Klimaat Namibië

Klimaat Namibië

Wat voor klimaat heeft Namibië?

In Namibië is het tijdens onze zomer winter en andersom. Het land kent overwegend een woestijn of halfwoestijn klimaat.

Het is in Namibië dus doorgaans droog. Op veel plaatsen valt minder dan 250 millimeter neerslag per jaar, drie keer zo weinig als in Nederland. Ook zijn er plakken in Namibië waar het bijna nooit regent.

Het weer in Namibië is overdag vaak aangenaam, behalve in de zomer wanneer het stikheet is, maar de nachten kunnen koud zijn. Het kan dan zelfs vriezen. Het zijn de extreme verschillen die bij een woestijn horen.

December is de warmste maand met uitschieters naar 45 graden op het heetst van de dag. Overigens wordt het op veel plekken in Namibië in juni en juli ook overdag niet veel warmer dan 15 graden Celsius.

Klimaat in de Caprivi Strip

De Caprivi regio is het uiterste noorden van Namibië, tegen de grens met Angola. In deze strook regent het meer dan in de rest van Namibië. Ook zijn de temperatuur schommelingen minder sterk.

Er valt jaarlijks ongeveer 600 millimeter neerslag, nog altijd zo'n 150 millimeter minder dan in Nederland. Het is er in de winter warmer dan in het zuiden van Namibië.

Klimaat in de Namib-woestijn en Sossusvlei

Een woestijnklimaat is doorgaans erg extreem en in de Namib woestijn is dat niet anders. In de wintermaanden juni en juli vriest het er vaak 's nachts rond de Sossusvlei. Overdag kan het rond de jaarwisseling wel 45 graden worden of nog erger.

Regen valt er bijna nooit, maar als er neerslag valt gaat dat vaak met donderend geweld, en overstromen veel greppels en wegen. In de droge woestijnlucht is dat zeer zeldzame water echter ook weer snel verdampt.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors