wereld (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Martijn Gillissen op 17 november 2019

Als je googled kom je vanzelf de highlights tegen van Namibië. De meeste mensen reizen het rondje Namibië tegen te klok in. Tip gaat met de klok mee en vermijdt dat je steeds dezelfde mensen tegen komt, voor over deze er zijn. Wees voorbereid op de extreme leegte van het land met prachtige vergezichten die om het uur wisselen als je aan het rijden bent waardoor dit nooit verveelt.

Minpunten Namibië

 • lange afstanden rijden
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijke reis (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Marianne Sterk op 17 november 2019

Gestart in Windhoek, vandaar met de Toyota Hilux door Namibië en Botswana vier weken rondgereden. Sossusvlei, Ethosha Park en plaatsen hiertussen. Op campings gestaan met de auto en een tent op het dak. Wat een ervaring! De caprivi strip doorgereden en even een uitstapje naar de Victoria Falls gemaakt.
In Botswana een mocoro trek gemaakt en overnacht in de zoutpan, wat een onvergetelijke ervaringen. Oog in oog met een nijlpaard, waterbuffels en olifanten.
Dan op een dag met de auto op een binnenwegje rijden en dan oog in oog met een lynx of caracal die net een springbokkie heeft gevangen. Even een triest gevoel voor het springbokkie, maar nature life is though!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • Iedereen heel erg vriendelijk en wegen zijn goed berijdbaar.

Minpunten Namibië

 • Kan ik niet benoemen.
Ultieme tip: River guesthouse in Omaruru Namibië, camping en kamers. Eigenaar Ecki is fantastische gastheer en kan uitstekend koken. Zijn drankje Township toilet, een onvergetelijke ervaring.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Avontuur in de woestijn (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Tobias Van Wissen op 29 december 2018

Prachtige natuur, veel wildlife, vriendelijke lokale bevolking, gemakkelijk rond te rijden in de huurauto. Lekker weer. diverse landschappen. De complete big Five. Goede en luxe accomodaties. Even wennen aan het linksrijden.

Pluspunten Namibië

 • de big five
 • game drives

Minpunten Namibië

 • geen
Ultieme tip: Met je eigen huurauto het land rond.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Waanzinnig land!! (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Maartje Veenstra op 20 december 2018

Wat een prachtig land en ontzettend aardige mensen. Wij zijn begonnen in Ethosa waar we ontzettend veel dieren hebben gezien. Maar liefst 14 neushoorns in 2 dagen. Andere hoogte punten waren Fish River canyon, prachtig natuurgebied. Ook het stukje Kalahari in Namibië is een erg mooi natuurgebied. Ook Sossusvlei mag niet overgeslagen worden, beklim vooral de hoge duin voor een mooi uitzicht.

8,1
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ga kamperen bij Kahalari game reserve.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Diversiteit in de woestijn (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Denise van der Plaat op 16 december 2018

Wat mij het meeste is bijgebleven van mijn rondreis door Namibië is de diversiteit aan landschappen. Van kanoën op de oranjerivier, de uitzichten van de Fish river canyon, het beklimmen van de zandduinen en het wildspotten in Etosha.

Pluspunten Namibië

 • vriendelijke bevolking
 • desolate landschappen
 • mooiste sterrenhemel
Ultieme tip: Een aanrader is zeker het beklimmen van Big Daddy bij de deadvlei. Sta vroeg op en doe de klim als het nog koeler is. Het uitzicht en de afdaling is de inspanning meer dan waard!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kleurrijk Namibië (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Lilian de Vries op 06 december 2018

Namibië is een prachtig en kleurrijk land. De natuur is zeer afwisselend. Van savanne tot rotsachtig en van woestijn tot bergen. Het is een land waar je heel goed en veilig zelf kan rijden. Wij, 2 vriendinnen, hebben 4 weken zelf gereden met een huurauto. We hadden wel de locaties van tevoren geboekt maar voor de rest hadden we de vrijheid om te gaan en staan waar we wilden. Het was een prachtige reis!

Ultieme tip: Hoogtepunten voor mij waren Sossusvlei, Etosha NP en het zelf rijden door dit prachtige land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Melanie Witteveen op 05 december 2018

Wauw Namibië het land dat mijn hart heeft gestolen, zoveel moois is hier te zien. Van de Namib-woestijn tot de canyons! De bevolking is gastvrij en super aardig, ze vertellen graag over hun land en de mooiste plekken die er zijn. Tevens is Naankuse, Neuras en Kanaan Lodge een goede plek om te overnachten, van wijn proeven tot de sanctuary bezoeken.

Pluspunten Namibië

 • Aardige locals
 • goedkoop
 • geweldige natuur

Minpunten Namibië

 • niet overal bereik met je telefoon
Ultieme tip: Als je naar Sossusvlei gaat, ga vroeg in de ochtend en boek een lunch bij Sossusvlei lodge. Zo ben je gegarandeerd van een goede lunch na een stevige wandeling op de duinen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzondere ervaring tussen dier en natuur. (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Lauran Lauwerijssen op 12 november 2018

11 dagen rondgetrokken door Namibië. Soms urenlang niemand tegen komen en intens kunnen genieten van dit prachtige land. Als afsluiting van deze reis 3 dagen verbleven in Etosha waar er zoveel moois te zien was. Ook met 2 weken extra vakantie is er nog zoveel meer te beleven in dit land. Het wisselt letterlijk van uitgestrekte vlaktes tot hoge rots landschappen.

Pluspunten Namibië

 • De lokale bevolking is super vriendelijk.
 • Bijna iedereen is de Engelse taal machtig.
 • Diverse flora en fauna.

Minpunten Namibië

 • In het donker zijn de grote steden niet veilig om je zonder toezicht door de stad te begeven.
Ultieme tip: Als afsluiting van de trip een bezoekje brengen aan Joe´s beerhaus in Windhoek en een dag later voldaan het vliegtuig in te stappen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Roadtrip namibie (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Nicole De vries op 11 november 2018

Namibië is zo niks dat het alles is!
Uitgestrekt, verlaten, puur, ruig en opvallend genoeg heel schoon.
In 10 dagen bekende rondje gereden maar nog lang niet klaar. Eindeloos gereden met zijn tweeën. Nooit onveilig gevoeld. Ik kan er niks negatiefs over zeggen, alleen dat het veel te kort was!!!

Pluspunten Namibië

 • prachtig
Ultieme tip: Pelicans point bij Swakopmund
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Namibië 2018 (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Sophie van Moll op 11 november 2018

Erg mooi land, vriendelijke mensen en heerlijk eten.
Heel wijds, afwisselend met groene natuur en woestijn. Wildparken mooie dieren gezien. Was erg fijn om met een reisorganisatie te reizen. Alles is geregeld, en vervoer met de bus.

Pluspunten Namibië

 • heerlijk eten
 • vriendelijke mensen

Minpunten Namibië

 • lange afstanden
Ultieme tip: Wilde paarden zien in Gondwana, waanzinnig mooi. Kolmanskopp spookstadje, erg indrukwekkend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Namibië, het land waar tijd tekort komt. (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Miranda Zwijgers op 11 november 2018

In Namibië is zoveel moois te zien. Ga je voor de natuur? De dieren? Of juist de traditionele stammen? Het kan allemaal. Voor zowel natuur als de dieren kan ik je aanraden om een meerdaags bezoek aan Etosha National Park te brengen. Laat je goed informeren door je reisbureau of lokale gidsen wat in die periode de beste plek en tijd is om dieren te spotten. Je ziet gelijk ook de typische natuur van de struiken, bomen, maar ook de zoutvlakte. Wil je daarnaast ook juist de woestijn zien, kun je via de kust omlaag rijden langs Swakopmund en de woestijn daar. De kust is ook schitterend, stop dan zeker even bij Skeleton Beach. Als je nog verder naar het zuiden gaat kun je naar Namib Naukluft National Park. Een en al woestijn met rotsgebergte en vulkaangrond. Adembenemend.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • Afwisselende natuur
 • veel wilde dieren
 • vriendelijke mensen

Minpunten Namibië

 • Bedelaars op toeristenplekken
Ultieme tip: Als je de tijd wilt hebben om plekken of dieren te bewonderen onderweg, raad ik je aan eigen vervoer te regelen. Huur een mooie jeep met alle gemakken en rij zelf overal naartoe.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Namibië en Botswana 2018 (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Jose Vergeer op 11 november 2018

Namibië is een schitterend land om zelf doorheen te reizen. De 4x4 auto en accommodaties waren door een Afrika specialist geboekt en hadden een leuke afwisseling van campsites (als je vroeg bent in de Nationale Parken), hotels in steden en enkele luxe lodges als afwisseling. De wegen in het noord/westen zijn greffel en soms stuiterden we over de weg zodat de flessen frisdrank ontplofte achterin de auto. Om rotsgravures en Himbas te bezoeken moesten we deze wegen begaan, maar wat heerlijk om richting Etosha weer op asfalt te mogen rijden. We bouwden de spanning voor wilde dieren steeds op, de eerste struisvogel, olifant, zebra of giraf langs de weg werd uitgebreid vol enthousiasme gefotografeerd en later in Etosha genoten we van de veelheid aan wild bij de drinkplaatsen. ‘s Avonds bleven we bij de drinkplaats zitten en genoten van het bijzondere wild wat daar ook kwam, zoals de (zwarte) neushoorn en hyena’s. Helaas hadden we geen cheetah in het wild gezien, maar gelukkig hadden we een overnachting op een cheetah farm waar we tamme cheetahs konden aaien en demonstratie kregen van het voeren van de cheetahs in de opvang. Een schitterende vakantie om lang van na te genieten en een aanrader voor andere gezinnen.

Pluspunten Namibië

 • Heel goed zelf te reizen
 • leuke combinatie van natuur en cultuur

Minpunten Namibië

 • in zomervakantie van scholen is het daar winter
 • dus ‘s avonds half zeven donker
Ultieme tip: Bezoek de Himba’s met een gids, hij vertelt je veel over cultuur en leefomgeving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Namibië en Botswana (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Katrien De Smet op 11 november 2018

Veelzijdig land met prachtige natuur. Van de duinen tot de kust en de wildparken. Elk van de plekken is een aanrader. Probeer te overnachten in de Sossusvlei en beklim de duinen bij zonsopgang, ga kajakken met de zeehonden nabij Swakopmund en zoek de big five in Etosha. Trek naar de Okavango delta en geniet van het groen!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • roadtrip

Minpunten Namibië

 • geen
Ultieme tip: Kamperen in een tent op de wagen. Prachtig avontuur!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een waanzinnige safari door Namibië (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Cindy van Asch op 11 november 2018

Namibië is een waanzinnig mooi land. De uitgestrekte duinen, Etosha park Kunene river hebben wij bezocht. Naar de lokale bevolking Himba's is echt een must!!! In Namibië begeef je je tussen al het wild ipv alleen in de parken.

Pluspunten Namibië

 • aardige bevolking
 • wilde dieren
 • mooie natuur
 • dune 45

Minpunten Namibië

 • swakopmund
Ultieme tip: Erop uit met auto met tent op dak voor een echt safari gevoel. 's Nachts de wilde dieren horen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waanzinnig Namibië (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Daisy Dorssers op 06 maart 2018

Aankomst op Windhoek International Aiport is al de eerste bijzondere ervaring. De grootste luchthaven van het land is vermoedelijk nog kleiner dan Eindhoven Airport. Na lang wachten op bagage en douane onze auto opgehaald. Daarna nog een tent opgehaald in het centrum van Windhoek. Nog steeds is het ochtend. We willen als eerste naar Sesriem/Sossusvlei, dat is een lange rit. Omdat we toch in de ochtend arriveren besluiten we alvast een stuk te rijden. Volgens Google Maps is het maar 4uur rijden... Wij zijn echter niet meteen erg goed in het rijden op de onverharde wegen en doen er 8uur over.. Meteen op dag 1 in het donker moeten rijden... Oeps.. De volgende dag rijden we door naar Sesriem.. We slapen binnen het park in ons eigen tentje.. 's avonds zonsondergang op een duin, de volgende ochtend vooraan in de rij voor Dune 45.. Fantastisch! Na 2 dagen rood zand door naar Swakopmund.. waar het rond deze tijd frisjes moet zijn.. Wij hadden echter ongekende hitte van 35 graden. Leuk stadje. lekker eten, lekkere biertjes, sandboarden was tof. Daarna via Spitzkoppe naar Brandberg. Spitzkoppe was fantastisch. Geen mens te bekennen.. wat een rotsen en bergen! Brandberg/Uis was wel leuk, niet heel bijzonder. Daarna wilde we eigenlijk naar Twijfelfontein, maar veel reizigers klaagden over de enorm slechte weg.. dus toen maar alvast naar Etosha.. Omdat we niets geboekt hadden moesten buiten het park slapen. We hadden fantastische lodge; Mondjila Safari camp. Echt een aanrader. Super vriendelijk personeel. Daarna naar Grootberg/Hoada Camp, voor een Rhino trekking in het wild. Ook erg gaaf! Na een paar uur of road rijden met 3 rhino rangers en wat speurwerk van deze heren vonden we dan eindelijk de neushoorn in het wild. Heel gaaf!!! Daarna weer 3 dagen Ethosha, dit keer in het park. En als afsluiting nog naar een cheetah opvang centrum in Otjiwarongo en een dagje Windhoek. Lekker eten en drinken bij Joe's Beerhouse. En door naar Kaapstad! Namibië je was fantastisch!

7,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • Aardige mensen
 • mooie natuur
 • lekker eten

Minpunten Namibië

 • ver vooraf accommodaties boeken in de parken
 • de wegen (maar daar wen je wel aan)
Ultieme tip: Zonder twijfel Spitzkoppe! Dat sloegen de meesten over, we waren er dan ook vrijwel alleen. En ik zou iedereen adviseren een echte goeie 4x4 te nemen (met tent op het dak!)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Etosha National Park (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Nathalie van Gool op 26 december 2017

Fantastisch land om doorheen te rijden. Veel mooie natuur. Tips zijn onder andere Dune 45 beklimmen, in Etosha National Park overnachten bij Okaukuejo. Plaats Swakopmund waar de dolfijnen dicht bij het strand komen. Fish River Canyon is geweldig.

Ultieme tip: Ga sowieso naar de Sossusvlei, Sesriem. Dune 45 klimmen voor zonsopgang is echt fantastisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Namibië: Puur Afrika (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Kelly Baetsen op 25 december 2017

Namibië stond al jaren torenhoog op mijn bucketlist en het was nog mooier dan verwacht. Sossusvlei, Deadvlei, Etosha Nationaal Park, de Himba's, Swakopmund...het was allemaal geweldig! Namibië is een walhalla voor liefhebbers van natuur en wildlife.

Pluspunten Namibië

 • Prachtige natuur
 • geweldige woestijn
 • veel wildlife
 • puur Afrika

Minpunten Namibië

 • soms slechte wegen
 • weinig cultuur
Ultieme tip: Ga quadbiken in de duinen van Swakopmund! Je voelt je net een kind in een snoepwinkel. Als kers op de taart kun je ook nog gaan sandboarden. Super tof!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Elke ochtend die strakblauwe lucht (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Conny van Gremberghe op 15 december 2017

Net een tour van drie weken Namibië achter de rug. Bijna 4000 kilometer gereden, waarvan de helft op slechte wegen. Helft van reis zelf geregeld, andere helft via Sabi Safari, nu Van Verre. Zal dat laatste niet meer doen. Beter en goedkoper is het om touroperators in Namibië zelf te benaderen. Er zijn goede en betrouwbare organisaties. Gestart in Windhoek, via Waterberg naar Etosha, Damaraland, stuk Skelettenkust, via Swakop naar Sossusvlei, dan door Namib naar Aus en Luderitz, Fish River Canyon, Keetmanshoop, Kalahari Intu Afrika terug naar Windhoek. Gecharmeerd van bijzondere Lüderitz en Kalahari. Enorme afstanden en leegte landschap kunnen verdwaasd effect geven, alles op jezelf doen, uren achtereen en dan plots tussen 10 giraffen zitten. Mooie beleving. Staatspark Etosha valt tegen - niet het wild, wel accommodaties, wegen, onderhoud en service. Zou stukken beter kunnen getuige ook het aanbod van kleinere en private wildparken. Indien u zelf gaat rijden, kies voor 4wd met wat hogere zit, hoeft niet perse een dure Toyota Hilux te zijn, Rav of Hyundai I35 is ok. Zelfs een Duster redt het wel. Veel gravelwegen zijn slecht, maar worden regelmatig geschraapt. Pas bij dit soort werken wel goed op voor steenslag. Gros van Namibiërs rijden hard, te hard. Veel ongelukken. Meeste accommodaties die wij gebruikten - van Bed & Breakfast tot lodges - waren schoon, goed, zo ook van de kost. Veel vlees/ wild van de kost, vaak in buffetvorm. Grotere supermarkten hebben redelijk aanbod van verse groenten en fruit. Ook andere boodschappen voor handen, Europees aandoend aanbod. Restaurants in steden vaak puur op toerist gericht, prijzen in bijv Swakopmund, voor Namibië erg hoog. Zou Namibië niet met kleine kinderen doen ivm afstanden, die zijn groot. Bijna altijd, dus neem alsjeblieft de tijd.

7,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
3 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • "Ons verstaan mekaar"
 • Veelal aardige mensen

Minpunten Namibië

 • Erg veel Duitse groepen
 • Kan erg heet zijn
Ultieme tip: Zeer genoten van verblijf in Camelthorn Lodge Kalahari Intu Africa Game reserve, klein wildpark 60 kilometer noordoostelijk van Mariental. Ook genoten van eten in Helmeringhausen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Namibië

Reizen Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors