Religie & Tradities Kenia

Religie & Tradities Kenia

Wat zijn de belangrijkste religies in Kenia?

De overgrote meerderheid van de Kenianen is christelijk. Het gevolg van vele decennia agressief zendingswerk vanuit Europa en de Verenigde Staten.

Het geloof ligt in Kenia nu vaak letterlijk op straat. Je zult tijdens je reis af en toe een straat preker tegenkomen. Dit soort figuren trekken vaak een behoorlijk aantal toehoorders. Rond christelijke feestdagen zijn er vaak processies.

ZELF NAAR Kenia?

Bekijk alle 66 reizen naar Kenia

In het oosten langs de kust, op de oude Arabische handelsroute, wonen juist veel moslims. In totaal is zo'n tien procent van de Kenianen islamitisch. De meeste zijn soennitisch en er zijn plekken waar de islamitische leer vrij fundamentalistisch is.

Ook is er in Kenia een minderheid die nog altijd vasthoudt aan traditionele animistische geloofsovertuigingen. Zij vereren de natuur en de voorouders.

Wat zijn belangrijke tradities in Kenia?

Familie is belangrijk in Kenia. Sociale bindingen zijn strak. Respect voor iemands ouders is belangrijk.

Je zult ook zelden een Keniaan alleen zien. Elke gebeurtenis op straat trek een hele massa mensen. De kans dat ook jij af en toe op straat wordt uitgenodigd om mee te dansen of een balletje te trappen is groot.

Een verschrikkelijke traditie in Kenia is vrouwenbesnijdenis. In sommige gebieden in het land is zo'n negentig procent van alle vrouwen op enige wijze genitaal verminkt.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

De meeste mensen in Kenia houden er conservatieve ideeën en zeden op na. Niet in de laatste plaats doordat bijna iedereen of christelijk of islamitisch is. Het is dus zaak je een beetje netjes te kleden. Ook als het warm is.

Raak ook niet al te snel geïrriteerd. Zeker niet tegen corrupte politieagenten of ouderen. Hiërarchie is belangrijk in Kenia, en voor hoger geplaatsten en ouderen dien je respect te tonen.

Reizen Kenia

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors