Inentingen & vaccinaties Namibië

Inentingen & vaccinaties Namibië

In Namibië komen een aantal infectieziekten voor die je vakantie of reis behoorlijk kunnen verpesten. Dus reis jij binnenkort naar Namibië? Vergeet dan niet om je tijdig te laten vaccineren. Tegenwoordig kun je dit ook gewoon thuis laten doen. Hieronder lees je hoe je dit via Thuisvaccinatie.nl doet.

Vaccinatie aan huis

Thuisvaccinatie.nl is een gerenommeerde organisatie die inentingen aan huis aanbiedt. Je kunt ook 's avonds of in weekenden een afspraak maken om thuis je reisvaccinaties te laten zetten. In de meeste gevallen vergoedt je zorgverzekering de vaccins en de verdere dienstverlening. Meer weten? Lees verder op Thuisvaccinatie.nl en bekijk het filmpje hieronder!

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 113 reizen naar Namibië

Namibië aanbevolen en verplichte vaccinaties

Sommige landen stellen bepaalde vaccinaties verplicht. Dat kan bijvoorbeeld gelden voor het gele koorts-vaccin. Meestal worden vaccinaties echter alleen geadviseerd. In het geval van Namibië is het gele koorts-vaccin alleen verplicht als je in de week vóór je vertrek naar Namibië in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Als je in het gele koorts-land alleen op de luchthaven of in de aangrenzende stad verblijft, is een gele koorts-vaccin niet verplicht. Wil je weten welke vaccinaties je verder nodig hebt, lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies.

Waarom vaccinaties

De gezondheidszorg in Nederland is van een hoge kwaliteit. Mensen hebben makkelijk en snel toegang tot betaalbare vaccins voor de meeste infectieziekten. Sinds 1957 bestaat het Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat baby's en kinderen worden ingeënt tegen twaalf infectieziekten die vroeger vaak een dodelijke afloop hadden. Dankzij het Rijksvaccinatieprogramma komen veel infectieziekten in Nederland niet of nauwelijks meer voor. In het buitenland ligt dat helaas vaak anders.

In bepaalde landen komen infectieziekten voor waarvoor je in Nederland als kind niet bent ingeënt. Daarnaast hebben een aantal vaccins uit het Rijksvaccinatieprogramma een beperkte geldigheid; je moet ze herhalen om beschermd te blijven tegen bepaalde infectieziekten. Kortom: er kan je een hoop ellende bespaard blijven als je tijdig voor vertrek de voor jouw reisbestemming benodigde vaccinaties laat zetten.

Meer informatie?

Meer weten over gezondheid en (actuele) gezondheidsrisico's in Namibië? Lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies. Maak je een rondreis door meerdere landen in Afrika? Dan kan het nodig zijn om meerdere vaccinaties te halen dan alleen voor Namibië. Check hier het gezondheidsadvies voor de volgende landen:

Inentingen Botswana
Inentingen Lesotho
Inentingen Swaziland
Inentingen Zuid-Afrika

Like deze pagina

Reizen Namibië

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors