Klimaat Kenia

Klimaat Kenia

Wat voor klimaat heeft Kenia?

Kenia kent een tropisch klimaat met grofweg twee seizoen: dat tussen maart en juni met veel neerslag en dat de rest van het jaar met veel minder en ook kortere buien. In november en december wil overigens ook nog wel eens een stevige bui vallen.

Het weer in Kenia is het hele jaar warm en benauwd. De enige plek waar het wat koeler is, is de Rift Vallei. In dit gebied komt de gemiddelde temperatuur ook in de warmste maanden van het jaar, januari en februari, niet boven de 28 graden uit.

In de rest van Kenia stijgt het kwik in het hete seizoen gemiddeld wel tot ruim boven de dertig graden. En vergis je niet, dat is warm. In Nederland is de gemiddelde temperatuur in juli 'slechts' 22 graden.

Het aantal zonuren per dag is in Kenia, ondanks de soms hevige buien, het hele jaar hoog. Zelfs in de meest bewolkte maanden juli en augustus is het aantal zonuren met zeven gemiddelde hoger dan dat in Nederland in diezelfde maanden. In januari en februari geniet je elke dag gemiddeld negen uur van de zon - op een theoretisch maximum van elf per dag.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors