Religie & Tradities Namibië

Religie & Tradities Namibië

Wat zijn de belangrijkste religies in Namibië?

De overgrote meerderheid van de mensen in Namibië is christelijk, zo'n tachtig tot negentig procent. De overwegende stroming binnen deze christelijke gemeenschap is het Duitse Lutheranisme.

Ook is de Nederland Hervormde Kerk er groot. Dat laatste komt doordat Namibië tot 1990 bij Zuid-Afrika hoorde. In Zuid-Afrika was de Nederlands Hervormde Kerk onder apartheid de nationale godsdienst.

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 108 reizen naar Namibië

Vooral in het noorden leven nogal wat rooms-katholieken. Zij stammen af van bekeerlingen van Portugese evangelisten, die Namibië via de Portugese kolonie Angola binnentrokken.

De meeste niet-christelijke volken, zoals de Himba, San en sommige Herero groepen belijden animistische godsdiensten. Dit houdt de verering van de natuur in. Ook staat de verering van voorouders bij hen centraal.

Wat zijn belangrijke tradities in Namibië?

Namibië is een dunbevolkt land, maar wel één met toch een heel groot aantal verschillende bevolkingsgroepen, waaronder de San, Himba en Herero.

Al deze bevolkingsgroepen hebben hun eigen gebruiken en tradities. De beste manier om uit te vinden hoe zij precies leven, is door bij hen op bezoek te gaan.

Je herkent de Herero vrouwen altijd aan hun opvallende hoeden die in de breedte ver uitsteken. De Himba schilderen hun gezicht vaak rood met een mengsel van vet en oker.

Reizen Namibië

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors