Accommodaties Namibië

Accommodaties Namibië

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Namibië?

Namibië kent veel verschillende soorten accommodaties. Alleen in het uiterste noorden zijn hotels dun gezaaid en zul je moeten (wild)kamperen. Je kunt ook op gastboerderijen overnachten of in safari lodges, als je wat meer geld hebt.

Hotels

Namibië kent een classificatiesysteem voor hotels dat alles omvat van een backpackers hostel tot een vier sterren hotel. In steden als Windhoek en Swakopmund vind je erg chique hotels. Daarbuiten zijn de meeste hotels sober. Ontbijt zit doorgaans bij de prijs inbegrepen.

Camping

Goedkoop, overal te vinden en in het droge klimaat van Namibië helemaal niet oncomfortabel. Mits je je tent in de schaduw kunt opzetten.

Kamperen is een prima manier om in Namibië te overnachten. In het uiterste noorden kun je niet anders. In het zuiden is het vooral de goedkoopste optie.

Omdat het bijna nooit regent, is alleen een binnententje vaak al genoeg. Kamperen kan in steden prima bij caravan- of bungalowparken.

Voor overnachtingen in natuurparken, zoals bij de zandduinen van de Sossusvlei, is een tent ook ideaal. Anders dien je zeer diep in de buidel te tasten voor een overnachting.

Gastboerderij of guestfarm

Een groeiend aantal, overwegend Duitse boeren in Namibië stellen hun megaboerderijen open voor toeristen. Je kunt bij hen overnachten en een kijkje nemen in het vaak nog erg traditionele blanke boerenleven in zuidelijk Afrika.

Vaak kun je ook mooie wandelingen maken op de enorme landerijen rond de boerderij, veelal onbruikbare stukken dor land. Dikke kans dat je daar soms ook nog eens een zebra of giraffe ontdekt.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Swaziland kenner
Sponsors