Accommodaties Marokko

Accommodaties Marokko

Wat voor soorten accommodatie zijn er in Marokko?

In Marokko kun je in zeer verschillende prijsklassen overnachten. Het aanbod loopt van goedkope hotelletjes tot megaluxe hotels.

Als je niet hebt gereserveerd, kun je in Marokko gemakkelijk ter plekke nog een hotelkamer regelen. Wel is het handig om te reserveren voor hotels in de steden tijdens het hoogseizoen.

ZELF NAAR Marokko?

Bekijk alle 45 reizen naar Marokko

Camping en auberges de jeunesses

Je kunt kamperen in Marokko. Vooral langs de kust. Erg veel campings zul je echter niet vinden in het land. Het is zeker niet de meest gebruikelijke vorm van accommodatie in het land.

Kamperen is ook helemaal niet nodig. Marokko stikt van de kleine herbergen en jeugdhostels, de auberges de jeunesses. Vooral in de steden kun je hier prima terecht. Ook elk dorp heeft wel een goedkoop hotelletje.

Hotels

Hotels zijn er in alle soorten en maten in Marokko. De prijzen lopen uiteen van enkele tientallen tot enige honderden euro's per nacht. Over het algemeen krijg je wel kwaliteit voor je geld.

De goedkoopste hotels zijn uiteraard sober, zonder airconditioning en met kleine kamertjes. Het duurdere segment is echter nog het best te omschrijven als je eigen gehuurde paleisje.

Riad

Het is aan te raden ook op zijn minst één nacht in Marokko in een riad te overnachten. Dit is een oud Marokkaans herenhuis.

Riads zijn sfeervolle gebouw met meestal slechts een paar kamers. Voor dertig euro per nacht heb je vaak al een prima tweepersoonskamer.

Het is soms wel even zoeken. In de grote steden zijn de riads vaak moeilijk te vinden. Zoek bij uitstek in de kleine zijsteegjes in het centrum of net buiten de stad.

Kasbah

Je kunt de nacht ook doorbrengen in een kasbah. Dit is een kasteelachtig gebouw met hoge muren, vaak zonder ramen. Je slaapt dan vaak in een kleine kamer.

Het voordeel van dit gebrek aan zonlicht is dat het lekker koel is. De meeste kasbahs zijn echter niet meer toegankelijk. Ze zijn tegenwoordig vaak een toeristische bezienswaardigheid.

Reizen Marokko

Specialisten Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors