Namibië
8,5
9,2 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
7,1 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,6 Veilig
9,7 Natuur
6,7 Stranden
8,4 Klimaat

Namibië

door Charlotte de Vries

Namibië is de droom van elke fotograaf. Als een van de minst dichtbevolkte landen ter wereld, is de kolossale natuur van Namibië ongerept gebleven. Van de eindeloze, eindeloze duinvlaktes in de westelijke Sosussvlei tot de dichtbegroeide bush en sensationele wilde dieren in het noordelijke natuurpark Etosha.

Sinds haar onafhankelijkheid in 1900 is Namibië een van de jongste landen van Afrika. Decennialang vochten Engelsen, Duitsers en Zuid-Afrikanen om haar diamanten. Vandaag de dag geniet Namibië van een stabiele democratie. Verschillende stammen zoals de Himba leven vredig naast elkaar en toeristen kunnen de natuurschatten veilig bewonderen.

Verbluffende bezienswaardigheden in Namibië

De Namibwoestijn domineert de westelijke kust van Namibië. Deze tweeduizend kilometer lange zandwoestijn is een van de oudste en droogste ter wereld. Hierin ligt de Sosussvlei. Haar duinen zijn wel 325 meter hoog. Ze vervormen met elke windvlaag en tijdens zonsopkomst verven lichtstralen ze vuurrood tot pastelgeel. Vlakbij liggen in het Namib Naukluft National Park ook de ruige pieken en diepe kloven van het Naukluft-gebergte.

Als je zoekt naar een uitdaging, trakteer jezelf dan op een intensieve wandeling naar de oranje dieptes van de Fish River Canyon. Na de Grand Canyon is Fish River met 160 kilometer de langste kloof ter wereld.

Namibië's natuurparken en dieren

Ondanks haar ruwe klimaat is Namibië een diverse dierenwereld rijk. In het noorden vind je een van de meest spectaculaire wildlife-parken ter wereld, het Etosha National Park. Rijd hier met een auto naar een drinkplaats en wacht tot de leeuwen en olifanten komen drinken en badderen.

Bezoek je liever een bescheidener natuurpark, maak dan een trip naar Caprivi. Hier genieten vooral olifanten en koedoe van een wateroase. En zoek je toevallig naar duizenden zeehonden, tour dan door de ruige Skeleton Coast.

Steden in Namibië

Namibië staat bekend om haar natuurschoon, maar ook haar steden zijn een bezoekje waard. Ontdek de koloniale architectuur die door de moderne hoofdstad Windhoek kruipt. Ga skydiven, quadracen of sandboarden rondom de Duitse stad Swakopmund. Of huiver door de oude mijnsteden Lüderitz en Kolmanskop, waar zandstormen de oude huizen hebben ingebroken.

Like deze pagina

Reizen Namibië

Meer Namibië

Reviews Namibië

Etosha national park (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Nathalie van Gool op 26 december 2017

Fantastisch land om doorheen te rijden. Veel mooie natuur. Tips zijn oa Dune 45 beklimmen, in Etosha National Park overnachten bij okaukuejo. Plaats swakopmund waar de dolfijnen dicht bij het strand komen. Fish River Canyon is geweldig.

Ultieme tip: Ga sowieso naar de Sossusvallei, Sesriem. Dune 45 klimmen voor zonsopgang is echt fantastisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Namibië: Puur Afrika (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Kelly Baetsen op 25 december 2017

Namibië stond al jaren torenhoog op mijn bucketlist en het was nog mooier dan verwacht. Sossusvlei, Deadvlei, Etosha Nationaal Park, de Himba's, Swakopmund...het was allemaal geweldig! Namibië is een walhalla voor liefhebbers van natuur en wildlife.

Pluspunten Namibië

 • Prachtige natuur
 • geweldige woestijn
 • veel wildlife
 • puur Afrika

Minpunten Namibië

 • soms slechte wegen
 • weinig cultuur
Ultieme tip: Ga quadbiken in de duinen van Swakopmund! Je voelt je net een kind in een snoepwinkel. Als kers op de taart kun je ook nog gaan sandboarde. Super tof!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Elke ochtend die strakblauwe lucht... (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Conny van Gremberghe op 15 december 2017

Net een tour van drie weken Namibië achter de rug. Bijna 4000 kilometer gereden, waarvan de helft op slechte wegen. Helft van reis zelf geregeld, andere helft via Sabi Safari, nu Van Verre. Zal dat laatste niet meer doen. Beter en goedkoper is het om touroperators in Namibië zelf te benaderen. Er zijn goede en betrouwbare organisaties. Gestart in Windhoek, via Waterberg naar Etosha, Damaraland, stuk Skelettenkust, via Swakop naar Sossusvlei, dan door Namib naar Aus en Luderitz, Fish River Canyon, Keetmanshoop, Kalahari Intu Africa terug naar Windhoek. Gecharmeerd van bijzondere Lüderitz en Kalahari. Enorme afstanden en leegte landschap kunnen verdwazend effect geven, alles op jezelf doen, uren achtereen en dan plots tussen 10 giraffen zitten. Mooie beleving. Staatspark Etosha valt tegen - niet het wild, wel accommodaties, wegen, onderhoud en service. Zou stukken beter kunnen getuige ook het aanbod van kleinere, private wildparken. Indien Uzelf rijden gaat, kies voor 4wd met wat hogere zit,hoeft niet per sé dure Toyota Hilux te zijn, Rav of Hyundai I35 is ok. Zelfs een Duster redt het wel. Veel gravelwegen zijn slecht, maar worden regelmatig geschraapt. Pas bij dit soort werken wel goed op voor steenslag. Gros van Namibiërs rijden hard, te hard. Veel ongelukken. Meeste accommodaties die wij gebruikten - van b & b tot lodges - waren schoon, goed, zo ook van de kost. Veel vlees/ wild van de kost, vaak in buffetvorm. Grotere supermarkten hebben redelijk aanbod van verse groenten en fruit. Ook andere boodschappen voor handen, Europees aandoend aanbod. Restaurants in steden vaak puur op toerist gericht, prijzen in bijv Swakopmund, voor Namibië erg hoog. Zou Namibië niet met kleine kinderen doen ivm afstanden, die zijn groot. Bijna altijd, dus neem aub de tijd.

7,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
3 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • "Ons verstaan mekaar"
 • Veelal aardige mensen

Minpunten Namibië

 • Erg veel Duitse groepen
 • Kan erg heet zijn
Ultieme tip: Zeer genoten van verblijf in Camelthorn Lodge Kalahari Intu Africa Game reserve, klein wildpark 60 kilometer noordoostelijk van Mariental. Ook genoten van eten in Helmeringshausen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Endles Namibie (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Ashley de Vries op 15 december 2017

wat een geweldig land! Huur een jeep met tent op het dak en ga!! Wat een natuur, overal dieren. Lange afstanden door de slechte wegen wat het heerlijk avontuurlijk maakt. Lieve mensen, weinig toeristen..

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • natuur
 • mensen
 • bijzondere slaapplekken

Minpunten Namibië

 • slechte wegen
Ultieme tip: huur een jeep met tent op het dak en ga!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Unieke landschap van Namibie (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Mursal Ahmadi op 12 december 2017

Wat een land, wat een land! Misschien wel een van de mooiste en meest unieke natuur landschappen die ik heb gezien. Waar de wegen en woestijnen oneindig zijn, waar je dagen lang niks of niemand tegenkomt, waar de wind en dieren enige andere geluiden zijn, moet ik nog doorgaan? Je kunt er prachtige hikes doen, lekker verdwalen in death valley (maar niet te ver weg lopen he?) en ook hier safaris doen in Etosha Nat. Park. De keuzes zijn hier zoals de beschrijving van het land ONEINDIG.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • landschap
 • weer
 • locals
 • veilig
 • safari
 • natuur
 • cultuur

Minpunten Namibië

 • prijzig
 • eten
Ultieme tip: Huur/koop een 4WD en ga lekker weken lang of misschien wel maanden lang roadtrippen door dit unieke landschap!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Namibie (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Stefan Van Grinsven op 10 december 2017

Schitterend land, hele vriendelijke open mensen. Mooie natuur, van alles een beetje. Etosha is echt prachtig, erg groot, mooie waterbronnen, en prachtige dieren natuurlijk. Ik zou je aanraden om hier in de zomer te gaan (dan is het daar winter) dan is de temperatuur genieten!

8,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • Natuur
 • Mensen
 • Goede wegen

Minpunten Namibië

 • Veel zand
 • Heel droog
Ultieme tip: Etosha national park is mijn ultieme tip voor Namibie!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

14 daagse rondreis Namibië (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Ellen Kooijmans op 10 december 2017

Reis rond met een heel goede 4-wheel-drive en neem op iedere plek twee dagen om de plek ook echt te zien, de rode woestijn, de gele woestijn, de kust, Damaraland, en Ethosha, allemaal ongelooflijk de moeite waard! Jammer dat we niet meer tijd hadden!

Pluspunten Namibië

 • Veilig
 • vriendelijk
 • schitterende natuur
Ultieme tip: Zet je autobanden op maximaal 1.8 op de gravelwegen, dan rijd je echt ook daar comfortabel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Ongerepte natuur (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Marijn van den Bent op 06 december 2017

Ik ben in de afgelopen jaren al op veel plekken in de wereld geweest. Samen met mijn familie of reizend in mijn eentje. Tijdens deze verre reizen heb ik veel mooie dingen gezien en op onvergetelijke plekken geweest. Maar er is echt maar een land dat een onvergetelijke stempel op mijn hart heeft achter gelaten, en dat is Namibië. Dit is een land vol ongerepte natuur, nu nog weinig toerisme en nog nauwelijks beïnvloed door de snelle groei van wetenschap om ons heen. Hier vind je stammen die al honderden jaren zo leven en nog steeds volledig afhankelijk zijn van hun eigen jacht en oogst. Wildlife is overal te vinden en je komt de meest gave beesten tegen. De duinen van Namibië zijn onvergetelijk mooi waar het oranje/gouden zand tot in de verste verte je zicht beïnvloed. Het is echt magisch!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • aardige locals
 • weinig toerisme
 • mooie natuur
 • alles is magisch
Ultieme tip: Alles, echt alles! Alleen al het rijden van plek naar plek, waarbij je ongeveer 10 uur door het iets rijdt, is iets wat niet te beschrijven valt. Je moet het meemaken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wat een prachtig land! (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Amy van Meer op 05 december 2017

Een fantastisch land voor natuurliefhebbers. De wegen zijn goed, wil je ook offroad huur dan een 4x4 icm een Garmin en de kaarten van tracks4africa is zelf een reis plannen goed te doen. In de droge periode verzamelen dieren zich rond waterpoelen, dit is een goede periode om dieren gemakkelijk te observeren.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • Veilig
 • vriendelijke bevolking
 • prachtige natuur
Ultieme tip: Om de meeste kansen te hebben op het fotograferen van wild ga in de droge periode. Huur een 4x4 met daktent voor de ultieme ervaring. Tracks4africa icm Garmin navigatie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Namibië (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Babs Boelens op 05 december 2017

Álles in Namibië is de moeite van een bezoek waard! Deadvlei is een adembenemend mooie plek in de Namib Naukluft Dessert. Etosha mag je absoluut niet missen. Rijden met een 4 wiel over de stoffige wegen is een ervaring ip zich. En overal kans op het spotten van wilddief! Waar je ook bent, geniet geniet geniet!

Pluspunten Namibië

 • betaalbaar
 • aardige mensen
 • prachtige natuur

Minpunten Namibië

 • geen
Ultieme tip: Er is maar 1 ultieme tip voor Namibië - geniet met volle teugen!!!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk Namibie (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Krista Lunenburg op 04 december 2017

Namibie is een prachtig land, vooral als je houdt van een roadtrip! De eindeloze wegen met prachtige landschappen zijn overweldigend! Het mooiste van het land vond ik de sossusvlei, in de vroege ochtend met de schaduwen. Het beklimmen van de big daddy dune was niet te beschrijven zo mooi. Ook hebben we een gezin bezocht, ontzettend gastvrije en vriendelijke mensen. Wij hebben heel erg genoten van het geweldige Namibie!

Pluspunten Namibië

 • mensen
 • eten
 • dieren
Ultieme tip: Kalahari anib lodge. Hele leuke en mooie lodge met gastvrije mensen. Een leuk ontvangst met een lekker sapje.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een geweldig land met een beeldschone natuur (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Marco Schravesande op 04 december 2017

Namibië (en de rest van zuidelijk Afrika) is één van de mooiste en meest betoverende plekken die ik ooit heb gezien. De ongerepte natuur van de Sossusvlei is ongekend en ook Etosha national pakr mag je zeker niet missen.

Pluspunten Namibië

 • Aardige mensen
 • Geweldige natuur
 • Vrijheid en ruimte

Minpunten Namibië

 • Soms enorme afstanden
 • slechte wegen
Ultieme tip: In Swakopmund kan je Skydiven boven de woestijn vlak bij de kust. Dit is echt een onvergetelijke ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een geweldig land met een beeldschone natuur (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Marco Schravesande op 04 december 2017

Namibië (en de rest van zuidelijk Afrika) is één van de mooiste en meest betoverende plekken die ik ooit heb gezien. De ongerepte natuur van de Sossusvlei is ongekend en ook Etosha national pakr mag je zeker niet missen.

Pluspunten Namibië

 • Aardige mensen
 • Geweldige natuur
 • Vrijheid en ruimte

Minpunten Namibië

 • Soms enorme afstanden
 • slechte wegen
Ultieme tip: In Swakopmund kan je Skydiven boven de woestijn vlak bij de kust. Dit is echt een onvergetelijke ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Namibië (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Cora Heeren op 04 december 2017

Een heel erg tof land. Hele vriendelijke mensen. Je kunt hier gewoon zelf rijden, dus auto huren en gaan! Stel je eigen rondreis samen. Heel veel gezien. Een echte aanrader. Ga vooral op bezoek bij CCF en zie cheetas van dichtbij.

Pluspunten Namibië

 • Hele aardige bevolking
 • mooie natuur
 • prachtige dieren

Minpunten Namibië

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Huur zelf een auto en organiseer je eigen reis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Namibië, pracht land (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Mariette van Meerwijk op 04 december 2017

Heb met Djoser een kampeerreis gemaakt. . Geweldig. Etjosha met de vele dieren bij dr waterholes, de leegte, de Himba's en de zamdduinen. Ondanks de grootte van het land waren de reisdagen te doen. .In swakomund moey je echt eens de duinen ingaan met een quad en gaan samdboarden. Geweldige ervaring

Pluspunten Namibië

 • Lekker weer
 • aardige mensen

Minpunten Namibië

 • goede auto hebben
Ultieme tip: Neem eens een kampeerders Is echt niet primitief. Eten is gewéldig!!
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Cape Town to Namibia with Nomad Adventure Tours (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Nynke Knot op 03 december 2017

Namibië is een land met iedere dag een nieuw uitzicht: eindeloze wegen om heerlijk te rijden, vriendelijke mensen om een gesprek mee aan te gaan, de meeste bijzondere dieren in onder andere Etosha National Park, de gaafste uitzichten in Sossusvlei en adrenaline in Swakopmund!

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • Natuur
 • Dieren
 • Vriendelijke mensen
 • Kamperen
 • zonsopgang
 • zonsondergang

Minpunten Namibië

 • Droogte (kort douchen)
Ultieme tip: Kamperen in Etosha National Park: om de meest bijzondere dieren ook in de nacht te zien en horen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Namibië (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Hilde Kerkhofs op 03 december 2017

3 weken rondtrekken en overnachten op bijzondere plekken. Zelfs design in the desert bij Alte Kalkofen. Ultiem gevoel van vrijheid tijdens ballonvaart. Samen met de zon naar de hemel klimmen. Diverse gamedrive mogelijkheden en volop wildlife in Etosha.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • ruimte
 • wildlife
 • gastvrijheid

Minpunten Namibië

 • geen
Ultieme tip: Ballonvaart boven Sossusvlei en quad rijden in de rode duinen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Namibië, the place to wander (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Isabelle van Vondelen op 03 december 2017

Namibië is een fantastisch land met een prachtige desert en natuur. Vooral voor een Nederlander zoals is was al dat zand en stof ongekend! De ochtendwandeling de Dune 45 op was het zeker waard. Het uitzicht van bovenop de berg was ontzettend mooi. Zoals een woestijn kenmerkt heb ik ook de mooie sterrenluchten gezien. En ondanks dat het ijskoud werd s' avonds, vervaagde dat feit wanneer je omhoog keek naar de schitterende sterren in de hemel. De ruimte die ik ervaren heb ik Namibië was heel bijzonder, we reden soms uren waarbij we maar enkele andere voertuigen en mensen tegenkwamen. Groot fan ben ik geworden van Spitzkoppe. Wat een prachtige omgeving. S avonds laat hebben we daar, onder een volle maan, een berg opgeklommen en de vallei ingekeken. Een en al stilte en kalmte. S'ochtend na zonsopkomst kleurde Spitzkoppe prachtig rood.
Al met al is Namibië een prachtig land voor avonturiers die van woestijn en natuur houden.

Pluspunten Namibië

 • Natuur

Minpunten Namibië

 • Stoffig
Ultieme tip: Spitzkoppe en Dune 45
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zo gaaf !!!! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Marije koettnitz-worst op 01 december 2017

Namibie was onze 1e vakantie überhaupt in Afrika. Erg gaaf. We hebben het bovenste gedeelte van Namibie in 3 weken doorgereisd en komen zeker nog een keer terug voor het onderste gedeelte.
Zet mij maar een hele dag in het Etosha Park met een camera. Het is zo gaaf en zo mooi, afwisselend landschap.

Ultieme tip: Etosha park logeren in lodge of in auto met tent erop
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

24d groepsrondreis Zuidelijk Afrika met als hoofdmoot Namibia (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Martine Van Steendam op 26 november 2017

Oktober is volop lente en wachten op de zomerregens. We zien niks dan lege rivierbeddingen onderweg.
In Etosha staan alle dieren bij elkaar aan hetzelfde poeltje water.
De woestijn wint terrein. De rode heuvels zijn een pracht voor het oog en een uitdaging voor wie ze beklimt. De landschappen zijn prachtig. Na iedere kloof een ander vergezicht. De bergketens doen je dromen van Gondwana tijden. De oude volkeren mogen ontmoeten een hoogtepunt van onze reis.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Namibië

 • landschappen
 • oudheid
 • cultuur
 • avontuur
 • game drives
 • desert walks
 • kust
 • lekker eten
 • apfelstrudl en lekkere koffie
 • wildmenu
 • top lodges
 • voor alle leeftijden
 • veel touroperators op deze bestemming ook internationaal en voor elk publiek
 • dansoptredens en zelf meedoen

Minpunten Namibië

 • 4x4 is must
 • bus met vrachtwagenchassis
 • dirt roads
 • salt roads
 • slipcursus niet overbodig
Ultieme tip: ZEKER DOEN Met gids de woestijn in sporen zoeken -Bij de Himba verbroederen Met de San mee de bush in cursus survival -Walvisbaai boottocht Etosha game drive
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Malawi kenner
Sponsors