Beau Vallon

Beau Vallon

door Niels Posthumus

De Oost-Afrikaanse Seychellen behoren tot de mooiste duiklocaties ter wereld. Lauw water, goed zicht, onaangetast koraal en duikplekken voor zowel gevorderden als voor beginners.

Papagaaivissen, stekelroggen, vleermuisvissen en zeeschildpadden omringen je onder water, niet ver voor de kust van Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen. Je zuigt de zuurstof op uit de fles op je rug. Je probeert rustig te blijven, ook als opeens een enorme, maar ongevaarlijke walvishaai naast je opdoemt. Hoe minder zuurstof je verbruikt, hoe langer je onder water kunt genieten.

ZELF NAAR Seychellen?

Bekijk alle 5 reizen naar Seychellen

Beau Vallon

Het strand Beau Vallon op Mahé is het bekendste vertrekpunt voor duikers op de Seychellen. Vanaf dit relatief drukke strand vertrekken dagelijks bootjes de Indische Oceaan op. De meesten komen binnen vijftien minuten aan op de plaats van bestemming.

Deze duikplekken dicht voor de kust van Mahé kennen doorgaans rustig water en goed zicht. Het zijn perfecte plekken voor beginnende duikers. Je PADI brevet halen is er met alle duikscholen aan Beau Vallon bovendien geen enkel probleem.

Long range duiken Mahé

Gevorderde duikers doen er goed aan bij Beau Vallon een boot te boeken die verder de zee op gaat. Na veertig minuten varen arriveer je pas bij de meer spectaculaire, maar ook moeilijkere duikplekken. De zogenoemde long rande duikplekken.

Zachte koralen hebben zich daar aan de diepe rotswanden vastgezet. Zeeschildpadden, dolfijnen en roggen zwemmen er rond. In augustus heb je de beste kans om op deze plekken soms wel zeven meter lange walvishaaien van dichtbij te zien.

Duiken rond Praslin

Duiken rond het eiland Praslin is ook erg bijzonder. Het is daar vaak rustiger dan in de populaire en gemakkelijker te bereiken wateren van Mahé. Praslin is vanaf het hoofdeiland Mahé met dagtochten te bezoeken.

De diepste duiken bij Praslin, tot twintig meter onder water, maak je bij het punt L'ilot, waar granieten keien begroeid zijn met koraal. De plek is vooral zeer geliefd na zonsondergang, tijdens het zogenaamde nachtduiken.

Vista Bay Rocks is een goede duikplek om Murenes en kreeften te zien. En ook Sunset Rocks en Aquarium zijn bekende duikplekken rond Praslin.

Scheepswrak Ennerdale

Als koraal en rotswanden onder water niet genoeg voor je zijn, dan kun je er ook voor kiezen vanuit Mahé naar enkele scheepswrakken te varen om die onder water te bekijken.

De bekendste is waarschijnlijk het Ennerdale wrak, maar in de wateren van de Seychellen zijn over de eeuwen meer schepen verloren gegaan.

Het duiken naar scheepswrakken vereist echter enige ervaring. Het is technisch moeilijker dan duiken in open zee of boven vlak koraal. Bovendien kunnen de stromingen rond de wrakken bij de Seychellen sterker zijn dan op de duikplekken dichter bij de kust van Mahé.

Strand Anse Lazio

Het leuke van een dagtripje naar Praslin is dat je daar bovendien de perfecte plek vindt om op adem te komen als je eenmaal weer boven water bent. Het strandje Anse Lazio is zonder twijfel één van de mooiste stranden van de Seychellen en waarschijnlijk de meest idyllische plek waar je ooit in de zon hebt gelegen.

Sluit overigens wel een goede verzekering af als je gaat duiken bij de Seychellen. Er is een decompressiekamer aanwezig op Mahé, maar als die in geval van nood vol is, zul je helemaal naar het 1.400 verder gelegen Mombasa in Kenia moeten worden gevlogen. En dat is niet gratis.

Wat is er te doen in Beau Vallon?

  • Ga duiken bij de granieten rotspartijen van duiklocaties als L'ilôt Rocks, Horse Shoe Rocks en Ray's Point bij Mahé.
  • Duik naar scheepswrakken bij onder meer Twin Barges Wreck en Dredger Wreck vlak voor de kust en het Ennerdale Wreck dieper op zee.
  • Geniet op talloze locaties vlak voor de kust van de Mahé van het prachtige koraal, onder meer bij Lucky Dip, Bay Ternay Marine Park en Auberge Reef.
  • Ben je een gevorderd duiker, kies dan voor een long range duik, bijvoorbeeld bij de granietrotsen van Brissare Rocks, Gran Gomon, Feyte, Jackpot, Site Enler, Lo Bordaz, Dan Milieu, Trois Dame of vele andere locaties.
  • Boek een dagtrip en ga duiken bij eilanden als La Digue, Praslin of Silhouette, waar je koraal hebt bij de locaties Fusilier Bank en Ramasse Tout.

Reizen Seychellen

Meer Beau Vallon

Specialisten Seychellen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Lesotho kenner
Sponsors