Beste reistijd Namibië

Beste reistijd Namibië

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

Je kunt maar beter niet reizen in Namibië in hartje zomer - winter in Nederland. In december komt de temperatuur dagelijks ruim boven de veertig graden uit. In de periode van januari tot april kan het bovendien stevig stormen in de binnenlanden. Regenen doet het in Namibië eigenlijk nooit veel in het woestijnachtige land, behalve in het noorden rond de Okavango rivier.

In de winter, maar zelfs ook in de zomernachten, kan het stevig afkoelen in Namibië. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het zelfs vriezen. Niet erg prettig, zeker niet als je van plan bent veel in een tentje te slapen.

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 100 reizen naar Namibië

De beste reistijd in Namibië is daardoor de meer gematigde maanden september, oktober en mei.

Wat is de beste reistijd voor de Caprivi Strip?

De Caprivi Strip is het nattere noorden van Namibië. Vooral tussen december en half maart valt daar aardig wat regen.

Omdat veel wegen onverhard zijn, is het slimmer om niet in deze maanden naar dit gebied af te reizen. Bovendien is het er dan broeierig weer.

Daar staat tegenover dat de nachten en de winters in dit gebied zachter zijn dan in de meer woestijnachtige delen van Namibië. Het is dus een mooie plek om de wintermaanden juli en augustus door te brengen.

Wat is de beste reistijd voor de Fish River Canyon?

In de 160 kilometer lange kloof in het zuiden van Namibië is het overdag bijna altijd heet. Maar er zijn uiteraard gradaties in hitte. Je kunt de canyon het best in de wintermaanden van mei tot en met augustus bezoeken. Dan is het ook toegestaan om dagenlange trektochten door de kloof te maken - onder begeleiding van een gecertificeerde gids.

De rest van het jaar is het te heet in de kloof om wandelingen te maken. Dat is in de maanden september tot en met april dan ook verboden.

Reizen Namibië

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors