Verblijf in Palais Riad Lamrani

Verblijf in Palais Riad Lamrani

door Maaike Lut

In het hart van de medina, het oude stadsgedeelte van Marrakesh, is Palais Riad Lamrani gevestigd. Dit Marokkaanse paleis biedt drie luxe kamers en drie suites, en is nog een van de weinige riads die in haar traditionele stijl is gebleven. Breng hier een of meerdere nachten door en ontsnap aan de chaos van de drukke stad.

In tegenstelling tot andere Marokkaanse huizen, krijg je in Lamrani niks mee van wat er buiten de muren afspeelt. Geen schreeuwende Marokkanen die hun producten proberen te verkopen, geen brommers die door steegjes zoeven en zelfs de geuren van het straateten is niet te ruiken: in de riad kom je terecht in een serene omgeving waar het allemaal draait om rust.

ZELF NAAR Marokko?

Bekijk alle 47 reizen naar Marokko

Verblijf in de riad

Het personeel is erg gastvrij. Zo word je bij aankomst hartelijk verwelkomd en als je wil, krijg je een rondleiding door het complex. Hier leer je meer over de geschiedenis van het paleis. Ook tijdens je verblijf is er altijd iemand in de buurt die je met alle plezier helpt waar nodig.

Naast de kamers en suites biedt het paleis nog veel meer: een originele tuin, een verwarmd zwembad, dakterrassen op verschillende niveaus, een klein fitnessterras, een massageruimte en niet te vergeten: de welbekende hamam, een Marokkaans badhuis. En als je echt in de ontspannende vibe wil blijven, kan je op aanvraag een yogales volgen.

Prachtige tuin

In de tuin kun je iedere dag ontbijten van acht tot tien, en van twaalf tot drie heb je de mogelijkheid om te lunchen, uitgezonderd op zondag. De lunch is overigens ook beschikbaar voor niet-gasten. Handig om te weten als een verblijf niet in het budget past, maar je wel graag een traditionele riad van dichtbij wil zien. Er wordt gewerkt met producten uit eigen tuin, zoals sinaasappels, citroenen en dadels. Een diner is alleen mogelijk op reservering tussen half acht en negen, van maandag tot en met zaterdag.

Ligging

Als je het paleis uitloopt, kom je al gauw in de massa terecht. Zo begint aan het eind van de straat al een zogeheten soek, een Arabische markt. Ook is de Djemaa el Fna, hét plein van Marrakesh, op minder dan vijf minuten loopafstand. Na een middagje door de straten van Marrakesh te hebben geslenterd, is het dakterras van Lamrani een heerlijke plek om even bij te komen. Bestel een cocktail of biertje en sluit de middag af op een van de ligbedden die je overal op het terras vindt.

Geschiedenis

De voormalige eigenaren van de Riad, de familie Lamrani, had veel belangstelling voor meubelen uit Europa en het Midden-Oosten. Dit is de reden waarom je veel meubilair uit het Victoriaanse tijdperk terugziet naast meubels uit Syrië en Marokko. De vergulde spiegels reflecteren het licht van de kristallen kroonluchters. Tapijten meegenomen uit Mekka liggen op de vloer en de muntthee wordt geserveerd in kristallen glazen en zilveren theepotten uit Engeland.

Het paleis is meerdere malen gerenoveerd, maar altijd met respect voor de geschiedenis van het gebouw, de prachtige cederhouten plafonds en ornamenten zijn intact gebleven.

Een kamer kan je het beste rechtstreeks boeken op de website van Palais Riad Lamrani.

Reizen Marokko

Specialisten Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors