Veiligheid Namibië

Veiligheid Namibië

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Namibië?

Dat hangt er maar net vanaf waar je naar op zoek bent. Veel avonturiers willen juist graag naar het onherbergzame noordwesten van Namibië. Maar door de slechte bereikbaarheid van dat immense gebied en een gebrek aan communicatiemogelijkheden, ben je daar wel erg kwetsbaar.

Bereid je dus goed voor als je die kant op trekt. Veel extra water, benzine en auto-onderdelen zijn onmisbaar. Verder is het vooral in steden als Windhoek en Swakopmund wat opletten als de zon onder is gegaan. Over het algemeen is Namibië echter een veilig land om doorheen te reizen.

Bekijk voordat je naar Namibië gaat altijd het actuele reisadvies.

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Namibië?

Neem altijd en overal genoeg water mee. Vijf liter per persoon in de auto is geen overbodige luxe, zeker niet in de snikhete zomer.

Ga je naar afgelegen gebieden, zorg dan voor nog veel meer liters. Uitdroging ligt altijd op de loer in het kurkdroge woestijnland. Een mens overleeft niet lang zonder vocht.

Ook zijn reservebanden, liefst twee, een goede tip. Als je een lekke band krijgt is er bijna nooit een garage in de buurt. En andere weggebruikers zijn op sommige plekken ook erg zeldzaam. Een beetje kennis van autotechniek kan in dat opzicht ook geen kwaad.

Wat is zijn de alarmnummers van Namibië?

Het centrale alarmnummer in Namibië is 10111. Helaas zul je zien dat je lang niet overal in Namibië ontvangst hebt met je telefoon.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors