Klimaat Marokko

Klimaat Marokko

Wat voor klimaat heeft Marokko?

Marokko kent een subtropisch klimaat. De seizoenen lopen ongeveer gelijk aan die in Nederland, maar het weer in Marokko kent hogere en lagere uitersten. In de zomer lopen de temperaturen in Marokko gemakkelijk op tot 40 graden. Het kwik schommelt in de Marokkaanse winter rond de 21 graden. Het is het hele jaar door zonnig.

In de Saharawoestijn in het zuiden en oosten van Marokko kan de temperatuur beduidend van deze gemiddelden afwijken. In laaggelegen Saharagebieden kan het in de zomer wel vijftig graden worden. In de bergen vriest het in de winter 's nachts evengoed.

De steden in het Marokkaanse binnenland kennen een landklimaat. Dat houdt sterk fluctuerende temperaturen in. Neem bijvoorbeeld de stad Fès. In de zomer is het daar soms warmer dan 45 graden. In de winter kan het af en toe wel tien graden vriezen.

De zon schijnt in Marokko ongeveer acht uur per dag - tegen een theoretisch maximum van elf. Het is moeilijk om bij dit grote land een beeld te geven van hoe veel het er regent. Dit verschilt sterk per regio. Marokko is in ieder geval een stuk droger dan Nederland.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors