De beste lokale reisorganisaties van Kenia

De beste lokale reisorganisaties van Kenia

door Marleen de Keyzer

Veel Afrikaanse landen mogen ermee pronken, maar Kenia is de enige échte bestemming waar je de wereld van de Leeuwenkoning binnenstapt. Een acacia die eenzaam op de horizon verschijnt. Majestueuze goudgele rotsblokken die over de savanne waken. Enorme kuddes antilopen, zebra’s en giraffen die voor je uitwijken als je langsrijdt. Alsof jij Mufasa bent.

Dat wil je natuurlijk zelf meemaken. Maar hóe vind je nou een mooie safari-trip? En een betrouwbare reisorganisatie? Om jou te helpen is Afrika.nl naar Kenia gereisd en op safari gegaan met lokale touroperators. Twee partijen vonden wij eruit springen en willen we je van harte aanraden. Zo steun je meteen de lokale economie!

ZELF NAAR Kenia?

Bekijk alle 66 reizen naar Kenia

Explorer Kenya

Als sinds 2006 verzorgt Explorer Kenya vanuit Nairobi allerlei gespecialiseerde reizen in Kenia, Tanzania, Oeganda en Rwanda. Tijdens deze compleet verzorgde tours staan niet alleen de natuur en het wildleven centraal, maar is er ook aandacht voor geschiedenis, cultuur en culinaire tradities. Bovendien zijn de reizen op maat, wat betekent dat jij zelf kiest hoe lang je gaat, welke mate van luxe je krijgt en of je met een groep reist of privé.

Je chauffeur is altijd een goed Engels sprekende safarigids met 8 tot 25 jaar ervaring en een vergunning op zak. In een 4x4 of minivan met pop-up-dak haalt hij je op bij je hotel of het vliegveld, waarin hij je tijdens de reis meerdere keren meeneemt op safari. Zelf gingen wij op pad met een 4x4, waarin je veel ruimte hebt om te bewegen en altijd aan het raam zit. Bovendien kan het dak open, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op de dieren. Zitten ze te ver weg? Vraag dan aan je gids of je zijn verrekijker mag lenen. Last but not least: in de koelbox achterin blijven je drankjes lekker koel tijdens de warme safaririt.

Tip: Neem genoeg water en contant geld mee voor onderweg.  Bekijk hier het reisaanbod van Explorer Kenya!

Natural World Kenya Safaris

Jou de safari van je leven bezorgen, dát is de missie van Natural World Kenya Safaris. Deze Oost-Afrikaanse touroperator is gevestigd in Nairobi, maar heeft ook een kantoor in Mombasa. Vanuit deze steden regelt de reisorganisatie allerlei compleet verzorgde safaritochten door Kenia en Tanzania. Deze privé-safaris zijn op maat, dus jij kan al je wensen doorgeven. Zo is er voor elk budget wat.

In een luxe 4x4 word je opgehaald vanaf het vliegtuig of je hotel. Je privégids, die vaak ook ranger is, spreekt goed Engels en kan je alles vertellen over de dieren en natuurgebieden.  Gedurende de hele tour neemt hij je meerdere keren mee op privésafari in de 4x4, die van alle gemakken is voorzien. In de gelakte houten balk achter de chauffeur, kan jij je waterfles, zonnebril en camera veilig opbergen in de speciaal daarvoor gemaakte vakken. Je waterfles kan je ook in de koelbox leggen, zo blijft hij lekker koud. Onder de balk hangen twee verrekijkers, handig voor als de dieren zich verstoppen in het hoge gras. En natuurlijk kan het dak omhoog, zodat jij extra goed zicht hebt op het wild tijdens je safari.

Wat wij extra fijn vinden aan Natural World Kenya Safaris, is dat er een lunch wordt geregeld op lange-afstandstochten. Ook is er genoeg water aanwezig in de auto voor onderweg en tijdens safaris. Dat scheelt een hoop gesleep met zware tassen.

Tip: Natural World Kenya Safaris verzorgt ook wandeltochten naar de top van Mount Kenya, gorillatrekkingen in Oeganda en Rwanda, en verschillende dagtrips. Bekijk hier de safarireizen van Natural World Kenya Safaris!

Reizen Kenia

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors