Klimaat Marokko

Klimaat Marokko

Wat voor klimaat heeft Marokko?

Marokko kent een subtropisch klimaat. De seizoenen lopen ongeveer gelijk aan die in Nederland, maar het weer in Marokko kent hogere en lagere uitersten. In de zomer lopen de temperaturen in Marokko gemakkelijk op tot 40 graden. Het kwik schommelt in de Marokkaanse winter rond de 21 graden. Het is het hele jaar door zonnig.

In de Saharawoestijn in het zuiden en oosten van Marokko kan de temperatuur beduidend van deze gemiddelden afwijken. In laaggelegen Saharagebieden kan het in de zomer wel vijftig graden worden. In de bergen vriest het in de winter 's nachts evengoed.

ZELF NAAR Marokko?

Bekijk alle 47 reizen naar Marokko

De steden in het Marokkaanse binnenland kennen een landklimaat. Dat houdt sterk fluctuerende temperaturen in. Neem bijvoorbeeld de stad Fès. In de zomer is het daar soms warmer dan 45 graden. In de winter kan het af en toe wel tien graden vriezen.

De zon schijnt in Marokko ongeveer acht uur per dag - tegen een theoretisch maximum van elf. Het is moeilijk om bij dit grote land een beeld te geven van hoe veel het er regent. Dit verschilt sterk per regio. Marokko is in ieder geval een stuk droger dan Nederland.

Reizen Marokko

Specialisten Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors