7 Redenen voor een reis naar Kenia met kinderen

7 Redenen voor een reis naar Kenia met kinderen

door Getaway Travel

Ik ga op vakantie naar Kenia en ik neem mee… m’n kinderen?! Zijn ze daar wel veilig? Straks lopen ze een ziekte op. Huilen ze tijdens de hele vlucht naar Nairobi. Maken ze ruzie. Of herinneren ze zich later niks van de dure reis. Dat zou toch zonde zijn?

Het is al helemáál zonde als je de kids thuislaat. Oké, een rondreis door Kenia met kinderen vergt meer voorbereiding dan wanneer je alleen of met z’n tweeën gaat. Maar! Ze geven juist een extra dimensie aan je verre reis. Kinderen, die zich zo verwonderen over de wereld, laten je een kant van Kenia zien die anders volledig aan je voorbij was gegaan.

ZELF NAAR Kenia?

Bekijk alle 60 reizen naar Kenia

Daarom delen we graag zeven redenen waarom je wél op reis wil met je gezin!

1. Geen tijdsverschil

We beginnen even met een paar praktische redenen om met je kinderen op vakantie naar Kenia te gaan. Ten eerste: het tijdsverschil. Of eigenlijk, het gebrek aan tijdsverschil. In de zomertijd leven de Kenianen één uur later dan in Nederland, in de wintertijd twee uurtjes later.

Dat betekent dat je kinderen niet staan te stuiteren terwijl ze moeten slapen of liggen te slapen in de safari-jeep terwijl jullie nét een leeuw spotten. Met andere woorden: ze ervaren geen ernstige jetlag en genieten vanaf het eerste moment.

2. Rechtstreekse vluchten

Praktische reden nummertje twee: Kenia is relatief dichtbij. Er vertrekken dagelijks rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en de hoofdstad Nairobi en kuststad Mombasa. De duur van de vlucht is ongeveer acht uur. En met het entertainment dat je tegenwoordig op het scherm voor je neus aantreft, is zo’n vlucht binnen no-time voorbij.

3. De Leeuwenkoning komt tot leven

Tot zover de praktische redenen. Kenia is vooral ook ontzettend leuk voor de kids. Ze zullen denken dat ze in De Leeuwenkoning zijn beland! De Disneyfilm is grotendeels geïnspireerd door de vele wildparken die Kenia rijk is.

De Masai Mara bijvoorbeeld. In dit natuurreservaat trekken jaarlijks miljoenen wildebeesten en zebra’s over de vlaktes. En dat zorgt voor een gigantisch spektakel. Niet alleen hoor je het gestamp van miljoenen hoeven door het park, je spot allerlei grote roofdieren die continu op de loer liggen…

4. Makkelijk contact met locals

Terwijl jij met handen en voeten een gesprekje probeert aan te knopen met een local, maakt je kind al vrienden met een groepje voetballende jongetjes op het dorpsplein. Al gauw kom je zelf in contact met andere, lokale ouders.

Kinderen verbinden. Ze vergemakkelijken het contact met locals. Bovendien is de Keniaanse bevolking erg kindvriendelijk. Je zult zien dat een ontmoeting met de Masai net zo bijzonder is voor de kleurrijke mensen zelf als voor je kind.

5. Iedere dag zwemmen… en snorkelen!

In Kenia is het altijd lekker warm. En dat betekent zwemmen! Er zijn veel kindvriendelijke hotels waar de kids zich dagen kunnen vermaken in het zwembad. Daarnaast beschikt Kenia over een waanzinnige kustlijn, die van zilverwitte zandstranden overloopt in turkooizen water.

En in dat water zwemmen hele andere beesten rond dan in de Noordzee! Bij het Wasini-eiland zie je zomaar een school dolfijnen in de branding spelen. Voor Mombassa ligt een zeereservaat waar je tropische koraalsoorten en vissen spot. En op het strand van Watamu maak je de eerste dagen van pasgeboren schildpadjes mee.

6. Overal lekker eten

‘Ik lust dat niet!’ zal je niet vaak te horen krijgen tijdens je rondreis in Kenia met de kids. De lokale rijst- met vleesgerechten zijn simpel genoeg voor de Hollandse mondjes. Fastfoodrestaurants zorgen in het hele land voor absolute noodoplossingen. Gefrituurde samosa’s en currygerechten met chapati (pannenkoekjes) zijn altijd een feest. En het tropische fruit is zo vers en zoet: daar kan geen ijsje tegenop.

7. Je bekijkt Kenia vanuit de ogen van je kind

Heb je Kenia al een keer gezien? Dat maakt niet uit! Je kinderen laten je door hun ogen de wereld opnieuw bekijken. Zo wijzen ze tijdens een safari vaak naar dieren die jou in je zoektocht naar de Big Five niet eens waren opgevallen. Of vragen ze tijdens een walvissentour zomaar hoe walvissen eigenlijk ademen. Denk daar maar eens over na.

Nog een tip: laat je kinderen af en toe fotograaf zijn. Zo heb je na je vakantie flinke kans op een goeie dosis lachen vanwege die grappige, scheve of spontane kiekjes.

Travelnauts verzorgt je reis naar Kenia met kinderen

In Kenia verblijven kinderen niet overal gratis en kan je ook niet bij elk hotel met je kids terecht. Je rondreis door Kenia met kinderen vereist daarom wel enige voorbereiding. Laat je dat liever aan iemand anders over? Reisorganisatie Travelnauts verzorgt kindvriendelijke, op maat gemaakte reizen door Kenia. Zodat je zonder zorgen het schitterende land aan je kinderen kunt laten zien. En zij aan jou!

Fotocredits: William Wallaby

Reizen Kenia

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors