Rondreis Kenia en Tanzania

Rondreis Kenia en Tanzania

door Yldau Otter

Het échte Afrika ontdekken. Een plek waar de natuur nog ongestoord zijn gang gaat. Een wereld waar de mens uitsluitend toekijkt. Dat is een rondreis door Tanzania en Kenia.

Wil je de Big Five spotten? En de jaarlijkse migratie van een miljoen wildebeesten, zebra’s en gazellen meemaken? Dat kan! Deze rondreis door Kenia en Tanzania begint in Nairobi en neemt je in zo’n 1.300 kilometer mee naar de beroemdste wildparken op de wereld: de Serengeti en de Masai Mara. Houd je ogen open voor overstekende olifanten en giraffes onderweg!

ZELF NAAR Kenia?

Bekijk alle 58 reizen naar Kenia

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Kenia en Tanzania?

Je rondreis door Kenia en Tanzania start in de ‘safari hoofdstad van de wereld’: Nairobi. Nadat je de betonnen jungle hebt ontdekte,start je rondreis pas echt. Je eerste stop is Mount Kenya: de hoogste berg van Kenia.Dit gebied bestaat uit verschillende bergkammen, sneeuwvelden, gletsjers, meren, watervakken en reusachtige puinhellingen. De voet van de berg vormt het leefgebied van verschillende soorten antilopen.

Je vervolgt je reis richting het Sambura National Park. Zodra je dichterbij komt, wordt het landschap steeds droger en woester. Het Sambura National Park staat bekend om haar zeldzame diersoorten, zoals de girafgazelle, gemsbok, grévyzebra en Somalische struisvogel.

Je volgende stop is het Nakurumeer. Devele flamingo’s die hier leven, zorgen ervoor dat het meer helemaal roze kleurt. Wil je meer vogels zien? Rijd dan door naar het Baringomeer. Dit meer is met zijn 450 vogelsoorten het absolute hoogtepunt voor de vogelliefhebber.

Dan staat een van de bekendste wildparken ter wereld op het programma: de Masai Mara.  Zodra je in je safaribusje stapt, heb je het gevoel alsof je in een National Geographic-film bent beland.

Een leeuw die in de ondergaande zon ligt te luieren in het gele gras. Zebra’s die rustig staan te drinken bij de waterpunten. En duizenden wildebeesten die voorbij stormen tijdens de Grote Trek. De Masai Mara is zo’n plek waar de natuur nog ongestoord zijn eigen gang gaat.

Vanuit de Masai Mara in Kenia rijd je de grens over naar de Serengeti in Tanzania.De uitgestrekte vlaktes en het meest diverse ecosysteem ter wereld, maken deSerengeti een van de beste plekken om de Big Five te spotten. Ben jehier tussen juni en oktober? Bekijk dan de grootste wildtrek ter wereld, waarbij honderdduizenden gnoes, impala’s en zebra’s van deSerengeti naar de Masai Mara trekken.  

In november trekt het wild terug naar de Ngorongoro-krater. Met een doorsnee van achttien kilometer is dit de grootste krater ter wereld en barst het er van de wilde dieren. Zo spot je op de bodem van de krater olifanten, leeuwen, neushoorn, zebra’s luipaarden, buffels en verschillende vogelsoorten. Zeker een bezoekje waard dus!

Na de afdaling in de Ngorongoro-krater, rijd je in ongeveer drie uur terug naar de bewoonde wereld in Arusha.

Wat is de beste reistijd voor Kenia en Tanzania?

Trek voor deze reisroute minimaal drie weken de tijd uit. Zo heb je genoeg tijd om de natuurgebieden van Kenia en Tanzania te bezoeken. En (hopelijk) de Big Five te spotten.

De beste maanden om het Masai Mara National Park en de Serengeti te bezoeken zijn juli en augustus. Dan vindt de grote wildtrek vanuit de Serengeti naar Masai Mara plaats. Houd er wel rekening mee dat het in deze periode erg druk is.

Routebeschrijving

Vanuit Nederland vlieg je naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi en rijd je in vier uur naar Mount Kenya. Hierna reis je naar het Samburu National Park, ten noorden van Isiolo. Vervolg je reis naar Nakuru National Park Nakurumeer. Via het Naivashameer reis je naar het Masai Mara National Park. Maak onderweg naar het Serengeti National Park nog een stop bij het Victoriameer: het grootste meer van Afrika.

Houd er rekening mee dat je veel op onverharde wegen rijdt. Een 4WD is dus noodzakelijk voor deze rondreis door Kenia en Tanzania.

 

Wil je deze reis met een reisorganisatie maken? Bekijk hier het aanbod aan rondreizen door Kenia.

Fotocredits: Joxean Koret | Angel Williams

Reizen Kenia

Foto's & video's Rondreis Kenia en Tanzania

Specialisten Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Lesotho kenner
Sponsors