Vier redenen waarom je Mount Kasigau in Kenia wil beklimmen

Vier redenen waarom je Mount Kasigau in Kenia wil beklimmen

door Saskia Bergmeijer

Wil je altijd al een berg in Afrika beklimmen, maar is de Kilimanjaro of Mount Kenya nét een meter of duizend te hoog gegrepen? Kijk dan eens wat verder dan deze bekende bergtoppen. Wist je bijvoorbeeld dat er in het zuidoosten van Kenia nog zo’n spectaculaire bergketen bestaat?

Deze parel is op slechts drie uur rijden van Mombasa te vinden en ligt midden op de migratieroute van de olifanten die van Tanzania naar Kenia trekken. En het mooie is dat Mount Kasigau maar 1641 meter hoog is, waardoor ook de beginnende klimmer het avontuur aankan. Maar dat is nog niet alles. Wij hebben vier redenen waarom je deze berg absoluut niet mag overslaan tijdens je rondreis door Kenia.

ZELF NAAR Kenia?

Bekijk alle 60 reizen naar Kenia

1. Uniek avontuur

Misschien lijkt een meer dan duizend meter hoge berg een hele onderneming, maar door de veelzijdigheid van de berg vliegt de tocht voorbij. De zandpaden aan de voet van de berg laten je rustig wennen aan de klim. Langzaam maar zeker verandert de grond in stenen, waar je overheen moet klauteren. Deze leiden je naar het laatste gedeelte van de klim: de top. Die bereik je alleen door de Tarzan in jezelf los te laten. Trek je omhoog aan planten en wortelen van bomen, waarna je geniet van een mijlenver reikend uitzicht over de savanne beneden je. Vervolgens glijd je in twee uur weer naar beneden, vooral op je billen en slingerend aan lianen. 

2. Vogelsafari

Dat je op weg naar de top door een bijzonder natuurgebied loopt, komt vast niet als een verrassing. Maar naast de enorme hoeveelheid plantsoorten vliegt er ook van alles langs je hoofd. De meest kleurrijke vogels wonen in de bomen van de berg, waarvan de meest bijzondere toch wel de zeldzame Taita white-eye bird, oftewel de hooglandbril vogel is. Je moet wel goed zoeken, want door zijn groene schutkleur is hij lastig te vinden!

3. Goodmorning sunshine

Wil je de opening scène van The Lion King een keer in het echt meemaken? Begin dan om vijf uur 's ochtends met klimmen. Halverwege de berg is een uitzichtpunt waar je het begin van de zonsopkomst ziet. De zon komt langzaam vanuit de savanne omhoog en kleurt de lucht en de savanne onder je oranje en rood, waardoor dit een van de mooiste zonsopgangen is die je ooit ziet.

4. Afrika aan je voeten

Veel tijd om bij te komen van de klim heb je niet. Op de top gaat je blik meteen naar het immense uitzicht dat je adem wegneemt. Uitkijkend over de uitgestrekte savannes van Tsavo East heb je het gevoel alsof je aan de top van Afrika staat. Met een beetje geluk is het helder genoeg om zelfs de Kilimanjaro in Tanzania te zien!

Hebben we je geïnspireerd om Mount Kasigau te beklimmen? Bekijk alle vliegtickets naar Kenia om deze reis waar te maken.

Reizen Kenia

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors