Accommodaties Namibië

Accommodaties Namibië

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Namibië?

Namibië kent veel verschillende soorten accommodaties. Alleen in het uiterste noorden zijn hotels dun gezaaid en zul je moeten (wild)kamperen. Je kunt ook op gastboerderijen overnachten of in safari lodges, als je wat meer geld hebt.

Hotels

Namibië kent een classificatiesysteem voor hotels dat alles omvat van een backpackers hostel tot een vier sterren hotel. In steden als Windhoek en Swakopmund vind je erg chique hotels. Daarbuiten zijn de meeste hotels sober. Ontbijt zit doorgaans bij de prijs inbegrepen.

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 107 reizen naar Namibië

Camping

Goedkoop, overal te vinden en in het droge klimaat van Namibië helemaal niet oncomfortabel. Mits je je tent in de schaduw kunt opzetten.

Kamperen is een prima manier om in Namibië te overnachten. In het uiterste noorden kun je niet anders. In het zuiden is het vooral de goedkoopste optie.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Omdat het bijna nooit regent, is alleen een binnententje vaak al genoeg. Kamperen kan in steden prima bij caravan- of bungalowparken.

Voor overnachtingen in natuurparken, zoals bij de zandduinen van de Sossusvlei, is een tent ook ideaal. Anders dien je zeer diep in de buidel te tasten voor een overnachting.

Gastboerderij of guestfarm

Een groeiend aantal, overwegend Duitse boeren in Namibië stellen hun megaboerderijen open voor toeristen. Je kunt bij hen overnachten en een kijkje nemen in het vaak nog erg traditionele blanke boerenleven in zuidelijk Afrika.

Vaak kun je ook mooie wandelingen maken op de enorme landerijen rond de boerderij, veelal onbruikbare stukken dor land. Dikke kans dat je daar soms ook nog eens een zebra of giraffe ontdekt.

Onafhankelijk advies over je reis naar Namibië

De reisspecialisten van de Safari Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Namibië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Safari Desk!

Like deze pagina

Reizen Namibië

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Botswana kenner
Sponsors