Vervoer Namibië

Vervoer Namibië

Wat zijn de vervoersmiddelen in Namibië?

Namibië is gigantisch groot en dunbevolkt. Bussen doen dus alleen de grote steden aan. Hoef je niet verder dan die steden, dan is het openbaar vervoer verrassend goed georganiseerd in Namibië. Leuker en handiger is het echter om een auto te huren en er zelf op uit te trekken.

Vliegtuig

Heb je haast dan kun je in Namibië grote afstanden snel afleggen met binnenlandse vluchten in vaak kleine vliegtuigjes. De meeste internationale vluchten landen 42 kilometer ten oosten van Windhoek op Chief Hosea Kutako International Airport. In de stad zelf is er ook nog het Eros Airport vliegveld. De belangrijkste luchtvaartmaatschappij in Namibië is Air Namibia.

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 97 reizen naar Namibië

Treinen

Reizen met de trein is niet gangbaar in Namibië, maar het is wel mogelijk. Bijna alle trienen komen naar of vertrekken van het station in Windhoek.

Het is dan ook het verstandigst daar een kijkje te nemen als je een treinreis wilt boeken. In combinatie met stukken bustraject, kun je zelfs met de trein van Namibië naar Zuid-Afrika reizen.

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

Bus

Er is eigenlijk maar één echte busmaatschappij in Namibië. Dat is Intercape Mainliner, die Botswana, Namibië en Zuid-Afrika met elkaar verbindt. De bussen zijn comfortabel en niet eens zo duur.

Het routenetwerk in Namibië is echter heel beperkt. Je kunt met de bus alleen de grotere steden bereiken. Ook de spoorwegorganisatie Trans-Namib heeft enkele binnenlandse busroutes.

MEER INSPIRATIE NODIG?

Meld je aan voor onze persoonlijke reistips

Huurauto

Een auto huren is de beste manier om Namibië te verkennen. De wegen in het land zijn doorgaans perfect, ook al zijn niet alle zijwegen verhard.

Alle gerenommeerde verhuurbedrijven zijn in Windhoek en ook veel andere grote plaatsen te vinden. Wil je helemaal naar het verre noorden, dan moet je een 4x4 terreinwagen huren. Dat is een stuk duurder dan een normale auto, maar je ontkomt er niet aan.

OOK LEUK

Stuur je mooiste reisfoto in en win twee vliegtickets

Je dient altijd op zijn minst één reserveband en extra auto-onderdelen mee te nemen, ook in de zuidelijker delen van het land. Je komt namelijk vaak honderden kilometers lang geen tegenliggers tegen in het lege land.

Like deze pagina

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Kenia kenner
Sponsors