Masai Mara
8,9
9,5 Algemene ervaring
9,8 Natuur
9,0 Stranden
9,8 Wildlife
8,5 Overige activiteiten
6,5 Bereikbaarheid

Masai Mara

door Niels Posthumus & Marleen de Keyzer

Het Masai Mara National Reserve, kortweg de Masai Mara, is het beroemdste park van Kenia. Vooral de wildtrek van en de Serengeti in Tanzania is spectaculair. De oversteek van de Mara rivier is het hoogtepunt.

Een enorme stofwolk rijst op. De aarde schudt onder je voeten. Zelfs op veilige afstand. Niets houdt de voortrazende kudde tegen. Een miljoen gnoes, 200.000 zebra's en 300.000 gazellen stormen tussen juli en oktober de Masai Mara in en uit. Ze komen uit de Serengeti vlakte in het zuidelijker gelegen Tanzania. Ze komen op zoek naar water. En ze vertrekken weer als in Tanzania het regenseizoen begint.

ZELF NAAR Masai Mara?

Bekijk alle 47 reizen naar Masai Mara

Op de terugweg moeten de dieren de Mara rivier door. Het is het spectaculairste deel van de tocht. Duizenden gnoes en zebra's redden de overkant niet.

Waarom Masai Mara?

Masai Mara is een bijzondere bestemming vanwege zijn overweldigende wilde dierenpracht en de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes en zebra's, een van de meest spectaculaire natuurspektakels op aarde. Dit uitgestrekte wildreservaat biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor safariliefhebbers om de Afrikaanse 'Big Five' en een rijke verscheidenheid aan dieren in hun natuurlijke habitat te bewonderen, terwijl het dramatische landschap en de open vlaktes de reiservaring completeren en een diepe indruk achterlaten.

Survival of the fittest

Als je er naar kijkt, van een afstandje, of nog mooier, vanuit een luchtballon, zie je wat een oerkracht het moet zijn die de beesten drijft. Een eeuwenoude overlevingsstrategie. Een jaarlijkse terugkerende routine. Puur instinct. Een missie die niet mag lijden onder de enorme verliezen die vallen.

Het water spat op. De dieren vertrappen elkaar in het water. Angst, maar ook de vastberadenheid staat geschreven in hun verwilderde ogen. Het is de natuur in zijn puurste en hardste vorm. Survival of the fittest in het ultieme.

Het is onvoorstelbaar dat je maar 270 kilometer en vijf uurtjes rijden ten zuiden van Nairobi bent.

Jachtseizoen

In juni trekken de kuddes de Masai Mara in. Het aantal dieren is dan op zijn top. In Tanzania baren de dieren veel jongen om het latere populatieverlies tijdens de tocht te compenseren.

Ze grazen drie maanden lang in de Masai Mara. Het is dé tijd om in het park rond te jakkeren in je 4x4 terreinwagen. Met de hoefdieren komen namelijk ook de cheeta's, luipaarden, wilde honden, hyena's en leeuwen. Het jachtseizoen is geopend.

Big Five

Dat het ritme van de natuur onverbiddelijk is, kan je niet ontgaan in de Masai Mara. De kudde stopt voor niets. Waar zij komen, nemen ze bezit van de glooiende vlaktes, laagbegroeid met hier en daar een acaciaboom met typerende platte top.

Het is niet alleen in de periode juni tot oktober dat Masai Mara de moeite waard is. Al is het park dan het spectaculairst. Je kunt er echter het hele jaar door de Big Five zien - olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard.

Masai dorpen

Ook kun je er traditionele Masai dorpen bezoeken. De Masai leven er nog altijd met hun vee, waarmee ze rondtrekken in het gebied.

Samen met het Serengeti park heeft Masai Mara een zware stempel gedrukt op het wereldwijde beeld van Afrikaanse natuur. Talloze natuurfilms zijn er geschoten.

Leeuwen

Het is de savanne zoals we die kennen van foto's. Het is het bekende plaatje van die mannetjesleeuw, die in de ondergaande zon ligt te luieren in het gele gras. De kleur van zijn vacht gaat over in die van de natuur om hem heen. Hij kijkt in de verte. Zijn manen waaien naar voor door de rugwind.

Zulke plaatjes schiet ook jij als je in Masai Mara bent. Het is één van de laatste parken waar de natuur nog volledig zijn eigen gang lijkt te gaan. Waar mensen slechts ademloos toekijken hoe de natuur zijn rust en wreedheid gelijktijdig uitstraalt.

Op Masai Mara safari? Ga met Natural World Kenya Safaris!

Wil jij ook op meerdaagse safari door de Masai Mara, maar weet je niet goed welke tour of reisorganisatie je moet kiezen? Wij raden een privésafari met Natural World Kenya Safaris aan. Deze Oost-Afrikaanse touroperator is gevestigd in Nairobi en verzorgt allerlei compleet verzorgde safaritochten door Kenia en Tanzania. Het voordeel is dat ze dat ook doen per gebied, zodat je voor de Masai Mara een aparte tour kan boeken. Zo heb je meer vrijheid! 

In een luxe 4x4 word je opgehaald vanaf het vliegtuig of je hotel. Je privégids, die vaak ook ranger is, spreekt goed Engels en kan je alles vertellen over de dieren en natuurgebieden.  Gedurende de hele tour neemt hij je meerdere keren mee op privésafari. In de gelakte houten balk achter de chauffeur, kan jij je waterfles, zonnebril en camera veilig opbergen in de speciaal daarvoor gemaakte vakken. Ook vind je er twee verrekijkers, handig voor als de dieren zich verstoppen in het hoge gras. En natuurlijk kan het dak omhoog, zodat jij extra goed zicht hebt op de dieren tijdens je safari.

Enthousiast? Bekijk alle reizen naar Masai Mara met Natural World Kenya Safaris!

Wat is er te doen in Masai Mara National Reserve?

 • Organiseer een safaririt vanuit Matatu of vanuit de lodge waar je overnacht. De Masai Mara is één van de beste plekken ter wereld om wild te spotten.
 • Ben je niet bang om als lokaas voor leeuwen te dienen, dan kun je de Masai Mara ook al paardrijdend verkennen. Je boek je paardsafari in de hotels of lodges net buiten het park.
 • Bezoek het Maasai dorpje tussen de Oloolaimutiek en de Sekenani poorten van Masai Mara. Het dorpje verwelkomt bezoekers, echter alleen tegen een entree prijs.
 • Als je het geld hebt, is het zeker aan te raden een kleine 500 euro per persoon uit te geven aan een ballonvaart over Masai Mara. Er is geen betere manier om het panoramische park te bekijken dan vanuit een doodstille luchtballon.
 • Vergeet niet ook te voet, met een gewapende gids, het park af te speuren.

Reizen Masai Mara

Meer Masai Mara

Reviews Masai Mara

Safari in Masai Mara (bezocht in november 2019)

Review geschreven door René Giesbertz op 09 december 2019

Als onderdeel van een safari rondreis zijn wij een volledige dag en op de dag van aankomst een paar uurtjes onderweg geweest in de Masai Mara. Door de tijd van het jaar (november) was het niet overladen met andere jeeps en busjes. We hebben er verschillende dieren gezien die we graag wilden zijn. Er is een afwisselend landschap (heuvelachtig) dat afwisselender is dan de zuidelijker gelegen Serengheti.

Pluspunten Masai Mara

 • Mooie natuur
Ultieme tip: Ga een hele dag (vroeg weg om 6.00 uur) op pad met een lunch box. Voor de lunch is de Hippo viewpoint aan de Mara Rivier aan te raden.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Safari (bezocht in december 2019)

Review geschreven door Pam Scholten op 09 december 2019

De Masai Mara heeft onder andere de big 5. Het bestaat uit uitgestrekte vlaktes waar dieren heerlijk hun gang kunnen gaan. Naar mijn idee wordt deze plek wel iets te toeristisch. Het viel me op dat er soms stukjes plastic in het park lagen en dan denk ik: je wil deze dieren toch zien, omdat je van de natuur houdt? Blijkbaar is het voor velen ook een kwestie van interessant kunnen doen dat ze er geweest zijn en staat het dierenwelzijn niet hoog op hun prioriteitenlijst, anders gooi je geen plastic in het park.

Pluspunten Masai Mara

 • wildlife
 • betaalbaar
 • natuur

Minpunten Masai Mara

 • toeristisch
Ultieme tip: Kom in het droogseizoen, wanneer de dieren zich minder makkelijk kunnen verstoppen
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Masia Mara National Park (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Mark Brands op 02 december 2019

Masai Mara staat bekend als één van de bekenste nationale parken van Kenia, en dat is terecht!
Het park is uitgestrekt, zover als je kijken kunt tot aan de horizon. Toch vind je er veel dieren op een klein gebied.

Ik verbracht zelf twee dagen met een luipaarden koppel. Dat is uiterst zeldzaam daar ze slechts één week in het jaar samen verbrengen om te paren. Het is een unieke beleving om dat in levende lijve te aanschouwen!

Pluspunten Masai Mara

 • wildlife
 • diversiteit
 • uitgestrekt landschap
Ultieme tip: Jaag niet door het park op zoek naar zoveel mogelijk dieren, maar neem de tijd en geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het Afrika van op de tv (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Roel Thewessen op 24 november 2019

Waanzinnig mooi om een game drive mee te maken op de vlaktes van de Masai Mara. Zo ken je Afrika van op de televisie, grote vlakten met veel wilde dieren. Met enig geluk ontmoet je de big five en vele andere dieren.

Pluspunten Masai Mara

 • big five
 • grote mooie vlakten
 • prachtige vogels
 • big migration
Ultieme tip: private game drive

De masai mara is prachtig. (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Marthijn Brinks op 17 november 2019

De masai mara is werkelijk prachtig. Het is voor ons de mooiste en indrukwekkendste plek waar we ooit zijn geweest. We hebben enorm genoten van de safari game drives en de vele dieren. We hebben de hele Big Five mogen ontmoeten en gaan dan ook zeker nog eens terug.

8,3
10 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
7 Overige activiteiten
5 Bereikbaarheid

Pluspunten Masai Mara

 • Veel dieren
 • prachtige omgeving
 • ultieme safari gevoel

Minpunten Masai Mara

 • Toeristisch
 • prijzig
 • slechte wegen
Ultieme tip: Wij hebben een fijne tijd gehad bij het Olumar Tented Camp. Je overnacht hier in luxe tenten middenin de Mara. Ga in september! Dan is het lekker rustig, dus geen treintje rijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreisje Kenia (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Sandra Koes op 17 november 2019

Één woord......FANTASTISCH. Pollmans safari is echt super. Natuur, cultuur, spanningen en rust (dus van alles wat). Wil je dieren zien? Masai mara, Taita Hills en Amboseli zijn dan dé plekken om naartoe te gaan.

Ultieme tip: pollmans safari....toppers!!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Annelotte Fagel op 19 december 2018

Dit was een hele bijzondere ervaring. Samen met de hele familie Eem reis gemaakt door Kenia en met z'n alle de big 5 gezien. Ik zal deze reis en de cultuur nooit vergeten. De locale waren echt fantastisch.

Pluspunten Masai Mara

 • hele aardige locals
Ultieme tip: De ballonvaart
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Masai mara is fantastisch (bezocht in augustus 2008)

Review geschreven door Natalie Stoeten op 29 december 2017

Masai mara is een afwisselend national park, met grote vlaktes, rotsachtige gebieden. Er zit veel wild. We hebben veel leeuwen en cheeta's gezien en natuurlijk olifanten, gnoe's. Ja wat niet eigenlijk. Het is een prachtig land.

Ultieme tip: Masai mara Serena lodge
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Masai Mara in Kenia......PARADIJS OP AARDE (bezocht in januari 2007)

Review geschreven door Ingrid van den Nieuwboer op 03 december 2017

Masai Mara in Kenia. Prachtig als je van de natuur en dieren houdt. De rust die je vergezeld als je door de natuur rijdt en de adrenaline die door je lijf giert als je plotseling oog in oog staat met een olifant, luipaard of giraf.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Masai Mara

 • De rust

Minpunten Masai Mara

 • niets
Ultieme tip: NIETS.....GENIET VAN AL HET MOOIS
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Masai Mara Kenia (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Claudia Nieuwkamp op 23 november 2017

Masai Mara in Kenia vind ik de mooiste plek op aarde.
Natuur en wild. Ik zou hier voor altijd willen blijven. Voor ieder budget is er iets te vinden, van duur tot goedkoop. Veel contrast in de natuur, van rotsen tot heuvels en vlaktes. Ongelofelijk mooi. Respecteer het leefgebied van de dieren. Ik raad het iedereen aan om daar heen te gaan. Je wilt nooit meer terug!

Pluspunten Masai Mara

 • veel wild
 • verschillende natuur.
 • mooie lodges en eco tent kampen .
Ultieme tip: Met een goede gids vind je alles en leer je veel over het land en de dieren.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Kenya (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anne Blom op 14 november 2017

Kenya is zelfs tijdens de verkiezingen een plek om nooit te vergeten. De mensen zijn buitengewoon vriendelijk en behulpzaam en staan altijd voor je klaar. Zij willen graag verandering en staan open voor nieuwe ervaringen. Ik heb me nog nooit zo veilig gevoeld terwijl de omstandigheden soms miniem waren. Laat je niet afschrikken en reis naar een bestemming om nooit te vergeten!

Semadep Camp heeft mij alles geboden wat ik nodig had: natuur, cultuur en nieuwe vrienden. Het hele weekend heb ik in een fantastisch traditioneel huisje gezeten. Ik heb gewandeld, water gedragen en heel veel nieuwe armbandjes gekocht. Het was voor mij het leukste gedeelte van Kenya!

Pluspunten Masai Mara

 • aardige locals
 • goedkoop
 • cultuur
 • wildlife

Minpunten Masai Mara

 • afval
 • infrastructuur
Ultieme tip: Semadep Camp
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wildlife paradise (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Germaine Soyer op 12 november 2017

Al 4 keer in het Masai Mara geweest en een groot deel van Afrika gezien maar nergens zie je zo veel Wild life als hier. Met name de Big Cats zie je hier vaker dan elders doordat het zo open is en je heel ver kan kijken! Je hoeft hier echt niet veel geluk te hebben om the Big 5 te zien.

Pluspunten Masai Mara

 • Veel wildlife
 • luxe tenten kampen

Minpunten Masai Mara

 • Toeristisch
 • soms 10 busjes rondom een groep leeuwen
 • ga daarom net buiten Nat.Park in een van de conservatories
Ultieme tip: Ga net buiten het National Park in bijv het North Conservation Maasai Mara National Reserve; daar mag je van de paden af, je komt dus dicht bij de dieren is veel minder masaal.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Safari (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Soraya Wolsheumer op 12 november 2017

Wat een fantastische ervaring. De dieren, de natuur en zo anders dan de gebieden aan de kust. Wij zijn in Tsavo east geweest en de Masai Mara deze kun je niet vergelijken. Tsavo heeft haar rode mooie zand en verschillende landschappen heeft, terwijl Masai mara heel groen en gelijkmatig heuvelachtiger is. Des al niettemin zijn beide parken prachtig. De dieren populatie is goed op pijl en dat merk je ook aan de aangevreten karkassen, ook heel indrukwekkend om te zien. Wij zelf verbleven in de Keekorok lodge. Prachtige lodges vlakbij een waterpoel waar je de nijlpaarden kan aanschouwen. In restaurant goed eten, vriendelijk personeel en de Masai cultuur komt voorbij die gezellig op de foto met je willen. In het donker wordt je begeleid door personeel omdat er wel eens een dier langs wandelt. Als je 's nachts naar buiten kijkt zul je zo nu en dan een dier langs je lodge zien wandelen. Dit alles is een ervaring om nooit meer te vergeten en aan iedereen aan te raden.

Pluspunten Masai Mara

 • vriendelijk personeel
 • prachtig landschap
 • mooie natuur
 • veel dieren

Minpunten Masai Mara

 • irritante opdringerige locals die wat proberen te verkopen
Ultieme tip: Als je met een safari busje vanaf Nairobie airport reis ga dan lekker eten bij carnivore daar kun je van allerlei soorten vlees eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

GEWELDIG! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Sanne Brands op 11 november 2017

Na vorig jaar in de Serengeti te zijn geweest was ik bang om niet meer zulke mooie ervaringen mee te maken als toen. Dit waren onnodige zorgen! Wat een bijzonder en mooi Np! We zijn niet in de triangle geweest maar erbuiten met een 4x4 en guide. De rivier door, mooie ritten gemaakt.. twee oversteken van de grote migratie gezien! Als ik Kenia nog eens ga bezoeken, zou ik alleen de mara kiezen vanwege de veelzijdigheid. Het ene moment zit je in droogte en het andere moment in mooi groen en bloei!

Pluspunten Masai Mara

 • rustig
 • niet commercieel
 • veelzijdigheid
 • wildlife

Minpunten Masai Mara

 • geen
Ultieme tip: Buiten de triangle blijven, daar is het erg rustig en niet commercieel!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Masai Mara, een belevenis! (bezocht in december 2007)

Review geschreven door Dicky Klijnsmit op 23 juni 2017

In de Masai Mara is heel veel wild te zien. Mijn tip is om er niet met een reisgezelschap heen te gaan, maar huur een gids met een safaribusje en ga met je eigen gezelschap. Wij waren bijvoorbeeld met twee zussen, een broer en de echtgenote van die broer, dus met z'n vieren in een busje voor 6 personen. Sammy was onze ( goede, uitstekende) gids. Hij wist het wild te vinden en kende de Mara op z'n duimpje.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Masai Mara

 • Er zijn heel veel mooie lodges
Ultieme tip: Mijn enige tip staat hierboven: vooral niet met een groot reisgezelschap gaan, maar met een klein groepje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Masai Mara zoals nooit eerder meegemaakt (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Dorien van Engelenburg op 31 mei 2017

Een paar jaar geleden waren we in de Masai Mara en moesten we uren rijden en zagen we weinig... In 2016 waren we in de maand juni en dat was veel beter! We hebben zo ontzettend veel dieren gezien: leeuwen (minstens 20), cheetah's (8), hele kuddes gnoes en zebra's die aan de trek begonnen waren en nog veel meer! Ons hoogtepunt waren de luipaarden. Die zijn heel moeilijk te vinden, maar we vonden er twee keer één. De eerste lag boven in een boom te slapen, met naast hem een half afgevreten impala. De tweede dag zagen we twee leeuwinnen die een luipaard aan het opjagen waren en zo een boom injoegen. Volgens onze gids hadden die leeuwen de dag ervoor nog een jong en waarschijnlijk nu niet meer! De natuur is soms wreed, maar zo bijzonder! Ja de Mara is groot, maar je kunt hele mooie dingen zien en meemaken, dus het is een echte aanrader!

Pluspunten Masai Mara

 • natuur
 • dieren

Minpunten Masai Mara

 • groot
 • veel rijden
Ultieme tip: Ga met een gids en niet alleen, gidsen hebben onderling contact en brengen je naar de beste plekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verrast door de Masai Nara (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Martin Custers op 22 mei 2017

Wauw helemaal overdonderd door de natuur... zowel door de flora als de fauna. Wat een geweldig landschap. Op het moment dat ik er was (einde van de regentijd) een aaneenschakeling van groentinten. En wat een prachtige dieren... Ben helemaal verliefd geraakt op de zebra's met hun prachtig lijnenspel. Echt geweldige ervaring! Mag niet ontbreken op je Bucketlist.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
5 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Zorg dat je een goede gids hebt... iemand die er vaak komt.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Masai Mara, de beste wildbeleving ever (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Dorien van Engelenburg op 08 juli 2016

De reis naar de Masai Mara is al een belevenis op zich. De weg ernaar toe is erg slecht en je danst door de auto heen. De natuur en het leven langs de weg geeft je voldoende energie om de reis prima te doorstaan! In deze tijd van het jaar begint de grote trek van de Serengeti naar het groene gras van de Masai Mara. Je treft er kuddes van 100-1000 gnoes aan. Dit betekent dat ook de leeuwen, de cheetah's en zelfs het luipaard heel actief is met jagen. Wij hebben tientallen leeuwen kunnen zien, lekker knagend aan een zebra, of die een dutje deden. Helaas geen kill meegemaakt, maar dat konden we ons wel inbeelden hoe dat geweest moest zijn.
Als je soms wat langer stilstaat op een plek dan kun je de dieren goed bekijken. Eigenlijk zijn alle dieren het nader bekijken waard: zebra's, gnoes, wildebeasts en warthogs, je raakt niet uitgekeken!
Als vogelliefhebber kun je hier ook genieten van allerlei mooie vogels. Het is wat meer zoeken als bijv. in Naivasha naar leuke volgens, maar nabij een watertje of bosjes kun je voldoende leuke vogels spotten.
De Mara...veel rijden, maar de moeite waard voor je beste wildbelevenis in KENIA!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Masai Mara

 • kans op veel wild
 • prachtige natuur
Ultieme tip: Blijf wat langer staan bij een kudde dieren en geniet van hun gedrag!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Op safari in Masaai Mara is alles wat je zoekt en meer (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Victorine Sandkuyl op 23 mei 2016

Masai Mara is het grootste nationale park van Kenia. Vooral in de maanden juli en augustus wordt het park druk bezocht vanwege de Grote Trek, de migratie van duizenden wilde dieren van het Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara in Kenia. Maar ook in mei, als de trek nog niet echt begonnen is, kun je allerlei wilde dieren spotten in het park. Wij hadden zelfs zoveel geluk dat we drie van de Big Five hebben gespot: buffels, olifanten en leeuwen met jongen. En daarnaast hebben we nog cheetahs, hyena's, giraffen, zebra's, impala's, hippo's en nog veel meer gezien!

Een voordeel van de Masai Mara in het laagseizoen bezoeken is dat je niet met drommen safari-busjes rondom de beesten staat. Ik denk dat we in totaal 4 anderen busjes met toeristen hebben gezien. De temperaturen lopen overdag tot hoog op, dus je kan gewoon in je zomerkleren op safari :)

Als je een bezoek aan Kenia brengt, kun je dit unieke wildpark zeker niet overslaan!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Masai Mara

 • Groot aanbod van wildlife

Minpunten Masai Mara

 • Prijzige accomodaties
Ultieme tip: Zorg dat je gids op het netwerk van intercoms met de andere busjes in het park zit, hiermee communiceren ze met elkaar over de vindplaats van dieren!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors