Vervoer Marokko

Vervoer Marokko

Wat zijn de vervoersmiddelen in Marokko?

Vliegtuig

Je vliegt vanuit Nederland in ongeveer vier uur naar Marrakesh. Ook kun je vliegen op Casablanca, Rabat, Fès en Tanger.

Royal Air Maroc verzorgt doorgaans de binnenlandse vluchten, met concurrentie van Regional Air Lines. Studenten onder 26 jaar krijgen 25 procent korting op binnenlandse vluchten. Maar alleen als je vooraf boekt bij één van de aangewezen Marokkaanse reisbureaus.

ZELF NAAR Marokko?

Bekijk alle 45 reizen naar Marokko

Trein

De trein is een prima manier om Marokko te doorkruizen. Al heb je slechts keuze uit twee routes. De ene loopt van Tanger in het noorden naar Marrakesh in het zuiden. De andere voert van Oujida in het noordoosten naar datzelfde Marrakesh.

De trein is een betrouwbare, goedkope en aangename manier van reizen. Al hebben niet alle kleinere Marokkaanse steden op de route een station. Je hebt slaapcompartimenten in de nachttreinen.

Bus en Taxi

In de stad kun je het beste een taxi nemen. Dat is daar het eenvoudigste en snelste vervoermiddel. Je kunt ook de bus nemen. Voor zowel korte, als lange afstanden. Houd er wel rekening mee dat de stadsbussen vaak rammelig en oud zijn. Toch rijden ze frequent.

Op de trajecten tussen de verschillende steden rijden veel bussen, de meeste van private maatschappijen. Onder meer de ONCF spoorwegen heeft busroutes. Bussen zijn vrij goedkoop en relatief snel en comfortabel. De bussen tussen de steden zijn een stuk luxer dan die in de stad.

Auto huren

De wegen zijn prima in Marokko en bovendien zijn alle richtingen goed aangegeven. Een auto huren kan in alle grotere steden bij de gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Je hebt dan wel een creditcard en een internationaal rijbewijs nodig.

Reizen Marokko

Specialisten Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors