Rondreis Kenia

Rondreis Kenia

door Yldau Otter

Kenia is Afrika in één land. Uitgestrekte savannevlaktes, mosgroene regenwouden, enorme bergen, witte kustlijnen en een divers ecosysteem. Aanschouw de spectaculaire Grote Trek in de Masai Mara en wandel door het ruige vulkaanlandschap van het Hell’s Gate National Park.

Je rondreis door Kenia begint in Nairobi, vanwaar je meteen de natuur in trekt. Je reist door beboste gebieden en uitgestrekte vlaktes en speurt naar brullende leeuwen en tetterende olifanten.  Na ruim 1.100 kilometer eindig je je rondreis door Kenia onder de palmbomen van Diani Beach.

ZELF NAAR Rondreis Kenia?

Bekijk alle 19 reizen naar Rondreis Kenia

Bezienswaardigheden in Kenia

Het is zover, je reis naar Kenia die zolang op je bucketlist stond, gaat eindelijk in vervulling. Zodra je het vliegtuig uitstapt in Nairobi, word je begroet door een vlaag warmte. Je neemt een taxi naar je hotel, waar je die nacht verblijft.

De volgende ochtend vertrek je richting het Nakurumeer. Zodra je de stad uit bent, rijd je een compleet andere wereld binnen. De buitenwijken worden langzaamaan verruild voor een uitgestrekter, rustigere omgeving. En met een beetje geluk, ontdek je Mount Kenya aan de horizon.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle autoroutes door Zuid-Afrika

Het Nakurumeer staat bekend om de vele flamingo’s, maar ook spot je hier giraffen, neushoorns en buffels. Hierna reis je in drie uur naar het Naivashameer, omringd door ruige rotspartijen en dichte bossen. Ook vormt dit meer een goede toegangspoort naar het nabijgelegen Hell’s Gate National Park.

Dit kleine wildpark dankt zijn naam aan de enorme roodgetinte kliffen die een gebied vol warmwaterbronnen en stoomgatenomringen. Maak een wandelsafari en spot zebra’s, struisvogels, bavianen en gazellen.

De volgende dag rijd je dwars door het uitgestrekte land richting de Masai Mara. Onderweg maak je een stop in het Maji Moto Eco Camp, om kennis te maken met de kleurrijke bevolkingsgroep Masai. Ze staan er vooral om bekend dat ze ongelofelijk hoog kunnen springen!

Na twee uur rijden kom je aan bij een van de bekendste wildparken ter wereld: Masai Mara National Pak. Dit park wereldberoemd door de jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten, gazellen en zebra’s, maar is ook los daarvan een bezoek meer dan waard.

Zodra je safari-avontuur is afgelopen, vertrek je weer richting Nairobi. Hier neem je een binnenlandse vlucht naar Mombasa. Via de kustweg rijd je vervolgens in anderhalf uur naar DianiBeach. De parelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en turkooizen zee maken Diani de perfecte plek om je reis relaxed af te sluiten.

Beste reistijd Kenia

De beste tijd om Kenia te bezoeken zijn de maanden juli en augustus. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en is het over het algemeen droog. Ook vindt de grote wildtrek vanuit het Serengeti National Park naar de Masai Mara dan plaats. Houd er rekening mee dat het in deze maanden wel erg druk kan zijn.

Trek voor deze rondreis door Kenia minimaal twee weken de tijd uit. Wij hebben in deze reisroute vier dagen uitgetrokken voor Diani Beach. Wil je hier langer vertoeven? Neem dan wat extra vakantiedagen op!

Routebeschrijving

Je rondreis door Kenia begint in Nairobi. Vanuit deze stad reis je in ongeveer vier uur naar het Nakurumeer. Via de Great Rift Valley rijd je vervolgens naar Lake Naivasha, vanwaar je het Hell’s Gate National Park bezoekt. Vanaf hier is het ongeveer 130 kilometer rijden naar Maji Moto. Na bijna honderd kilometer kom je aan in het Masai Mara National Park. In zes uur rijd je weer terug naar Nairobi, waar je het vliegtuig naar Mombasa pakt. Vanaf hier is het nog anderhalf uur rijden naar Diani Beach.

Houd er rekening mee dat je tijdens deze reis veel op onverharde wegen rijdt, een 4WD is dus noodzakelijk.

Wil jij deze rondreis door Kenia met een reisorganisatie maken? Bekijk hier het aanbod aan reizen.

Fotocredits: John Hickey-Fry

Rondreis Kenia zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Safari Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Kenia. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Safari Desk!

Like deze pagina

Reizen Rondreis Kenia

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors