Namibië
8,3
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,0 Steden of plaatsen
8,5 Locals
8,5 Veilig
9,7 Natuur
6,6 Stranden
8,2 Klimaat

Namibië

door Charlotte de Vries

Namibië is de droom van elke fotograaf. Als een van de minst dichtbevolkte landen ter wereld, is de kolossale natuur van Namibië ongerept gebleven. Van de eindeloze, eindeloze duinvlaktes in de westelijke Sosussvlei tot de dichtbegroeide bush en sensationele wilde dieren in het noordelijke natuurpark Etosha.

Sinds haar onafhankelijkheid in 1900 is Namibië een van de jongste landen van Afrika. Decennialang vochten Engelsen, Duitsers en Zuid-Afrikanen om haar diamanten. Vandaag de dag geniet Namibië van een stabiele democratie. Verschillende stammen zoals de Himba leven vredig naast elkaar en toeristen kunnen de natuurschatten veilig bewonderen.

Verbluffende bezienswaardigheden in Namibië

De Namibwoestijn domineert de westelijke kust van Namibië. Deze tweeduizend kilometer lange zandwoestijn is een van de oudste en droogste ter wereld. Hierin ligt de Sosussvlei. Haar duinen zijn wel 325 meter hoog. Ze vervormen met elke windvlaag en tijdens zonsopkomst verven lichtstralen ze vuurrood tot pastelgeel. Vlakbij liggen in het Namib Naukluft National Park ook de ruige pieken en diepe kloven van het Naukluft-gebergte.

Als je zoekt naar een uitdaging, trakteer jezelf dan op een intensieve wandeling naar de oranje dieptes van de Fish River Canyon. Na de Grand Canyon is Fish River met 160 kilometer de langste kloof ter wereld.

Namibië's natuurparken en dieren

Ondanks haar ruwe klimaat is Namibië een diverse dierenwereld rijk. In het noorden vind je een van de meest spectaculaire wildlife-parken ter wereld, het Etosha National Park. Rijd hier met een auto naar een drinkplaats en wacht tot de leeuwen en olifanten komen drinken en badderen.

Bezoek je liever een bescheidener natuurpark, maak dan een trip naar Caprivi. Hier genieten vooral olifanten en koedoe van een wateroase. En zoek je toevallig naar duizenden zeehonden, tour dan door de ruige Skeleton Coast.

Steden in Namibië

Namibië staat bekend om haar natuurschoon, maar ook haar steden zijn een bezoekje waard. Ontdek de koloniale architectuur die door de moderne hoofdstad Windhoek kruipt. Ga skydiven, quadracen of sandboarden rondom de Duitse stad Swakopmund. Of huiver door de oude mijnsteden Lüderitz en Kolmanskop, waar zandstormen de oude huizen hebben ingebroken.

Like deze pagina

Reizen Namibië

Meer Namibië

Reviews Namibië

Unspoiled Namibia (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Astrid Veerkamp op 19 september 2017

Beautiful Namibia is huge, empty and unspoiled. The landscapes are diverse. Fish River Canyon is majestic, Namib Desert overwhelming in its emptyness. The coast line is rough, Sossusvlei breathtaking with the sand dunes. Damaraland with green hills and rocks. Etosha Pan is something else, a must see.
The Namibian people are friendly and hospitable. This relatively unknow country is a hidden gem.

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Visit Fish River Canyon and Sossusvlei at sunrise, the best light for photography.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Een geweldig land. (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Alice Dingeman op 30 juni 2017

We waren voorheen 2 x in Zuid-Afrika en nu voor het eerst in Namibië. Zuid-Afrika stond jaren op de eerste plaats, boven Nieuw-Zeeland en Canada enz. maar helaas voor Zuid-Afrika is het nu naar de 2e plaats gedegradeerd. Het is er nog echt puur. Zandwegen (stofpad en stampad) in het Afrikaans. Weinig of geen verkeer in het binnenland, veiliger en meer dingen te zien die wij in Europa niet kennen. Zoals bijvoorbeeld de Kalahari en Namib woestijn. Nog echte stammen te bezoeken, die niet na het bezoek van ons de spijkerbroeken weer aantrekken en naar huis gaan. Daarnaast ook veel wild (big 5) dus alles wat je maar te wensen hebt.

Pluspunten Namibië

 • Het is schoner dan in Zuid Afrika
 • veiliger en er is meer te zien.
Ultieme tip: Ga in juni daar heen. Dan is de temperatuur voor ons op zijn best en kun je ook de woestijnen goed bezoeken.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Afrika met een Duits tintje (bezocht in februari 2010)

Review geschreven door Cindy Rodermond-Snabilié op 30 juni 2017

Hoewel februari één van de warmste maanden is, is Namibië dan prima te bereizen. Het is ook redelijk veilig land met goede wegen en goede voorzieningen. Wij kozen voor het rondreizen met een camper en bezochten de bekende plekken maar hadden door onze camper ook de mogelijkheid de minder bekende plekken te bezoeken. Voordeel van de maand februari is dat het dan heel rustig is. Vaak stonden we op campings waar we het rijk voor ons alleen hadden. een ander voordeel is dat het geen regentijd is. De dieren trekken dan naar de parken waar er nog wel (soms kunstmatig) water is.
Het klimaat is behoorlijk verschillend. In Deathvlei was het bloedheet, maar aan de kust hadden we toch wel een fleecejack nodig.
Eén van de dingen waar je op moet letten is altijd te tanken als je een tankstation tegenkomt ook al heb je nog redelijk wat in je tank zitten. Tankstations zijn namelijk dun gezaaid. Verder is het handig om ook wat gereedschap en een sleepkabel mee te nemen. Huurauto's en campers zijn daar niet mee uitgerust en het is niet ondenkbaar dat je wel eens vast kan komen te zitten in het zand.
Voor natuurfotografie is dit een geweldig land.

Pluspunten Namibië

 • Goed zelf te bereeizen.

Minpunten Namibië

 • Weinig tankstations.
Ultieme tip: Huur en auto of camper en verken het land zelf. Doe bij de Namib woestijn de excursie "The little five". De oesters hier zijn de lekkerste die ik ooit heb geproefd.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In 2014 zijn wij in Namibië geweest en wij zullen de Sossusvlei nooit meer vergeten. (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Hilco Loman op 28 juni 2017

De Sossusvlei moet je gezien hebben als je in Namibië bent! Doe dit zo vroeg mogelijk in de ochtend, zodra de poort opengaat moet je echt even doorbijten en gelijk doorrijden naar Sossusvlei. Als de zon nog niet te hoog aan de hemel staat heb je prachtige schaduwen en zodra hij hoog staat zijn deze verdwenen en zijn de foto's een stuk minder mooi! Op de terug weg kun je de andere mooie plekken nog weer aandoen.

Ultieme tip: luchtballonvaart over Sossusvlei.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Namibië (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sylvia Truijen op 25 juni 2017

Rondreis gemaakt met kampeerauto van ASCO Car Hire door Namibië van 2 weken! Super gaaf!
Windhoek - Mariental - Sossusvlei - Walvisbay - Swakopmund - Erindi National Park - Etosha - Halali - Ondangwa - Grootfonteyn - Okahandja - Windhoek.
Prachtige combinatie van natuur, cultuur, rust en meer toerisme. Er zijn overal voldoende kampeerplaatsen. Alles staat ook goed aangegeven. Ook allemaal erg schoon, beter dan in Europa.
Wij hadden alleen het National Park van Sossusvlei en Etosha vooraf geboekt. Elke dag bbq (braai) onder een heldere sterrenhemel. Wel even voldoende boodschappen doen in de grote steden, maar overal is wel wat te vinden. Ook campings hebben vaak een restaurant of winkeltje. Echt een aanrader!

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het adembenemende Namibië: een paradijs voor natuur- en dierenliefhebbers (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Lynn Pauwels op 24 juni 2017

Een van de mooiste plekken van Namibië is de Namibische woestijn met haar torenhoge zandduinen die elke minuut van kleur veranderen door de wisselende inval van het zonlicht. De duinen hebben hun vuurrode kleur te danken aan de ijzeroxide en in combinatie met het zonlicht levert dit schitterende taferelen op.
Kortom, Namibië heeft zoveel te bieden, onderscheidt zich van andere naburige landen door prachtige gevarieerde landschappen en is een ware streling voor het oog.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • Variërend landschap (duinen - zee - heide - woestijn etc.)

Minpunten Namibië

 • Weinig bankkantoren om geld te wisselen
Ultieme tip: De Kalahari sundown game drive is een must! Daarnaast mag een bezoek aan de Himba's en aan het prachtige Etosha National Park zeker niet ontbreken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Road trip Windhoek - Sussosvlei - Swakopmund - Etosha (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Jolijn Kenkhuis op 24 juni 2017

Een prachtige reis. Ik zou het iedereen aanraden. Het is inmiddels al weer 3 jaar geleden, maar nog steeds maakt de reis enorm veel indruk op mij. De zonsondergangen zijn de mooiste die ik ooit heb gezien!

7,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
5 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • Super aardige locals
 • heerlijk eten
 • gevoel van vrijheid

Minpunten Namibië

 • Swakopmund is wat toeristisch
 • Veel insecten
Ultieme tip: Ga goed voorbereid op reis. Huur een goede auto, neem genoeg water mee, etc. En stap goed uitgerust de auto in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Namibië prachtig land! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Yvonne Kapaan op 17 juni 2017

De Sossusvlei geweldig, wel 's morgens vroeg gaan. De schaduw(en) van de rode zandbergen, zo prachtig! Ga overnachten in lodges, heerlijk. Bezoek de Fish River canyon en het Naukluftgebergte en cape cross en geniet van alle dieren onderweg. Verdiep je in het Herero volk en de Himba's. Niet vergeten een bezoek te brengen aan de township bij Swakopmund, dat zet je met beide benen op de grond.

Pluspunten Namibië

 • Lieve en behulpzame mensen

Minpunten Namibië

 • geen minpunten
 • of het moeten de slechte wegen zijn
 • maar dat went!
Ultieme tip: Een bezoek met 4-wheel aan het Etosha park mag niet ontbreken. Geweldig wat een dieren!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Namibië, Topbestemming, Prachtige Natuur (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Tonny Nijs op 11 juni 2017

Namibië is als reizen door een ansichtkaart. Prachtige natuur die je mag ervaren door zelfstandig, veilig rond te toeren, met een gehuurde 4x4. Fijne accommodaties waar je comfortabel kunt overnachten, waar je gastvrij wordt ontvangen en waar je verbazend goed kunt eten.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • Prachtige natuur
 • gastvrij
 • veilig

Minpunten Namibië

 • Minder goede wegen 4x4 is noodzakelijk
Ultieme tip: Sossusvlei en Etosha mag je absoluut niet missen als je naar Namibië gaat!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Namibie (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Channah van Croonenborg op 17 mei 2017

Meest prachtige land wat ik heb gezien tot nu toe. Het landschap veranderd elke 15 minuten compleet, soms heb je zelfs het gevoel dat je op mars rijd. Zo on aards mooi is het landschap in Namibië.
Het land heeft vriendelijke mensen, lekker eten, prachtige natuur en genoeg wild om te spotten!

Pluspunten Namibië

 • Mooie natuur
 • aardige locals
 • wild
Ultieme tip: Etosha national park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Namibie natuur (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Patricia Sol op 15 mei 2017

In november heb ik een rondreis door het zuiden van afrika gemaakt. Namibië vond ik absoluut het mooiste. Weinig mensen, weinig dieren, maar geweldige natuur! Deze giraffe was het eerste wilde dier wat we zagen en heb daar een mooi plaatje van kunnen maken. Ik hoop dat jullie dat ook vinden!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
4 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • natuur
 • rust
 • ruimte

Minpunten Namibië

 • wegen
 • tankstations die leeg zijn
Ultieme tip: Neem de tijd, de tomtom geeft aan dat je er 100 kilometer per uur mag. Bij 65 kilometer per uur vlieg je al bijna uit de bochten. Rustig aan dus!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Namibie (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Willemijn Schipper op 14 mei 2017

Geweldig land met erg vriendelijke bevolking en spectaculaire en afwisselende natuur. Prettig land om zowel in een groep te reizen als met gezin en voor de Low budget reiziger maar ook voor de reiziger die meer luxe wenst.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • spectaculaire natuur
 • vriendelijke bevolking
 • afwisseld

Minpunten Namibië

 • de lange reisafstanden
Ultieme tip: Etosha National Park, een van de grootste natuurparken van Zuid-Afrika.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Elk kwartier verandert het landschap (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Ruud Sperna Weiland op 09 mei 2017

Namibië is een prachtig land dat voornamelijk uit woestijn bestaat. Laat dit je er echter niet van weerhouden om erheen te gaan want het is een verassend afwissellend landschap. Het mooie is ook dat er nergens hekken staan en dat het wild dus overal in het land kan rondlopen. Ik heb me nog nooit zo één gevoeld met de natuur als daar, omdat je voelt dat de mens het in de woestijn het niet voor het zeggen heeft. De Deadvlei is echt een heel speciaal stuk aarde met allemaal dode bomen op een zoutvlakte tussen gigantische zandduinen. Een aanrader is ook om een vlucht over de woestijn te maken vanuit Swakopmund. Dan zie je plekken die met de auto dagen kosten om te bereiken en je ziet de zandduinen van de Namib de oceaan in storten.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • Prachtige natuur
 • Veel wilde dieren

Minpunten Namibië

 • lange onverharde wegen
Ultieme tip: Eet een heerlijke Apfelstrudel midden in de woestijn bij de bakker (het enige gebouw) in Solitaire!
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Het super bijzondere Namibië (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Ingrid Bouwmeester op 08 mei 2017

Wat was dit een zeer mooie bijzondere ervaring, met een heel bijzonder land, We waren te gast bij Safari hoek lodge in Outjo, dit ligt tegen Etoscha aan, en hebben heel veel mooie wilde dieren mogen aanschouwen. Safari hoek lodge is een super mooie lodge, met alles erop en eraan, zeer bekwaam en vriendelijk personeel, niks was te veel!!! En hierbij de drives, het was GEWELDIG !!!

Pluspunten Namibië

 • Rust
 • ontmoeting met bijzondere mooie dieren
 • aardige mensen

Minpunten Namibië

 • heb ik niet !!!
Ultieme tip: Safarihoek lodge te Outjo.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Namibië; een land met vele uitzichten (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Christa van der Laan op 07 mei 2017

Namibië is een land met heel weinig inwoners (2,5 miljoen) maar wel negentien keer zo groot als Nederland. Hierdoor kun je uren/dagen rijden zonder ook maar een andere auto of dorp tegen te komen. Dit geeft echt een fantastische ervaring! Totaal afgezonderd van de bewoonde wereld kun je in Namibië de allermooiste natuur ontdekken. Zoals de Sossusvlei; mooie rode duinen waarbij de zonsopkomst de allermooiste is die ik ooit heb gezien. Daarnaast vind je in Namibië de Fish River Canyon, de tweede langste canyon ter wereld. Het landschap verandert regelmatig als je door Namibië reist. De ene dag rijd je door de droge zandvlaktes waarbij je eindeloos vooruit kunt kijken en de andere dag rijd je door de groene bergen waar de 'Bosjesmannen' vroegen probeerden te overleven. Het is een land waar je geweest moet zijn in je leven. Het is bij veruit het mooiste land waar ik tot nu toe geweest ben. Een aanrader voor elke reiziger!

Ultieme tip: Ga met een reisorganisatie, want je kunt er dagen rijden zonder iets van leven tegen te komen. Ik ben toen met de Afrikaanse reisorganisatie 'Nomad' geweest.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Dorst (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Selma van Dijk op 07 mei 2017

Het Etoshapark is 22.270 vierkante kilometer. Hier lopen niet alleen bambi’s, maar ook roofdieren. Het park is omheind en zodra je er binnenrijdt mag je niet meer uit de auto. Wel zijn er onderweg een aantal plekken waar toiletgebouwen zijn. De drie ‘Restcamps’ die zich hier bevinden zijn ook weer beveiligd. Je mag ze niet verlaten tussen zonsondergang en zonsopgang.
Deze ‘vakantieparken’, om ze even oneerbiedig zo te noemen, doen mij denken aan de kibboets in Israël waar ik begin jaren tachtig was. De wooneenheden, op een omheind en bewaakt terrein, en de grote open eetzaal waar het eten in buffetvorm wordt geserveerd.
Het Halalipark waar we vier dagen zijn, heeft een eigen ‘waterhole’. Wij als toeschouwers, zitten een meter of vijf hoger op een rotsplateau en kijken naar het schouwspel beneden ons. De eerste dag zijn we er rond een uur of tien in de ochtend. Er lopen een paar springbokken en kudu’s. Voor ons is het nu de kunst geduldig te blijven in de hoop dat er nog meer dorstige dieren langskomen. Ik speur de omgeving af door mijn verrekijker. Rond de poel met drinkwater strekt zich een flink bos uit. Na een half uur zie ik tussen de bomen ineens een paar grijze gevaartes opduiken. Olifanten! En niet een olifant, nee, het is gelijk een hele kudde. Ik tel er zesentwintig. Er zijn ook jongen bij. Vol overgave wordt er water getankt. Ik hoor duidelijk hoe ze het water door hun slurf opslurpen. Na een half uur vertrekken de eerste olifanten weer richting bos.
Daarna wagen de antilopen zich dichterbij. De Kudu, de springbok, de Eland, de Nyala, ze behoren allemaal tot de familie der antilopen. Na een uur staan er nog een handjevol olifanten, twee grote mannetjes en nog een paar jongen. De twee mannetjes duwen met hun koppen tegen elkaar, brullen luid en gaan niet voor elkaar aan de kant. Deze situatie duurt bijna een uur. De beide heren besluiten dat het niet tot een gevecht komt en verlaten het terrein.

@SelmavanDijk

Pluspunten Namibië

 • mooi weer
 • ruimte
 • rust
 • geen politieke onrust
 • betaalbaar
Ultieme tip: Neem een deel van het land. Neem de tijd. Geniet. Liever de helft goed gezien dan als een idioot het hele land doorracen .
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fascinerend Namibië (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Savannah van der Meer op 30 april 2017

Elke dag een nieuw hoogtepunt, dat kenmerkte mijn reis door Namibië. Van schitterende zandduinen tot adembenemende natuurparken met zóveel wild dat je camera overuren maakt! De oneindigheid en verscheidenheid van het landschap maakt dat je je klein voelt..

Urenlang rijden, zonder ook maar een mens te zien. Locals zien, die al weken of zelfs maanden geen blanke huidjes hebben gezien. Kinderen die zich uren met een stukje plastic kunnen vermaken (en hier SAMEN mee kunnen spelen). En als de avond valt, de meest schitterende sterrenhemel die je ooit hebt gezien!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • Oneindige vlakten
 • Aardige locals
 • Veilig gevoel
 • Elke dag een nieuw hoogtepunt!

Minpunten Namibië

 • Grauwe steden
Ultieme tip: Bezoek campsites met waterholes. Hier verzamelt zich na zonsondergang veel wild!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

De grote dieren mogen eerst! (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Serena Baart op 15 april 2017

We zijn door Etosha gereden en hebben overnacht in Okaukuejo (betekent Moeder met Kind). Vanaf deze camping zagen we een prachtige zonsondergang. Giraffe en zebra's stonden te drinken, tot ze plots vertrokken. Even later zagen we waarom. Een grote bull olifant kwam aan wandelen om ook te drinken. Andere dieren trokken zich terug, in de verte zagen we de zebra's wachten. Toen de olifant verder ging, kwamen de zebra's weer terug.

Pluspunten Namibië

 • goedkoop eten
 • prachtige natuur
 • veel wildlife
 • aardige bevolking
 • goede campings
 • meerdere betaalmogelijkheden

Minpunten Namibië

 • veel onverharde hobbelwegen
 • opletten voor criminaliteit
 • sommige banken proberen je met de wisselkoers op te lichten
Ultieme tip: De NP zijn zeer de moeite waard. Door de grote omvang is het echt ongerepte natuur en niet zo druk bevolkt met toerisme (is onze ervaring tov bijv kruger park in Zuid-Afrika)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hard werken in Afrika (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Serena Baart op 15 april 2017

Terwijl wij onze tent hadden opgezet en gezellig rond het kampvuur zaten, was deze man nog hard aan het werk om hout te hakken en verzamelen om de camping van warmte te voorzien zoals bijvoorbeeld de warme douche.

Pluspunten Namibië

 • Alles is prachtig
 • niet duur
 • vriendelijke mensen
 • lekker eten en drinken
 • mooie landschappen en natuur
 • veel wildlife

Minpunten Namibië

 • slechte wegen dus veel "Afrika Massage" onderweg en je hobbelt je bus of auto uit
 • opletten voor criminaliteit
 • sommige banken proberen je op te lichten door te sjoemelen met de wisselkoers
Ultieme tip: Prachtig land, de moeite waard om eens naar toe te gaan. Bestaat uit diverse landschappen, diverse Afrikaanse culturen en veel wilde dieren
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kokerbomenwoud (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door jeannette pepers op 12 april 2017

Het kokerboomwoud bij Keetmanshoop vond ik een geweldig fotogeniek plekje. Vooral aan het eind van de middag als de zon langzaam achter de horizon zakt, kun je je hier met je camera heerlijk uitleven.
De kokerboom kom je op de droogste plekken tegen in Namibië. Een plek waar een heel bos van deze bomen staat is op het erf van Quiver Forest Rest Camp (http://www.quivertreeforest.com/), een boerderij waar je ook kunt overnachten. Je kunt dan een van de mooiste zonsondergangen van Namibia meemaken.

7,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors