Veiligheid Kenia

Veiligheid Kenia

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Kenia?

Kenia is de laatste jaren onrustig. Ooit was het land een baken van stabiliteit in Afrika. Momenteel is er veel politieke onrust en heet hoofdstad Nairobi ook wel eens spottend Nairobbery - dankzij de hoge criminaliteitscijfers.

In bepaalde provincies moet je oppassen, of je kunt ze beter vermijden. Bekijk het reisadvies voor actuele informatie over de veiligheidssituatie in Kenia.

ZELF NAAR Kenia?

Bekijk alle 95 reizen naar Kenia

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Kenia?

Buiten het feit dat je dure items als kettingen, horloges en portemonnees niet al te zichtbaar moet dragen, is het vooral belangrijk om in onrustige gebieden grootschalige samenscholingen te vermijden. Die kunnen namelijk gemakkelijk uit de hand lopen en zijn vaak politiek van aard. Loop dus bijvoorbeeld niet mee in demonstraties.

Ook kun je in Kenia beter niet 's nachts over straat, zeker niet lopend, maar bij voorkeur ook niet in de auto. Neem ook geen lifters mee. En mocht je toch overvallen worden, gehoorzaam de overvallers dan altijd en verzet je nooit. Geef al je geld en bezittingen af, die zijn minder waard dan je leven.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Afrika.nl nieuwsbrief!

Wat is zijn de alarmnummers van Kenia?

Het algemene alarmnummer in Kenia is 999.

Onafhankelijk advies over je reis naar Kenia

De reisspecialisten van de Safari Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Kenia. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Safari Desk!

Like deze pagina

Reizen Kenia

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Kaapverdië kenner
Sponsors